Efektima Renesans DUO owal twarzy & gęstość skóry

4 na 51 opinię

• 16 marca 2015 o 12:16
    polubiłam
    Nie wiem co mną kierowało kiedy wrzucałam ten krem do koszyka. Kupiłam go z zamiarem stosowania na szyję i dekolt. Podstawą dziennej pielęgnacji mojej szyi i dekoltu od dawna są filtry i sera Apisu. Niestety Apis pozmieniał składy swoich kosmetyków i raczej nie będę juz kupować przez internet niczego tej marki. Mam jeszcze zapas dwóch ser Apisu ale chciałam spróbować czegoś co będę mogła stosować zamiennie z nimi. Krem stosowałam na szyję i dekolt. Od razu napiszę, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym kosmetykiem. Opakowanie składa się z dwóch pojemników. W jednej części jest żel a w drugiej krem. Ja najczęściej wyciskam porcję lub dwie żelu i kremu jednocześnie, mieszam je ze sobą i od razu nakładam. Efekt jest taki sam jak po nałożeniu warstwowo tzn najpierw żelu potem kremu. Jeśli chodzi o plusy: -krem szybko się wchłania (co jest ważne w kosmetyku, który stosuję na szyję i dekolt bo nie kleją mi się do niego włosy) -spokojnie nakładam na niego jeszcze filtr nie tworzy sie żadne "ciasto" -krem bardzo dobrze nawilża skórę -utrzymuje gładką, jedrną i zadbaną skórę -jest bardzo tani (sama kupiłam go w dużej promocji) Jeśli chodzi o minusy to tutaj przede wszystkim muszę wymienić zapach. Nie potrafie określić czym pachnie kosmetyk ale dla mnie jest to nieprzyjemna woń. Zapach naszczęscie nie utrzymuje się na skórze. Czuję go tylko podczas nakładania kremu. Pomimo tego mankamentu wrócę kiedyś do tego kremu bo bardzo dobrze nawilża skórę. Stosowałam już kosmetyki z gorszymi zapachami np redermic r, którego zapach do dzisiaj mam w pamięci.... Podsumowując recenzję: jesli ktoś szuka taniego kremu nawilżającego, który szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy to polecam. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1