Vichy Purete Thermale, Huile Micellaire Démaquillante Sublimatrice Upiększający olejek micelarny do demakijażu

edka09
    6 sierpnia 2019 o 20:40
    może być
    Olejek stosowałam jako pierwszy etap demakijażu twarzy - wyciskałam 2-3 pompki na suche dłonie, rozsmarowywałam i po chwili nakładałam na twarz. Dobrze sobie radził z wodoodpornym tuszem do rzęs, rozpuszczał podkład, puder , korektor - spełniał rolę pierwszego uderzenia w makijaż. Możemy porządnie wymasować całą twarz, ale jak już zaczniemy pocierać oczy, to czasem robi się taka mgła i może nas lekko zaślepić. W kontakcie z wodą zmienia się w białą emulsję, co pozwala na jego usunięcie z twarzy i pozbycie się efektu tłustości skóry. Jednak ja po tym olejku stosowałam jeszcze zwykły żel do mycia twarzy, żeby pozbyć się wszystkich resztek produktu. Przez okres stosowania olejku nie używałam żadnych płynów do demakijażu, a olejek dobrze się sprawdził w jego zmywaniu. Ma delikatny, przyjemny zapach. Nie zauważyłam również zwiększenia wysypu niedoskonałości czy zapchania skóry. Jednak nie kupię go ponownie bo ponad 50 zł za 125 ml produktu to jednak przesada, tym bardziej że jednym z głównych składników jest najtańsza i najzwyklejsza w świecie parafina.
    • dobrze usuwał makijaż
    • dobrze się zmywał
    • nie zapychał
    • słaby skład
    GirlEm
    13 stycznia 2019 o 20:06
    Bardzo przyjemny produkt godny uwagi i przetestowania
    Miałam okazję przetestować ten produkt, niestety opakowanie zdążyłam wyrzucić.... Cała ta seria wygląda niezwykle elegancko i zachwyca na pierwszy rzut oka. Samo opakowanie jest bardzo wygodne w użytkowaniu, pompka pozwala na precyzyjne odmierzenie pożądanej ilości olejku. Produkt ma konsystencję olejku, który ma bardzo przyjemny świeży zapach. Nie jest bardzo tłusty w dotyku, jednak świetnie rozprowadza się na skórze delikatnie rozpuszczając makijaż. Właściwie nie trzeba bardzo się gimnastykować, bo dość dobrze sobie z tym radzi. Warto wiedzieć, że pozostawia skórę delikatną, miękką w dotyku, nie wysusza, nie uczula, nie podrażnia, przy kontakcie z okiem nie szczypie - uważam to za duży atut. Używając tego olejku nie musimy bardzo trzeć skóry, by powoli rozpuścić makijaż. Osoby, które mają bardzo delikatną, wrażliwą cerę z pewnością się nie zawiodą. Olejek jest bardzo delikatny, przyjemnie pachnie i na dość dobrym poziomie zapewnia nam oczyszczenie. Nie można jednak zapominać, że sam olejek nie daje 100% oczyszczenia. Chcąc osiągnąć taki efekt, należy zaopatrzyć się w kilka produktów z tej serii, wtedy oczyszczanie skóry będzie efektywniejsze.. niestety wiąże się to ze sporym wydatkiem....
    Zalety:
    • poręczne opakowanie
    • przyjemny świeży zapach
    • nie wysusza
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    • delikatnie oczyszcza
    • świetnie rozprowadza się na skórze stopniowo rozpuszczając makijaż
    • wydajność jest rewelacyjna
    Wady:
    • troszkę za wysoka cena
    • pojedynczy produkt nie zapewni nam 100% oczyszczenia
    Drogeria Super-Pharm
  • 19 lutego 2018 o 12:58
    Hmm...
    #Vichy - Purete Thermale, upiększający olejek do demakijażu Hmm... ✔ Na pierwszym miejscu w składzie mamy parafinę więc UWAGA! ✅ Pojemność 125ml ✅ Jeśli chodzi o zapach jest dość ładny, jak dla mnie kwiatowy ✅ Produkt posiada konsystencję olejku, który w zetknięciu z wodą zamienia się w mleczko ✅ Bardzo szybko i dogłębnie zmywa makijaż ✅ Nie szczypie w oczy ani nie tworzy mgły ✅ Nie zrobił mi kuku na twarzy i nie uczulił ✅ Dwie pompki wystarczą aby zmyć cały makijaż także wydajność na plus ✅ Cena to ok 50 zł Ja nie kupię ponownie, ponieważ znalazłam tańsze zamienniki. Fajnie było spróbować.
  • 21 stycznia 2018 o 22:24
    Sprawdził się
    Fanki zmywania makijażu olejami powinny być nim oczarowane. Produkt bardzo przyjemnie pachnie, wylewam go na dłonie (pompka dozuje małe ilości, więc nakładamy dokładnie ile chcemy) i masuję twarz. Dzięki temu nie muszę pocierać skóry jak przy każdym zmywaniu makijażu za pomocą wacików. Dzięki temu nie jest ona tak reaktywna i nie ma reakcji rumieniowej. Makijaż zmywa solidnie, rzekłabym idealnie. Nie ma problemu z tuszami, cieniami czy kreską, wszystko rozpuszcza i domywa. Po chwili mieszam z wodą, wtedy tworzy się taka jakby emulsja, którą łatwo zmyć z buzi. W przypadku skóry normalnej suchej ten produkt może wystarczyć zamiast dwóch produktów (micela i żelu do mycia twarzy), w przypadku skóry mieszanej (jak moja) wolę domyć żelem - lubię uczucie super oczyszczenia. Natomiast atutem jest, że nie zostawia tłustej warstwy na skórze, praktycznie niewyczuwalny po zmyciu, natomiast skóra zostaje komfortowa, nie jest ściągnięta, jakby nawilżona. Jeśli lubicie demakijaż tego typu, to na pewno spodoba Wam się ten produkt. Warto też zaznaczyć, że jest niesamowicie wydajny. Jednorazowo wystarczy dosłownie parę niewielkich pompek, po 2 miesiącach zużyłam zaledwie pół opakowania (przy stosowaniu 3-4 razy w tygodniu). Polecam :)
    Drogeria Super-Pharm
  • 28 października 2017 o 15:25
    Tylko dla przesuszonej skóry
    Kupiłam ten olejek w aptece przy okazji innych zakupów zwiedziona opakowaniem. Wyglądał tak świeżo, że nie mogłam się oprzeć, był w promocji i nabyłam go za 45 zł. Nie mogę powiedzieć, że jestem zawiedziona, ponieważ na ogół lubię porządne dotarcie skóry i potem nawilżanie, olejek wiadomo nie pozostawia uczucia doczyszczonej skóry, zawsze jednak jest ten film który mi przeszkadza. Pomógł mi bardzo kiedy borykałam się z przesuszona skórą po pobycie w szpitalu. Ma bardzo miłą konsystencję po naniesieniu na twarz i masowaniu zamienia się w delikatną emulsję. Pięknie pachnie i na pewno będę po niego sięgać zawsze wtedy kiedy moja skóra będzie przesuszona, lub zmęczona ciągłym pocieraniem.
    • działanie