Vichy Cellu Destock Overnight Żel antycellulitowy na noc

• 10 maja 2017 o 10:53
    widzę efekty
    Jestem zadowolona z tego żelu, bo przy systematycznym używaniu widać efekty. Wiadomo, że nie ma co liczyć, że stosując tylko ten żel całkowicie pozbędziemy się cellulitu, ale pierwsze efekty działania widać szybko. Ma dobra konsystencję, nie jest za rzadka, ani zbyt gęsta, łatwo się aplikuje, ma nienachalny zapach, fajnie się go rozprowadza masując strategiczne miejsca. Jest dość wydajny. Widocznie wygładza skórę i napina ją. Uważam jednak, że jest dość drogi, dlatego odejmuję gwiazdkę.
    Drogeria Super-Pharm
  • 3 maja 2017 o 16:24
    Coś w sobie ma, ale mimo wszystko to nie to
    Vichy nie słynie z jakiś fantastycznych konsystencji, chociaż niektóre kosmetyki potrafią przynajmniej miło zaskoczyć działaniem. Lubię je, bo przynajmniej mogę być pewna, że nie dostanę po nich żadnej wysypki i innych niespodzianek, ale nie każdy zasługuje na tak wyśrubowaną cenę... Ten nie zasługuje. Konsystencja i aplikacja: Według mnie produkt, który ma pomóc w usuwaniu cellulitu lub opuchlizny musi pozwalać na masaż. Żeby pozwalać na masaż musi wolno się wchłaniać (i to mamy zaliczone), ale powinien się też nie rolować, co według mnie jest znacznie trudniejsze do osiągnięcia, gdy bazą kosmetyku jest nie klasyczna emulsja z fazą tłuszczową, ale matryca żelowa z dimetikonem. Niemniej jednak, chociaż rzadko się to zdarza, żelom zdarza się zachowywać się przy masażu fajnie. Temu jednak nie. Roluje się okropnie, brudzi masażer, na całej podłodze jest pełno rolującej i łuszczącej się lepkiej mazi, brrrr. A ciało lepi się jeszcze z pięć minut po skończeniu masażu. Konsystencja to porażka. Ale są też jakieś plusy formuły - kosmetyk nie mrozi i ładnie pachnie. Działanie: Co mnie najbardziej zdziwiło - w przeciwieństwie do poprzednio używanego preparatu ujędrniającego Vichy, ten nie wysusza skóry i nawet nieźle zatrzymuje nawilżenie. Bardzo ładnie ją też wygładza, mniej widać zmiany przy moich nadgorliwie rogowaciejących mieszkach włosowych. I co najważniejsze - rusza cellulit. Niekoniecznie może robi coś z tłuszczykiem, a i skóry za bardzo nie ujędrnia, ale z opuchlizną radzi sobie pięknie - porządnie wmasowany sprawia, że w kozakach i nogawkach spodni pojawia się luz. Kwestie techniczne: Opakowanie jest dość miękkie, a poza tym konsystencja nie jest zabójczo gęsta i nie osiada na ściankach - produkt da się bez problemów wydobyć do końca. Kosmetyk ma super wydajność, jeśli stosuje się go na jedną partię ciała (czyli u mnie na nogi) - starczył na 5-6 miesięcy. Podsumowując: Z jednej strony działać działa (chociaż wolałabym coś ujędrniającego skórę). Z drugiej jednak - tak nie lubię go wcierać i wmasowywać, że raczej nie ponowię zakupu. Polecam tylko osobom, które mają problemy z puchnięciem nóg i którym nie straszna żadna konsystencja.
  • 17 marca 2016 o 14:31
    Plan był dobry..wyszło jak zawsze ;)
    Szalenie podobała mi się koncepcja tego kremu: że zamiast 2 razy dziennie raz i to na noc, że zamiast intensywnego mentolu jakiś inny zapach, że konsystencja kremowa, że wygładza etc. A jak jest naprawdę? Konsystencja jest taka..mazista i mam wrażenie,że na ciele zostaje jakiś "film"..krem jest tak wydajny do tego stopnia, że już nie mogę się doczekać końca opakowania (szok-codziennie i minęło pół roku i nadal jest). Czy widać jakieś zmiany na plus (działanie)? Niestety nie, i tu rozczarowanie, bo miałam inne tej marki i "coś nie coś" robiły. Więcej nie kupię. Szukam dalej :)
    Drogeria Super-Pharm
    _Sasha_
    17 listopada 2015 o 21:06
    Nie działa
    Produkt kompletnie nie działa, ale nie spodziewałam się po nim, że zdziała cokolwiek z moim cellulitem, bo to po prostu niemożliwe, żadek kosmentyk nie usuwa cellulitu:) Liczyłam na ujędrnienie skóry, gdyż od dłużeszgo czasu tocze morderczą walkę ćwiczeniami, i chciałam żeby skóra na udach i pośladkach była nieco ujędrniana kosmetykami podczas chudnięcia. Skóra po nałożeniu kosmetyku robi się przyjemniejsza w dotyku, ale efektu ujędrniania nie ma żadnego. Na szczęscie kupiłam produkt w promocyjnej cenie, więc to przeboleję. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
  • 8 września 2015 o 13:50
    Spodziewałam się czegoś więcej.
    Kupiony na promocji kosztował nieco ponad 40 zł. Mając wspomnienie skuteczności poprzednika liczyłam na zadowalające efekty. Mój celullit jest niewielki i skoncentrowany na pupie. Póki co fajerwerków nie ma, złuzyłam już pół opakowania i choć skóra jest gładsza, bardziej napięta,to cellulit nadal na niej jest, moze mniej widoczny, ale liczyłam na więcej. Nie kupiłabym ponownie. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: pół opakowania