Marc Jacobs New Nudes Sheer Lip Gel Pomadka do ust

• 16 grudnia 2019 o 9:27
    Rozczarowanie
    Piękne opakowanie i nawilżającą formuła to nie wszystko. Produkt jest reklamowany jako luksusowy a utrzymuje się na ustach godzinę, jak pomadka za 20 zł z Rimmel czy Manhattan. Dostałam pomadkę w prezencie, z przyjemnością ją zużyję, ale nowej na pewno nie kupię. Absolutnie nie warta tej ceny
    • Pigmentacja
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Pomadka jest nietrwała
    • Cena nie pasuje do trwałości
    peszy
    26 października 2019 o 13:11
    Dobra ale zdecydowanie za droga
    Jak zobaczyłam te szminki, wiedziałam, że prędzej czy później trafią w moje ręce. Przede wszystkim ze względu na kolory. Idealne i pięknie skomponowane. Aż cieżko zdecydować, który najładniejszy. Udało mi się ją kupić w całkiem rozsądnej cenię za granicą (ok. 40 zł ) i dobrze, ponieważ uważam, że tyle mniej więcej jest ona warta. Pomadka jest niesamowicie kremowa, ma dobrą pigmentację, ładne kolory no i oczywiście piękne stylowe opakowanie, zamykane na magnes. Myślę, że ono ma swój większościowy udział w tej cenie. Jej trwałość, jak na pomadkę kremową jest dla mnie wystarczająca. Odbija się na szklankach i sztućcach, ale pozostaje również na ustach. Po posiłku wymaga poprawienia. Mam wrażenie że szminka jest mało wydajna, ale nie umiem tego dokładnie określić, ponieważ używam wielu produktów do usta na przemian. Widzę tylko że zużycie jest spore, w porównaniu z innymi szminkami które mam znacznie dłużej. Pomadka jest dobrym produktem i spełnia moje oczekiwania, ale nie jest w żaden sposób lepsza od pomadek Maybelline czy Sephora, które spokojnie jej dorównują jakością. Natomiast cenowo znacznie je przewyższa. Jeśli więc ktoś lubi ładne i estetyczne opakowania, dobrą jakość i nie musi liczyć się z ceną to warto zwrócić uwagę na ten produkt.
    Zalety:
    • dobra pigmentacja
    • dobre krycie
    • ładne kolory
    • piękne opakowanie
  • 13 marca 2018 o 20:31
    Idealna na co dzień
    Posiadam wersję miniaturową, która powiem Wam, że jest mega wydajna - mimo, że to produkt mini.| Używam jej często - latem, jesienią, zimą, wiosną - w dzień i wieczorowo. Mimo to mam uczucie, ze jej nie ubywa! Musze napisać, że poza uroczym wyglądem, który bardzo zachęcił mnie do zakupu (z drugiej strony też testy od pani konsultantki) jest ona bardzo wysokiej jakości. Opakowanie- mimo, że miniaturowe to twarde, z ładnym zdobieniem w 10000% eleganckie. Dopracowane- każdy najmniejszy szczegół jest idealny. Pomadka idealnie wpasowała się w mój typ urody. Poza tym jest bardzo kremowa, delikatna, miękka - więc bardzo fajnie rozprowadza się na ustach. Pigmentacja jest także intensywna, z resztą możecie zobaczyć jedno maźnięcie na moich ustach. Wiem, że jeszcze długo mi posłuży (a już mam ją około roku). Dodatkowo jest w uniwersalnym kolorze i dzięki temu mogę używać jej ZAWSZE. Nr pomadki to 110 role play, new nudes.
    • Konsystencja
    • Kolor- uniwersalny
    Wady:
    • Cena ;)
  • 5 stycznia 2018 o 21:02
    Ulubiona
    Posiadam trzy odcienie: „Role Play”, „Have We Met?” oraz “Hey Stranger”. To już dużo mówi jak bardzo lubię ten produkt. Prawdopodobnie moja kolekcja jeszcze się powiększy. Jestem zwolenniczką szalonych kolorów w makijażu oczu- niebieskie, zielone, różowe cienie używam na codzień. Przy tak intensywnym makijażu oczu na ustach stawiam na neutralne, półprzezroczyste kolory. Linia „New Nudes” to dla mnie strzał w dziesiątkę. Nie jest to ekstremalnie trwała pomadka- producent zresztą tego nie obiecuje, ja nie szukam tego w produktach do ust. Kiedyś lubiłam super trwałe matowe pomadki, ale teraz częściej sięgam po te kremowe, nawilżające, albo (szok!) błyszczyki. Na plus: - formuła jest lekka, nie „obciąża” ust - urocze opakowanie z magnesowanym zamknięciem, porządne, odpowiednio ciężkie, - brak zapachu (nie lubię perfumowanych kosmetyków) - formuła nie wysusza ust, - gama pięknych, twarzowych kolorów. Mam bardzo jasną cerę z żółto-oliwkowymi tonami, więc idealna pomadka musi mieć ciepłe tony, inaczej efekt końcowy jest karykaturalny. Wszystkie trzy moje odcienie pasują idealnie (choć wyglądają dużo ciemniej niż na swatchach na internecie). „Hey Stranger” to chyba najbardziej unikalny kolor w mojej kolekcji- taki średni brąz lekko wpadający w czerwień- ideał gdy od czasu do czasu stawiam na neutralny makijaż oka. Być może jestem nieco nieobiektywna bo Marc Jacobs Beauty to moja ulubiona „sephorowa” marka kosmetyczna- i jak dotąd żaden ich produkt mnie nie rozczarował (plus te opakowania!), ale ten produkt polecam. Jeśli chodzi o makijaż ust zazwyczaj preferuję „drogeryjne” marki (zwłaszcza NYX), ale “New Nudes” jest jednym z wyjątków.
  • 8 czerwca 2016 o 12:26
    Go to lipstick
    Wyjście na zakupy - check, spotkania ze znajomymi - check, szkoła - check, nie wiem jaki kolor chcę na ustach - check, spotkania rodzinne - chceck, kino - check, ... lista jest długa. Mam kolor "Role Play" (110). Przez ostatnie kilka miesięcy regularnie gratulowałam sobie zakupu. Najzabawniejsze dla mnie jest to, jak kolor zmienia się w zależności od światła, oczywiście utrzymując się w tonacji nude - różowawy, brzoskwiniowy, a nawet lekko brązowawy. Ma delikatnie błyszczące wykończenie. Usłyszałam wiele komplementów odnośnie tego odcienia. Utrzymuje się na ustach około 4-5 godzin, ściera się w miarę "estetycznie". Nawilża, cudownie pachnie - wanilią? Opakowanie jest solidne, proste, nowoczesne. Magnes zapobiega jego otwieraniu się w kosmetyczce czy torebce. Polecam serdecznie jako uniwersalny kolor na co dzień.