AA Make Up, Lumi Jedwabisty podkład rozświetlający

• 6 sierpnia 2020 o 10:07
    Fajny na lato
    Miałam odcień Sand (105) i idealnie sprawdzał mi się latem. Nie obciąża cery, ma łajny słoneczny odcień, jest lekkiej konsystencji a utrzymuje się dobrze.
    Zalety:
    • lekki
    • kryjący
    • ładny kolor (105)
  • 18 października 2019 o 13:39
    Dobra Tanioszka :)
    Podkład kupiłam za jakieś śmieszne pieniądze w Rossmmanie. Cena w necie waha się 12-15 zł. Za tę cenę otrzymujemy bardzo przyzwoity produkt. Podkład ma gęstą, jedwabiście kremową konsystencję. Ładnie rozprowadza się po twarzy, dobrze wydobywa się z opakowania. Krycie jest średnie, delikatnie można budować, wygląda bardzo naturalnie na twarzy. Efektu rozświetlenia jednak nie zauważyła, cera natomiast wygląda ładnie, na wypoczęta. Wyświeca się podczas dnia dość szybko, więc warto użyć pudru matującego. Przy braku utrwalenia pudrem może nieznacznie zbierać się w zmarszczkach.
    Zalety:
    • niska cena
    • dobra jakoś, jak na taką cenę
    • kremowa konsystencja
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • brak widocznego rozświetlenia (obiecuje to producent, jednak jego brak mi nie przeszkadza)
  • 3 maja 2019 o 22:12
    mój ulubieniec
    Mam suchą skórę, używam tego podkładu od kilku miesięcy i to zdecydowanie mój ulubieniec. Piękne, gładkie wykończenie i świetlisty efekt. Nie używam do niego pudru, gdyż uwielbiam „glow” makijaże. Lumi jest do tego idealny. Nie wypowiem się co do krycia, gdyż nie mam przebarwień ani trądziku. Dla cery bez niedoskonałości krycie dla mnie 9/10. Mój numerek to light beige 102. Podkład super się sprawdza nakładany palcami ( ogrzana skora dobrze go rozprowadza i mam wrażenie ze dodaje gładkości) i ewentualnie wyklepany gąbeczka.
    • Krycie
    • Brak zapachu
    • Żółte tony
    • Wydajny
    • Mocno napigmentowany mimo gęstej konsystencji
    Wady:
    • Utrzymuje się ok 5-8h(bez pudru)
  • 14 kwietnia 2019 o 10:36
    Taki o...
    Podkład ma ładny kolor nie oksyduje mocno, każda z nas wybierze coś fajnego dla siebie, podkład sam w sobie ma dobrą konsystencję nie jest bardzo wodnisty, ja nie mam dużych problemów skórnych chodzi mi tylko o wyrownanie kolorytu i to robi. Ładnie się trzyma przez cały dzień, rozświetla, ogólnie dobry podkład. Minusem jest opakowanie każdy rodzaj tego podkładu ma taki sam... I trzeba dobrze wczytać się w etykietę, poza tym ja osobiście wolę opakowania z Pompka
    • Rozwietlenie
    • Kolory
  • 19 stycznia 2019 o 10:01
    Nieeee
    Bardzo źle go wspominam, z trudem go wykończyłam. Efekt rozświetlenia jest znikomy, Nie kryje w ogóle więc nadaje się tylko dla osób o doskonałej cerze. Podkreśla suche skórki. Bardzo ciężko się go rozprowadza. Opakowanie jest twarde i gdy się kończy ciężko wydostać produkt. Mam wrażenie, że oksyduje po jakimś czasie. Jest tani ale nawet za tą cenę można znaleźć coś lepszego.
    Wady:
    • Nie kryje
    • Słabo rozświetla
    • Podkreśla suche skórki
    • Ciężki do nałożenia