Pantene Pro-V, Serum błyskawicznie scalające końcówki

• 29 grudnia 2017 o 17:40
    Niczym nie zachwyca
    Serum to kupiłam podczas jednej z promocji w drogerii. Na codzień używam takich produktów właśnie do scalenia końcówek po umyciu włosów i na całej długość do ujarzmienia odstających kosmyków i lekkiego nawilżenia włosów po długości. Mam włosy długie, grube z tendencją do puszenia i rozdwajania się końcówek. Plusy: *serum jest dość wydajne *opakowanie - podręczne z pompką, pompka nie zacina się Plusy/minusy: *nie ujarzmia jakoś spektakularnie końcówek *nawilżenie jest, ale krótkotwałe *serum jest dość tłuste i zbyt duża ilość powoduje przetłuszczanie ich Minusy: *ma dość mocno wyczuwalny zapach alkoholu (nie przenosi się on jednak na włosy) *w dłuższej perspektywie nie wpływa wogóle na kondycję włosów *no niestety skład Nie wiem czy można gdzieś je dostać, ale nawet gdybym znalazła - nie kupiłabym ponownie.
  • 29 czerwca 2017 o 15:54
    Zaskakująco dobre
    Serum ma w składzie alkohol, więc sama bym go nie kupiła, ale że dostałam go w prezencie szkoda by było je wyrzucić. Pomyślałam sobie, że zostawię je otworzone na noc, by alkohol wyparował ;). Niewiele to chyba pomogło, bo zapach alkoholu był nadal wyczuwalny. Mimo wszystko postanowiłam dać mu szasę, ale stosowałam je z przerwami, by nie wysuszyć włosów. Wcześniej stosowałam starszą wersję tego serum w zielono-niebieskim opakowaniu, które sprawdziło się u mnie całkiem dobrze, ta wersja także mnie nie rozczarowała. Plusy: +rzeczywiście zapobiega rozdwajaniu końcówek, podczas kilku miesięcy stosowania nie zdarzyła mi się żadna rozdwojona końcówka +mimo alkoholu na trzecim miejscu w składzie nie zauważyłam wysuszenia ani zwiększonej tendencji do łamania +jest baaardzo wydajny - jedna buteleczka wystarczyła mi na ponad rok +przy oszczędnym stosowaniu nie obciąża włosów, trzeba po prostu przetestować na sobie jak ilość będzie odpowiednia +przyjemny zapach +bardzo wygodna, higieniczna buteleczka z pompką Minusy: -tak jak już pisałam ma słaby skład - prawie same silikony i jeszcze ten nieszczęsny alcohol denat, nie ma żadnych składników aktywnych, żadnych olejków, ekstraktów, jednym słowem nic -na pewno nie scala rozdwojonych końcówek, dzięki silikonom może co najwyżej zapobiec ich rozdwajaniu Podsumowując nie żałuję, że zdecydowałam się je przetestować. Mimo moich obaw nie przesuszyło włosów i spełniło moje oczekiwania.
  • 22 kwietnia 2016 o 14:46
    Całkiem w porządku
    Magiczne słowa "serum scalające końcówki" nie były powodem dla którego skusiłam się kupić ten produkt, nie sądzę aby w ogóle to było możliwe więc pod tym względem cudów nie ma co oczekiwać. Lubię jednak używać tej odżywki, końce są dzięki niej przyjemne w dotyku, zyskują połysk, nie zauważyłam żeby coś złego działo się po nim z moimi włosami. Jednak ze względu na ilość alkoholu i chemii w składzie lepiej nie używać go zbyt regularnie :) Ogólnie mówiąc szału nie ma, jednak nie mam też nic złego jej do zarzucenia.
  • 30 grudnia 2015 o 12:45
    DNO!
    Nie wiem skąd tyle pozytywnych komentarzy na temat tego serum. Już sama nazwa produktu "serum błyskawicznie scalające rozdwojone końcówki" kłamie, a gdy przyjrzymy się składowi, zobaczymy już na 3! miejscu alkohol, który tragicznie wysusza włosy i sprawia, że rozdwajają się jeszcze bardziej. Na szczęście na kupno tego "cudu" połasiła się moja siostra, nie ja więc nie szkoda mi teraz pieniędzy. Używałam go z przerwami 5 miesięcy, nieświadoma składu a po odstawieniu przeżyłam szok! moje włosy wyglądały jak spalone siano! plusy: BRAK minusy: -cena -skład -wysusza włosy -wzmaga rozdwajanie końcówek +/- -zapach całkiem przyjemny choć czuć alkohol Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 18 listopada 2015 o 8:39
    Jest w porządku
    Ogólnie, poza szamponem, bardzo przypadła mi do gustu cała ta seria Pantene. Serum może nie jest niezastąpione, ale spełnia swoje zadania i działa bez zaruty. Aby nie obciążać zbytnio włosów, nakładam serum na wilgotne włosy, stosując je na suchych nie trudno przesadzić, włosy są wtedy tłuste i strączkują się. Na wilgotnych, można je stosować bez obaw. Nakładam je mniej więcej od połowy długości włosów, skupiając się przedewszystkim na końcach. Po wysuszeniu włosy są gładkie, końce nawilżone, ale nie obiążone. Czy scala końca ? Ciężko stwierdzić... Na pewno moje zniszczone rozjaśnianiem włosy, po tym serum wygląją na mniej zniszczone, są miękkie, gładkie a końce wyglądają na zdrowsze. Serum ma konsystencję olejku i działanie jego jest porównywalne do większości tego typu olejów mających na celu zabezpieczenie końcówek. Plusem jest na pewno zapach, dostępność, cena i zgrabne opakowanie z pompką. Podsumowując, jest w porządku, ale nic nadzwyczajnego. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego