Perfecta Oczyszczanie, Mineralna maseczka peel-off

Moninl
    8 grudnia 2018 o 21:37
    Średniaczek
    Maseczka ma dość gęstą konsystencję przez co łatwo się rozprowadza. 10 ml opakowanie spokojnie wystarcza na całą twarz, dla mnie nawet było jej zbyt dużo. Przy nałożeniu grubszej warstwy troszkę spływa ale nie jest to jakiś duży problem bo dość szybko zasycha! Ale..po nałożeniu na twarz szczypie!! Co prawda ma alkohol w składzie ale stosowałam też podobne maseczki z innych firm np. Bielendy i żadna nie szczypała! Po 2-3 minutach od nałożenia było już ok. Plus za to, że bardzo łatwo się ją zdejmuje. Nie rwie się, udało mi się ją ściągnąć w jednym płacie. Zauważyłam, że moja skóra była lekko zmatowiona. Bałam się, że moja skóra będzie podrażniona i zaczerwieniona przez to uczucie szczypania na początku ale na szczęście nic takiego się nie pojawiło. Ogólnie nie narobiła szkód ale też daleko jej do ideału.
    Zalety:
    • szybko zastyga
    • łatwo się ściąga
    Wady:
    • szczypie
  • 6 maja 2018 o 14:57
    Średnia ale o ładnym zapachu
    Maseczka jest koloru morskiego. Dość przyjemnie pachnie. Ma być tą w stylu peel -off. Natomiast u mnie nie chciała do końca zastygnąć, przez co też nie mogłam jej oderwać i musiałam ją zmywać. Trochę oczyściła mi twarz, ale bez szału. Trochę też piekła moją twarz, ale to pewnie przez alkohol w składzie. Myślę że nada się dla osób z cerą z niedoskonałościami i tłustymi cerami.
  • 25 lutego 2018 o 23:01
    Piecze ;c
    Lubię maseczki z Perfecty, to było moje pierwsze spotkanie z maseczką typu peel-off. Nie była droga, starcza na 2 aplikacje. Niebieski kolor jest przyjemny dla oka, zapach już taki przyjemny nie jest. Alkoholowy, mocno wyczuwalny. Skóra już przy nakładaniu zaczyna piec, szczypać, aż ma się ochotę ją zmyć. Po wytrzymaniu kilku minut intensywnego pieczenia maseczka zaczyna zastygać a pieczenie znika. Maseczka ściąga się dość sprawnie, nie ma z tym większego problemu. Skóra jest wygładzona, trochę sucha ale oczyszczona.
    Zalety:
    • Sprawnie się zdejmuje
    • Oczyszcza
    • Wygładza
    Wady:
    • Piecze po nałożeniu
    • Skóra po ściągnięciu jest wysuszona
  • 14 stycznia 2018 o 21:40
    Polecam
    Maseczka jest konsystencji gęstej, lepiącej się, o kolorze morskim i bardzo mocny zapachu . Po nałożeniu maseczki bardzo piekła mnie skóra, a to dlatego, że ma maseczka ma w składzie alkohol. Pieczenie przeszło po 1-2 minutach. Maseczka po 15 minutach można już spokojnie zrywać, a zrywa się ją łatwo i szybko . Maska dobrze oczyściła mi skórę , odświeżyła ją. Skóra stała się gładka, miękka w dotyku , pory troszkę zwężone. Jedno opakowanie starcza na 2 razy. Jestem zadowolona z efektów.
    ksanaru
    3 grudnia 2017 o 18:48
    najlepsza peel off
    Nie przepadam ogółem za tym typem maseczek, jednak ta przypadła mi do gustu. łatwo się zdejmowała po zaschnięciu, nie rwała się, równomiernie zeszła z całej twarzy. Podsuszyła obecne niedoskonałości, a nic nowego się nie pojawiło. Nie wysuszyła pozostałych partii twarzy. Zapach w porządku, konsystencja dosyć gęsta, ale fajnie się rozprowadzała.
    • działanie
    • nie wysusza
    Wady:
    • brak :)