Bielenda Professional Formula, Glinka zielona + peeling gruboziarnisty

Bielenda Proffessional Formula Peeling Gruboziarnisty + Glinka Zielona 2x5g

• 3 lipca 2020 o 12:53
    Trzeba kilku opakowań dla lepszego efektu
    Produkt składa się z dwuetapowego zabiegu- najpierw wykonujemy peeling, a następnie nakładamy maseczkę. Produkt wystarcza na dwie aplikacje. Peeling jest odpowiedniej grubości- średni, bardzo dobrze radzi sobie z martwym naskórkiem. Skóra jest od razu gładka i rozświetlona. Można uzyska efekt ładnie wygładzonej buzi. Po nałożeniu maski osiągamy efekt matu oraz ściągnięcia porów. Nie poradził sobie z zaskórniakami, ale być może to kwestia czasu i wymaga systematycznego używania. Oba produkty nie uczulają, ładnie pachną.
    Zalety:
    • opakowanie w saszetkach
    • ładnie złuszcza i rozświetla
    Wady:
    • nie radzi sobie z zaskórniakami
  • 3 lipca 2020 o 12:22
    U mnie bez większych efektów
    O ile peeling jest super to maseczka niestety nie jest tak spektakularna. Zacznę od peelingu: jest nie za gruby i świetnie oczyszcza buzię z martwego naskórka. Skóra jest po zastosowaniu jest delikatna, a widoczność porów zdecydowanie zredukowana. Do tego wyraźnie można zauważyć usunięcie większej części zaskórników, a twarz nie jest podrażniona. Natomiast maseczka nie robi już takiego wrażenia.Mam wrażenie, że jest jej trochę za mało. Ponadto nie wysycha tak samo jak inne maseczki z glinką zieloną. Dość trudno zmyć ją z twarzy. Twarz nie wygląda tak ładnie jak po samym peelingu. Stosowałam dość regularnie i nie zobaczyłam większych efektów w znormalizowaniu wydzielania sebum i zapobieganiu powstawania nowych wyprysków.
  • 29 lipca 2019 o 10:35
    Na mnie nie zadziałało
    Bardzo lubię większość kosmetyków Bielendy, ale ta maseczka i peeling okazały się naprawdę nieefektowne. Po peelingu moja skóra stała się taka, jak być miała. Gładka i mięciutka. A po maseczce? Wysuszona i w dotyku, jakby mnie postarzeć o co najmniej 10 lat o ile nie więcej. Była nieprzyjemna i szorstka. Owszem, oczyszczona, owszem, pory się zmniejszyły, ale skóra w dotyku przypominała papier ścierny, jestem naprawdę rozczarowana.
    Zalety:
    • Podobał mi się efekt uzyskany po peelingu, ponieważ był on zgodny z założeniami, oczyścił cerę, pozbawił mnie kilku zaskórników (o dziwo), Nawilżył ją i wygładził. Jednak nadal jestem fanką innych produktów.
    Wady:
    • Maska była totalnym rozczarowaniem, ponieważ jedynie oczyściła skórę jeszcze bardziej, a każde inne stwierdzenie na opakowaniu leży. Poważnie, nic nie dało.
  • 18 czerwca 2019 o 19:30
    To jest mój HIT!
    Po nałożeniu maski, po prostu byłam w szoku efektem! Peeling jak zawsze, po nim jest skóra oczyszczona, ale po nałożeniu maski. Cudowna piękna skóra! Dawno tak nie miałam oczyszczonej i nawilżonej. Co do składników, nie mam zastrzeżeń nie wpływają negatywnie na moją skórę. Co do opakowania, jak zwykłe maseczki, zapach jest delikatny, znośny, nie mam do niego zastrzeżeń. Efekt, tego wszystkiego jest po prostu obłędny. Polecam!
    Zalety:
    • skutek - nawilżenie i oczyszczenie skóry
    • dobry skład
    • wydajność - 6 razy mi starczyło, nie trzeba nie wiadomo ile nakładać tego
  • 13 marca 2019 o 15:10
    Przy regularnym stosowaniu widać efekty ! :)
    Po ostatnim czasie nie sprawdzających się u mnie maseczek z Bielendy w końcu trafiłam na kosmetyk, który mogę Wam polecić. Mowa o produkcie składającym się z 2 części : peelingu i maski. Całość w użyciu jest bezproblemowa, ładnie pachnie i dobrze się zmywa. Najpierw wykonuję peeling, więc na nim w pierwszej kolejności się skupmy. Według producenta jest to wersja gruboziarnista, jak dla mnie jest zbyt delikatny jak na ten rodzaj. Peeling robi to co ma za zadane. Usuwa martwy naskórek i sprawia, że cera staje się wygładzona w dotyku - przy czym nie podrażnia skóry. Następnie przychodzi czas na maseczkę, która w konsystencji jest kremowa. Zastyga, ale nie daje uczucia ściągnięcia twarzy. Efekt jaki uzyskujemy po całym zabiegu to oczyszczona, rozjaśniona skóra – czuć jej odświeżenie. Tuż po aplikacji cera jest matowa, jednakże ten stan nie trwa długo. Po pierwszym razie spodobał mi się na tyle, że kupuję go już teraz regularnie. Cena waha się od 2-4zł w zależności od miejsca, w którym go kupimy. Dostępny w wielu drogeriach, supermarketach itd.