Freedom Makeup London Pro Studio, Fixing Spray Mgiełka utrwalająca makijaż

2 na 51 opinię

• 4 sierpnia 2016 o 1:41
    Kompletnie nie spełnia swojej roli, nie polecam
    Posiadam ten fixer, tylko, że w większej pojemności (100 lub 150 ml, nie pamiętam), zapłaciłam ok. dwudziestu kilku zł w drogerii internetowej. Tak naprawdę nie chcę się rozwodzić nad tym produktem. Mam tłustą cerę, więc chciałam mieć coś utrwalającego na specjalne okazje. Postanowiłam przetestować go kilka razy do pracy, żeby sprawdzić co się wydarzy. I powiem wam, że ten fixer w ogóle nie przedłuża trwałości makijażu. Dla pewności stosowałam dokładnie te same kosmetyki, taką swoją makijażową rutynę, żeby nie zmieniać żadnego elementu i nie wpłynąć na rzetelność tego testu. Więc krótko: czy używałam tego produktu, czy nie, makijaż wyglądał tak samo. Mówię tutaj mniej więcej o 10-godzinnym teście (8h pracy + 2h na dojazd w jedną i drugą stronę). Dlatego jestem pewna, że nie wytrzyma np. wesela czy całonocnej imprezy. Zresztą po co mi produkt, bez którego mój makijaż wygląda tak samo. Wolę poszukać czegoś innego. Nie wiem jak sprawdzi się na skórze suchej czy mieszanej. Może na mieszanej coś zadziała a sucha - nie ma się co oszukiwać, często bez tego typu produktów zachowuje nienaruszony makijaż (wiem po koleżankach z taką cerą, które chodzą z makijażem 12h i dłużej i żadnego błysku czy zmigrowanych kosmetyków). Nie polecam. Lepiej poszukać czegoś innego, może jakaś lepsza marka np. kryolan. PS Naprawdę brzydko pachnie. Pewnie to norma dla typowych fixerów utrwalających, ale postanowiłam uprzedzić.