Perfecta No Problem, Matujący krem nawilżający przeciw zaskórnikom
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
Codzienna pielęgnacja cery skłonnej do przetłuszczania się oraz powstawania zaskórników i wągrów.
Jak działa matujący krem nawilżający przeciw zaskórnikom Dax Cosmetics Perfecta Pharmacy No Problem?
- siarka- redukuje sebum i złuszcza, a w efekcie pomaga odblokować zapchane pory i zredukować ślady po niedoskonałościach,
- cynk- oczyszcza, wspomaga łagodzenie zmian skórnych,
- sebum control- matuje i normalizuje pracę gruczołów łojowych,
- mikroperły matujące- efektywnie zmniejszają błyszczenie się skóry,
- wyciąg z łopianu i D-pantenolu- nawilżają i łagodzą podrażnienia.
Sposób użycia: codziennie rano i wieczorem nałożyć krem na oczyszczoną skórę twarzy.
Działa antybakteryjnie w ciągu 48h*.
Przebadany dermatologicznie, bez parabenów.
Skład: Aqua, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Dimethicone, Methyl Methacrylate, Crosspolymer, Isopropyl Myristate, C 14-22 Alkohol, C 12-20 Alkyl Glucoside, Butylene Glycol, Spirea Ulmaria Exstract, Sodium Polyacrylate, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Propylene Glycol, Arctium Lappa roqt Extract, Panthenol, Alcohol, PEG-40 Castor Oil, Tioxolone, Zinic PCA, Allantoin, Disodum EDTA, BHA, Hydroxyacetophenone, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Citronellol, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citral, Parfum, CI 77891.
Cena: 12zł / 50ml
/m/
Krem ma bardzo lekką konsystencję, łatwo się go nakłada, jednak już po chwili całkiem się wchłania i skóra staje się napięta. Myślę jednak, że dla osób z tłustą cerą może być dobrym rozwiązaniem.
Ma działanie długotrwale oczyszczające i świetnie matuje. Dobrze sprawdza się jako lekki krem na gorące dni.
Żel dobrze oczyszcza twarz, nadaje jej gładkość. Używam go dwa razy dziennie rano i wieczorem. Jestem bardzo zadowolona z niego. Jego cena również jest niska.Na pewno będę wracać do niego. Polecam
Używałam jakiś czas temu i to, co zapamiętałam to średnio przyjemny zapach - jeśli chodzi o twarz preferuję łagodniejsze nuty oraz rzadka konsystencja - utrudniająca jego aplikację.
Podczas stosowania go nie miałam większych problemów z cerą więc działania nie zweryfikuję. Pozostawiał jednak przyjemne uczucie na twarzy i lekko zmatowił skórę, choć efekt nie utrzymywał się zbyt długo.
Czy polecam? Z uwagi na cenę warto zakupić i przekonać się samemu. Mi nie zaszkodził, ale i nie pomógł.
Redukuje sebum.
Pomaga odblokować zapchane pory.
Skutecznie redukuje ślady po niedoskonałościach.
Dobrze nawilża.
Łagodzi zmiany skórne.
Zapach - Ładna cytrusowa nuta.
Mały minus, kiepsko matuje. Mat utrzymuje się około 2h.
Skusiłam się na nową wersję Perfecty No Problem, ponieważ używałam kiedyś starej, która bardzo mi odpowiadała :)
+ cena
+ rzeczywiście wydaje mi się, że matuje cerę i trochę ją wygładza, ale czy działa przeciwko zaskórnikom nie wiem, bo nie mam :)
w ciągu dnia da się wyczuć, że mam go na twarzy
- dostępność - musiałam się za nim nieźle nabiegać, i dostałam dopiero w .. Auchanie
- konsystencja, zdecydowanie za rzadka, wylewa się sama z tubki
- zapach dość nieprzyjemny, mocno cytrusowy ..
Nie umiem jednogłośnie powiedzieć, czy kupię ponownie czy nie, ale każdy powinien spróbować i ocenić sam :)
Używam tego produktu od: dwóch miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego