Cashmere Glamour Glow, Podkład rozświetlający GG SPF 10

ev6
    5 kwietnia 2017 o 17:08
    świetny, faktycznie rozświetla - jeden z ulubieńców
    Byłam zaskoczona jakością tego kosmetyku. Nie spodziewałam się za wiele - ale jest naprawdę świetny. Oceniam odcień jaśniejszy (dobry do jasnych, ale raczej już nie do porcelanowych cer). Przede wszystkim - doskonała konsystencja, która nie tworzy maskowatego efektu, nie włazi w załamania i nie podkreśla zmarszczek. Nadaje się nawet pod oczy, bo nie wysusza suchej cery. To dla mnie duży plus, bo mam suchą cerę pod oczami i dobrze, jeśli podkład dodatkowo jej nie obciąża ani nie wysusza. Jak to podkład (a raczej krem) typu BB itd. najlepiej sprawdzał mi się nakładany po prostu palcami. Formuła jest kremowa i łatwa w aplikacji, dobrze zgrywa się z pudrami wszelkiego rodzaju. Krycie określiłabym jako średnie, na pewno nie jest aż tak lekkie jak w kremach BB. Bardzo dobrze ujednolica odcień i rzeczywiście nadaje zdrowego rozświetlenia - moja cera zawsze po jego użyciu po prostu ładnie wygląda. Nie wiem, jak odnajdzie się u posiadaczek bardziej problematycznej cery. Do suchej, normalnej, bez wyprysków nadaje się świetnie, daje rozświetlające, ale nie świecące krycie. Dla mnie idealny. Trwałość - nie jest to typowy podkład, więc na pewno krócej niż od rana do wieczora. Na mojej cerze trzyma się zupełnie bezproblemowo parę godzin, ale też nie mam problemu z trwałością podkładów - pewnie przy cerze tłustej trwałość nie będzie aż tak dobra. Wydajny, cena jest w porządku, jedyny minus to mało odcieni do wyboru - ale tak to już bywa w przypadku kremów BB i innych tego typu. Polubiłam do tego stopnia, że zużywam już kolejne opakowanie. Polecam przede wszystkim posiadaczkom suchej i raczej bezproblemowej cery, ale sądzę że wiele osób z inną cerą też znajdzie w nim sporo zalet. (moja cera - normalna w kierunku suchej, karnacja jasna)
  • 16 października 2016 o 22:01
    Wrócę do Ciebie, oj wrócę...
    a wracam rzadko! Mam wkurzający typ cery - mieszana, odwodniona, alergiczna, sklonna do wyprysków. Ciężko mi znaleźć podkłak, który nie wkurza mnie tym, że włazi w zmarszczki albo ściąga buzię. A ten sprawił się świetnie. Podoba mi się to, że ma konsystencję lekkiego kremu. Kryje dość lekko, ale mocniej niż BB, powiedziałabym - przyzwoicie. Ładnie odbija światło, cera staje się promienna, jakby bardziej wypoczęta. Bardzo to sobie cenię bo mam małe dziecko i nie narzekam na nadmiar snu :P Wspomniałam o nie włażeniu w zmarszczki - myślę, że mogę z czystym sumieniem polecić ten podkład paniom w dojrzalszym wieku, które szukają czegoś co nie wchodzi w zmarszczki tak bardzo jak standardowy podkład. Gwoli ścisłości - nie jest jakoś szalenie trwały, ale nie przeszkadza mi to. Na pewno kupię go drugi raz.
    mischa
    21 stycznia 2016 o 19:21
    wart wypróbowania
    Mam ten jaśniejszy odcień, czyli jasny beż. Nie jest to bardzo jasny odcień, dla bladych i bardzo bladych będzie za ciemny. Ten podkład ma fantastyczną konsystencje. Faktycznie na buzi zachowuje się trochę jak kremy BB. Można go również stosować bez kremu - nie wysusza, nie podrażnia, nie waży się, nie roluje, nie podkreśla skórek. CUDO!!! Bardzo niewielka ilość wystarczy na pokrycie całej twarzy, krycie jest bardzo przyzwoite, a nawet można powiedzieć - wystarczające (jak dla mnie, a nie mam problematycznej cery). Co zaskakujące, efekt końcowy raczej idzie w kierunku półmatu. I jest bardzo trwały - u mnie daje radę przez 12 godzin. To co mi się nie podoba ( i za co odejmuje pół gwiazdki) to drobinki brokatu. Zapewne to ma być ten efekt rozświetlenia. Cóż nie są jakieś bardzo widoczne, ale ja nie przepadam za takimi dodatkami. Cena dość wysoka, ale produkt jest baardzo wydajny. Polecam Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 13 października 2015 o 0:50
    byłby hitem, ale...
    Jak chyba większość z nas (przynajmniej Wizażanek) mam sporo, oj sporo rozczarowujących doświadczeń z podkładami a ideału w szufladzie nadal mi brakuje. Stąd zbieractwo i kolejne podkłady do testowania. Ten chwyciłam na szybko, bo tani i czemu nie. I okazał się bardzo dobrym produktem, tak na 5- Skąd minus? ano, kolor, jak zwykle. Niestety "jasny beż" (jaśniejszy z dwóch dostępnych) jest zbyt ciemny, abym go stosowała cały rok. Na razie, na jesieni (jeszcze letni koloryt skóry) tak, ale nie widzę się w nim np. w grudniu, styczniu. A teraz zalety. Jakby się wczytać w napisy na opakowaniu, ten podkład robiony jest "w koprodukcji" z formą japońską i to się daje zauważyć. Jest niesamowicie wydajny. Wyciśnięty na dłoń jest bardzo gęsty, doskonale się rozprowadza. Ogólnie zachowuje się jak krem BB czyli lepiej go rozprowadzać palcami, lekko zmienia odcień rozprowadzony na skórze, szybko się wchłania. Dosłownie pięć-sześć malusieńkich kropelek (jest zamknięty w tubce z "ryjkiem") daje krycie na całej twarzy. No i właśnie - rewelacyjnie kryje, bez maski. Trzeba tylko, moim zdaniem, uważać, bo: 1. w małych ilościach daje lekkie ale wystarczające krycie, bez podkreślania skórek, porów itd., takie wyrównanie kolorytu i zasłonięcie przebarwień itd., 2. gdyby chcieć pokryć twarz solidniej, no już nieco psuje się wykończenie, pojawiają się klimaty ciasteczkowe ;) no i odcień skóry w moim przypadku przynajmniej, z dopasowanego robi się narzucony - ciepło-beżowy (nakładany w małych ilościach podkład dopasowuje się do naturalnego odcienia skóry). Tubeczka z "ryjkiem" jest higieniczna i dobrze pasuje do ręki. Co do wykończenia i glow....... no właśnie. Ja mam skórę (nadal) mieszaną, w kierunku tłustej. Bałam się trochę o ten glow, ale mam też skórę, jak to się ładnie mówi, w kierunku dojrzałej, więc matujące specyfiki niekoniecznie mi służą a lekkie świecenie się jest lepsze niż suchy ale płaski mat. ALE uwaga: ten podkład, mnie przynajmniej, matuje. Nie zauważyłam tego obiecywanego glow. No nie. Owszem, jest ładne wykończenie i efekt wypoczętej skóry, ale jeśli ktoś oczekuje glow i dewy to nie, nie, tak dobrze nie ma. Podkład wydaje mi się lekko "podsuszać" skórę. U mnie nie dzieje się nic złego (brak porównania np. do Color Stay\\\'a) ale mimo wszystko suchym cerom bym nie poleciła. Ważne porównanie: wykończenie podobne jak przy CC od Bourjois, ale akurat Bourjois mnie zapychał masakrycznie, a ten produkt Daxa nie. Ogólnie oceniam jako swoiste kuriozum, faktycznie z gatunku BB, CC i innych mazideł, które typowymi podkładami nie są. Ja bardzo polubiłam. Gdyby jeszcze pojawił się neutralny jasny odcień... Używam tego produktu od: trzy tygodnie Ilość zużytych opakowań: jedno