Clinique Stay-True Makeup

aniyam
    29 stycznia 2014 o 12:09
    średniawo jak na Clinique
    Podkład ten kupiłam przypadkowo, w związku z tym, że jestem fanką podkładów Clinique myślałam, że i ten będzie tak przyzwoity jak inne. Niestety mam mieszane uczucia Plusy: -krycie średnia ( zaskórniki, przebarwienia kryje dobrze, ale rozszerzone pory i wypryski już słabiej ) -nie podrażnia -nie wysusza cery -nie zatyka porów -konsystencja jest gęstawa -idealnie się rozprowadza -dość wydajny -trwały Minusy: -niestety ciemnieje na twarzy -niezbyt dobrze matuje -okropna, nieporęczna szklana buteleczka, z której nie wiadomo jak wyciągnąć podkład, ponieważ jest gęsty Niestety nie polubiłam się z tym podkładem, uważam, że będzie on lepszy dla osób, które nie mają większych problemów z cerą. Używam tego produktu od: około 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 szt.
    Jaslyn
    11 lutego 2012 o 22:13
    Spodziewalam sie czegos lepszego
    Jestem w trakcie poszukiwania idealnego podkladu dla mnie i kupujac ten bylam przekonana, ze chyba nareszcie znalazlam podklad dla mnie. Niestety im dluzej go uzywam tym mniej jestem z niego zadowolona. Podklad kupilam po konsultacji z pania w Douglasie, szukalam czegos co nie uczula, dobrze kryje, ale nie jest tez zbyt ciezkie, najlepiej matujace i nadajace sie do skory mieszanej. Wybor padl na Clinique Stay True, m.in. dlatego ze bylam/jestem zadowolona z innych produktow tej marki. Podklad nakladam pedzlem, dzieki temu wiem, ze nie naloze go zbyt wiele. Podklad ma przyjemna konsystencje, latwo sie go naklada, nie kryje wszystkiego, wypryski masuje palcem. Zauwazylam tez, ze podklad po kilku godzinach zaczyna lekko ciemniec, czolo zaczyna sie swiecic, a na nosie pojawia sie cos w stylu rosy (pierwszy raz sie z tym spotkalam). Zostala mi mniej wiecej 1/5 opakowania i mam problem z wydobyciem podkladu z niego, mecze sie z tym strasznie, co mnie bardzo irytuje. Nie zauwazylam, zeby jakos poprawial kondycje skory. Ogolnie to spodziewalam sie czegos lepszego, ale sie niestety zawiodlam. Bylam bardziej zadowolona z True Match L\\\'oreal (ktory jest nota bene duzo tanszy!) niz z tego podkladu. Koncze to opakowanie i bede szukac dalej tego idealnego podkladu dla mnie ;)
  • 20 sierpnia 2011 o 12:48
    nie wywołuję alergii i podrażnień
    Kupiłam ten podkład zachęcona opiniami Pań odnośnie tej firmy. Ważną zaletą tego podkładu jest krycie i chyba tyle. Nie sprawdził się na mojej skórze. Po ok 3 h moje czoło już się swieciło, a na reszczie twarzy podkład się nadzwyczajniej starł. Ważną zaletą jest to, że świetnie nadaje się do skór z problemami i skłonnością do alergii. Jeśli na mojej twarzy pojawiały się jakieś "niespodzianki" wówczas używałam tego podkładu i za jakiś czas nie było po nich śladu. Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
  • 9 lipca 2011 o 9:19
    jedynie przyzwoity
    Używałam tego podkładu kilka lat temu, gdy nie miałam aż takich problemów ze skórą. Wtedy miałam cerę ze skłonnością do trądziku i zaskórników, lekko przetłuszczającą się w strefie T. Zacznę od zalet: - podkład dobrze msię rozprowadza i ładnie stapia ze skórą, nie ma efektu maski. - nie powoduje zaskórników, nie zapycha porów, jest lekki i to czuc na twarzy - dosyc trwały, po całym dniu zajęc na uczelni nadal był na skórze, nie ściera się w ciągu dnia - wydajny, ta pojemność wystarczała mi na pół roku Wady: -niepraktyczne opakowanie bez dozownika - ciemnieje na twarzy w ciągu dnia, przy drugim opakowaniu zauważyłam też ciemniejsze plamy po nałożeniu i raczej nie była to wina kremu, którego używałam pod podkład - nie kryje idealnie, jakiś pryszcz albo bardziej widoczne przebarwienia to dla tego podkładu przeszkoda nie do przejścia -cena, w tym przedziale cenowym można znaleźć coś lepszego Używam tego produktu od: 3 lata temu Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
    babti
    17 maja 2011 o 18:56
    Lubiłam go :)
    Używałam go kilka lat temu i byłam bardzo z niego zadowolona :) Nie mam wielkich wymagań co do podkładów, więc nie dziwią mnie negatywne recenzje. Jestem posiadaczką cery mieszanej: policzki normalne, ale skłonne do przesuszania się, czoło i nos tłuste. Na plus: + dzięki dobrze dobranemu kolorowi był niewidoczny na twarzy, lekko krył, twarz wyglądała przez wiele godzin świeżo i zdrowo :) bardzo go za ten efekt lubiłam; + przyjemna, lejąca się konsystencja; po nałożeniu go na twarz miałam idealnie gładką cerę, przyjemną w dotyku; + nie zapychał porów, a mam do tego skłonności; + dostępny w każdym douglasie i sephorze; + bardzo wydajny, miałam go chyba z pół roku (ale ja oszczędnie nakładam podkłady). - butelka bez dozownika, strasznie niepraktyczna; - matował na krótko, musiałam zawsze przypudrować nos i czoło; - nie wytrzymywał na twarzy całego dnia, po powiedzmy 6 godzinach trzeba było poprawić makijaż. Ogólnie polecam osobom niewymagającym mocnego krycia, a jedynie świeżego i naturalnego wyglądu cery :) Myślę, że nadaje się nie tylko do tłustej skóry, nie wysuszał. Polecam. Używam tego produktu od: przez pół roku dwa lata temu Ilość zużytych opakowań: jedno