Obecnie zmieniła się szata graficzna tego produktu.
Moje włosy mają tendencję do lekkiego kręcenia. Postanowiłam używać tego szamponu przez jakiś czas i obserwować włosy.
Cóż mogę stwierdzić? Nie jest to produkt, który mogłabym polecić. Ot zwykły szampon, który nie wysusza włosów. Niestety nie pieni się i czasami można łatwą ręką użyć go za dużo. Nie myje dokładnie. Po wysuszeniu mam wrażenie, jakby włosy były nieświeże, przyklapnięte.
Plusem jest na pewno przyjemny zapach charakterystyczny dla produktów L\'Oreal Professionnel.
Używam tego produktu od: pół roku
Ilość zużytych opakowań: 2 duże butle
Zacznę od tego, że wiele lat myłam swoje loczki szamponem Nivei ale już od dłuższego czasu nie mogę go nigdzie dostać. Zachęcona wieloma pozytywnymi opiniami postanowiłam \'się szarpnąć\' na ten szampon.
Podsumowanie - za brak cudów szkoda przepłacać.
Zalety:
- włosy są błyszczące, śliskie i widać, że nawilżone (duża ilość gliceryny i sylikonów w składzie co swoją drogą zdrowe nie jest;])
- po dłuższym stosowaniu widzę, że włosy zrobiły się mocniejsze (tak jakby grubsze i ciemniejsze;p),
- czasami miałam lekki łupież jak używałam dużo pianki i lakierów - po tym szamponie to się nigdy nie zdarzyło:)
Wady:
- jak dla mnie to zapach... konwaliowy/fiołkowy - straszny! lubię takie miłe, eleganckie, delikatne lub świeże zapachy kosmetyków, a ten jest silny, mdły i pachnie jak takie najtańsze kosmetyki,
- konsystencja... strasznie lejąca, przezroczysta i na moje długie włosy naprawdę musiałam użyć go dużo żeby dobrze się pienił.. (przyzwyczajona jestem do gęstych biało-perłowych szamponów dobrze pieniących się)
- zero wpływu na skręt
- zero wpływu na puszenie się
Niezły, ale obecnie nie stać mnie na tak drogi szampon chociaż kupując 500ml wypada taniej i jest w miarę wydajny.
Dokladnie oczyszcza wlosy , widocznie wlosy staja sie silniejsze, lubie jego kosynstencje oraz nie pachnie jakos specjalnie, nadaje sie do wlosow kreconych. Po nich troche wlosy blyszcza, dzieki zawartemu w tym szamponie kolagenie swietnie sie ukladaja i latwo sie kreca wlosy, lecz nie robi szalu. Minus mala wydajnosc
Używam tego produktu od: miesiac
Ilość zużytych opakowań: 2 cale
Ładnie pachnie i się pieni i... tyle. Nie pomaga moim włosom się kręcić ładniej czy lepiej, nie obciąża, ale równie dobrze mogę kupić zwykły szampon i nim myć.
Nie mój typ.
Używam tego produktu od: skończyłam na jednym opakowaniu
Ilość zużytych opakowań: jedno
Kolejne rozczarowanie. Skusiłam się na zakup tego szamponu po przeczytaniu pozytywnych recenzji. Niestety na moje włosy ten szampon działa całkowicie przeciętnie - bez rewelacji. Może tylko trochę zwiększa objętość, ale o super skręcie mogę zapomnieć. Włosy się nie puszą.. ale innych zalet brak. Poszukiwań dobrego szamponu ciąg dalszy.
Używam tego produktu od: 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1/2
Jeszcze wiecej pytan, co robie, ze mam takie wlosy
Cale zycie z malym wyjatekiem (ostatnio!) uzywam pielegnacji profesjonalnej i wazam, ze szampony L\'Oreala sa najlepsze z profesjonalnych, a przetestowalam chyba wszystkie marki, lacznie z oslawiona i przereklamowa Alterna czy rownie przereklamowanym Kanebo.
Ostatnimi czasy przeszlam na szamony drogeryjne i po krotkotrwalym zachwytach wrocilam do serii pro - po prostu, po dluzszym czasie widac roznice, wlosy sie niszcza (nawet moje).
Ten szampon jest wspanialy. Rzadki, przezroczysty, cudownie pachnie konwaliami (wszystkie szampony L\'Oreal pachna pieknie, ale niektore mecza, jak np. rozowy do wlosow farbowanych, ten malinowy aromat szalenie nuzy).
Po tym szamponie juz podczas splukiwania wlosy sa sliskie i napomponowane (gliceryna solidnie je nawilza). Loki cudownie sie kreca, blyszcza i skacza jak sprezynki. Nie napisze, ze mi sie lepiej skrecaja, bo nie mam z tym problemu - nie wierze, ze jakis szampon czy inny specyfik moze wspomoc wlosy, ktore sie tylko lekko faluja, albo sie ma krecone wlosy i mozna je umyc nawet mydlem, albo nie ;)
Aha, i jeszcze z plusow: bardzo podoba mi sie to, ze nastepnego dnia wlosy sa bardzo swieze, dynamiczne i w ogole nie przyklapniete.
To moj najnowszy typ KWC - bardzo, bardzo nawilza i dba o wlosy, sa zadbane od pierwszego mycia (chociaz ja i tak zawsze co miesiac latam na jakis rytual Kerastase, ostatnio upodobalam sobie ten kawiorowy, jak sie chce miec czupryne lokow jako znak rozpoznawczy, to trzeba dbac).
Za kazdym razem stosuje z maska tez od L\'Oreala z serii do wlosow farbowanych (ostatnio farbuje sie na miedz) i ten duet sprawia, ze mnostwo osob pyta mnie, co robi z wlosami, ze tak wygladaja - to chyba najlepsza rekomendacja:)
Używam tego produktu od: miesiac
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Kupiłam go mając wielką nadzieję, że rozwiąze wszystkie moje problemy z niesfornymi lokami. W końcu to profesjonalny szampon. Okazuje się jednak, że w przypadku moich włosów działa jak najzwyklejszy szampon. Jasne - buteleczka jest piękna designerska, szampon wg mnie pięknie pachnie, wydajny. Mimo wszystko efekty są takie same - włosy układają się nijak, puszą, nie są miękkie. Widocznie, nie dla mnie. Pamiętajcie jednak, że na każdego działa co innego, więc myślę, że warto przetestowac - a nuż WAM pomoże? :)
Używam tego produktu od: miesiąca..
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Dobry szampon,który zdecydowanie poprawia jakość i kondycję włosów. W komplecie z odżywką powstrzymuje puszenie włosów.
Nie daję 5 gwiazdek,gdyż mam nadzieję znaleźć jeszcze lepszy.
Używam tego produktu od:pół roku
Ilość zużytych opakowań:1
Może zacznę od tego że już niewielka ilość tego szamponu wystarcza. Bardzo się pieni. Sprawia że włosy są miękkie i delikatne. Daje również wrażenie nawilżenia. Chyba jedynym minusem jest cena ale i tak uważam że warto kupić bo wystarcza na długo a efekt jest naprawdę dobry.
Używam tego produktu od: 2 miesięcy.
Ilość zużytych opakowań: 1.
Do tej pory nie używałam kosmetyków do włosów profesjonelnych, dlatego po zastosowaniu tego szamponu i odżywki jestem bardzo zadowolona- lecz nie zachwycona. Loczki ładnie lśnią, dobrze się skręcają, nie puszą. Szukam jednak czegoś jeszcze lepszego, jeśli nie znajdę tą serię uważam za bardzo dobry wybór.
Używam tego produktu od: 2 m-cy
Ilość zużytych opakowań: 1
Wydawalo mi sie, ze szampon z zakladu fryzjerskiego specjalnie dobrany do kreconych wlosow powinien dzialac, ze ho ho. Tymczasem to zwyczajny produkt - dobrze sie pieni, nie spowodowal lupiezu, ale zeby loki sie sie lepiej po nim ukladaly, to nie ma mowy, bo i tak o wszystkim decyduje odzywka. Po prostu zwyczajny szampon i nie wiem, czy Ziaja nie dziala przypadkiem tak samo. Nie warto.
Używam tego produktu od:kilka ms
Ilość zużytych opakowań:1
Idealny kosmetyk. Nie moge sobie wyobrazić, co jeszcze szampon mógłby robić dla moich włosów, ten jest cudowny
- oczyszcza skutecznie- zazwyczaj dzień po myciu moje włosy były lekko przetłuszczone przy nasadzie i oklapłe, teraz wciąż wyglądają schludnie
-nie przesusza końcówek
- świetnie nawilża!!!
- jest ogromnie wydajny i gęsty
- na allegro można go łatwo kupić po dużo niższej cenie w większej butelce, wtedy wychodzi na tańszy niz większość drogeryjnych
- elegancko, świeżo pachnie
Polecam ten szampon nie tylko do kręconych włosów, bo jest wprost doskonały !
Pozatym zamówiłam sobie gigantyczną litrową butlę i na początku obawialam się, czy to nie lekkomyślne, ale na szczęscie wyszło na to, że będę go używać na stałe :).
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań:początek litra :)
Moje włosy są lekko falowane, przeważnie zaraz po umyciu występowal efekt "szopy" którego niczym nie dało się zwalczyć. Po użyciu tego szamponu włosy są bardzo lśniące i miłe w dotyku. Nigdy nie oczekiwałam od szamponu dobrego nawilżenia, wychodząc z założenia, że od tego są odżywki, tak więc zostałam bardzo miło zaskoczona. Kosmetyk ten spełnia wszytskie moje oczekiwania.
Używam tego produktu od:3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 2*250
Witam:)
Bardzo lubie ten szampon, eksperymentowalam z innymi jednak w pewnym momencie gdy moje wlosy zostawaly na szczote czesciej niz powinny - wrocilam do nieg i .. efekt natychmiastowy! po 2 myciach wlosy bylly ładne i przestaly tak wypadac..
Po jegu uzyciu wlosy sa sprezyste, miękke w dotyku i faktycznie troche się skręcają ( trzeba tylko odpowiednio wysuszyc) Np jak mi sie nie chce uzywac odzywki i dodatkowych kosmetykow do stylizacji to susze je bez suszarki od czasu do czasu ugniatajac i sa calkiem ladne:) Jesli dodatkowo uzyje odzywke to mi sie robi niezla burza loków. Poza tym jest bardzo wydajny:)
Jesli bym miala wymienic minusy :
- duza cena
- w moim przypadku nie ma jakiegos spektakularnego efektu podkrecenia - jesli chce go osiagnac musze dodatkowo pokombinowac
Używam tego produktu od:3 lat ( z duza przerwa)
Ilość zużytych opakowań: 2
Jestem bardzo zadowolnona działaniem tego szamponu ciesze się że się skusiłam na jego zakup cudownie nawilżył i podkreślił skręt loków.Myślę że jest wart swojej ceny Polecam wszystkim kręciołkom
Używam tego produktu od:2m-cy
Ilość zużytych opakowań:1
Skusiłam sie marką. Wyszłam z żałożenia ,że skoro jest taki drogi to musi być dobry. Ale nic z tego. Zupełnie nie nawilża, włosy sa matowe, dziwnie sie układają. Ten szampon jest zupełnie normalny, co więcej jest wiele innych ,duzo lepszych szamponów za nizsza cenne.
Ja nie polecam. Nie tylko ze wzgledu na cenę.
Używam tego produktu od:miesiaca
Ilość zużytych opakowań:1
Przez całe życie miałam problemy ze skórą głowy i toczyłam ciągłą walkę z łupieżem, przetłuszczaniem itd. Wypróbowalam setki szamponów i nic. Pomyślałam, że skoro i tak nic nie pomaga to tym razem kupie szampon pielęgnacyjny a nie leczniczy. I co się okazało? Że ten szapomn już po pierwszym myciu rozwiązał wszystkie moje problemy. Mam dobrze nawilżoną skórę, bez łupieżu a w dodatku bez obciążania i szybkiego przetłuszczania. Czuję się po prostu komfortowo.
Poza tym szampon bardzo dobrze się pieni, pielęgnuje moje loki, doskonale oczyszcza. Czego chcieć więcej?? No może niższej ceny:))
03.06.2006
Im dłużej go stosuje tym mój zachwyt robi sie coraz mniejszy. Całe super działanie z początku gdzieś zginęło. Okazuje się, że to zwykły szampon. W tej chwili jedyny plus jaki pozostał z listy wyżej wypisanych to to, że dobrze się pien:( A tak dobrze się zapowiadało.
Tak jak odżywka, trafił do mnie dzięki mojej fryzjerce. Szampon jest bardzo przyjemny w stosowaniu, ładnie sie pieni, jego zapach mnie relaksuje :) Nie plącze włosów, nie robi z nich siana. No i nie dostałam po nim łupieżu, co się niestety zdarza po zastosowaniu większości szamponów. Polecam, ale sama w najblizszym czasie nie kupię (finanse, a raczej chwilowy brak ;) ).