Maybelline New York The Colossal Volum', Go Extreme, Chaotic Lash Mascara Pogrubiający tusz do rzęs

• 5 kwietnia 2020 o 14:18
    Nie dla moich rzęs
    Niestety maskara Colossal Go Extreme kompletnie się u mnie nie sprawdziła. Szukam nowego tuszu, który się sprawdzi na moich wymagających rzęsach. Plusy za: ładny, czarny kolor, dzięki czemu rzęsy są mocno podkreślone. I niestety na tym koniec plusów. A teraz przejdźmy dalej, do minusów: maskara bardzo intensywnie pachnie, zapach dla mnie jest drażniący - mimo, że raczej nie jestem wrażliwa na zapachy w kosmetykach. Rzęsy niestety nie są pogrubione, tylko posklejane. Więcej niż jedna warstwa to po prostu koszmar. Próbowałam kilka sposobów aplikacji, żaden się nie sprawdził. Jestem bardzo zawiedziona, ponieważ lubię maskary tej firmy, ale z tą maskarą raczej się nie polubimy. Spróbuję dać jej jeszcze szansę, może po dłuższym czasie, będzie lepiej współpracować.
  • 29 października 2018 o 20:18
    Straszna Panda!
    Tusz zakupiłam jako nowość od maybelline i naprawde pokładałam w nim nadzieje... . Tusz ma głęboką czerń, efekt daje naprawde świetnych rzęs są wydłuzone podręcone i nawet pogrubione. Szczoteczka miękka w nietypowym kształcie dzięki której dało się stworzyć cudowne firanki. Najgorsze jest to że jest zupełnie nietrwały nie dość ze natychmiast tworzyła się masakryczna panda to również wystarczyło najmniejsze spotkanie z czymkolwiek i całkowicie tusz spływał albo zostawał w miejscu gdzie miał kontakt z czyms innym. Daje świetny efekt, lecz jest absolutnie nie trwały, dlatego nie kupie go więcej. Nie wysycha i jest dość wydajny. Plusem jest również jego atrakcyjna cena.
    Zalety:
    • Efekt woow
    • Dostępność
    • Szczoteczka
    • Głeboka czerń
    Inez309
    15 września 2018 o 12:27
    Straszna panda ;(
    Zalety:
    • Efekt woow
    • Dostępność
    • Szczoteczka
    • Głeboka czerń
    ev6
    1 grudnia 2017 o 9:57
    Nie dla każdego, nie na każdą okazję
    To jest specyficzny tusz. W takich kategoriach też należy go rozpatrywać. Skleja? A i owszem. Takie jego zadanie. Robi bałaganiarski efekt - w końcu to chaotic lash mascara, trudno się dziwić. Można jednak uzyskać z nim ciekawe efekty, trochę pobawić się makijażem. Tak, to zdecydowanie tusz dla fanek nowinek, modnych efektów, ekstrawaganckiego makijażu i testowania możliwości. Fanki naturalnego looku, codziennego makijażu nie będą z niego zadowolone. Tusz ma dużą, grubą i mocno gęstą szczoteczkę. Ja dokładnie takie lubię, więc nie mam do niej zastrzeżeń. Jedyne, co może utrudniać aplikację tuszu na rzęsy, to to, że formuły nabiera się dość dużo i jest ona mocno mokra. Z czasem tusz nie przesycha i praktycznie do zużycia jest mokry, jak od nowości (co ma swoje zalety - długo pozostaje świeży). Trzeba nabrać trochę wprawy w posługiwaniu się nim, żeby już przy pierwszej warstwie nie zrobić sobie kosmicznego sklejenia rzęs. Mniejsze sklejenie jest tu już jak najbardziej pożądane, a to z nim na pewno uda się nam osiągnąć :) Pierwsza warstwa - już daje efekt mocnego pogrubienia, rzęsy są dość mocno oblepione tuszem. Warto drugiej warstwy nie nakładać z nową ilością formuły na szczoteczce (możemy posklejać rzęsy powyżej poziomu "zrobiłam to specjalnie", aż do poziomu "makijażowa porażka") - ja wycieram w tym momencie szczoteczkę z nadmiaru tuszu z nałożonej pierwszej warstwy, i tylko już przeczesuję rzęsy i układam według własnego widzimisię. Nie zmniejszymy wówczas już uzyskanego pogrubienia, a nadamy rzęsom pożądany kształt, bez przesadnego pozlepiania. Ostatecznie można uzyskać super efekt - lekko bałaganiarskiech, ale mocno wyrazistych, bardzo pokreślonych, pogrubionych rzęs. Efekt takiego na pewno widocznego makijażu. Ja taki lubię, dla mnie rezultat jest w punkt :) Co więcej, efekt za każdym razem możemy uzyskać nieco inny, zależy co nam akurat w duszy gra i jakim sposobem sobie akurat w tym dniu rzęsy pomalujemy i poukładamy. To duża zaleta tego tuszu - plastyczność, możliwość bawienia się efektem. Niestety, przy tych wszystkich pracach plastycznych możemy pod koniec być ubrudzone niczym przedszkolak - formuła jest jak wspomniałam mokra, łatwo się odbija, przy nieostrożnym podejściu mamy tusz wszędzie wokół oka. Coś za coś ;) Łatwo jednak usunąć ślady spiralką (żadnym patyczkiem do uszu! Żeby nie rozmazać makijażu, a zdjąć plamki wyschniętego tuszu, tylko czysta spiralka, taka jak do rzęs). Później za to tusz jest bardzo trwały, nie odbija się, nie kruszy. Co jest dużym plusem, świetnie utrzymuje rzęsy w nadanym kształcie (nie opadają, nie zlepiają się - trzymają się jak po nałożeniu). Podsumowując - całkiem fajny tusz, pozwalający na zabawę makijażem. Seria Colossal to dla mnie taki pewniak, wiem że zawsze znajdę tu coś ciekawego. Z tym tuszem mam mocne pogrubienie, na którym mi najbardziej zależy, i możliwość kreowania różnych efektów. Coś dla makijażowych freaków i ludzi kreatywnych ;) nie dla każdego, bo osoby ceniące sobie klasyczny, spokojny makijaż raczej się z nim nie polubią. A tym, co lubią nieco szaleństwa, jak najbardziej polecam :)
    Zalety:
    • daje wyraźne pogrubienie, możliwość uzyskania różnych efektów, można pobawić się makijażem; trwały; głęboka czerń
    Wady:
    • można się niem konkretnie upaprać; uzyskanie pożądanego efektu może być trudne dla osób przyzwyczajonych do klasycznych tuszy do rzęs
  • 29 marca 2017 o 23:40
    Super!
    Tusz zakupiłam, bo bardzo spodobała mi się szczoteczka. Jestem bardzo zadowolona z efektu. Rzęsy są wydłużone i pogrubione, mają bardzo ładny, głęboki czarny kolor, łatwo uzyskać efekt sztucznych rzęs. Tusz dobrze się zmywa, nie powoduje podrażnienia czy wypadania rzęs, co zdarzało mi się przy niektórych tuszach. Odejmuje jedną gwiazdkę za to, że po kilku godzinach odbija się na powiece. Na pewno będzie to jeden z moich ulubionych tuszy :)