Thierry Mugler Angel Celestial Hair Conditioner (Odżywka do włosów z linii `Angel`)

cora
    23 czerwca 2009 o 19:27
    Można się zakochać
    przywiozłam sobie kiedyś z zagranicy tą właśnie odżywkę i używałam na wielkie okazje. Włosy świetnie się rozczesywały- nawet kiedy je rozjaśniłam i wiadomo... Produkt zachowywał bardzo długo swoją świeżość i mogłam sobie pozwolić na używanie go od czasu do czasu, nie psuł się, może z powodu zawartości alkoholu niestety. Ujął mnie zapach kosmetyku- włosy po użyciu odżywki rzeczywiście długo pachniały Angelem i jak w przypadku balsamiku- nie musiałam używać perfum tego dnia. Obecnie sytuacja się zmieniła- często tlenię włosy i nie użyłabym tej odżywki, bo może nie byłoby to bezpieczne, ale naonczas- przed farbą i po pierwszym farbowaniu odżywka zadziałała bardzo dobrze! Poza tym- cena horror. Używam tego produktu od: zakończyłam- niestety droga Ilość zużytych opakowań: 1
  • 15 grudnia 2008 o 21:51
    wysusza włosy i elektryzuje
    Cieszę się, że kupiłam go na wyprzedaży za 1/5 ceny, bo jakbym wydała 125zł to....! :) Mam włosy łamliwe i dosyć suche, takie co to potrzebują odżywki po umyciu Niestety odżywka Angel (nawet w połączeniu z szamponem Angel) doprawia je na całego. Po odżywce włosy strasznie się elektryzują, paskudnie się rozczesują a tekst, że po tej odżywce włosy są jedwabiście gładkie itd. - są pobożnym życzeniem. Jednak produkt mimo wszystko ma swoje zalety, bo zapach jest tak intensywny, że włosy pachną 2 dni. Kolega w pracy nawet się mnie spytał: "ale się wyperfumowałaś" i okazało się, że to włosy :) Aaaa.. włosów rzeczywiście jakby jest więcej. A teraz podsumowanie: Zalety: + mocny, długo utrzymujący się zapach + włosy nie przetłuszczają się i są dłużej świeże Wady: - nie wygładza włosów - ciężko się rozczesują - okropnie się elektryzują - moim zdaniem nie ma żadnych właściwości odżywczych - opakowanie - okropnie ciężko się wyciska Jak na tą cenę spodziewałam się naprawdę czegoś "Łał" a jest jedno wielkie "Buuuuu". Zwykłe półkowe odżywki za ponad 7zl są zdecydowanie lepsze. Jednak użyję ją czasem - dla zapachu :) Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 2 użycia
    ****
    Podczas używania tej odżywki - zapach Angel roztacza się naprawdę w całym domu . Jest bardzo intensywny ( jak mleczka do ciała ) . Odżywka bardziej przypomina maskę - jest jasnoniebieska , gęsta i muszę ją rozetrzeć w dłoniach przed nałożeniem na włosy . Wyciskanie odżywki z tej tuby to horror - Angel ma fatalne opakowania - jeżeli chodzi o plastik , jest na tyle twardy , że muszę włożyć trochę siły w wydobycie tej odżywki . Odżywkę należy pozostawić na włosach na 10 minut i spłukać . Z odżywieniem włosów i ich wygładzeniem radzi sobie średnio *** , ale wspaniale powiększa objętość włosów ***** włosy są niesamowicie puszyste , lekkie i baaaardzo pachnące - pachną całą dobę .