Bibułki matujące

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 10 listopada 2023 o 10:41
    Najlepsze jakich używałam.
    Mam cerę tłustą, więc bibułki to mój must have w torebce. Testowałam wiele bibułek przez lata, dopóki nie trafiłam na nie. Po prostu świetnie absorbują sebum, nie ścierają podkładu, wydajne, nie rwą się, czego chcieć więcej? Polecam z całego serca.
    xBunny
    18 października 2023 o 23:58
    Gadżet do torebki
    Myślę,że bibułki matujące każda kobieta powinna mieć w torebce. Jest to gadżet, który niewątpliwie może być bardzo przydatny. W mojej opinii bibułki bardzo dobrze zbierały sebum, skóra była bardziej matowa. Produkt nie zbierał podkładu ani innych produktów z twarzy. Z czystym sumieniem produkt mogę polecić innym. Nie zajmuje wiele miejsca a dzięki nim możemy zlikwidować niechciane błyszczenie twarzy.
    • Faktycznie pomagają zmatowić twarz
    • Dostępność
    Wady:
  • 20 października 2022 o 22:01
    Szybka, ale chwilowa poprawa wyglądu skory
    Dawno temu bardzo często używałam bibułek matujacych. Przebrnęłam przez różne firmy i bibułki nieznacznie się od siebie różniły. Te bibułki były ok, zbierały nadmiar sebum, jednak w tamtym czasie musiałam ich zużywać bardzo dużo. Mają fajne, kompaktowe opakowanie, nie za duże i nie za małe, zawsze można było mieć je pod ręką. Wielkość bibułki idealnie pasowała na określoną partię twarzy, jedna bibułka starczała mi na np. jeden policzek. Dobrze zbierały sebum, ale nie matowily spektakularnie. Przy cerze tłustej/bardzo tłustej średniej dawały radę. Nie zbierały podkladu, ani go nie ścierały. Bibułki mogłabym porównać do bardzo cienkiego papieru śniadaniowego.
  • 20 października 2022 o 19:41
    Są zbyt cienkie jak na moje wymagania, ale dobrze matowią
    Bibułki matujące to dla mnie absolutny niezbędnik i zawsze mam je przy sobie w torebce. Mam cerę dojrzałą, 40+, wrażliwą, przesuszoną, ze skłonnością do przetłuszczania w strefie T. Bibułki są moim codziennym towarzyszem, zarówno podczas wykonywania makijażu, jak i do poprawek makijażu w ciągu dnia. Bibułki Theatric spakowane są w tekturowym opakowaniu przypominającym kopertę. Wewnątrz znajduje się 50 różowych prostokątnych bibułek. Bibułki są cieniutkie, cieńsze niż bibułki innych marek, których dotychczas używałam. Skutkuje to tym, że czasami trudno jest wyciągnąć z opakowania pojedynczą sztukę , a także łatwością rozrywania się bibułek podczas stosowania. To niestety jest minus tych bibułek. Na szczęście ich nadmiernie delikatna struktura nie ma negatywnego wpływu na jakość pochłaniania. Bibułek używam rano, podczas wykonywania makijażu. Przed nałożeniem podkładu usuwam przy ich pomocy ewentualne resztki nie wchłoniętego kremu do twarzy. Zdarzało się również, że matowiłam nimi podkład (oj, zdarzyło mi się kiedyś tak wyjątkowo źle dobrać podkład, że wymagał matowienia), przed nałożeniem pudru. Często stosuję bibułki także w ciągu dnia, szczególnie w cieplejszym okresie roku, gdy moja strefa T zaczyna błyszczeć. Nie mam żadnych zastrzeżeń do skuteczności bibułek Theatric. Stosowane prawidłowo, (tzn. miejsce przy miejscu przykładamy do skóry i dociskamy przez chwilę, nie przecieramy nimi twarzy!) ładnie i skutecznie pochłaniają sebum, pot, resztki kremów, itd. Nie niszczą makijażu. Jedynym ich minusem jest to, że się rozdzierają. Póki co będę szukać bibułek innej marki, które będą nieco trwalsze i tym samym lepiej spełnią moje oczekiwania (te, których używałam dotychczas i byłam z nich bardzo zadowolona, nie są już dostępne w sprzedaży). Ale nie wykluczam, że kiedyś jeszcze wrócę do bibułek Theatric.
    Zalety:
    • skutecznie pochłaniają nadmiar sebum oraz resztki niewchłoniętych przez skórę kosmetyków
    • niska cena
    Wady:
    • są bardzo cienkie, wielokrotnie zdarzyło mi się, że się rozerwały podczas stosowania
  • 17 kwietnia 2022 o 8:03
    Absolutny hit do matowienia
    Bibułki Theatric super absorbujące to mój osobisty hit. Nie wyobrażam sobie nie skorzystać z nich w ciągu dnia. Świetnie ściągają nadmiar sebum, nie ściągając przy tym makijażu. Bibułki same w sobie są miękkie i przyjemne w użyciu. Użycie w ciągu dnia tego produktu i ulubionego pudru transparentnego zapewnia niewątpliwie odświeżenie makijażu na kolejne długie godziny.
    • pojemność
    • właściwości