Thalgo Soin Du Corps, Strech Mark Cream (Krem na rozstępy)

• 3 lipca 2010 o 22:08
    skuteczny - zero rozstepów
    Plusy: * skuteczny (dostałam go w 7 miesiącu ciąży i używałam do 3 miesiąca po ciąży - nie mam ani jednego rozstępu) * mnie się zapach bardzo podoba (taki apteczno-zdrowotny) Minusy: * kleisty (ale ja na to miałam sposób - owijała sie folią spożywczą, dzięki czemu brzuch był zawsze nawilżony) * dość drogi, jak na pojemność (ale wydajny, starczyło mi jedno opakowanie na końcowy okres ciąży) Używam tego produktu od: używałam podczas ciąży Ilość zużytych opakowań: 1
    pineeek
    28 listopada 2008 o 22:09
    okropny zapach
    Ogólnie jestem zapaloną fanką kosmetyków Thalgo. Zawsze lubiłam ich zapachy, lecz niestety bardzo rozczarowałam się zapachem tego produktu - pachnie jak jakaś lecznicza maść, klei się. Wchłanialność też jest mała, ale kremy (nie żele) na rozstępy zwykle mają bogtą i tłustą konsystencję. No, ale podeszłam do całej sprawy tak: mam dużo czerwonych rozstępów na brzuchu (po hormonach) więc jak już kupiłam ten krem to będę cierpliwie go wsmarowywać 2 razy dziennie. Z tydzień trwało żebym się przyzwyczaiła do smierdziuszka, ale małe widoczne efekty nadal podtrzymują moją cierpliwość. Dodam jeszcze tylko, że próbowałam wcześniej Mustellę i nie zadziałała. Używam tego produktu od: 4 tygodni Ilość zużytych opakowań: 125 ml
    bazylea
    4 czerwca 2007 o 18:08
    Kleisty
    Ten krem skutecznie zniechęcił mnie do produktów Thalgo. Jest przerazliwie gęsty, po prostu nie da się go wmasować w ciało, co przy uzywaniu nawet wyłącznie na noc sprawia, że jest to udręka nie do pokonania (piżama, pościel, wszystko się do niego klei). Drugą poważną wadą jest to, że smierdzi apteczno chemiczną substancją. NIe zdążyłam ocenić jego zdolności bo nie jestem w stanie dokończyć tubki. Nawet jeśli pomaga w walce z rozstępami, to za taką cenę oczekiwałoby się czegoś lepszego. Używanie tego kremu to mordęga. Nie polecam. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: niepełne 1 i na pewno pstatnie