L'Oreal Paris Touche Magique, Korektor rozświetlający (stara wersja)

• 10 marca 2016 o 19:41
    żenada i kpina
    Nie wiem właściwie co mnie podkusiło żeby zakupić ten "korektor". Naoglądałam się tutoriali na YT i skończyło się to fatalnie. Niestety korektor jest jakąś kpiną. Ma okropnie toporną, gęstą konsystencję, trudno go wydobyć z opakowania. Pędzelek z trudem radzi sobie z jego aplikacją. Waży się i jest okropnie widoczny. Zamiast pięknie rozświetlać i maskować cienie pod oczami (których praktycznie nie mam) gromadzi się w zmarszczkach i dodaje lat. Robiłam kilkanaście podejść, zmieniając sposób aplikacji, ale niestety nic mu nie pomaga. Zmieniłam nawet puder, bo myślałam że może to trochę zmieni makijaż po tym korektorze. Ten zabieg również nic nie zmienił. Regularna cena jest po prostu nie adekwatna do jakości, nie wspominając o bardzo małej gamie kolorystycznej w jakiej mamy ten produkt. Bardzo się na nim zawiodłam i niestety nie użyję go ponownie. Dostanie się koleżance, może u niej się sprawdzi. Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie
  • 19 stycznia 2016 o 9:41
    Okropny pod oczy.
    Kupiłam go z myślą o rozjaśnieniu moich cieni pod oczami, jednak po nałożeniu korektor od razu wysycha i roluje się pod palcami. Przy użyciu gąbki jest nieco lepiej, jednak wtedy skóra wydaje się być strasznie sucha i uwidacznia suche skórki, o których nawet nie miałam pojęcia, za co ogromny minus. Dzieje się tak tylko pod oczami, jeśli użyję w innej części twarzy współpracuje o niebo lepiej, jednak specjalnie kupiłam z żółtym odcieniem aby był bezpośrednio pod oczy, a co za tym idzie nie pasuje totalnie jako korektor na inne części twarzy, poza tym mam lepsze korektory. Co rusz od momentu zakupu do niego wracam mając nadzieję, że po prostu moja skóra miała zły dzień i następnym razem nałoży się inaczej jednak za każdym razem to samo.
    Zalety:
    • Ładny żółty odcień, w sam raz pod worki pod oczami.
    Wady:
    • Roluje się, nie chce się wtopić w skórę, wchodzi w zmarszczki, i ogólnie bardzo ciężko się z nim pracuje.
  • 8 czerwca 2015 o 16:01
    Magiczny
    Używam go do ukrycia zaczerwienień na twarzy, głównie blizn potrądzikowych. Nie mam zarzutów - korektor dobrze kryje, jest trwały, stapia się z kolorem skóry i ma przyjemną konsystencję. Poza tym jest poręczny i zajmuje mało miejsca w torebce. Używam tego produktu od: 6 lat Ilość zużytych opakowań: kilkanaście
  • 14 kwietnia 2015 o 12:56
    Brak zachwytów...
    Niestety w moją skórę się nie wtopił, a wyraźnie przebijał przez makijaż. Używany w okolicach warg i nosa wygląda całkiem dobrze, aczkolwiek jeśli chodzi o krycie cieni pod oczami i to obiecane rozświetlenie raczej zawiódł. Ponadto szybko znika i w ciągu dnia wymaga wielu poprawek. Jeśli chodzi o samo opakowanie dla mnie jest nieporęczne, wypada go zbyt wiele, a pudełko łatwo się brudzi. Raczej do niego nie wrócę. Używam tego produktu od: niecałego miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
    MikaWu
    14 listopada 2014 o 15:43
    świetnie wygładza
    Sceptycznie podchodziłam do tego kosmetyku, jako że używałam zawsze rozświetlaczy w sztyfcie. Skusiłam się na pędzelek i absolutnie nie żałuję. Świetnie się nakłada, pięknie wygładza,rozjaśnia co najważniejsze tuszuje oznaki zmęczenia pod moimi oczami które rzeczywiście potrzebują rozświetlenia. Cena niska jak na firmę. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: pół opakowania