Żel przeznaczony jest do cery tłustej i mieszanej, powienien więc głównie ją dobrze oczyszczać z sebum i resztek makijażu. Nie wiem, co jest z nim nie tak, ale oczyszczenie jest słabiutkie. Żel ma specyficzną konsystencję, która się wręcz ślizga po twarzy. Cięzko go spłukać, a po spłukaniu twarz sprawia wrażenie niedoczyszczonej. Plusem jest to, że żel nie wysusza, nie podrażnia, twarz po użyciu jest miękka i delikatna, ale dzieje się to kosztem słabego oczyszczenia.
Gdyby był to żel do skóry wrażliwej, suchej, to uzyskany efekt byłby ok, a moja tłusta skóra potrzebuje czegos solidniejszego do jej oczyszczenia.
Żel słabo oczyszczał moją cerę, po umyciu nie miałam przyjemnego uczucia czystości i odświeżenia. Nieefektywnie zmywał makijaż, gównie chodzi mi o słabe zmywanie podkładu.
Zapach żelu mimo, że był delikatny, po pewnym zaczął mnie męczyć i przeszkadzać w czasie mycia. Z tego powodu duża pojemność opakowania wcale mnie nie cieszyła.
Firmę Eveline lubię i często kupuję jej produkty, ale o tym żelu chcę szybko zapomnieć.
Mimo pozytywnych efektów tego żelu, mam do niego głębokie mieszane uczucia.
PLUSY:
+ Konsystencja żelu jest bardzo przyjemna dla twarzy, ponieważ jej nadmiar nie ucieka od razu i można go precyzyjnie rozprowadzić,
+ Delikatny zapach,
+ Przezroczysta tuba pozwala określić ile produktu jeszcze zostało, jest łatwy w dozowaniu,
+ Lekkie matowanie,
+ Nawilża,
+ Nie ściagą skóry,
+ Nie uczula,
+ Cena jak najbardziej jest adekwatna co jakości,
+ Łagodzi podrażnienia i delikatnie odświeża.
MINUSY:
- Dostępność,
- Brak zmniejszenia porów.
PODSUMOWUJĄC żel z pewnością jest dobrej jakości, ale wśród innych produktów jest po prostu nijaki!
Świetny do demakijażu! Mogę potwierdzić, że oczyszcza i matuję twarz, jak także nawilża. Dodatkowo miła konsystencja i przyjemny zapach. Polecam do wypróbowania :)
Kupiłam go na promocji w auchanie chyba za 7 zł, bo akurat potrzebowałam żelu do mycia twarzy. Spodobało mi się dodatkowo, że ma mieć właściwości matujące. Zawiodłam się strasznie. Jak lubię kosmetyki eveline, tak ten mi się nie spodobał. Jest bardzo gęsty, zapach jest na początku w porządku, później zaczyna drażnić, ale co najgorsze, mam wrażenie, że nie oczyszcza. W ogóle się nie pieni, Nakładam na wilgotną twarz, masuje i...nic. Ciężko go spłukać. Usuwa sebum i rano jest może w porządku, ale mam wrażenie, że wieczorem już nie domywa makijażu. No i nie matuje, tak jak obiecuje producent. Opakowanie jest duże, na pewno nie wymęcze całego.
Ogólnie na rano może być i tylko tyle. Nie polecam.
Niestety, ale pomimo szczerych chęci, kompletnie się nie polubiliśmy. Eveline lubię, bo uważam, że mają przyzwoite składy jak na swoją cenę, często pojawiają się pożądane przez nas składniki aktywne, a nie tylko silikony jak w czołówce składów kremów Loreala :P
Jeśli zaś chodzi o żel - pomyślałam, że może być niezły, bo w składzie przewija się chociażby oczar wirginijski, który kojarzyłam z właściwości matujących i oczyszczających.
Konsystencja żelu bardziej przypomina maseczkę. Jest bardzo, ale to bardzo gęsty, w dodatku w ogóle się pieni. Mam wrażenie, że oblepia skórę, zamiast ją oczyszczać, dodatkowo ciężko się spłukuje. Nie zmywa makijażu, podrażnia oczy. Mam wrażenie niedomytej buzi po nim. Nie zauważyłam też matowienia. Ogólnie dla mnie niestety wielki niewypał :(
Może być, w prawdzie nie zauważyłam żadnego głębokiego oczyszczenia tak jak i odblokowania porów ale w sumie trochę matuje, dobrze zmywa makijaż, ma ładny zapach. Przy końcówce musiałam rozciąć opakowanie i przełożyć zawartość do słoiczka. Może być, krzywdy nie robi ale spekakuralnych efektów też nie robi.
Kupiłam go ze względu na to, że miał zmatowić mi cerę. W ogóle tego nie robił. Opakowanie jest za duże; bardzo długo go zużywałam. Zapach po jakimś czasie zaczął mi przeszkadzać. Usuwa sebum z twarzy, nie ogranicza świecenia się.
Żel do mycia twarzy marki Eveline delikatnie usuwa makijaż, choć najpierw i tak wspomagam się płynem micelarnym i przyznam, że jestem naprawdę zadowolona z tego kosmetyku. Nie zauważyłam, aby regulował wydzielanie sebum i eliminował przyczyny powstawania niedoskonałości. Ale jednak coś musi być w nim fajnego, gdyż moja cera się nie przesusza po tym żelu, co jest naprawdę rzadkością. Jest tani, wydajny, łatwo dostępny, ma wygodne opakowanie, które można pod koniec rozciąć, aby dobrać się do reszty kosmetyku w tubce, dość delikatnie pachnie, choć zapach mnie drażni. Z tego względu raczej nie sięgnę po niego ponownie, aromat przypomina mi trawę cytrynową. Nie utrzymuje się długo i rano jest to dość orzeźwiające, jednak totalnie nie dla mnie. A szkoda, bo kosmetyk sam w sobie naprawdę fajnie oczyszcza skórę twarzy z wszelkich zanieczyszczeń.