Escada Que viva!

• 18 maja 2014 o 20:28
    Zauroczenie - wspomnienie
    Dawno, dawno temu jeszcze jako nastolatka zauroczyłam się tym zapachem. Za każdym razem gdy mama wyciągała ją z szafy i otulała się jej zapachem zakochiwałam się w jego nutach coraz bardziej i bardziej.. Jakież było moje rozczarowanie gdy po kilku latach chcąc kupić dowiedziałam sie, że to cudeńko wycofali ze sprzedaży.. Ileż ja się naszukałam nie mając dostępu do internetu i nie pamiętając dokładnej ich nazwy. "Escada taka w ciemnoniebieskiej butelce" tak wyglądały poszukiwania.. Poddałam się i schowałam głęboko w pamięci te wspomnienia.. ten zapach.. aż kilka lat później w pewne słoneczne i ciepłe popołudnie zupełnie przypadkiem wpadłam na pewne stoisko i.. widzę ją :) na półce wśród setek innych pachnących buteleczek :) Czekała na mnie :) Jest ze mną od tamtej pory.. Trzymam w ciemnym i chłodnym miejscu a żeby się nie zużyła za szybko używam co jakiś czas wracając wspomnieniami do czasów gdy widziałam moją mamę szykującą się do wyjścia :) PS: gdyby któraś z Was kiedyś szukała tej Escady widziałam ją znów na ebay\'u. Używam tego produktu od: Jakoś tak 1998-1999 roku Ilość zużytych opakowań: 2 x 50 ml i teraz jestem w połowie 100 :)
  • 4 sierpnia 2009 o 21:41
    piękny zapach, ale przeszłość
    piękny zapach, niesamowity, energetyzujący... szkoda, że już nie do kupienia... są podobne do niego, ale to już nie to samo co Que Viva :( to takie wspomnienie z przeszłości, które zawsze się pamięta ;) Używam tego produktu od:już nie mam... :( Ilość zużytych opakowań:1
    Kamlisa
    1 grudnia 2007 o 19:23
    nie dla mnie
    Sezonowe escady kupuje w ciemno ( i na zapas, bo coraz wolniej je zuzywam z racji rosnacych zaległości ). w zasadzie sa do siebie bardzo podobne, więc wiem, czego sie moge spodziewac. Que viva testuje dzieki miłej wizażance - i dobrze, ze sie na nia nie skusiłam ....Nie pasuje mi! Nie jest łatwiutka, owocowa i przyjemna - słodycz jest w niej landrynkowo-plastykowa, za bariera dośc ostrych, zielonych nut. Inna...? Ciekawsza...? Pewnie tak, ale ja tak dziwacznie pachniec nie chce, drazni mnie ta won! Używam tego produktu od:jakiegos czasu Ilość zużytych opakowań:próbka
  • 30 października 2007 o 18:41
    Uchwycone Piękno
    Ponadczasowy.Nie ulegnie przedawnieniu.Od premiery minęło 10 lat.Odświeżający,owocowy,jednocześnie taki przytulny.Nie tylko na letnie dni.Doskonale pasuje na jesień,słoneczną i chłodną.Notes to marakuja,ananas,gruszka,róża,jaśmin,figa,cedr,sandałowiec,wanilia.Wrażenie ocieplenia dają nutki figi i sandałowca.Wanilia jest tylko delikatnym tłem.Róża się nie rozpiera,a pięknie gra z jaśminem.Nuty owocowe cudownie zmiksowane.Zapach na mnie trwały.Podoba się mężczyznom.Ciekawi mnie jak skomponuje się z zimowym porankiem. Używam tego produktu od:3 miesięcy Ilość zużytych opakowań:W trakcie 100ml
    Doridee
    25 stycznia 2005 o 18:57
    Smakowity i subtelny
    Zapach bardzo delikatny, słodkawy ale z kwaskowatą nutką. Bardzo ładny aczkolwiek obawiam się, że dla mnie mogą okazać się zbyt subtelne... Zawsze gustowałam w cięższych i bardziej określonych nutach. Posiadaczką Que Vivy stałam się przypadkiem, całkiem niedawno i poczekam z używaniem na cieplejsze dni... Może wtedy podniosę swoją ocenę :) Na razie dostaja ode mnie 4 *