Palety do makijażu

The Balm Voyage Vol. II, Makeup Palette Paleta do makijażu twarzy

justnn
    2 sierpnia 2020 o 12:19
    Mieszane uczucia
    Paletkę mam ze sobą już od dwóch lat - wciąż ma się dobrze. Są w niej cienie które uwielbiam - matowy beż, opalizujący róż, złoto czy połyskujący brąz, uwielbiam ich używać. Jednak cienie chłodne, ciemne są według mnie po prostu złe. Osypują się, każdy roztarty wygląda jak brud - świetne do charakteryzacji na zombie. Rozświetlacz jest bardzo w porządku, jeśli ktoś lubi złote odcienie, bronzera używam do każdego makijażu - jest troszkę ciepły, ale nie wygląda groteskowo na bladej skórze. Róże również są w porządku, chociaż brzoskwiniowy odcień jest zdecydowanie ładniejszy. Natomiast pomadki w kremie są po prostu okropne - brzydko pachną, wyglądają przedziwnie na ustach...po prostu nie bardzo się do czegoś nadają. Może jako róż w kremie. W dodatku bardzo łatwo pobrudzić sobie nimi całą paletę. Czy żałuję zakupu? Zdecydowanie nie, paleta była kupiona na promocji, uważam jednak że niekoniecznie jest warta swojej oryginalnej ceny.
    Zalety:
    • jasne odcienie oraz brąz są piękne
    • wszystkie kosmetyki są w jednej palecie
    Wady:
    • połowa cieni jest dla mnie nieużytkowa
    • produkty kremowe są tragiczne
  • 31 sierpnia 2019 o 6:47
    Super paletka
    Chciałam poznać firmę the balm Bo dużo o niej słyszałam ale nie chciał kupowac jednego produktu i właśnie wtedy natrafiłam na tą paletkę i przepadałam! Cienie super napigmentowane, bronzer moznybi trzeba uważać z jego aplikacja.
    • Duże lusterko
    • Pigmentacja
  • 28 sierpnia 2019 o 20:25
    Najlepsza paletka do walizki
    Idealna paletka na wyjazdy. Możemy stworzyć każdy makijaż dzienny wieczorowy, jakoś i pigmentacja cieni jest boska. Można by powiedzieć że same się blendują idealna do szybkich i prostych makijaży ale też tych bardziej skomplikowanych. Dodatkowo mamy 4 produkty do twarzy które są miniaturkami pełnowymiarowych kultowych kosmetyków ????
    Zalety:
    • Wielofunkcyjność
    • Jakość
    • Duże lusterko
    o_t
    1 marca 2018 o 19:46
    Lepiej, lepiej...
    Z tą paletką mam taki problem, że kupiłam ją na allegro i teraz się zastanawiam, czy jest oryginalna. Macałam też jedną w Douglasie. No i mam też Balm Voyage Vol. I. Myślę, że kupię ją jeszcze raz, bo: - wydaje mi się, że to jest paleta, którą da się zużyć, - tym razem kupię nawet drożej ale z pewnego źródła, bo myślę, że warto. No chyba że całkiem przerzucę się na wkłady magnetyczne...
    Zalety:
    • Firma poszła po rozum do głowy i tym razem nazwa odpowiada zawartości: Vol. II nie jest już tak ciężka jak pierwsza paleta, ani tak wielka. No i tym razem jest rozświetlacz, bronzer i dwa róże (nie są to żadne Bahamy, Mary, Cabana ani Frat - co nie jest ujmą oczywiście). Dzięki tym cechom o wiele lepiej sprawdzi się w podróży niż starsza siostra. Co do kolorów cieni, to moim zdaniem jest remis, bo w obu paletach są świetne kolory, jak i takie, które z chęcią wymieniłabym na inne. Moim faworytem jest Tervetuloa. Paletą można wykonać dużo różnych makijaży i nie trzeba ze sobą dźwigać wielu produktów.
    Wady:
    • Przydałby się cielisty beż, bo jednak Welcome jest trochę za jasny, no i moim zdaniem najciemniejszy cień mógłby być bez drobinek.
    • Lusterko jest okrągłe - wolałabym, żeby było prostokątne jak w Meet Matt(e) albo Balmsai.
    • W porównaniu do Vol. I zrezygnowali z jednej pomadki, a na dole jest tyle miejsca, że spokojnie zmieściłby się jeszcze ten jeden kolor.
    • Opakowanie się brudzi, jak to the Balm.
    geppa
    2 sierpnia 2017 o 21:37
    Moja pierwsza paletka z The Balm
    Jestem zadowolona. Warta swojej ceny, oczywiscie idealna na wyjazdy, ale nie tylko. Bardzo dobry pomysł dla kogoś kto chce poznać markę The Balm. Cienie są dobrze napigmentowane, łatwo się blendują, mają piękne kolory. Nie mogę nic zarzucić produktom do twarzy. Niesamowicie praktyczna. Polecam!
    Zalety:
    • poręczność
    • piękne opakowanie
    • wysoka jakość
    • all in one :)

Zobacz także inne Palety do makijażu