Sephora Gelée Micellaire Démaquillante Ultra Douce [Triple Action Gentle Makeup Remover Gel] Ultra delikatny żel micelarny do demakijażu

• 9 kwietnia 2020 o 21:34
    Wyjątkowy
    Kosmetyk dostałam dawno temu w prezencie i godnie czekał na swoją kolej. Teraz żałuję, że kazałam mu czekać aż tak długo! Jest zdecydowanie bezbłędny! Przyjemna konsystencja, bezzapachowy, świetnie radzi sobie zarówno z makijażem jak i zanieczyszczeniami z całego dnia. Nie wywołuje podrażnień nawet jak oko trzeba przetrzeć parę razy. Duży plus, że nie trzeba go zmywac, więc spokojnie możemy zabrać go w podróż, gdy nie jesteśmy pewni że będziemy mieć dostęp do wody. Nie zostawia uczucia ściągnięcia, ani tłustej warstwy jak w przypadku niektórych tonikow. Moim zdaniem jak najbardziej godny polecenia!
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • świetnie oczyszcza
    • nie zostawia tłustej warstwy
    • nie potrzebuje zmycia
    • duża pojemność
    Wady:
    • brak polskich napisów na butelce
    ev6
    5 października 2019 o 18:39
    Lepiej się prezentuje wizualnie niż działa, nie radzi sobie z mocniejszym makijażem oka
    To jeden z tych produktów, które jest tak fajnie mieć, które tak ładnie wyglądają na półce w łazience... tylko ich działanie trochę do ich urody nie dorasta. No, niestety. To średniaczek w ładnym opakowaniu. Ale przyjemny, nie można go znielubić, choć całkiem polubić też nie. To taki gagatek, co zaliczy test, ale na tróję i ledwo zda do następnej klasy. A szkoda, bo tak mi się podoba, tak bym go chętnie kupowała jedno opakowanie po drugim, gdyby był tylko bardziej skuteczny! Pierwsze, co - nie ukrywam, zachęciło mnie do zakupu, to właśnie to fajne opakowanie, skrywające formułę płynu micelarnego, ale w żelu. Do demakijażu nie lubię płynów micelarnych, ale właśnie bardziej treściwe formuły, jak mleczka (te uwielbiam), ale takie żele również. Ważne, żeby nie był to płyn. I nie używam ich wylewając tradycyjnie na wacik, ale dozuję bezpośrednio na dłoń sporą ilość i robię dokładny masaż całej twarzy aż do rozpuszczenia make-up'u. Dopiero wtedy wacikiem ściągam całość, delikatnie, razem z rozpuszczonym makijażem, żeby nie trzeć okolic oczu. Jest i dokładniej, i zarazem delikatniej. Tak samo też używam tego żelu - choć niestety bywa on na tyle nieskuteczny, że często muszę wziąć kolejny wacik i już klasycznym sposobem, z żelem na waciku, przetrzeć dość solidnie każde oko dodatkowo. Dodam, że nie oceniam jego działania w przypadku wodoodpornego makijażu - taki noszę tylko wyjątkowo, zwykle na wakacjach (a gdy raz zdarzało mi się go zmywać tym żelem Sephory, to już zupełnie sobie z nim nie poradził - mówiąc zupełnie, mam na myśli całkiem, totalnie, ani trochę, nic, zostałam wtedy z nieruszonymi kreskami eyelinera jakbym dotknęła ich suchym palcem). Ale już trudno mi wybaczyć, że żel nie radzi sobie z całkiem zwykłym, niewodoodpornym makijażem oka. Zawsze zostaje mi coś do dodatkowego przetarcia, tusz, resztki cieni jeśli miałam mocniejszy makijaż, eyelinera. Po dokładnym i mozolnym przecieraniu kolejny raz, raczej już wszystko schodzi, ale to mnie denerwuje - nie po to dbam o okolice oczu, żeby teraz pracować codziennie na zmarszczki podczas demakijażu. A tu bez solidnego pocierania ani rusz. Pod tym względem 90% mleczek, jakich używałam, radziła sobie lepiej. Przykładowo mleczko Nivea (do okolic oczu, w białym opakowaniu) usuwa mi wszystko, wszystko! przy pierwszym pociągnięciu. Więc, nie. To nie jest skuteczny do demakijażu kosmetyk, nawet biorąc pod uwagę to, że zawsze po wstępnym demakijażu i tak jeszcze myję twarz wodą z jakimś żelem, to efekt działania żelu Sephory mnie nie zadowala. Może w jakieś dni z super lekkim makijażem, to tak. Ale ja potrzebuję zawodników nie dających plamy niezależnie od okoliczności. Plus za delikatność dla oczu i skóry powiek. Nic nie piecze, nie gryzie w oczy, skóra nie jest podrażniona ani zaczerwieniona. To mi się podoba, bo mimo tarcia wychodzę z tego obronną ręką (no, może poza zmarszczkami w dłuższej perspektywie). Teraz to, co mnie tak urzekło w tym produkcie: opakowanie. Raz, że funkcjonalne (świetna, bezawaryjna, płynnie dozująca odpowiednią ilość pompka). Dwa - świetne wizualnie, przezroczysta butelka z miętowo - czarną, wyważoną grafiką, a do tego te urocze bąbelki powietrza zatopione w gęstym żelu! Efekt potęgują bąbelki nadrukowane na opakowaniu, które dają złudzenie prawdziwych. Całość wygląda elegancko, lekko i jakoś tak magicznie. No, super o prostu. Cena - wysoka. Sephorowa. Celowałabym w jakieś promocje na produkty Sephory, jeśli ktoś musi go mieć. Ja nie muszę mieć już kolejnego opakowania (choć samo opakowanie jest tak fajne, że chciałabym) ;) Raczej już do niego nie wrócę, chyba że z wiekiem zmienię się w panią au naturel, z ledwo widocznym makijażem, który ten żel bez trudu zmyje. Zobaczymy ;) Ale dla fanek wyrazistych makijaży oka, tych z Was które lubią sobie z makijażem poeksperymentować może się to okazać jednak za mało. A szkoda :(
    Zalety:
    • super opakowanie, pompka, strona wizualna na 5+
    • delikatny dla oczu i skóry powiek
    Wady:
    • słabo radzi sobie z demakijażem oczu, zostawia resztki które wymagają tarcia, by znikły całkiem (usuwanie wodoodpornego makijażu? - można już w ogóle zapomnieć)
    a ga ta
    25 kwietnia 2018 o 21:37
    Dobry
    Żel skutecznie i delikatnie zmywa podkład. Nie podrażnia cery. Nie mogę używać go do demakijażu oczu, gdyż mnie po nim szczypią. Ma duże opakowanie. Jest wydajny.
  • 24 kwietnia 2018 o 16:35
    Działa bardzo szybko
    Bardzo dobry produkt. Szybko usuwa makijaż (nawet mocny makijaż oczu) i co dla mnie najważniejsze, nie podrażnia skóry. Duży plus za wygodne i odpowiednio duże opakowanie. Pozostawia skórę czystą, lekką i miękką.
    kwasjo
    6 kwietnia 2018 o 16:56
    Esktra
    Nigdy wcześniej nie spotkałam się z płynem micelarnym w opakowaniu z pompką, jest to duży plus, ponieważ można precyzyjnie dozować ilość produktu, dzięki czemu wydaje mi się od bardzo wydajny. Płyn sprawdza się do cery wrażliwej, nie podrażnia oczu, ani twarzy, dobrze radzi sobie ze zmywaniem makijażu, dzięki czemu nie trzeba intensywnie trzeć skóry. Nie zapycha porów, po jego użyciu mam wrażanie, że twarz jest świeża i dobrze oczyszczona. Jedyne do czego można się przyczepić to zapach.