Payot Speciale 5 Purifiante Aktywny dwufazowy płyn oczyszczający do stosowania punktowego

inonka
    6 lutego 2009 o 17:19
    spełnione oczekiwania
    Kupiłam ten kosmetyk na allegro za 50 zł (buteleczka 125 ml). Opakowanie oceniam pozytywnie, bardzo ładne. Jedyne do czego można się przyczepić to brak pompki, lub dozownika, który ułatwiłby nakładanie. Płyn składa się z dwóch warstw (żółtej oleistej i białej sproszkowanej) po wstrząśnięciu warstwy ładnie się łączą. Kosmetyk nakładałam punktowo, przy użyciu patyczka kosmetycznego, z aplikacją nie ma problemu. Zapach przypomina mi glinkę, w każdym razie nie drażnił mnie. Jeśli chodzi o działanie - MEGA skuteczny! W prawdzie mam cerę mieszaną, ale od czasu do czasu coś tam mi wyskoczy.. Wtedy jedna noc z Payotem i rano buzia bez skazy :) Co warte podkreślenia, mój chłopak (który ma cerę bardziej problematyczną, bo i co rusz coś tam mu wyskakuje) po spróbowaniu specyfiku, zakochał się w nim! Nakładał go nawet na całą twarz, na całą noc - jak mówił profilaktycznie :D - i jego problemy z "niespodziankami" również były rozwiązywane przez jedną, maksymalnie dwie noce. Reasumując, dwie osoby zadowolone. Kosmetyk stosowany codziennie przez minimum jedną osobę, nie tylko punktowo, wystarczył na 4 miesiące, co uważam za niezły wynik. Jedyny minus - nie mam pojęcia gdzie go kupić w perfumerii stacjonarnej! Na allegro niestety już dawno go nie widziałam.. Podobno jest na internetowej truskawce za ok 90 zł. Używam tego produktu od:4 m-cy Ilość zużytych opakowań:1 (125 ml)
    Queen
    20 marca 2005 o 14:31
    Dziwny, ale działa!
    Użwałam tego płynu jako uzupełnienie Pate Grise i działanie było świetne! Ten komplet jest wart polecenia każdemu, kto się boryka z wypryskami. Płyn zmniejsza wypryski (nawet te w skupiskach), matuje skórę w tych miejscach i przygotowuje cerę na przyjęcie Pate Grise. Płyn rzeczywiście pomga w pozbywaniu się pryszczy. Przyspiesza ich znikanie (także śladów po nich), a nie wysusza cery. Zapach nieciekawy, ale nie jest to najważniejsze. Starcza na długo. Polecam! Używałam tego kosmetyku przez 2 miesiące / ilość zużytych opakowań: 1.