Fitomed Tonik ziołowy oczyszczający do cery tłustej i trądzikowej `Szałwia lekarska` (stara wersja)

• 11 października 2013 o 13:16
    Może być
    Plusy: + wydajny + ładny zapach + naturalny, ziołowy skład + dobre działanie + przyśpiesza gojenie się miejsc zapalnych + nie ma efektu ściągnięcia + delikatnie matuje + świetnie odświeża twarz + cena Minusy: - słaba dostępność Tonik świetnie odświeża twarz. Używam go zwykle po demakijażu, aby pozbyć się uczucia ściągnięcia. W razie, gdyby zostały jakieś resztki tuszu bądź podkładu świetnie je usuwa. Ładnie pachnie, ma naturalny skład. Jest w niskiej cenie lecz niestety bardzo słabo dostępny. Ogólnie polecam, warto spróbować, ale cudów raczej nie zdziała. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: pół opakowania
    wichura
    25 maja 2012 o 21:20
    Na lato zastępuje mi krem :)
    Mam tak tłustą cerę że ten tonik w zupełności zastępuje mi krem pod podkład. Inaczej skóra udusiłaby się pod pokryciem dodatkowego smaru. Nie czuję tyle tonizowania co po prostu odświeżenia, lekkiego nawilżenia. Nie pozostawia skóry ściągniętej, raczej wypoczętą. Nie działa mi na pryszcze, jest zbyt łagodny. Ale do codziennej pielęgnacji bezproblemowej cery - w sam raz. Do suchej też może być. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 8 marca 2012 o 22:45
    polecam
    Kosmetyki naturalne firmy Fitomed kupilam w sklepie zielarskim zachęcona opiniami na Wizazu...wyprobowalam juz tonik oczyszczajacy,ziołowy,do cery tłustej. Wykonany na bazie szałwi lekarskiej. I myślę że jest ok, tzn. zbytnio nie wysusza a oczyszcza..Tradziku jako takiego z postaciami grudkowymi nie mam,ale zawsze miałam cerę tłusta i jednoczesnie wrazliwa,jestem uczulona na wiekszosc drogeryjnych produktow i mimo 28 lat nic sie nie zmieniło. Wiem ze jest jeszcze zel do mycia twarzy z tej serii. Krem nawilżajacy tradycyjny z wyciagu z kwiatu pomaranczy zakupilam dzis,wiec wyprobuje niezwłocznie. A co do toniku to mysle że jest lepszy od tego,ktorego uzywam-Ziaja MED do cery tłustej i łojokotowej. Ale dokładniejsza opinie napisze po zuzyciu pierwszego opakowania toniku. W Szczecinie mozna dostac kosmetyki naturalne FITOMEDU na Piastów w sklepie zielarskim, w okolicach LO,tzn prawie naprzeciwko LO koło Spondylusa.Krem kosztowal 13,70 natomiast tonik 11,05zł. Mysle ze jak bede zadowolona z toniku i kremu zakupie jeszcze żel myjacy do twarzy. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 21 lutego 2012 o 16:21
    może być
    Kupiłam go ponieważ bardzo spodobała mi się wersja do cery suchej. Może zacznę od zalet: - fajne, lekko retro opakowanie (lubię takie ;) ) - ziołowy zapach - przyzwoity skład - odświeża skórę Minusy : - nie nawilża - niewystarczająco koi skórę I właśnie z powodów tych minusów już więcej go nie kupię. Od tego typu produktów wymagam ukojenia skóry i lekkiego ( od porządniejszego są inne rzeczy ) nawilżenia :) Jednak myślę,że można spróbować. :)
    april:)
    3 października 2011 o 10:28
    dobry tonik
    Tonik ma przyjemny, ziołowy zapach. Bardzo dobrze matuje skórę. Pozostawia na twarzy uczucie świeżości i czystości. W prawdzie nie posiadam zmian trądzikowych, więc nie wiem, jak tonik sprawdzi się przy ich łagodzeniu. Dla mnie posiada on wszystko to, czego oczekuję od kosmetyków tonujących. A jedynym minusem jest mała dostępność produktów-ja nie znalazłam ich w żadnych ze sklepów stacjonarnych.