La Roche-Posay Unifiance, Creme (Podkład do cery suchej i bardzo suchej)

• 18 września 2013 o 12:24
    Magiczny :)
    Była to moja pierwsza inwestycja w drogi podkład no i przy okazji dermokosmetyk (wcześniej z racji braku pracyu używałam takich z drogerii za 20zł z lepszymi lub gorszymi skutkami). Zakupiłam go po przetestowaniu próbki z gazetki La Roche Posay i obstawiam, że nie będę za bardzo eksperymentować w przyszłosci i kupię go ponownie, z uwagi na moje wrażliwe okolice oczu - bo praktycznie tylko tam używam podkładu. A teraz sama recencja: + podkład jest lekki (chyba, że się człowiek nim zaszpachluje, ale to chyba nic dziwnego!), + delikatnie nawilża (mógłby troszę bardziej!) + jest wydajny (mam go chyba już z rok jak nie lepiej...) + długo się utrzymuje i przede wszystkim w dobrym stanie, tj. nie roluje się, nie spływa nie wiem co jeszcze :) używam go rano, a po pracy wystarczy &quot;przypudrować nosek&quot; + nie świeci się jak za przeproszeniem psu jajca jak inne podkłady, ale nadaje skórze przyjemny blask, niewiele gorszy od prawdziwych koreańskich kremów BB (ktoś porównał go do satyny - zgadzam się!) - cena... niestety uparcie koszuje ponad 100 zł... Jakby tak chociaż zszedł do 100! <marzyciel> Używam tego produktu od: ponad rok Ilość zużytych opakowań: prawie 1
  • 9 sierpnia 2012 o 18:16
    Jeden z lepszych.
    Mam suchą skórę, wrażliwą. Podkład ją minimalnie nawilża, nie podrażnia- co najważniejsze. Nawilżanie powinno być większe- nie wyobrażam sobie niezastosowanie pod niego kremu- mimo to bardzo dobrze matuje. Poza tym długo się utrzymuje. Jak dla mnie mógłby być nieco tanszy. Ogólnie polecam. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 op.
  • 24 października 2011 o 16:51
    satyna na buzi
    Chyba pierwszy raz trafiłam na podkład bez wad! No, może cena tyłka nie urywa, ale twarz mam jedną i nie zasłonię długim rękawem czy golfem, w kapeluszu z woalką też nie będę trwała całe dnie, więc wolę zainwestować. Więc co my tu mamy? Dobrze rozprowadzający się podkład, ładnie wyrównujący koloryt lica. Nie jest jakiś megakryjący, ale nie mam za dużo do tuszowania, jedynie małe sińce pod oczami po nie do końca przespanej nocy (ale kto by wstawał rześki codziennie o 5 rano?). Z tym sobie radzi bez problemu. Jedziemy dalej - nie wysusza skóry jak większość podkładów i nie podkreśla czających się na policzkach czy na czole suchych skórek (cud?? inne podkłady zawsze zostawiały mi gdzieniegdzie placki bardziej jak papier ścierny niż skóra). Żywotność na obliczu oceniam całkiem nieźle - nawet przy wyjściu z pracy widzę, że buźka jest rześka i nie nanoszę poprawek. Ale na wieczorne wyjście to już trzeba by zaszpachlować się od nowa, nie ma zmiłuj, w końcu nie ma to być jakiś arcytrwały beton, tylko podkład dla suchej skóry. Wydajny - mam tubkę od lipca, używam codziennie i wydaje mi się, że zostało jeszcze ok 1/3 opakowania. Rozprowadza się bardzo ładnie, nie bawię się w żadne gąbeczki, tylko jadę paluchami. Nie zostawia żadnych smug, dziwnych placków nie do starcia, oblicze jest jednolite, satynowe, miękkie, no po prostu takie, jakie powinno być. I utrzymuje się takie przez kilka godzin. Używam tego produktu od: prawie 4 m-ce Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 23 września 2011 o 11:44
    Rozczarowanie
    Przy mojej skórze suchej, nadwrażliwej i naczynkowej... ani nie nawilżył wystarczająco, podrażnił i sprawił że stan skóry się pogorszył, no i naczynek nie przykrył. Moja SUCHA skora zaczęła ponadto błyszczeć z nadmiaru kosmetyku, którym próbowałam zakryć naczynka :( Używam tego produktu od: 2 lata temu raz Ilość zużytych opakowań: 1 i oddane pełne w 90% w dobre ręce (ale też się nie przyjelo)
  • 7 sierpnia 2011 o 13:48
    BEZNADZIEJNY!!
    ZDECYDOWANIE NIE! CHYBA, ŻE KTOŚ NIE WIE CO ROBIĆ Z KASĄ;) PLUSÓW NIE MA ŻADNYCH! MINUSY: - KIEPSKIE KRYCIE - ŻÓŁTO-POMARAŃCZOWE ODCIENIE- TANDETA;/ - CIĘŻKO SIĘ APLIKUJE - W CIĄGU DNIA POWSTAJĄ PLAMY NA TWARZY - SZYBKO ZNIKA Z BUZI OKROPNY;/ Używam tego produktu od: TYDZIEŃ Ilość zużytych opakowań: 2 PRÓBKI