Maybelline New York Expert Wear Blush

Twitter
    30 stycznia 2014 o 22:44
    Delikatny efekt, dobry do nauki różowienia
    Szczerze mówiąc, to na różach i różowieniu się znam się słabo. Ten róż był pierwszym produktem tego typu, więc posłużył do zbadania i rozeznania terenu. Miałam odcień 30 Gentel Rose - bardzo delikatny, raczej zimny odcień różu. Jako że nie używałam wcześniej różu, to z radością przyjęłam fakt, że jest raczej słabo napigmentowany, transparentny, łatwo się rozprowadza, trzeba/można nakładać kilka warstw, aby wystopniować efekt. Domyślam się, że nie dla wszystkich będą to zalety. Róż nie zawierał brokatu, więc efekt był naprawdę naturalny. Nauczyłam się jak go nakładać, w jakiej ilości i gdzie, aby nie wyglądać jak klaun. Podkreślę jeszcze raz, że do nauki był dobry, ale teraz wybiorę coś innego. Jak dla początkującego, to i pędzelek był nawet dobry: nie zrobił krzywdy, niezbyt wielki, miękki, miły w dotyku. Opakowanie zwykłe, bez szału, ale czego można się spodziewać? Będę szukać dalej różu idealnego. Używam tego produktu od: jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 11 grudnia 2013 o 17:18
    Naturalny efekt
    Posiadam dwa kolory: Sweetheart Rose i Peach. Plusy: - delikatny efekt, policzki wyglądają naturalnie - wydajny - ładne kolory - zero drobinek - nie uczula - niska cena Minusy: - twardy pędzelek, najlepiej się go pozbyć - średnio trwały Jeśli ktoś lubi naturalne rumieńce to ten róż się nada, osobom lubiącym wyraźniejszy i mocniejszy efekt nie polecam Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: niecałe 2
  • 7 września 2013 o 12:34
    do nieczego nie nie robi slabyyyy
    zgadzam sie z poprzednio opinia roz bubel ile bym go nie smarowala efektow nie widac bardzo slabo napigmentowany mam odcien slonecznej brzoskiwi nie pamietam nawet nazwey nie warto bylo soebie nim zaprzatac glowy kolor w opakowaniu wydawal sie sliczny brzoskiniowy mieniacy sie malusimi drobinkami do cery cieplej i tu na tyle bo pudelko tandetne kiepskie ma sie wrazenie ze zaraz sie rozleci pedzlik oczywiscie do niczego jakis tepy szorstki no dno roz nienapigmentowany przezroczysty nie widac go po 5 nalozeniach smaruje smaruje i nic tak naturalny ze go brak na twarzy wyszly mi male krostki hm nic nie napisze bo nawet nie jest wart wyprubowania jest taniutki moze moj kolor jest taki blee zle trafilam lezy i nie wiem co z nim zrobic moge komus dac !
  • 23 maja 2013 o 15:43
    BUBEL
    Posiadam odcień 77 Rose. Mam bladą, nieopaloną cerę, jestem naturalną blondynką. Kupiłam ten róż, ponieważ od dawna marzę o jasnoróżowym blushu, który nadałby moim policzkom odcień płatków jasnoróżowej róży. No cóż. Wada 1: kosmetyku w ogóle nie widać na mojej twarzy. Mogę nałożyć tonę (naprawdę, nieraz dosłownie tapetuję nim buzię), a efektu nie ma. Dlatego zaczynam go używać jako puder do twarzy, ale ponieważ ma różowy odcień, stosuję go tylko na policzki i brodę. Wada 2: gdyby dało się go zużyć tylko jako puder, nie czepiałabym się. Problem polega na tym, że ten róż jest twardy i nie nabiera się na pędzel. Ja robię tak, że dosłownie zdzieram go z opakowania trzonkiem od pędzla, a dopiero potem nakładam wielką ilośc na buzię. Wada 3: kiedyś się zużyje... szkoda tylko, że nie był tani. Jest wart kilka złotych, nie kilkanaście ani tym bardziej kilkadziesiąt. Wada 4: obrzydliwie tandetne i brzydkie opakowanie (normalnie nie zwracałabym na to uwagi, jednak w zestawieniu z brakiem jakości i ceną muszę się przyczepić). Nie ma lusterka, pędzelek jest sztuczny, sztywny i niefunkcjonalny (daje radę nabrać róż, ale nie rozprowadza go na twarzy). Wada 5: brak zapachu. Ewentualnie, przy odrobinie wysiłku, da się wyczuć leciutko pudrowy zapach. Ale nie jest to nic owocowego lub kwiatowego, choć za tę cenę mogłoby być. Teraz czas na jedyną zaletę: Mimo wszystko doceniam ten kosmetyk za to, że nie uczula i nie powoduje wyprysków. Powiedzmy sobie szczerze: jego nie widać ani nie czuć, jest obojętny. Gdybym dostała go za darmo, nawet nie pisałabym tej recenzji. Ale wydałam na niego własne, ciężko zarobione pieniądze, i mam żal, że wypuszczono na rynek taki bubel. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno, w trakcie, nigdy więcej tego nie kupię. NIGDY.
    Kateus
    25 marca 2013 o 19:52
    Dobry dla początkujących
    + delikatny efekt + pasujący do mnie kolor (57 peach) + ładne wykończenie (lekko się mieni, ale nie posiada dużych drobinek ani brokatu) + wydajny + wytrzymały (nie kruszył się, opakowanie i pędzelek też wytrzymały długo) + bardzo delikatny zapach, wręcz niewyczuwalny - krótko się utrzymuje byłabym skłonna kupić go znowu, ale chce przetestować inne kosmetyki Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: jedno