Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 17:39   #2881
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
A ja tam w przesądy nie wierzę!! W ogóle się ich nie trzymam!! Wy chodzę z założenia że przesądy sprawdzają się ludziom którzy w nie wierzą. Tak więc moja torebka leży zawsze na ziemi, nie łapię się za guzik widząc kominiarza, nie wkladam łuski rybiej do portwela w wigilię i nie robię żadnych innych głupot związanych z jakimikolwiek przesądami Co prawda zakupów dla malucha jeszcze nie robię, ale jest to związane bardziej z tym że jesteśmy trochę spłukani jak narazie z mężem a muszę najpierw siebie zaopatrzyć w jakieś ciuszki bo już nie mam w czym chodzić Mój teściu mi ostatnio powiedział żebym się tak ciążą nie chwaliła wszystkim i żebym nie mówiła że jest wszystko w porządku bo to jeszcze za wcześnie i można zapeszyć i to pecha przynosi... To powiedziałam mu że najchętniej na czole bym sobie napisała i wykrzyczała całemu światu że będę mamą i nie mam zamiaru się hamować
powiem ci ze ja mam tak samo tylko boje sie ze by mnie za wariatke wzieli gdy bym z czyms na czole napisanym chodzila

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
Daj znac kochana koniecznie czy juz cos widac!!!!!
mnie dzis sasiadka podlamala o powiedziala ze mimo ze bede juz w 16-17tc na usg to i tak mi gin nie powie co bedzie bo pewnie nie bedzie sama jeszcze do konca pewna-popsula mi humor tym. oby nie miala racji bo jak mi wykrakala to ja
etam nie sluchaj jej fakt ze czasem dzidzia nie chce sie ladnie wypiac i pokazac co tam ma ale musisz byc dobrej mysli ja generalnie dlatego chce isc w 17tc na usg 3d bo u nas kosztuje kolo 100zl czyli jak za normalna wizyte

Cytat:
na allegro mozna znalesc calkiem sporo takich butkow mojemu M sie podobaly wlasnie pumy ferrari ale byly czarne i ja swtierdzilam ze dlatego odpadaja-oczywiscie moj M moze poogladac ale pod zadnym pozorem nie kupowac Jeszcze:/tylko mnie tym kusi ja kupilam uzywane a w ogole nie wiadc tego po nich-wiadomo one sa tylko do wozka zeby fajnie maluch wygladal ale ja zawsze marzylam zeby tak wlasnie dziekco wygladlo
buziki sliczne i pewnie tez takie zakupie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
W sumie to malo i pokazywali wozki pod katem wad. Jeden mial duze kola, ale nie skretne i aby skrecic trzeba bylo go podwazac, drugi mial juz skretne kola, ale malutkie nadajace sie tylko na chodniki i trzeci pokazali jak po zlozeniu malo miejsca zajmuje, ale nie jest wozkiem wielo funkcyjnym.

Ja dlugo zastanawiaam sie nad wozkiem i dla mnie waznych jest kilka rzeczy, mianowicie duze wozka, ktore pojda po sniegu i roznych terenach jak bede z piesem wychodzic tez na spacer, bezpieczenstwo, skretne kola z mozliwoscia blokady, wielofunkcyjnosc, spacerowka pozniej rozkladana tak, ze jak mi dzidzi zasnie to moge w pozycji lezacej ustawic i bezpieczny fotelik i stawiam na taki o wozek, zreszta jak czytalam opinie to tez sam pozytywne raczej http://allegro.pl/item872666806_maxi..._spiworek.html
znajoma miala dla jednego dziecka quinny a dla drugieto ten maxi cosi i bardzo bardzo go sobie chwalila w przeciwienstwie do quinny a cena podobna poza tym w tym maxi slicznie wyglada spacerowka

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewczynki napisałyście 10 stron!!! nie mam sily teraz nadrabiać

chciałam Wam tylko powiedzieć, że mi warunki pogodowe nie służą, bo rano 2 razy zasłabłam w autobusie w wyniku duchoty i gorąca oraz braku miejsc siedzacych
to niby normalne ale musisz na siebie uwarzac

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ola znam to z autopsji.Mnie się słabo robi nawet w trakcie zajęć jak dłużej postoję,w kolejce w sklepie,pod prysznicem,bo o tramwajach to nawet nie wspomnę Staram się jak najczęściej wykorzystywać TŻta,żeby mnie podwoził. Musimy teraz szczególnie uważać,a jak czujesz,że Ci się robi słabo to poproś kogoś żeby Ci ustąpił i siądź z głową między kolanami-to pomaga.

Coś do pośmiania: http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg Co najmłodsi myślą o ciąży

hehe troszke sie posmialam fajne to a ta dziewczynka jaka przemadrzala

a ja oczywiscie nie wytrzymala i bedac w miescie kupilam 3 pary bodow i w 5,10,15 dwie pary slicznych spioszkow

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
oj jak milo, ze pamietacie Ja dzis pospalam do 10:30 Podskoczylam szybko do sklepu po swieze pieczywo i wlasnie zajadam ogromne sniadanie Potem prysznic i do gina Trzymajcie kciuki, zeby moj dzidziolek pokazal, co ma miedzy nozkami

jasne ze pamietamy a yeraz zaciskam kciuki! koniecznie daj nam znac
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:14   #2882
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Hejka!
Kurcze nie pamiętam już, która wkleiła ten wózek Recaro, ale się zakochałam!!! Boże jakie cudo!! Nawet kolor mi super pasuje!! Normalnie już innego nie będę chciała... Mój TŻ ma teraz ze mną przechlapane, bo jak się uprę to już koniec
to ja wstawialam. ja mam ten problem z mezem bo on nawet nie chce patrzec na inne wozki.
bylismy dzisiaj w najwiekszm sklepie w gdansku zeby popatrzec na wozki i wyszlismy zalamani
recaro nie ma i nie bedzie. wogole to boje sie ze tylko w wawie w blue city sa te wozki no nic trzeba bedzie pojechac. jedyny minus to te kolka male.
wogole jakos zadne wozki tam nam sie nie podobaly. wkurza mnie to ze wiekszosc ma albo jedno kolko albo wezszy rozstaw kolek z przodu. a my chcemy zeby byly rowne.
myslelismy o x-landerze ale juz sama nie wiem a jeszcze jak tam bylismy to para akurat przywiozla ten wozek do reklamacji i znajomi go maja i gondola jest za mala bo ich 4-ro miesieczny synek juz sie ledwo miesci
tak myslimy ze w razie czego kupimy inny wozek a tylko fotelik recaro. facet dzisiaj w tym sklepie strasznie namawial nas na maxi cosi ale my nie chcemy bo nasi znajomi mieli wypadek i z tego fotelika nic nie zostalo. mala ledwo przezyla
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:33   #2883
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
facet dzisiaj w tym sklepie strasznie namawial nas na maxi cosi ale my nie chcemy bo nasi znajomi mieli wypadek i z tego fotelika nic nie zostalo. mala ledwo przezyla
o matko boska!!

a my mamy fotelik romer king i tez inexle w testach adac wypadal i bardzo fajnie sie rozklada do lezenia a nosidelko mamy Maxi-Cosi Cabrio
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:44   #2884
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

kiedy Alguien wróci od lekarza juz nie moge sie doczekac :roll eyes:
jej nie wyobrazam sobie nawet jako osoba postronna ogladac jak wygladal ten fotelik po wypadku straszne. ciekawe jakby sie czul sprzedawca ktory im polecil ten fotelik jako bezpieczny chyba bym go rozniosla za polecenie czegos takiego

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:54   #2885
aniaa22
Zakorzenienie

on mowil ze maxi cosi to ta sama klasa co recaro ale my juz mamy uprzedzenia i tak zostanie. acha a fotelik do x-landera zlamal mi sie w rece jak mocniej zlapalam wiec nie polecam

znalazlam cos takiego

http://www.motofakty.pl/artykul/fote...z_rozwaga.html

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-01-11 o 18:57
Stary 2010-01-11, 21:11   #2886
niezawsze
Zakorzenienie

jaka cisza, kazda czeka na wiesci od Alguien ;P

a mi tak niedobre jest bo sie przejdlam. Z tz sie nonstop kloce ja nie wiem jak to bedzie, ale ja go nie chce widziec na oczy i chce aby sie wyprowadzil, on mnie tak denerwuje ciagle mi awantury robi, dzis wymyslil, ze bedziemy robic oplaty na pol i wszystko dzielic mimo, ze on zarabia 2x wiecej niz ja, a ja i tak sama splacam kredyt mieszkaniowy 1300zl ok. ja musze placic oc ac i za benzyne i za telefon, podczas gdy on ma sluzbowe wszystko. Czyli ja bym zostawala z ok 100 zl a on z 6 tys na reke ok smieszne kkkkkkkk

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 21:18   #2887
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

nie dziwie sie ze Cie wqrzyl.faceci to swienie jak nie pod tym to pod innym wzgeledm.U nas troche inaczej to wyglada mamy wpsolne konto i nie wazne ile kto w danej chwili zarabia pieniadze sa wspolne.Ale u kazdego jest inaczej.

Stary 2010-01-11, 21:25   #2888
niezawsze
Zakorzenienie

Najgorsze jest to, ze mimo ze dostaje wyplate jakbym pracowala to on wraca do domu i mi gdera, ze powinnam sobie znalezc robote, wlasny biznes otworzyc a nie siedziec bezproduktywnie w domu no zesz!!!!!! Ale jego mamusia to nawet nie wie co to praca bo nigdy jej nie miala i tatus tz cala rodzine utrzymuje. Mieszkanie sprzatam codziennie jak sie da, ale wczoraj umylam podloge i bylo zle bo ja nie umiem myc podlogi zle mopa trzymam!!!!!

Maciuś
Stary 2010-01-11, 21:29   #2889
bajka1807
Zakorzenienie

niezawsze, jak ty z nim wytrzymujesz? on zawsze taki byl ? jakby moj tz wyjechal mi z takimi textami to dostal by ode mnie w łeb juz bardzooooo dawno.... jednym slowem - WSPÓŁCZUJE - bo wyglada na to ze nie masz w nim za grosz wsparcia....
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 21:40   #2890
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Mieszkanie sprzatam codziennie jak sie da, ale wczoraj umylam podloge i bylo zle bo ja nie umiem myc podlogi zle mopa trzymam!!!!!
Jakaśmasakra!! JA bym z takim facetem nie wytrzymała!!! Chcesz z nim być? Warto tak sie poświęcac i narażać na upokorzenia?
Stary 2010-01-11, 21:41   #2891
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

niezawsze polecam moja metode tylko raz ale bardzo wyraznie powiedzialam mojemu Tz jak sie czepial o cos : widziales co brales ale jak ci nie pasuje moj charakter badz cala moja osoba to nikt cie tu na sile nie trzyma ja sobie poradze.radzilam sobie zanim ciebie znalam i tak samo bedzie jesli odejdziesz drzwi sa otware a ja cie zatrzymywac a tym bardziej plakac nie bede!
i wielkie oczy zrobil i cisza teraz jak chce cos glupiego powiedziec to najpierw mysli

Stary 2010-01-11, 21:47   #2892
martix25
Raczkowanie

GG do martix25

Witajcie szczęśliwe przyszłe mamusie mogę się przyłączyć?
Byłam tu daaawno temu,kiedy byłam w ciąży z moją córcią Kalinką i postanowiłam znowu tu zajrzeć

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez martix25 Pokaż wiadomość
Byłam tu daaawno temu,kiedy byłam w ciąży z moją córcią Kalinką i postanowiłam znowu tu zajrzeć
Pomyłka...z daty rejestracji wynika,że moja córcia była już na świecie gdy dołączyłam do wizażanek ,pamięć płata figle

martix25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 21:49   #2893
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Najgorsze jest to, ze mimo ze dostaje wyplate jakbym pracowala to on wraca do domu i mi gdera, ze powinnam sobie znalezc robote, wlasny biznes otworzyc a nie siedziec bezproduktywnie w domu no zesz!!!!!! Ale jego mamusia to nawet nie wie co to praca bo nigdy jej nie miala i tatus tz cala rodzine utrzymuje. Mieszkanie sprzatam codziennie jak sie da, ale wczoraj umylam podloge i bylo zle bo ja nie umiem myc podlogi zle mopa trzymam!!!!!
No to Ci współczuję, z tego co piszesz to cokolwiek byś nie zrobiła to źle, nie daj się "ubijać" bo jak twój TZ poczuje, że może Ci dokuczać w ten sposób to stanie się to na porządku dziennym, mów mu za każdym razem co czujesz i co myślisz.Też masz prawo mieć własne zdanie.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:07   #2894
niezawsze
Zakorzenienie

No wlasnie nie naleze do osob co poloza uszy pod siebie i sie kloce w leb tez mu dalam, ale co to da to tylko zaognia. Nie chce z siebie ofiary robic bo tez do swietych nie naleze, ale ja potrafie sie przyznac do bledu a on jak mu przejdzie to przyjdzie mnie przytulic i mysli ze wszystko ok jest wiec ja podejmuje rozmowe, ze tak sie nie da no i na nowo awantura i walka.
O rozstaniu myslalam zanim zaszlam w ciaze, ale sie balam strasznie zostac sama a teraz to juz wogole. Nie myslcie sobie, ze go nie kocham lub on mnie nie kocha. My poprostu jestesmy dwoma roznymi swiatami i tylko czasami jest bardzo zle czasami jest tez dobrze, ale nigdy idealnie.
Ja wiem, ze on i tak zrobi wszystko o co go poprosze, ale ile sie przy tym nagada a on powinien sam z siebie to robic jakies kwiaty kupic np. ale on uwaza, ze jak mi kupil spodnie ciazowe to kwiaty niby po co?

Maciuś
Stary 2010-01-11, 22:32   #2895
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez martix25 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Pomyłka...z daty rejestracji wynika,że moja córcia była już na świecie gdy dołączyłam do wizażanek ,pamięć płata figle

Witamy ponownie w takim razie

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
No wlasnie nie naleze do osob co poloza uszy pod siebie i sie kloce w leb tez mu dalam, ale co to da to tylko zaognia. Nie chce z siebie ofiary robic bo tez do swietych nie naleze, ale ja potrafie sie przyznac do bledu a on jak mu przejdzie to przyjdzie mnie przytulic i mysli ze wszystko ok jest wiec ja podejmuje rozmowe, ze tak sie nie da no i na nowo awantura i walka.
O rozstaniu myslalam zanim zaszlam w ciaze, ale sie balam strasznie zostac sama a teraz to juz wogole. Nie myslcie sobie, ze go nie kocham lub on mnie nie kocha. My poprostu jestesmy dwoma roznymi swiatami i tylko czasami jest bardzo zle czasami jest tez dobrze, ale nigdy idealnie.
Ja wiem, ze on i tak zrobi wszystko o co go poprosze, ale ile sie przy tym nagada a on powinien sam z siebie to robic jakies kwiaty kupic np. ale on uwaza, ze jak mi kupil spodnie ciazowe to kwiaty niby po co?
faceci juz tacy sa jak oni nas wqrza lub zasmuca to mysla ze powiedza przepraszam albo tylko sie przytula i jest wszytsko oki,ale jak kobieta cos powie i oni sie obraza to musimy ich przepraszac godzinami tacy wielce urazeni i jakie ty wtedy jestesmy podle.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

nikt nie ma idealnego zwiazku.wierz mi ui nas tez sa klotnie ja mam ciezki charakter moj M tez do tych uleglych nie nalezy. idealnie to jest tylko w serialach.a jak to moja babcia mawia jak facet we wszytskim ustepuje to albo jest dupa wolowa albo ma inna i chce wszytsko wyciszyc zeby sie zczyms nie chlapnac.kazda z nas po awanturze mysli o rozstaniu, ale kochamy i wiemy ze nie zawsze jest zle .a wiadomo tez jest ze jak mamy zly dzien to najlatwiej wyzyc sie na kims kto jest najblizszy bo taka osoba kocha i wybacza tak to juz jest

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

ja juz mzykam dziewczyny grypa mnie rozklada coraz bardziej i padam na pyszczek.dopiero jutro sie dowiem jak tam wizyta alguien

dobranoc dziewczyny

Stary 2010-01-11, 22:51   #2896
niezawsze
Zakorzenienie

Dzieki Hexa juz mi lepiej w sumie to moze ja tak wyolbrzymiam wszystko, ale od wczoraj poprostu szalu dostaje jak nie idzie cos po mojej mysli i wszystko biore do siebie jako atak na mnie a ja przeciez taka biedna i w ciazy ;P Mam nadzieje, ze juz mi sie troche uspokoi niebawem, ale te emocje cale wrrr

Ja spobuje poczekac na Alguien bo taka ciekawa jestem a i tak pozno chodze spaciu dosyc.

Maciuś
Stary 2010-01-11, 23:55   #2897
anoxa
Zakorzenienie

ech... udalo mi sie dosiasc do komputera uprosilam tz'ta zeby mnie dopuscil bo bylam ciekawa czy alguien napisala a tu cisza
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 00:33   #2898
Basia84
Rozeznanie

ja tez czekam z niecierpliwoscia na alguien ale z tego co wiem mieli po lekarzu jechac na pierwsze zakupy wiec nie wiadomo kiedy wroci a ja jestem taka ciekawa
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 00:59   #2899
idealnecialo
Zadomowienie

Hej
JEstem zla wkurzona smutna zestresowana i znerwicowana.. Ze wszystkiego juz! Nawet boje sie pisac.. bo jak pisze to jest gorzej.. Czuje jeszcze wieksza gule w gardle! Prawie ciagle ja mam. Mielisa niewiele sie zdaje.. Wlasnie od 2 godz ja sącze i prawie nic a teraz gorzej.. Nie moge nic wziac an uspokojenie. Choc czytalam gdzies (i nawet mama mi mowila ze jej dawali jak byla na poczatku ze mna w ciazy na podtrzymaniu) ze dawaja we szpitalach ciązarnym na uspokojenie relanium. Nie chce sie faszerowac, ale chcialabym cos miec.. na WYPADEK! Boje sie ze zaczne sie prawie dusic i nie bede wiedziala co moge wziac..
Ale normalnie az czasem jakby na wymioty- tzn nie od zoladka ale tez ucisk w kardle to tak jakby cos tam bylo.. kula..

Do gina za tydz we wtorek dopiero.. Nie umiem sie złamac by zadzwonic zapytac.. Mam siebie dosc.. Nie powinnam sie stresowac, denerwowac, wiem. I staram sie tego nie robic, ale to sie SAMO ROBI!
Przyjechal w nocy w pt.. w sobote byl, w niedziele mial jechac, ale pojechal dzis ok 21.
Wczoraj jakby jechal to nie wiem.. od rana gula stres, nerwy, cala chodzilam, mialam dosc, jak uslyszlalam ze zostaje to ufffffff... gula puscila! W nocy przed snem sie pojawila. Dzis wiekszosc dnia trwa.. mam dosc.. boje sie.. Kurcze dzidzia sie urodzi i bedzie tez nerwowa, placzaca... A ja chyba z depresją.. :/

ALe jak jak mam tego nie odczuwac? ze on wyjezdza? ze jedzie ze moze cos sie stac? ze w pracy moze cos sie stac? Jak mam sie nie byc o dziecko, skoro tylozgiecie nadal mam? Jak mam sie nie bac o ubezpieczenie jak jeszcze go nie mam. Jak mam sie nie bac o porod? Jak jego przy mnie nie bedzie.. i jak pierwszy byl tak fatalny? Jak ja mam sie nie bac ze bede gruba po porodzie? skoro po pierwszym bardzo zle wygladalam i sie czulam!? Jak ja mam sie nie bac? ze go nie bedzie rok, 1,5? Nie bedzie czesto z dziecmi, nie bedzie ze mna.. Jak ja mam sie niebac? nie denerwowac? nie stresowac? mam se łep urwac? zeby teog nie czuc nie myslec?

Sorry al kłębek nerwow ze mnie i nie umiem teog rozladowac!

Ok dosc.. Bo zaraz sie udusze.. Zaraz ide spac.. NAdrobilam troche was ponizej.. duzo bylo tego choc chcialam isc predzej spac...

Buziaki!

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość

FARMINKA TO JEST POPRAWNA LISTA, MOZESZ Z NIEJ KOPIOWAC

aniaa22 - dziewczynka Iga
Alguien - chlopiec
anoxa - dziewczynka
bajka1807 - chlopiec, (dziewczynka Blanka)
Basia84 - chlopiec Oscar, (dziewczynka Emma)
bunia1234 - dziewczynka
enteretete - dziewczynka
hexa84 - chlopiec Eryk
idealnecialo - chlopiec
jusdan77 - chlopiec
kasandra82 - chlopiec Daniel
kassate1203 - chlopiec
kociamborek - dziewczynka Amelia
muminek88 - dziewczynka
niezawsze - chlopiec
papeteria -
dziewczynka
roztrzepaniec989 - dziewczynka
Siala_Bala - dziewczynka Gabrysia lub Karina, (chlopiec Filip lub Adam)
wiolek1 - chlopiec Alex
Zuziunia - dziewczynka
Ja to bardziej mam NADZIEJE na chłopczyka . Bo czuc nie czuje.Moj maz tym razem tez nie czuje. Choc w pierwszej czul od poczatku..
No i jak chłopczyk bedzie to najprawdopodoniej GABRIEL. A dla dziewczynki jeszcze nie ma, przeciez liczymy na mężczyzne .

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A ja teraz o czyms innym
Od mniej więcej 2 dni czuje takie jakby bulgotanie w brzuchu, nie wiem jak to określić ale to silniejsze i częstsze niż zwyczajna praca jelit.
A od jakichś 2 godzin to już cały czas mi tam coś buzuje, bulga i sie przelewa xD
Coś zfiksował mi brzucho, poszperałam na necie i znalazłam to:
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ykul,4549.html
czyli, że to może być poczatek pierwszych ruchów dziecka... ale nie wiem, po pierwsze to u mnie za wczesnie na to chyba bo to dopiero 14 tydzień a po drugie to chciałam skonsultowac to z Wami.
Czy będące już mamusiami mogą coś powiedziec na ten temat?
Czy oczekujące maja podobną przypadłość?
I czy te, które poczuły już ruchy miały takie poprzedzające oznaki?
Ja jestem w drugiej ciazy. I czuje ruchy. Tak sadze. Juz od 14 tyg a mam 14 tydz 5 dz. Czyli od 5 dni.. Ja najpierw czulam jakby gilanie, a teraz hmm przelewanie, jakby fikanie, sama nie wiem jak to nazwac. Ale wlasciwie codziennie jest. Najczesniej ok wlasnie 21-23. Jak juz tyle dni czuje to chyba to to... nadal wyczekuje na kolejne dni i kolejne "ruchy".
To tak na potwierdzenie, bo skoro codziennie nowe, moze czesciej moze mocniej...wiec w dobra strone..

W pierwszej ciazy poszulam w 19 tygodniu.

Wiec calkiiem calkiem mozliwe ze to jest to! zapisuj sobie, kiedy ktora godz, przez jaki czas, albo ile razy.. bedziesz wiedziala czy czesciej itp..

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Swoją drogą dziewczyny zapisujcie sobie takie daty... mi znajoma powiedziała, by od pierwszych ruchów doliczyć równe 20 tygodni - i powinna wyjść data porodu. W moim przypadku się sprawdziło. Urodziłam miesiąc wcześniej Łucję, ale dzień po tym co sobie obliczyłam...
Oj chyba sie nie sprawdza. W pierszej czulam w 19 tyg a urodzilam 1,5 tyg po terminie i to przez wywolanie.. Wiec chyba cos kantuje. Choc pewnie komus trafi . To ja powinnam teraz urodzic w .. 35 tyg.. Hmm chcialabym predzej ale moze to byc np pare dni

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
to idealne cialo mialaby urodzic w 35 tyg?? o jeju...mi sie spreawdzilo ale mialam cc :P
Widze ze tez od razu u mnie policzylas

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
snila mi sie dzisiaj dzidzia i snilo mi sie ze mialam jej dac mleczko a nia mialam butelki wiec dzisiaj kupilam taka super butelke z lovi
A mi sie snia juz wiele dni serniki! Kuuupuje je pewnie saaaa mmmmmm ale chyba nie udalo mi sie zadnego ugrysc w snie jeszcze.. ale wygladaja super :P

Cytat:
mi tez wedlug usg wyszlo mniej,pewnie nasze dzidzie sa ciut mniejsze wedlug usg i tak wyszlo...na poczatku tak bywa ze pare miminetrow znacznie zmienia daty....wszystko masz tak jak ja wiec jestes w 10 tyg i 3 dni wedlug terminu porodu
No wlasnie.. wiesz jakie ja mialam rozbieznosci na poczatku.. najpierw ani pecherzyka, moze pozamaciczna, potem pecherzyk ale dzidzi nie ma.. a w koncu dzidzia sie pojawila i termin an 18 lipca.. a teraz juz mam 10-11.. a wg om 8 czyli nie duza roznica..

Cytat:
A teraz wklejam Wam zdjecie mojego brzucha to juz 15 tydzien dzis wreszcie zrobilam
Rosnie rosnie..

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Nie miałam USG ale pani mi taki niby mikrofon do brzucha przyłożyła i słyszałam bicie serduszka. Słodki dźwięk
U mnie jeszcze nie bylo slychac przez to tylozgiecie,ale mam nadzieje za tydz we wt,moze juz bedzie? Wezme znow plytke by mi nagral dzidzie...

Kurcze nie pospisywalam sobie pytan,a potem znow zapomne go zapytac!

[QUOTE=jusdan77;16356267]Muszę poczekać ale w pierwszej ciąży też późno czułam ruchy.Na podstawie ruchów lekarz oblicza termin porodu, (dlatego należy pamiętać kiedy po raz pierwszy czuje się ruchy) może dlatego urodziłam małą po terminie./QUOTE]

A w ktorym tyg czulas ruchy pierwszej dzidzi i ile po terminie urodzilas?

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Nawet ładne. Tylko ciężko się je chyba zestawia z polskimi nazwiskami żeby dobrze brzmiało.

A ja właśnie oglądałam wózeczki i mam 3 wstępne typy:
http://www.allegro.pl/item870798011_...a.html#gallery

http://www.allegro.pl/item869021716_...y.html#gallery

http://www.allegro.pl/item873580797_...a.html#gallery
Co o nich myślicie? Spotkałyście się może z którymś?
Fajne choc sie nie spotakalam. Tylko mi nie pasią te kulka male krecące z przodu.. nie wiem czemu ale nie przepadam
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 01:00   #2900
idealnecialo
Zadomowienie

PRZYKRO MI MUSZE W DWOCH OSOBNYCH BO...
ZA DLUGI TEKST!

Cytat:
Moje typy dla dziewczynki to Liliana, Helenka, Łucja.
Wlasnie myslalam o Lilianie. Myslalam nawet zanim zaszlam z małą w ciąze. Ale nawet nie powiadzialam o imieniu a moj juz wybral i zostalo bo mi sie sposobalo. Tylko tak.. Liliana czy Lilianna. Sadze ze to wlasnie dwa rozne imiona.. Tak mi sie zdaje? chyba ze sie myle.
No ale nawet mojemu nie proponowalam tego imienia. Czekamy z nadzieja na chlopczyka, a jak nie wypali to zaproponuje-ciekawe co on na nie powie..

Cytat:
a ja sobie zamowilam spodnie dresowe ciazowe i tunike ta mi sie bardzo podobala http://moda.allegro.pl/item869816952...rach_l_xl.html

Fajny zakup, jak przyjdzie musisz sie pochwalic!

Cytat:
Cytat:
wlasnie dziewczyny wyczytalam ze od 15tc powinnysmy unikac spania na brzuchu
cytat:
"Co robić, żeby ciąża była zdrowa
Wiele kobiet w czasie ciąży ma problemy ze snem. Teraz najlepiej zacząć spać na boku. To jest najwygodniejsza i najzdrowsza pozycja. Spanie na plecach powoduje ucisk macicy na naczynia krwionośne, które dostarczają krew do niższych partii Twojego ciała, a także dla dziecka. W późniejszym okresie ciąży spanie na plecach utrudnia również oddychanie. Spanie na brzuchu powoduje uciskanie macicy i należy tego unikać."
A ja mam NAKAZ lezenia, spania, jak najczesciej. Ale nie umiem tego przemoc. Leze z noga podkurczona w kolanie tak niby na boku ale brzuch wisi w dol.. ALe ile tak mozna..

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wiem ze on to robi dla nas, ale powiem szczerze ze wole zeby zarabial mniej i byl ze mna w tych pierwszych miesiacach a co najwazniejsze przy porodzie. w okresie ciazy moze wyjechac, ale jak sie urodzi dziecko ? gdy skonczy sie mu kontrakt maluch mialby 6 miesiecy a to bardzo duzo... zobaczymy jak to bedzie.
Twoj gdzies tez jezdzi za granice? Moj najprawdopodoniej nie bedzie przez wlasnie pol roku zycia dzidzi, i to CONAJMNIEJ! bo byc moze nie bedzie go jeszcze dluzej. A co ktoras sobota+nidziela to niewiele. Szczegolnie gdy jeszcze przez te dni albo robi przy aucie (tym co jezdza) albo odpoczywa i spi, no albo sie szykuje na wyjazd.. Ehh

Cytat:
tak ialam problem z zaparciami ale sok ze swiezej marchewki i banany pomoglyczasami az za bardzo
to chyba predzej aby rozwolnienie zatrzymac! ja to dostawalam w szpitalu jak mi dolem lecialo (zreszta gora tez)

Cytat:
kochana wiem ze moja babcia jak miala TE problemy i jadla same sliwki to jej nie pomagalo ale pozniej lekarz kazal jej trzy sliwki zalewac wrzatkiem tak pol kubka i pozniej je zjesc i to wypic i podobno dzialalo wiec sprubuj a siemie dostaniesz w aptece
A propo zatwardzen. Mi po pierwszym porodzie zrobily sie chyba hemoroidy:/. Jak mam troche twardziej.. ( a z reguly zawsze mam) to tak jakby mi zwieracz rozdzierało.. czasem jest troche krwi.. Powiedzial ze jak cos to np czopki glicerynowe itp...

Cytat:
wow, zima do Was tez przyszla jusdan77 fajne fotki u mnie sniegu jest conajmniej 2x tyle

a my dzis mamy rowno 18 tygodni
Wow, gratuluje! Jestes blisko ruchow! czujesz juz cos?

Cytat:
dziewczyny chcialam was o cos spytac jak wasz apetyt? ja nadal nie moge jesc miesa wogole moja dieta wyglada dosc ubogo tzn jem mandarynki banany chleb z serem zoltym i sporadycznie cos innego tak jak wczoraj zupa jarzynowa albo dzisiaj budyn wogole bardziej mam ochote na cos slodkiego ale mieso wedliny kielbasa ble.... myslalam ze z czasem to przejdzie...

a jak to jest u was?
Łeeeeeeeeeeeeeeee mieso, kiełbasy feeeeee.. slodkie czasem tak,ale zalezy co... Heh ja bardziej placki ziemniaczane, choc nie bylo ostatnio..
Ale dzis kupilam tortille bo glodna bylam i nie umialam zjesc ze wzgledu na te mięcho! A przeciez uwielbialam tortille... A frytek tez nie umialam zjesc:/

Cytat:
Mam takie pytanie - ostatnio wydaje mi sie, ze przesuwa mi sie srodek ciezkosci w plecach, tzn staja sie takie jakby bardziej wygiete do przodu. Np jak stane prosto przy scianie, to plecy nie dotykaja sciany, taki luk sie tworzy. Czy to normalne?
Wlasnie mialam 2 zdj jedno w ciazy 6,5 miesiac i drugie po ciazy chyba z rok, i brzuch tez tak samo duzy i kolezanka zgadala ktore zdj jest ktore tylko dlatego ze na ciazowym mialam wlasnie tak wygiete plecy
to taka mala anegdotka

Potem za jakis czas, nie wiem czy nie kilka miesiecy, dzownili z praca ale powiedzialam ze jestem w ciazy i nawet nie poszlam je wypisac. Po prostu pewnie na te "3" miesiace ich wywalili mnie bez mozliwosci zarejestrowania.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Nie wiem jeszcze jak będzie wyglądała moja sytuacja finansowa, bo jestem na stażu z Urzędu Pracy i staż kończy mi się 23 lutego. Raczej nie przedłużą mi umowy na następne 3 miesiące wiedząc, że jestem w ciąży. A z tego co wiem po trzecim miesiącu ciąży muszę ich poinformować o tym fakcie. Nie wiem też czy uda mi się iść na L4 tak żeby umowa przedłużyła się do dnia porodu tak jak normalna umowa o pracę.
Jak się nie uda to będę zdana na łaskę rodziców i ewentualny zasiłek dla bezrobotnych, który mi przysługuje.
Ale ze po czym dostaniesz zasiłek? Po stazu ze Ci przysluguje? Ale z tego faktu ze jestes w ciazy? WIesz ja bylam na stazy, moze to bylo gdzies od stycznia? nie pamietam.. Ale w maju(?) bylam na miesiacznym L4 bo mialam zapalenie nerwu twarzowego, chyba z przewiania wlasnie na stazu.Potem wrocilam. W lipcu zaszlam w ciaze (polowa czwerca od okresu). I potem musialam lezec, wypoczywac, na brzuchu, luteina i te sprawy i mdlosci i juz nie poszlam na staz.. NIe dokonczylam go.. No ale potem nie dostalam zadnego zasilku..

Cytat:
Napisane przez kabimba Pokaż wiadomość
ja go mam i polecam, na nim wlasnie oduczam się spania na brzuchu, bo na brzuchu na nim lezec sie nie da :P
Swietny! ale ponad 100 hmm moze na allegro jest taniej? Znalazla ktoras moze?

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
W
Dziewczyny mam też pytanie czy boli was nie raz podbrzusze albo bolało w 12 tyg? Bo mnie nie raz jak się nasprzątam itp. wieczorem boli, dzisiaj nie spałam całą noc bo sobie ubzdurałam że coś nie tak jest. W tamtej ciąży w 7 miesiącu tak mnie bolał i mi się rozwarcie robiło ale myślę że to nie to , tylko może że rośnie macica.
W sumie nie wiem albo zmęczenie, bo jak zacznę coś robić to najpierw mi się nie chce ale jak się wciągnę to wszystko po kolei lecę jak naspidowana Marcin się ze mnie nie raz śmieję.
Ja juz 15 a boli.. Wiec macica rosnie (moja sie tez prosci) no a jak sie przeciazys robotą to tym bardziej. tez mam lenia, a jak zaczne to nie umiem skonczyc i wtedy jest ok dopoki nie przystopuje, nie usiade czy cos.. Zaraz, brzuch krzyze, miednica.. Oj lepiej powoli i wypoczywac..
Heh jasne jasne bo ja slucham

Cytat:
no u mnie tez masakra, meza chyba nerwowo wykoncze. Ogladalam komedie dla dzieci i plakalam jak glupia bo zebry nikt nie lubial. A do tego te chore sny :/
Ja tez tak kurcze.. ale wiecie co moze i bym se poryczała, ulzy mi? Ostatnio mi sie chcialo.. Maz warczał, bo ja cos to bo tamto.. A ja ja sama humor podly.. Dlaczego? bo przyjechal! Tak tak! NIe umiem sie cieszyc ze przyjechal, bo mysle ze zaraz odjedzie.. i po co mam sie cieszyc, po co przytulac jak pojedzie? Tak sie wlasnie czuje a nie chce by tak było!
On tez ma mnie dosc! Co to za przyjazdy do domu to takiej wrednej zony.. Sama mam siebie dosc..

Wiecej nie dam rady.. juz nie jarze co czytam.. Musze sie polozyc bo mi gorzej z tą gulą.

papa
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 02:07   #2901
Alguien
Zadomowienie

Dopiero jestem z powrotem dziewczyny!
Milo mi, ze tak bardzo na mnie niektore z Was czekaly
A wlasciwie to na wiesci, ktore przynosze. No wiec tak...
Z dzidzia wszystko w porzadku, dalej usg pokazuje, ze to 18 tydzien, wiec wszystko sie zgadza. Te bulgotania w brzuchu i jakby takie babelki to wlasnie ruchy dziecka doktor mi wytlumaczyl I powiedzial, ze skoro juz to odczuwam, to calkiem niedlugo powinnam poczuc prawdziwe kopniaki. Niestety pech chcial, ze byla inna kobieta niz zawsze od usg i byla bardzo niesympatyczna Pierwszy raz mi sie tutaj zdarzylo, ze ktos z personelu medycznego byl niemily. Nic nie mowila, nie tlumaczyla, robila tylko swoje i jeszcze tak mocno mi naciskala na brzuch, ze az bolalo. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu powiedziala, ze to dziewczynka
Nie wiem, jak to opisac, tak bardzo nastawialam sie na chlopca, ze z tego wszystkiego rozryczalam sie jak glupia Czulam jakby wielkie rozczarowanie, nie potrafie tego racjonalnie wytlumaczyc. W sumie caly dzien dzisiaj juz nie mialam zbytnio humoru, wiec nawet nic nie kupilismy, mimo iz bylismy na zakupach. Mam nadzieje, ze oswoje sie szybko z ta informacja, bo sama jestem soba dzisiaj zdziwiona, ze tak mocno zareagowalam
Dziekuje za Wasze kciuki i ze jestescie tutaj
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 02:09   #2902
roztrzepaniec989
Rozeznanie

idealecialo

btw. Mi się podobają zdrobnienia od Liliany: Lili, Lila, ale Liliana wydaje mi się zbyt udziwnione Znacie jakieś imiona, które można tak zdrabniać? Bo mi nic do głowy nie przychodzi...

Alguien a może to jednak chłopczyk, tylko się nie pokazał tak jak trzeba? Słyszałam, że nie ma 100% pewności nawet podczas ostatniego usg przed porodem.... Moja koleżanka dopiero, gdy urodziła dowiedziała się, że wyczekana przez nią córcia to jednak Kubuś

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-01-12 o 02:15
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 02:18   #2903
jaszczka
Zadomowienie

Ciekawe co z Alguien?
Bo ja dalej czekam...

---------- Dopisano o 03:18 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ----------

No tak, nie odświeżyłam strony i nie zauważyłam że Alguien już napisała...

Kochana, Gratuluję Dziewczynki!!
A że mocno zareagowałaś, to się nie przejmuj, w końcu hormony buzują masz jeszcze ponad połowę ciąży, żeby przyzwyczaić się do myśli, że będziesz miała córcię

no i dlatego ja się staram nie nastawiać na żadną płeć, żeby potem się nie rozczarować, tylko już chyba za późno, bo ja tak strasznie bym chciała dziewczynkę...
Stary 2010-01-12, 09:15   #2904
papeteria
Zakorzenienie

hexa ta stronka też ciekawa i wszystko fajnie opisane...
mojego też dopadło choróbsko, mam nadzieje, że mnie ominie.
Pewnie nie namówię cię na sok cebulowy podobno super sprawa, ale przyznam, że nie piłam jeszcze.

Ja też nie mam przeciwciał z toxo a badanie u mnie kosztowało coś koło 45 zł.O ile dobrze pamiętam

Mnie też się czasami robi ciemno przed oczami, ale to przeważnie gdy szybko wstane.

muminek dobrze, że z małym ok. napewno miałaś mega stresa ...

niezawsze z tymi opłatami twój tż faktycznie wymyślił
Musiałabyś mu na kartce wyrysować jak to jest w praktyce z tymi wydatkami. Co za typ.
A co do lepszych i gorszych dni każdy je ma w związku.
Równowaga musi być.
Byle dobrze było między Wami i dał się trochę podtemperować.

martix25
witamy

idealneciało masz symptomy nerwicy a to już mały krok do depresji.
Kochana spróbuj myśleć choć trochę pozytywnie, bo jak na razie to się strasznie nakręcasz.
Wiem łatwo powiedzieć, ale jak to się mówi po burzy przychodzi spokój.
Masz jedno maleństwo o ile dobrze pamiętam a drugie w drodze.Musisz być dla nich silna .Jesteś młoda babka jeszcze zdążycie się sobą nacieszyć.
Jak Twój TŻ osiądzie z Wami na stałe to pewnie nie raz będziesz miała go po dziurki w nosie
No, ale wiadomo na razie robi to dla Waszego dobra.

Alguien JAK WSZYSTKIE CZEKAŁY NA WIEŚCI GRATULUJĘ , że z dzidzią wszystko dobrze.Wiadomo,że samo nastawienie na daną płeć potrafi rozczarować, ale wiadomo też, że bardziej zależy ci na zdrowiu dziecka niż płci . Przywykniesz szybko do tej myśli, gorzej jak się teraz nastawisz na dziewuszkę, a następne badanie pokarze chłopaka. I tak może być.
A co do lekarki współczuję, że na taką wredną babę trafiłaś.
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 09:26   #2905
aniaa22
Zakorzenienie

Alguien gratuluje dziewczynki. oswoisz sie i bedziesz sie cieszyc tak samo jak z chlopca ja boje sie ze zareaguje tak samo jak ty jesli sie okaze ze to chlopak co moja ginka sobie pomysli
Stary 2010-01-12, 09:37   #2906
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
jaka cisza, kazda czeka na wiesci od Alguien ;P

a mi tak niedobre jest bo sie przejdlam. Z tz sie nonstop kloce ja nie wiem jak to bedzie, ale ja go nie chce widziec na oczy i chce aby sie wyprowadzil, on mnie tak denerwuje ciagle mi awantury robi, dzis wymyslil, ze bedziemy robic oplaty na pol i wszystko dzielic mimo, ze on zarabia 2x wiecej niz ja, a ja i tak sama splacam kredyt mieszkaniowy 1300zl ok. ja musze placic oc ac i za benzyne i za telefon, podczas gdy on ma sluzbowe wszystko. Czyli ja bym zostawala z ok 100 zl a on z 6 tys na reke ok smieszne kkkkkkkk
jakaś masakra!! Ja nie wiem jak Ty to znosisz.... Wiecie co? Jak ja czytam czasami o Waszych problemach z facetami to tak sobie myślę że mój to chyba aniołem jest... naprawdę... i nie wiem jak mogę czasem na niego narzekać... Wczoraj np mieliśmy jechać do moich rodziców na obiad po pracy... no i mój mąż kazał mi jechać samej bo powiedział że chce posprzątać całe mieszkanie bo ja teraz nie mogę się przemęczać ( a ja ostatnio mu marudziłam że śmierdzi u nas zwierzętami w dużym pokoju-kotem i psem- i że nie będę tam siedzieć bo mi się na wymioty zbiera) no a on by chciał abym ja z nim usiadła przed telewizorem i żebyśmy się przytulili i jakiś film obejrzeli... No i jak wczoraj wróciłam to oprócz tego że dom błyszczał to pranie było zrobione, pies wykąpany- poprostu skarb ten mój Wojtuś
Niektórym facetom trzeba chyba konewką oleju do głowy nalać... Powinni wiedzieć że teraz właśnie najbardziej potrzebujemy ich wsparcia, żeby bobasek urodził się szczęśliwy to mamusia musi być szczęśliwa...
Mój mąż sam wchodzi na internet i sobie czyta co kobieta przechodzi w tym okresie, co hormony potrafią z nią zrobić I jest baaardzo wyrozumiały.. Poza tym czasem przychodzę do domu i na wstępie mówi mi np- " a wiesz kochanie że w tym tyg dzidziuś zaczął się ruszać.." to jest takie słodkie

hehe trochę nasłodziłam tutaj mojemu ukochanemu, ale zasługuje na to naprawdę

A tak poza tym to zaczynają ustępować mi wszystkie dolegliwości choć to dopiero 11 tydz.. tylko siusiu jeszcze w nocy wstaję A dziś obudziłam się z tak dobrym humorem że mam ochotę wszystkich uściskać hehe

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Z dzidzia wszystko w porzadku, dalej usg pokazuje, ze to 18 tydzien, wiec wszystko sie zgadza. Te bulgotania w brzuchu i jakby takie babelki to wlasnie ruchy dziecka doktor mi wytlumaczyl I powiedzial, ze skoro juz to odczuwam, to calkiem niedlugo powinnam poczuc prawdziwe kopniaki. Niestety pech chcial, ze byla inna kobieta niz zawsze od usg i byla bardzo niesympatyczna Pierwszy raz mi sie tutaj zdarzylo, ze ktos z personelu medycznego byl niemily. Nic nie mowila, nie tlumaczyla, robila tylko swoje i jeszcze tak mocno mi naciskala na brzuch, ze az bolalo. Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu powiedziala, ze to dziewczynka
Nie wiem, jak to opisac, tak bardzo nastawialam sie na chlopca, ze z tego wszystkiego rozryczalam sie jak glupia Czulam jakby wielkie rozczarowanie, nie potrafie tego racjonalnie wytlumaczyc. W sumie caly dzien dzisiaj juz nie mialam zbytnio humoru, wiec nawet nic nie kupilismy, mimo iz bylismy na zakupach. Mam nadzieje, ze oswoje sie szybko z ta informacja, bo sama jestem soba dzisiaj zdziwiona, ze tak mocno zareagowalam
To super że wszystko w porządku POwiem Ci że my też nastawieni jesteśmy na chłopaka a wszyscy nam wróżą dziewczynkę,k sama złapałam się na tym że się wkurzam strasznie jak ktoś mi mówi że będzie dziewczynka... mój mąż wczoraj powiedział że jak nam wygrakają to ich wszystkich powystrzela.... ale później się zastanowiliśmy i stwierdziliśmy że trzeba trochę przystopować bo w jakąś paranoję popadniemy.... przecież najważniejsze żeby zdrowe było i szczęśliwe
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 09:50   #2907
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

czesc dziewczynki!!
nienzawsze nie ma za co.my jak sie klocimy to czasem tak ze ja nawet mu powiem ze z wyprzedazy na pewno go dostalam i nie dorosl do niczego i od razu rozwod podzial majatku itd nie wolno tlumic emocji bo to potem sie zbiera coraz bardziej tak jak u idealnecialo.- słonko jesli ciebie to wszytsko meczy te jego wyjazdy, strach przed tym wszytskim co Was czeka powiedz mu o tym, jak wraca a ty sie nie potarfisz cieszyc tez mu o tym powiedz nawet wykrzycz-dzidzia jaka ma byc i tak bedzie. jesli zbiera sie w tobie tyle emocji wyjdz na dwor wez snieg zrob sniezki i rozbijaj o sciane wyobraz sobie ze to wszytsko to co cie wqrza jak w pewnym momencie poczujesz ze chce sie plakac poplacz sie ulzy ci.mozesz oczywiscie tez narzekac tu na forum my cie zawsze wysluchamy-moze idealnie nie bedziemy potrafily doradzic ale nawet wysluchanie bardzo pomaga.ja jak juz naprwde nie moge wytrzymac bo moj tz mnie az tak wqrzy to biore zacisne piesc i go w ramie pukne ile mam sily(mam meza ok100kg wagi wiec go nie polamie ja teraz waze54kg) a on wtedy zaczyna sie smiac ze widac ze zaciskam zeby i mam strasznie smieszna mine wtedy tez sie zaczynam smiac i wsyztsko przechodzi. jesli chodzi o porod kazda z nas sie boi moj Michal powiedzial ze nie bedzie ze mna na porodowce bo on sie boi a jak go nie bedzie a ja umre? strasznie sie boje tez.jesli chodzi o wage tez sie martwie ze nie zrzuce,ale jzu wymyslilam ze jak juz przestane karmic to wtedy zainwestuje 70zl w tablekti po ktorych nie ma efektu jojo i naprawde sie sprawdzaja w zrzucaniu zbednych tabletek-nazywaja sie zelixa15 sa na recepte i pare moich koleznek je stosowalo.wiec nie mart sie moja droga i tlum emocji-nie wolno bo potem sa gule w gradle.a jesli chodzi o rwelanium to moja glupia sasiadka o ktorej juz pisalam ze niby plci teraz mi gin nie zdradzi bo nawet by pataka nie bylo widac brala w ciazy ten lek.ale ona to nalogowo brala!! i ma jakies takie przychalsniete i przyczajone dziecko-wiec lepiej idz sie kochana gdzies wyzyc i nie bierzniepotrzebnych lekow.bedzie odbrze zawsze masz tu nas!!!!

Alguien gratuluje.super ze wszytsko jest z dzidzia dobrzei nie przejmuj sie moja ciotka rodzila chlopca a jak wyszlo to chyba ptaka w srodku zostawilo bo teraz ma lucje

Stary 2010-01-12, 10:27   #2908
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

idealneciało - Ja pierwsze ruchy w pierwszej ciąży czułam w 18- 19 tygodniu, nie pamiętam konkretnego dnia bo na początku nie byłam pewna czy to to, nawet lekarka powiedziała że szkoda bo na podstawie tego oblicza się datę porodu a urodziłam 10 dni po terminie ( miałam na 21 października 2004 a urodziłam 01.11.2004- Wszystkich Świętych )

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Cieszę się że wszystko w porządku, szczerze mówiąc też się boję rozczarowania no i swojej reakcji jak się dowiem że to dziewczynka, wiadomo też będę się cieszyła ale jednak trochę czasu minie zanim się z tym oswoję bo tak jak i ty nastawiona jestem na chłopca.Pocieszeniem dla mnie będzie to, że moja córeczka ciągle powtarza, że nie chce braciszka tylko siostrzyczkę, a nam pasowała by parka Jakaś dziwna ta lekarka i mało delikatna z tego co piszesz, człowiek aż się zraża jak widzi lekarza z takim podejściem do pacjenta, jednak do tego to trzeba mieć powołanie

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

roztrzepaniec989btw. Mi się podobają zdrobnienia od Liliany: Lili, Lila, ale Liliana wydaje mi się zbyt udziwnione Znacie jakieś imiona, które można tak zdrabniać? Bo mi nic do głowy nie przychodzi...
-Znajomi mają Oliwię i wołają na nią Lila

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-01-12 o 10:33
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 10:40   #2909
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

idealneciało jeśli chodzi o tyło zgięcie to ja też mam. Jestem prawie pewna, że jeśli to masz to już na stałe. Ale wiele kobiet ma ten sam problem i gin nigdy mi nie powiedział, że należny się martwic. Moja koleżanka już 3 dzieciaczków urodziła z tyło zgięciem.

Alguien gratualcję!!!!. Ale ta informacja z dziewczynka jest pewna?? JA tam bym chciała dziewczynkę, ale jakoś czuje, że będzie chłopczyk. JAk sie tylko oswoisz z tą myślą to zaczniesz sliczne ciuszki dla dziewczynki wybierać.

roztrzepaniec989 Dla mnie imie Liliana jest delikatne i wcale nie wydaje mi sie udziwnionę. Napewno nie bardziej od OLiwek, Jesic, Nicol czy popularnych Emilii, Amelii, Julek. Nikt tu z nikim nie polemizuje nad wyborem imienia. To jest nasz indywidualny wybór. Moja ciocia miała na imię Liliana. Była taka kochana i zawsze uśmiechnięta.
Stary 2010-01-12, 10:47   #2910
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
(...)

roztrzepaniec989 Dla mnie imie Liliana jest delikatne i wcale nie wydaje mi sie udziwnionę. Napewno nie bardziej od OLiwek, Jesic, Nicol czy popularnych Emilii, Amelii, Julek. Nikt tu z nikim nie polemizuje nad wyborem imienia. To jest nasz indywidualny wybór. Moja ciocia miała na imię Liliana. Była taka kochana i zawsze uśmiechnięta.
dla mnie Liliana jest slicznym imieniem i jak wyjdzie dziewczynka(choc licze na chlopca) bedzie miec tak na imie.moj M ma male obiekcje ale na szczescie tylko takie malutkieja juz od dawna mysle o tym imienieu ale jednak licze na chlopca

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości