|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26011 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#26012 |
|
Zakorzenienie
|
wrily_curly za ciezki? To stylizator moze byc za ciezki? Myslalam, ze tylko odzywki i maski moga byc ciezke... Ohhh ile ja sie musze jeszcze nauczyc
![]() To co radzisz? nava PIEKNE!!!! |
|
|
|
#26013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#26014 | |
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22690144]
kocham olejki [/QUOTE] o tak a włosy też ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26015 |
|
Konto usunięte
|
Sok aloesowy na kręcone włosy
Kręconowłose, zastanawia mnie czy stosujecie do pielęgnacji loków sok aloesowy? Znalazłam dziś w aptece sok Oleofarmu w wielkiej promocji i zaczęłam kombinować, czy nie da się używać takiego soku jako nawilżacza do włosów, albo przelać do butelki ze spryskiwaczem i traktowac jako środek definiujący fale?
Możecie podzielić się jakimiś doświadczeniami w tym temacie? Przejrzałam forum,ale wzmianki o soku aloesowym pojawiają się sporadycznie, a jego wpływ na skręt włosów chyba nie został jeszcze poruszony...
|
|
|
|
#26016 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj po myciu nie rozczesałam włosów i ugniatałam je dosyć długo i leciutko się pofalowały! Już jakiś początek
![]() Mam pytanie, co powinnam zrobić z falami do spania? Puścić luźno, związać na czubku? Zapakowac do jakiegoś czepka? Bo niestety głowę myję wieczorem. |
|
|
|
#26017 |
|
Wtajemniczenie
|
wrily_curly
No ja z rok temu uzywalam szamponu i odzywki Dove Heat Defence therapy Odkad siedze na wizazu to patrze na sklad kosmetykow. I szczerze ? Brak praktycznie konkretnego szamponu, ktory by nie posiadal Sodium Chloride...Horror czy wszystkie szampony musza go miec ?:x ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Charlotte Ja normalnie śpię...;x Nie wiem czy tez dobrze robię ale zazwyczaj po kapieli i myciu wlosow i po ich ukladaniu mam dosc i ide od razu spac...;x Takze tez ciekawa jestem co inne kręciolki z nimi robia :P |
|
|
|
#26018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i spie w lekkim warkoczu co noc a w dzien jak siedze w domu tez mam warkocz nawet teraz
|
|
|
#26019 | ||
|
Zadomowienie
|
Nava Piękne masz włosy
Cytat:
![]() Nie mam na czym tak dokładnie odmierzyć produktów Cytat:
Kiedyś próbowałam nakładać lanolinę tak, jak się nakłada oleje - na umyte i wysuszone włosy: niewielką ilość rozetrzeć w dłoniach i ugniatać włosy. Ale mi wtedy koszmarnie obciążyła włosy. [1=22e34b797ff423390419c94 79dd7b2de1d65296b_5e224a8 24bca3;22695452]Kręconowłose, zastanawia mnie czy stosujecie do pielęgnacji loków sok aloesowy? Znalazłam dziś w aptece sok Oleofarmu w wielkiej promocji i zaczęłam kombinować, czy nie da się używać takiego soku jako nawilżacza do włosów, albo przelać do butelki ze spryskiwaczem i traktowac jako środek definiujący fale?[/QUOTE] Poszukaj dobrze, bo pisałyśmy o tym - w poprzedniej albo jeszcze wcześniejszej części wątku. Na pewno w tym temacie wypowiadałyśmy się ja i Jumaatt. |
||
|
|
|
#26020 |
|
Wtajemniczenie
|
caskada bylam zmuszona przez ostatni czas myc wlosy wieczorem
Mialam szkolenia od 8.30 do 14 ![]() No u chlopaka jak bywam to tez myje na wieczor, by przyszlym tesciom nie wchodzic za skore z pielegnacja wlosow ![]()
|
|
|
|
#26021 | ||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czyli nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ![]() [QUOTE=urojona;22686246Czy możecie mi powiedzieć czy tyle wystarczy? Czy powinnam jeszcze coś na mokro równać albo co? [/quote] A zdjęcia gdzie? Nie da się bez nich powiedzieć, czy wystarczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
co za kapryśne włosy! A może to, że nakładasz oleje już im wsytarczy? Zwykle miałas prostą pielęgnację, więc może po wprowadzeniu olejów znowu trzeba cos ograniczyć ![]() Cytat:
Chyba że masz uwagi, to poproszę, poprawimy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet Hippa mogę wrzucić do ostrych szamponów Cytat:
Cytat:
Amla raczej nie gryzie się z woda i z olejem, co pozwoli na rozpuszczenie w wodzie, w oleju, w odzywce. Uważaj tylko na ilość, bo może wysuszyć. U mnie "zżera" odżywkę, więc częściej wybieram w zestawie z olejem. Może i dziś zrobię z kokosem? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#26022 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
W Dozie ? Tzn ? ![]() I widze, ze sklad nawet ma niezły i bez chlorku sodu
|
|
|
|
#26023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiekszosc ludzi nierozumie ze pielegnacja wlosow to cos wiecej niz umycie wlosow i wyszuszenie suszarka dlatego ciesze sie ze mieszkam sama tzn z tz chociaz on na mnie tez zaczyna patrzec dziwnym okiem jak wylaniam sie z lazienki w swojej starszej koszulce bawelnianej na glowie
|
|
|
#26024 |
|
Wtajemniczenie
|
kathy579
Ja kupilam zielony Ale rozowego to ja nie widzialam :P Widzialam ten co wlasnie opisalas wet look.---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Caskada Jego mama tez patrzy na mnie dziwnie, gdyz jak slyszy ile to ja rzeczy wiem o pielegnacji wlosow Potem jednak sie smieje i mowi, ze naprawde dobry kierunek sobie obralam . No a moj tak samo smial sie jak wygniatalam przez stary T-shirt swoje wlosy i tez sie smial z tego faktu, iz zatkalam zlew u siebie w lazience przez swoja miksturke z avocado ( tata przez 2 godziny odtykal ) a na dodatek mialam taki niesamowity swiad na skalpie, bo zalecane bylo wymieszac miazsz avocado z 2 lyzeczkami miodu...No normalnie na skorze u rak strupy ;x Rzecz normalna u mnie ![]() Dzis mam farbowac wlasnie wlosy hehe z dodatkiem henny (Venita)
|
|
|
|
#26025 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22690144]efekt na fotkach-[/QUOTE]
Cytat:
Cytat:
Myłam we wtorek Kallosem, nałożyłam Naturię i Artiste. Efekt podtrzymałam w czwartek cudeńkiem od Rybiorki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To pewnie dlatego, że jest w nim sporo panthenolu i aloesu. Myślę, że te składniki przed polimerem mają ogromny wpływ najego działanie. Możliwe. Tylko to suszenie nie zgadza się tez z naszym podejściem - nie dotykamy włosów, a pani i owszem, przez cały czas. Ja bym wylądowała po takim procesie z puchem jaki mam po 3 dniach niemycia [1=22e34b797ff423390419c94 79dd7b2de1d65296b_5e224a8 24bca3;22695452]Kręconowłose, zastanawia mnie czy stosujecie do pielęgnacji loków sok aloesowy? Znalazłam dziś w aptece sok Oleofarmu w wielkiej promocji i zaczęłam kombinować, czy nie da się używać takiego soku jako nawilżacza do włosów, albo przelać do butelki ze spryskiwaczem i traktowac jako środek definiujący fale?[/quote] Można. Tak samo można zmieszać sok z wodą przegotowaną lub destylowaną i taką mieszanką spryskiwać. Można też użyć do płukania przed nałożeniem odżywki d/s (jak ktoś ostatnio ciekawie pisał). Sporo było na ten temat w poprzednich cześciach. Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Doz to apteka intenetowa. Wpisujesz doz .pl (wpisałam ze spacja, bo wizaż wykropkuje). Może w innych aptekach tez jest, ale w tej na pewno. Zamawiasz w sieci (zamóienie musi byc powyżej 20 zł) i odbierasz w wybranej aptece. tam tez płacisz.
|
|
#26026 |
|
Zakorzenienie
|
To nie pozostaje mi nic innego jak szukac dalej. Dam jeszcze szanse temu goldellowi ja nie to papa....
|
|
|
|
#26027 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Dziekuję. Mam ciocię w aptece to ją poproszę o zamowienie dla mnie takowego szamponu. Jeszcze raz dzieki wielkie
|
|
|
|
#26028 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tej pory ją uwielbiały, więc mam sporo z nią odżywek, m.in. Nivea do włosów kręconych w starym opakowaniu. Ale na balsam Nivea FC, w którym przecież tez jest gliceryna reagują dobrze (choć rzadko go ostatnio używam, bo nie stylizuję włosów) Włosy chcą emolientów, więc mnie nie przekonuje to, że przyczyną jest stosowanie olejów, bo przecież oleje to emolienty. Myślę, że bardziej prawdopodobne jest to, że włosy porzuciły humekanty i chcą jeszcze więcej emolientów, niż same oleje. Cytat:
Cytat:
![]() Teraz nawet poczytałam stary wątek, żeby znaleźć ten post, ale nie udało mi się ![]() Cytat:
Chyba, że mi się coś super uda, to mam pofalowane włosy od samego skalpu (ale miałam taki co najwyżej kilka razy przez okres stosowania CG). Na pewno swoje robi też to, że mam włosy dłuższe przy twarzy. Normalnie mam je co najmniej o połowę krótsze. A od razu po cięciu u fryzjera najkrótsze włosy są takie, że nie raz nie mogę ich nawet założyć za ucho - czyli dość krótkie. Moje włosy przy samej twarzy nie chcą się kręcić, w najlepszym wypadku - lekko się falują. Ale się już z tym pogodziłam Cytat:
Może rzeczywiście moje włosy nie potrzebują silnego "utrwalacza" w żelu. Ale drugiej strony wiem, że np. sama Nivea FC nie utrwali mi na długo loków. |
|||||
|
|
|
#26029 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to kolor po hennie piękny ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() O tym mi opowiadał przewodnik Marokańczyk,który kończył studia w Europie i był światłym człowiekiem więc nie podejrzewam go o kłamstwa. Masz bardzo ładny kolor wlosów,taki czekoladowy jasny brąz. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#26030 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
długo mnie nie było..brak internetu,niestety ![]() przyszło do mnie pierwsze zamówienie z mazideł i muszę rozkminić co tu przyrządzić do włosków. mam naturalny czynnik nawilżający, glicerynę, keratynę, pantenol, spirulinę. hmm ![]() i jeszcze namiętnie poszukuję odżywki nieemolientowej, bo ciągle na mych włosach gości garnier z awokado, którego uwielbiam
|
#26031 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podoba mi się teoria z długością włosa Zawsze mam na co zwalić...---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Dodany do maski czy w Mrs Potters do mycia.---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#26032 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A czy któraś z Was ma może taki czepek? Nie wiem, czy dobrze myśle, ale ja sobie wyobrażam taka jakby siateczkę, jak się czasem na wałki zakłada Widziałyście kiedyś takie coś w sklepie?
|
||
|
|
|
#26033 |
|
Zakorzenienie
|
cascada a po takim warkoczu nie zmieniaja Ci sie loki?Fale? Bo ja sobie raz zrobilam a rano mialam na glowie .... No wiesz
|
|
|
|
#26034 |
|
Zakorzenienie
|
na noc robie warkocza na czubku tzn wyrzucam wlosy za lozko i robie warkocza ktory tam sobie zwisa lub lezy na poduszcze
w dzien mam normalnego warkocza od karku skret mi sie nie psuje ani nie sianuje zadnej szopy dodatkowo koncowki mam zawsze zabezpieczone olejkiem migdalowym
|
|
#26035 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spie na sofie rozkladanej wiec nie mam jak wlosow za lozko rzucic
Poza tym teraz nawet za krotkie sa
|
|
|
|
#26036 |
|
Wtajemniczenie
|
charlotte
Takowa siatke posiada moja mama Zawsze przed pojsciem spac zaklada walki na wlosy i potem ta siatke i spi Nie wiem podziwiam ja, ze tak potrafi spac z walkami na glowie
|
|
|
|
#26037 |
|
Zakorzenienie
|
|
#26038 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Postaram się poszukać jeszcze czegoś podanego właśnie na łyżeczki. Cytat:
|
|||
|
|
|
#26039 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie w domu dzisiaj eksperyment.
farbowalam mamie wlosy, a potem poprosila mnie zebym ulozyla jej tak jak sobie i zobaczymy co tam u niej siedzi na glowie (zawsze uklada na szczotce i smaży suszarka). zawsze wspominala, ze jak byla w podstawowce to robil jej sie taki jeden francuski lok z boku. no to pofarbowaniu dostala na wlosy maske bez silikonow, za to z dodatkami (pantenol, jedwab hydr., nmf i wit E) chodzil z tym pod czepkiem kolo godziny, potem plukanie, odzywka bs potters ginko, ugniatanie koszulka, style gel i dyfuzor. i ma loki. skret wlasciwie taki jak moj, tylko duzo krotsze i ciensze wlosy. na koniec jeszcze troszke bootsa bo koncowki byly pierzaste. mi sie bardzo podoba, niestety zdjecia z komorki wyszly beznadziejne, nic nie widac na nich. mama nie jest przekonana, mowi ze wyglada jak czupiradlo ale wlasnie wyszla tak do ludzi, wiec chyba nie jest tak zle
|
|
|
|
#26040 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, heelp!
![]() Mam parę pytań. Po pierwsze- nie mam zbyt dużo czasu, dlatego coraz rzadziej olejuję włosy ( za to na co dzień poświęcam włosom dużo uwagi, używam odżywek itd.)... Czy taka pielęgnacja będzie wystarczająca zimą, czy lepiej jest postawić na oleje, częściej i dłużej? No i pytanie do tych, co wiedzą z własnego doświadczenia- co lepiej wychodzi na zdrowie włosom, i po czym lepiej wyglądają- gdy zimą założy się czapkę tylko na głowę, a włosy (końcówki) pozostawi się na wierzchu, czy jak się włosy włoży w czapkę? Dzięki z góry za pomoc... No i melduję, że moje włosy po ponad 2 miesiącach prawie-cg prezentują się całkiem- całkiem. Może pomyślę o wrzuceniu jakichś zdjęć )
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 19 (0 użytkowników i 19 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

)

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

Nawet Hippa mogę wrzucić do ostrych szamponów
wiekszosc ludzi nierozumie ze pielegnacja wlosow to cos wiecej niz umycie wlosow i wyszuszenie suszarka
Dodany do maski czy w Mrs Potters do mycia.