Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 10:27   #4951
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a dla siebie mama coś kupiła?

fajny wózek, kupowałaś gdzieś u nas?

Natalcia tak robi jak przed zaśnięciem płakała to potem tak się zapowietrza jakby.

króliczki śliczne i słodkie ale jaka Agacia!
właśnie miałam pytać skąd macie taką piękną spódniczke - to z rajstopkami, tak? Gdzie kupowałaś?

tak, moja mama

jaaaaki Stanisław, no rzeczywiście ciupke sie mu wyrosło

fotki, fotki

Natalci też chrupeczki smakowały i też będe dawać
spódniczk0rajstopki zakupione na all
http://allegro.pl/68-74-rajstopki-ra...150500594.html
kupiłam 68-74 i są takie akurat choć jeszcze do rozciągnięcia.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:29   #4952
rabarbar83
Rozeznanie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

hej
...nie ma dymu bez ognia
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

biedactwo...ja też nienawidzę. Miało nie boleć po porodzie, co? kit nam wcisnęli

no weźcie mnie nie dołujcie, nie po to się tak męczyłam żeby znów co miesiąc umierać z bólu

Masz rację Natuś...ja już żałuję, że nie policzyłam do 10 jak to zwykle robię, ale jakoś mnie poniosła wena twórcza
też by mnie poniosło ale na szczęście rura mi poszła w piwnicy i musiałam ratować się przed zalaniem, woda mi tryskała jak z hydrantu a że miała jakieś 6 stopni to skutecznie się schłodziłam i zapał do zabrania głosu w dyskusji minął ...może i dobrze się stało

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Tiiaaaa, czlowiek liczyl ze bezbolesny @ bedzie nagroda za te wszystkie skurcze ciazowe i porodowe a tu lipa chyba sobie wezme ibuprom bo przysiegam ze dzisiaj nie ogarne
...ja się jeszcze będę łudzić... pewnie do momentu aż dostanę @

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Piję sobie reddsa i czuję się jak łobuziara. Co ta ciąża i karmienie robi z ludźmi
O i jak po łyku już wesoło

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Nie załączylam
Kurde wszystko dzisiaj przeciwko mnie
dobra przyznaj się że wsadziłaś Stefka do fotelika dla lalek
wygląda na zadowolonego

[QUOTE=Malgosia1983

I sprostowanie: Stefek nie jest duży. to fotelik jest malutki. Przecież to jest mój malusi dzidziuś [/QUOTE]

i tej wersji się trzymamy

...teściowa...

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
Agacia i króliczki dziękują Ciociom Wizażowym za miłe słówka. a nikt nie zauważył naszego zestawu 2w1 czyli rajstopki ze spódnicą

ja zauważyłam chciałam nawet małej zakupić takie same ale jak zacznie się przemieszczać dopiero

Haniulek padł po ciężkiej nocy lecę sprzątać po awarii
Stary 2012-02-20, 10:38   #4953
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Czeeeeeść
Przepraszam, ze tak uciekłam na trochę czasu... ale wróciłam do roboty i wszystko mi się na głowę rzuciło od razu... a że śniegu dużo to weekendy spędzamy w górach i śmigamy Nie jestem w stanie Was nadrobić, w wolnej chwili będę się starać...
U nas wszystko w porządku. Zakończyliśmy rehabilitację, fizjoterapeuta nam powiedział, że po asymetrii nie ma już śladu. Maluch jest silny i wzmocniony. Mimo to będziemy chodzić raz w m-cu bo jednak sporo daje na rozwój taka rehabilitacja. Jemy wszystko, chociaż coraz mniej cyca w ciągu dnia. Chciałabym zacząć podawać słoiczki z mięsem (Olo 6 marca skończy pół roku...) ale jeszcze się boję. Muszę pierw usłyszeć zgodę od pediatry

A jakie chrupki dajecie? Firmy? Bo Hipp faktycznie ma od 7 m-ca.

Wasze dzieciaczki już jeżdżą w spacerówkach? Bo Olo wyrósł już z gondoli... ale na spacerówkę chyba wg mnie za szybko. Chyba, że będziemy ja kłaść. Pytałam się fizjoterapeuty jak ocenia nasz fotelik do auta. Czy Olo z niego nie wyrasta. My mamy Inglesine Avio 0-13 kg. Powiedział, że spokojnie... że jeszcze sporo czasu. Także się uspokoiłam.

Uciekam dalej, spróbuję usiąść do kompa wieczorem. Chociaż przez to, że udało mi się Olka przestawić na zasypianie ok 20 to sama często z nim zasypiam zmęczona dniem... budzę się rano.. do pracy i tak w kółko.
Buźka
co do wózków to jak się na płaski rozciąga to można bez problemu, albo na półleżaco wtedy jets pozycja mniej-więcej taka jakw foteliku wiadomo że do siedzącego dopiero jak dziecko siedzi

super że rehabilitacja dała efekty

co do chrupeczków to nie wiem jak to firma, daje nazjwyklejsze, nie jakieś specjalnie z dziecięcych firm

zazdraszczam śmigania, ja z tych nie jeżdżacych ani na nartach ani na desce, obiecywałam sobie że się naucze kiedyś, ale kiedy? Teraz to już chyba razem z Natalką jak troszke podrośnie

i jak się pracuje?
Cytat:
spódniczk0rajstopki zakupione na all
http://allegro.pl/68-74-rajstopki-ra...150500594.html
kupiłam 68-74 i są takie akurat choć jeszcze do rozciągnięcia.
dziękuje
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:39   #4954
lullaby_ml
Zakorzenienie

dziewczyny ja bez wbijania w sumie ale mam prosbe-moja siostra bedzie bronila magistra niedlugo i napisala prace dotyczaca sposobu oceniania agresji u psow, jest mnostwo zdjec tych zwierzątek i zadanie jest takie zeby po prostu odpowiedziec ktore zwierzątko wg was jest agresywne a ktore nie, inaczej-ktore wyglada na agresywne a ktore nie za jakis czas E ma mi przeslac prace na maila i stad moje pytanie. Pomozecie?
Stary 2012-02-20, 10:45   #4955
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja bez wbijania w sumie ale mam prosbe-moja siostra bedzie bronila magistra niedlugo i napisala prace dotyczaca sposobu oceniania agresji u psow, jest mnostwo zdjec tych zwierzątek i zadanie jest takie zeby po prostu odpowiedziec ktore zwierzątko wg was jest agresywne a ktore nie, inaczej-ktore wyglada na agresywne a ktore nie za jakis czas E ma mi przeslac prace na maila i stad moje pytanie. Pomozecie?
pomożemy!
Stary 2012-02-20, 10:47   #4956
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
pomożemy!

Senk ju
Stary 2012-02-20, 10:50   #4957
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale dzisiaj zauwazylam, ze az szramy ma z tylu/boku tak sie podrapala, az pazury sprawdzilam i w sumie wszystkie krotkie, 2 znalazlam minimalnie dluzsze. Teraz zalozylam cieniutka czapeczke, zeby tego juz nie ruszala jakby znowu miala atak drapania.
Sharifa moja córa też miała takie akcje drapania się po głowie- normalnie ranki z krwią się robiły. Samo przeszło, nie wiem czemu, jakaś taka faza dziwna czy co

Cytat:
ja właśnie się nie boje, tylko byłam ciekaw jak u mam co i pieski mają, żebym nie wyszła na dziwna, ze pozwalam powąchać, podejść, liznąć uszko, a łapcie zawsze małej myję. a najlepsze, ze Oksa ma sporo nadprogramowej skóry i małą ja za te fałdy łapie

sensitive są różowe, dla mnie lepsze bo delikatniejsze tworzywo niż w niebieskich i nie leci z nich woda jak z pampersowych chusteczek.
aaa bo ja to się bałam hahah i mi koleżanka tak właśnie doradzała, żeby od stópki zacząć teraz już luuuz nawet ich zostawiam samych w pokoju i wychodzę do kuchni, a jak np. mała zacznie płakać to piesiur przybiega mnie poinformować o tym

a tych różowych chustek to nie widziałam w tym rossmanie co zwykle kupuję, pewnie dlatego nie kojarzę a pampersy miałam jedną paczkę w szpitalu, ale jakieś suche były nie mokre

Agatka i króliczkowa ekipa cudna

Cytat:
Cześć Moonik. Ostatni pytałam, czy sie pokazywałaś bo dawno Cię nie było, a Ty się ujawniasz "pod wpływem" jakiejś edycji posta...Czuje się zlekceważona
A to poza tym to dobrze, że u Was dobrze
no już, już nie płacz kto jak kto, ale Ty jesteś jedną moich ulubieńszych mamusiek
dobrze, niedobrze, zależy od ciśnienia
lepiej się przyznaj co Ty tam Stefkowi dajesz do jedzenia- GMO jakieś czy cuś
serio wygląda jakby po młodszym bracie fotelik odziedziczył

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Ale za to zastój puścił wyjątkowo szybko tym razem- uffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff ffffffffffff
to dobrze, że tym razem nie męczyło Cię długo ale do doradcy może mimo wszystko warto się wybrać? Może Ci doradzi jak rozszerzać dietę tak, żebyś znowu nie miała kłopotów?

Cytat:
A ja dopisuję do listy chrupki, ale to musi zabawnie wyglądać tzn mały dzieć z chrupkiem .
mi z takim flipsem to się kojarzy, że dziecko jest już taaaaaaaaaakie dorosłe jak może trzymać chrupka w rączce i go jeść. Na spacerach gdzieś w parku zawsze mnie powalał taki widok brzdąca w spacerówce z chrupkiem w ręku

Natka - super, że będziecie mieć rodzinną sesję pogugluj troszkę i znajdziesz mnóstwo inspiracji na takie zdjęcia i na pewno też fotograf będzie mieć jakieś pomysły

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:50   #4958
gerda
Zadomowienie

Cytat:
pomożemy!

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:50   #4959
19natka88
Zakorzenienie

Dżemdobry Moje dziecko jest przeokropnie niedobre - po ostatnich szałowych nockach dzisiaj obudził się 3 razy

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Tak czytam, że wasze dzieci jedzą po całym słoiczku, to nie wiem, czemu ja Frankowi żałuję. Od jutra też dostanie po całym.

Nie żałuj dziecku matka

I w ogóle przymierzam się do mięsa i żółtek, bo to po pół już muszę dawać co 2 dzień, prawda? Tylko z cielęciną mam zagadkę, bo chciałam kupić i dawać, ale gdzieś wyczytałam, że ona od 9 mca.

Prawda Z cielęciną nie wiem, ale chyba jest później bo nie widziałam takich obiadków jeszcze.

Aha i kupiłam Franiowi zwykłe chrupki kukurydziane, chyba o takie wam chodziło? Zjadł 3 i krzyczał o jeszcze .

Indygo słodka Agacia i zabawki też super!
Muszę posłać tż po chrupki

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
za darmowa sesje foto.... u nas co prawda nie byla za free ale bylo fajnie ( no i tylko jedno foto mamy ) .... jak macie mozliwosc to bierzcie duzo zdjec.... i pochwal sie Natka pozniej
Dostaniemy wszystkie zrobione zdjęcia (bo to dobry znajomy mojego brata) Coś pokażę na pewno

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
musze oblukac na necie jak to wyglada....

ee to sporo pije tego mleczka.... no ale to facet wiec duzo potrzebuje

Milej nocki Natka
Oj tak on ma duuże potrzeby jedzeniowe

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
moje dziecko znowu nie chce mleka... ani z z cyca, ani z butli (odciągniętego)... deserki, zupki i kaszki zjada chętnie, a mleka nie chce... Już nie wiem ocb
A może go dziąsła bolą i mu to przeszkadza jak musi ssać i łyżeczką łatwiej Może spróbuj z kleikami - robi się je na porcji mleka

Cytat:
D
Będzie lał wszystkich w przedszkolu

Tak jak Szymon

Jeruna dziołszki jo niy umia godoć po naszymu bo jo niy ze slonska. Ale sie starom Dupnie mi to wychodzi niy?

Pijyknie dziołszka umisz godać

Kochany Stefcio ..Nie chciałam wczoraj pisac bo Tż siedział obok. On wie jaki mam stosunek do teściowej, ale po co ma widzieć, że tu o tym opowiadam. Obiadu z nami nie jadła bo wisiała nad Stefkiem Poza tym wkurza mnie bo za dużo sobie pozwala w kwestii brania go na ręce. Raz wyrwała go Tż i się mały wystraszył, zaczął płakać...to zaczeła gadać "no tak oni jedzą a tobie nie dadzą" Potem jeszcze raz się u niej rozpłakał...Generalnie to strasznie apodyktyczna osoba "ty tu, ty tam, jedz teraz, ja go wezme, nie noś go, czemu tam z nim siedzisz i tak do wszystkich...A tak poza tym to bylo okej

No to mieliście wesoło

I sprostowanie: Stefek nie jest duży. to fotelik jest malutki. Przecież to jest mój malusi dzidziuś
Dokładnie

Cytat:
no właśnie?

Małgorzato proszę założyć nowy wątek
A tytuł wybierz losowo

A odnośnie kleików to nie polecam ryżowego - działa bardzo zatwardzająco niestety.

Cytat:
fajny wózek, kupowałaś gdzieś u nas?
Nie mnie pytałaś ale widziałam takie w Markusi w Wodzisławiu i nawet były przecenione o połowę jakiś czas temu

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:51   #4960
thelilah
Zadomowienie

hej

widziałam dyskusję o chrupkach...
jakie je konkretnie dajecie? bo nie orientuję się w temacie chrupek nic a nic jedyne jakie pamiętam z dzieciństwa to flipsy a o typowo dzieciowych to nic nie wiem
i z góry przepraszam, że tak wbijam z pytaniem
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:52   #4961
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
jak chodzi o psy, always

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:55   #4962
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Raczej.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:56   #4963
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Pomożecie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Sharifa moja córa też miała takie akcje drapania się po głowie- normalnie ranki z krwią się robiły. Samo przeszło, nie wiem czemu, jakaś taka faza dziwna czy co

aaa bo ja to się bałam hahah i mi koleżanka tak właśnie doradzała, żeby od stópki zacząć teraz już luuuz nawet ich zostawiam samych w pokoju i wychodzę do kuchni, a jak np. mała zacznie płakać to piesiur przybiega mnie poinformować o tym

a tych różowych chustek to nie widziałam w tym rossmanie co zwykle kupuję, pewnie dlatego nie kojarzę a pampersy miałam jedną paczkę w szpitalu, ale jakieś suche były nie mokre

Agatka i króliczkowa ekipa cudna

no już, już nie płacz kto jak kto, ale Ty jesteś jedną moich ulubieńszych mamusiek
dobrze, niedobrze, zależy od ciśnienia
lepiej się przyznaj co Ty tam Stefkowi dajesz do jedzenia- GMO jakieś czy cuś
serio wygląda jakby po młodszym bracie fotelik odziedziczył

to dobrze, że tym razem nie męczyło Cię długo ale do doradcy może mimo wszystko warto się wybrać? Może Ci doradzi jak rozszerzać dietę tak, żebyś znowu nie miała kłopotów?

mi z takim flipsem to się kojarzy, że dziecko jest już taaaaaaaaaakie dorosłe jak może trzymać chrupka w rączce i go jeść. Na spacerach gdzieś w parku zawsze mnie powalał taki widok brzdąca w spacerówce z chrupkiem w ręku

Natka - super, że będziecie mieć rodzinną sesję pogugluj troszkę i znajdziesz mnóstwo inspiracji na takie zdjęcia i na pewno też fotograf będzie mieć jakieś pomysły
Właśnie trochę wczoraj poszperałam i już jakąś koncepcję mam, a fotograf też niech się wykaże, w końcu to on się ma uczyć

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:02   #4964
lullaby_ml
Zakorzenienie

To super, dzieki, dzieki a ja w nocy mialam takie skurcze, ze gdybym nie wiedziala ze mam @ to bym pomyslala ze to skurcze porodowe
Stary 2012-02-20, 11:04   #4965
gerda
Zadomowienie

Natka my mamy z bobovity po 5 miesiącu ziemniaczki z marchewka i cielęciną aha i zupke jarzynową z gerbera z cielęciną tez po 5m

Edytowane przez gerda
Czas edycji: 2012-02-20 o 11:05
Stary 2012-02-20, 11:07   #4966
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dżemdobry Moje dziecko jest przeokropnie niedobre - po ostatnich szałowych nockach dzisiaj obudził się 3 razy

Nie mnie pytałaś ale widziałam takie w Markusi w Wodzisławiu i nawet były przecenione o połowę jakiś czas temu
a to niedobre dziecko! Jakby był większy to można przez kolano i tyłwk przetrzepać, ale takiemu małemu to co zrobić, chyba tylko cycka odmówić

dziękujem
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
hej

widziałam dyskusję o chrupkach...
jakie je konkretnie dajecie? bo nie orientuję się w temacie chrupek nic a nic jedyne jakie pamiętam z dzieciństwa to flipsy a o typowo dzieciowych to nic nie wiem
i z góry przepraszam, że tak wbijam z pytaniem
ja kupuje zwykłe, własnie takie flipsy te np. z hippa to dokładnie to samo, tylko droższę, bo "dla dzieci"
Cytat:
Właśnie trochę wczoraj poszperałam i już jakąś koncepcję mam, a fotograf też niech się wykaże, w końcu to on się ma uczyć
faaaaajnie z tą sesją, też bym chciała, ale tż na zdjęcia namówić to graniczy z cudem
Stary 2012-02-20, 11:19   #4967
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Of korssssssssssssssssss

A co za studia robi sis bardzosz mnie zainteresowało

Cytat:
niedobry
Cytat:
To super, dzieki, dzieki a ja w nocy mialam takie skurcze, ze gdybym nie wiedziala ze mam @ to bym pomyslala ze to skurcze porodowe
no co Ty????????????
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:21   #4968
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ja dziś będę robić pierogi na Sinlacu dla siebie oczywiście

hehe, my już wczoraj na spacerówkę się przesiedliśmy, a od dziś zaczynam intensywnie szukać fotelika samochodowego
oooo a mnie został "przeterminowany" Sinlac... możesz się podzielić przepisem???

indygo, archi nie jstem sama... tylko jak tu wypocząć?

Archi, Natuś chyba "odkryłam" niechęć do syska... ostatnio też mu się tak skok rozwojowy zaczynał, więc teraz pewnie to samo, bo do tego maruda przeokrutna

Acelinko zdrówka życzę dla całej rodziny... dzielna Talka
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:23   #4969
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
No właśnie juz tu pisalam,ze chce sie poradzis jutro i pedi , jakos na dniach mojej gin i wlasnie jeszcze zamowic doradce- jak wlaczyc to na calego
Cytat:
Małgorzato proszę założyć nowy wątek A tytuł wybierz losowo
No właśnie Malgorzato

Mi sie podobał ten tytuł z obrotami ale nie pamiętam dokładnie
Stary 2012-02-20, 11:24   #4970
minio1984
Zadomowienie

Hej
Czytam Was i czytam w biegu i jakoś nie mam kiedy cokolwiek napisać, pocytować.
Więc na razie bez nadrabiania, dobrze?

Piszecie o chrupkach, to i ja kupiłam Adasiowi,. takie pałeczki kukurydziane, ale chyba nie dorósł jeszcze do nich, bo skrzywił się już jak tylko dostał do rączki i jak wsadził do buzi, to jeszcze większe skrzywienie, więc na razie chrupki zje mama

Ale jest sukces, bo Adaś nauczył się zasypiać ze smokiem, co prawda, jeszcze na rękach, ale dla mnie to i tak dobrze, bo wcześniej to nie chciał w ogóle smoka.
Właśnie się obudził z 10 minutowej drzemki, więc nie posiedze z Wami
Weekend oczywiście szybko minął, niestety za szybko
A mamuśki kp jecie pieczarki? Bo w sobotę byli znajomi, i koleżanka ma roczną córeczkę ( a karmie jeszcze piersią i w nocy 2 razy, a myślałam, że takie dzieci już nockę przesypiają) i jak powiedziałam, że czasami jem pieczarki to tak mnie nastraszyła, że nie wolno, że to szkodzi dziecku i w ogóle może dostać jakiegoś uczulenia, że poczułam się jak wyrodna matka
O już maruder się odzywa więc muszę kończyć
A Indygo Agacia piękności I jaka wystrojona
Małgosia1983 Stefek jaki "mały dorosły" w tym foteliku

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:24   #4971
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
a to niedobre dziecko! Jakby był większy to można przez kolano i tyłwk przetrzepać, ale takiemu małemu to co zrobić, chyba tylko cycka odmówić

dziękujem

ja kupuje zwykłe, własnie takie flipsy te np. z hippa to dokładnie to samo, tylko droższę, bo "dla dzieci"

faaaaajnie z tą sesją, też bym chciała, ale tż na zdjęcia namówić to graniczy z cudem
dziękuję za odpowiedź
też mi się coś kojarzyło, flipsy to chyba zwykłe kukurydziane były, no nie? zanotuję sobie

a tak na marginesie dodam, że ślicznie Nastusia wygląda w avatarku
indygo córa też śliczna a Filip cotki z palcem w buźce

no i stefcio w foteliku
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:28   #4972
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
A mamuśki kp jecie pieczarki? Bo w sobotę byli znajomi, i koleżanka ma roczną córeczkę ( a karmie jeszcze piersią i w nocy 2 razy, a myślałam, że takie dzieci już nockę przesypiają) i jak powiedziałam, że czasami jem pieczarki to tak mnie nastraszyła, że nie wolno, że to szkodzi dziecku i w ogóle może dostać jakiegoś uczulenia, że poczułam się jak wyrodna matka
jecie i zwykłe grzyby (np. w krokietach) tez
Cytat:
A odnośnie kleików to nie polecam ryżowego - działa bardzo zatwardzająco niestety.
A nasz mały robi looźną koopę- taką lejącą to moze ten kleik troche zwiąże na pewno początkowo podam tylko trochę
Stary 2012-02-20, 11:29   #4973
tusia872
Zadomowienie

dzien dobry

ale wy produkujecie nie mam czasu tyle siedziec bo moje dziecię też ostatnio wymagające sie robi

Agatka cudna i te rajstopki ze spodniczka czad napewno zamówie

Małgosia do fotelika dla lalek Stefka posadziłaś i dziwisz sie ze mu mały rosnie chłopak rośnie

a dzis u nas ladna pogoda trzeba ruszyc sie i isc na spacer

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:38   #4974
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

z jedzeniem tak samo jak Archi dziecku nic nie jest to czym się przejmowć?

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedź
też mi się coś kojarzyło, flipsy to chyba zwykłe kukurydziane były, no nie? zanotuję sobie

a tak na marginesie dodam, że ślicznie Nastusia wygląda w avatarku
indygo córa też śliczna a Filip cotki z palcem w buźce
no i stefcio w foteliku
dziękujemy

tak najzwyklejsze kukurydziane takie co się sklejało na ślinie i robiło się jak nadłuższego węża

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-02-20 o 11:41
Stary 2012-02-20, 11:46   #4975
gerda
Zadomowienie

patrzcie jakie cuda opaska

Stary 2012-02-20, 11:46   #4976
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Of korssssssssssssssssss

A co za studia robi sis bardzosz mnie zainteresowało

niedobry

no co Ty????????????
Uniwersytet przyrodniczy
Stary 2012-02-20, 11:47   #4977
stokrotka_
Zadomowienie

Hello

dziękujemy za pochwały zębolka
i uwaga,uwaga....wychodzi nam już drugi zębol

Cytat:

Szymon też dużo w dzień zjada: słoiczek owocków, słoiczek obiadku i wieczorem prawie całą porcję kaszki czyli teoretycznie nie powinien być głodny w nocy, no i raz przespał cała noc czyli potrafi Zresztą on pociągnie tego cyca dwa razy i śpi
Ale mam pewien pomysł: namówię tż żeby wziął kilka dni wolnego i żeby to on wstawał do Szymka w nocy, może jak nie poczuje cyca blisko to będzie spać
ooo to niezły apetyt ma Szymuś!! no i kciukasy za Was..by nocki wróciły do normy!!

Cytat:
Jakbym miała za małego doła to zgadnijcie co

Nawet nie mam już siły by się żalić...

Cytat:

Stefek zrobił się mega wymagający. Jak nie śpi wymaga uwagi: "mama baw się ze mną, noś mnie, gilgaj, patrz na mnie, muszę cię widzieć itd." Stąd chroniczny brak czasu na cokolwiek.
Dodatkowo budzi mi się w nocy co 1,5-2h - jest marudny, nie potrafi zasnąć, wierci się aż w końcu zaczyna płakać...
Jakby tego było mało nie chce pić mleka. Wypije po 80-100ml i basta. A np. z kaszkami, obiadkami i owocami nie ma kłopotu - wcina jak opętany.
A poza tym jest wszystko super
Stefek po prostu daje znaka -kto tu rządzi
no prawdziwy chłop..konkret,konkret..a nie się będzie na jakieś mleka rozdrabniał a tak serio...to może przed nocą albo na pierwszą pobudkę spróbuj dawać mleko..

Cytat:
Ale za to zastój puścił wyjątkowo szybko tym razem- uffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff ffffffffffff
?
super..nniech idzie i nie wraca!!

Cytat:
A ja dalej nie mam @, biedna Mam wrażenie, że jak przyjdzie po tym roku i pół - o ile nie dalej to zapomnę jak się z tym obchodzić
Ty się śmiej...ja teraz właśnie mam... po ponad 14miesiącach.. i przez pirwsze dni to wogóle ogarnąć się z tym nie mogłam...masakra jakaś tak dobrze mi bez było....

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

możesz, nikt Ci nie zabroni, tylko po raz kolejny odnoszę wrażenie, ze Ty mozesz wiecej niz pozostałe uczesniczki tego forum

ja miałam dwie rożne paczki zwykłych chrupek i obie były bezglutenowe
a ja mam wrażenie...że właśnie mniej wolno..skoro nie można swobodnie powiedzieć,że coś nie pasuje

a możesz podać nazwę chrupek?? dziś będę koło Polskiego sklepu to bym zakupiła Sarze

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Aż mi głupio było poruszać ten temat, bo pomyślałam, że wstyd...
... matko, ja się boję do pracy wracać z takim dziurawym umysłem!!!
Stoję w sklepie, przede mną 1 osoba... wiem, że mam kupić 2 rzeczy. I jak przychodzi moja kolej... kupuję tylko 1 rzecz, wychodzę zadowolona a dopiero za kilka godzin przypomina mi się, że to miały być 2 rzeczy
A do tego świeża sprawa z faworkami... cieszyłam się od tygodnia na faworki, przygotowałam sobie super przepis, zarobiłam ciasto.... i nagle mnie oświeciło, że wrąbałam tam całe duże opakowanie śmietany!!! (jeszcze się ucieszyłam, że znalazłam w lodówce!)... ja matka skazowca na diecie
Normalnie nie wiem co się dzieje...
Dobrze, że miałam więcej produktów w zapasie i zrobiłam nowe ciasto na piwie

A co do atmosfery na wątku...
Ja już jestem zmęczona tymi ciągłymi fochami i ustawianiem się nawzajem...
Nie wiem jak to długo jeszcze potrwa...
Otrząśnijcie się mamy!!! Bo to nikomu nie służy...
Chyba nie po to się tu spotykamy... (albo ja czegoś nie rozumiem...)
witaj w klubie skleroz u mnie też jakieś sajgonki w głowie

co do atmosfery... świetnie napisała to sharifa
że My po prostu-jako matki jesteśmy jak Lwice i każda broni swego Małego...

nikt tu nikomu nie broni przedstawiać swoich poglądów i upodobań..ale róbmy to z głową...by swoimi słowami nie urażać innych.. a wtedy napewno będzie cacy

czasem po prostu warto przed wciśnięciem entera zastanowić się co a może przedwszystkim JAK się pisze..
bo.np. jakbym napisała: moja Sara już siedzi... to git-fajnie -no pochwaliłam się .(ku wiadomości nie siedzi jeszcze) , ale jakbym napisała: moja Sara to jest rozgarnięta super bo już siedzi a inne dzieci jeszcze nie..bo to i tamto... to bym mogła przez to zwyczajnie kogoś urazić takimi słowami...mimo,że sens ten sam-bo chciałam się pochwalić.
a potem droga do kwasu na wątku prosta

to wszystko z mojej strony w tym temacie. ament

o teściowej, ale po co misz i tak do

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:51   #4978
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
patrzcie jakie cuda opaska
eee, jak dla mnie przesadzone, fajne ale tak do zdjęcia na codzień raczej nie jedynie by ta szara z jedną różyczką mnie kręciła
Stary 2012-02-20, 11:53   #4979
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Hello

dziękujemy za pochwały zębolka
i uwaga,uwaga....wychodzi nam już drugi zębol

ooo to niezły apetyt ma Szymuś!! no i kciukasy za Was..by nocki wróciły do normy!!

Stefek po prostu daje znaka -kto tu rządzi
no prawdziwy chłop..konkret,konkret..a nie się będzie na jakieś mleka rozdrabniał a tak serio...to może przed nocą albo na pierwszą pobudkę spróbuj dawać mleko..

super..nniech idzie i nie wraca!!

Ty się śmiej...ja teraz właśnie mam... po ponad 14miesiącach.. i przez pirwsze dni to wogóle ogarnąć się z tym nie mogłam...masakra jakaś tak dobrze mi bez było....

a ja mam wrażenie...że właśnie mniej wolno..skoro nie można swobodnie powiedzieć,że coś nie pasuje

a możesz podać nazwę chrupek?? dziś będę koło Polskiego sklepu to bym zakupiła Sarze

witaj w klubie skleroz u mnie też jakieś sajgonki w głowie

co do atmosfery... świetnie napisała to sharifa
że My po prostu-jako matki jesteśmy jak Lwice i każda broni swego Małego...

nikt tu nikomu nie broni przedstawiać swoich poglądów i upodobań..ale róbmy to z głową...by swoimi słowami nie urażać innych.. a wtedy napewno będzie cacy

czasem po prostu warto przed wciśnięciem entera zastanowić się co a może przedwszystkim JAK się pisze..
bo.np. jakbym napisała: moja Sara już siedzi... to git-fajnie -no pochwaliłam się .(ku wiadomości nie siedzi jeszcze) , ale jakbym napisała: moja Sara to jest rozgarnięta super bo już siedzi a inne dzieci jeszcze nie..bo to i tamto... to bym mogła przez to zwyczajnie kogoś urazić takimi słowami...mimo,że sens ten sam-bo chciałam się pochwalić.
a potem droga do kwasu na wątku prosta

to wszystko z mojej strony w tym temacie. ament

o teściowej, ale po co misz i tak do
klask i:

minio ja podobnie jak Archi... pieczarki bardzo często a leśne grzybki czasem w krupniku
i wszystko oki
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:00   #4980
minio1984
Zadomowienie

Archi, Acelinka dzięki za odp No własnie ja tez jem i się nie przejmuję, malemu nic nie jest
A ta koleżanka to wogóle ma zupełnie przeciwne poglady dot jedzenia czy wychowania niż ja, ale jakoś się tymi pieczarkami wystaszyłam, ale teraz to luzzzzz
sorki za brak pl ale pisze z Adasiem na kolanach. A Adanio pożera mi komorke i kopie w lapka

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości