|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
ivoncia16
mam tak samo codziennie moglabym cos kupic dla malutkiej![]() sporo juz mam,ale tez bardzo duzo mi brakuje,zostawiam te zakupy na Polske i kupie to czego na wyspach kupic nie moge
|
|
|
|
#4472 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
retyyyyyyyy dziewczyny nadrobic Was to graniczy z cudem
nie wspominajac ze kazdej chcialabym cos napisac! Napisze wiec tak jak obiecalam troszke o Nas. A wiec tydzien 26,poki co wszytsko bylo ok,dwa razy wyladowalam w szpitalu bo raz bolalo mnie po lewej stronie dwa dni nie moglam z lozka wstac,ani podniesc nogi,przekrecic sie na lozku:/na usg z malutka bylo wszystko ok,wiec wyglada na to ze wiezadla tak mi daly popalic po okolo dwoch tygodniach znow to samo tylko tym razem z prawej strony...Generalnie te pierwsze 5 miesiecy nie bylo dla mnie napewno laskawe,i jak slyszalam ze ktos mi mowi ze ciaza to nie choroba mialam ochote walnac mu czyms ciezkim!!!Pewnie dziewczyny z UK opisaly jak wyglada opieka medyczna na wyspach,stwierdzam ze w Irlandii jest jeszcze gorsza...pierwsze usg w 22 tygodniu ciazy,wtedy tez pierwszy raz pobieraja krew i tyle,pozniej wizyty raz w miesiacu,macanie brzuszka,mocz i tyle....na szczescie ja mam tutaj,Polska klinike tak wiec co 4 tygodnie chodze na usg prywatnie. W zabony nie wierze i praktycznie Marcysia ma juz wszytsko,wozek,fotelik,lo zeczko,kolyske,komode,ciu szki,plus zamowiona posciel ,rozek,spiworek podgrzewacz,sterylizator, laktator,i teraz wiem ze jeszcze i tak sporo mi brakuje czytajac Wasze wpisy
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie na to gwiżdżę, mam sporo zbędnych kilogramów ale co tam. W niedzielę byłam na basenie i mi nie przeszkadzało a dzisiaj w tej przymierzalni masakra....
Ajka dowiedziałaś się w ZUS lub od kogoś albo czytałaś moją odpowiedź odnośnie zgłoszenia do ubezpieczeń w firmie męża? ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Ja wpraszam się do mamy Szczawiową lubię, ale małż nie przepada za zielskiem więc osobiście nigdy nie robiłam. Ale w sumie bym zjadła
|
|
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Jesteśmy po usg i wszystko ok W czasie badania spał sobie w najlepsze, ale udało się wszystko pooglądaćDziękuję! Co do prezentów, to zastanówcie się po prostu czego Wam brakuje. Dziękuję! Cytat:
Dziękuję! Dziękuję! Cytat:
Dziękuję! Dziękuję! Dziękuję!
|
|
#4476 | ||
|
Zadomowienie
|
W 9 tyg.
![]() Cytat:
Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne, ciągle sobie to powtarzam ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się stworzyć wzorcowego zakalca
Piekłam chleb z nowego przepisu no i będę musiała jeszcze poćwiczyć bo tego jeść się nie da
|
|
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
houserka
tez bardzo chcialam Pole!ale maz sie uparl na Marceline,wiec chyba na drugie bedzie mial Pola jak sie zdecydujemy dac jej w ogole 2 imie ![]() IkaTg bedzie moja imieniczka hanjah moja mama mieszka w Glasgow,za kazdym razem jak jestem nie potrafie sie z nimi dogadac:/ mowia ze Irlandczycy maja brzydki akcent,ale szkoci bija ich na glowe! Norniczka zgrabny brzuszek masz i nie wielki jak na 30 tc
|
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze się że wszystko dobrze! dziewczyny zauważyłam że jak boli Mnie żebro no chyba że to coś innego z prawej strony to wtedy nie czuje tam skóry. tzn mam miejsce znieczulone! boli Mnie w środku ale skórę dotykam i nic. też TAk macie? czemu tak jest?
|
|
#4480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój radzi sobie z zakupami (każdymi) równie dobrze jak ja Cytat:
u mnie było zupełnie bezproblemowo |
|||
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia super wieści
|
#4482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję!
Dziękuję! Cytat:
Mam nadzieję, że TŻ będzie dobrze się sprawował Cytat:
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w Edynburgu ponoć nie jest tak źle, ale dla mnie to i tak masakra-nienawidzę jak mówią "sori"-i to "r" takie twarde
|
|
|
|
|
#4484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4485 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
jestem po calym dniu
![]() upralam dzis częsc ciuszkow ktore dostalam- na razie w normalnym proszku, ale za miesiąc poprawie tym dla dzieci... jestem jakas taka przemeczona coraz ciezej mi wszystko robic i jeszcze sie dobilam bo waga znowu pposzla do gry..wygladam juz jak slonica... juz nie wiem co mam robic zeby nie tyc jak widze wasz kilka kg to lape doly jak ja to zrzuce wszystko....jutro czeka mnie ciezki dzien,muse jechac do innego miasta pociagiem bo tz nie moze a autem sama sie juz boje Cytat:
super, ze wszystko dobrze![]() Cytat:
Cytat:
i jeszcze lazila ze 3 godz dziennie moze bym wygladala jak czlowiek a nie jak slonCytat:
![]() bravo ![]() to świętujemy ![]() Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||||
|
|
|
#4486 |
|
Raczkowanie
|
Mamuski
dostalam ochraniacz na kolyske,ale ja juz zamowilam dla swojej Marceli pod kolor pokoju. chetnie oddam moze ktoras bedzie miec kolyske,i jej sie przyda???oczywiscie za darmo ![]() a to moj brzuszek w 26 tygodniu,waze cale 47 kg
|
|
|
|
#4487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ubezpieczenia, to przez te dni nie miałam nawet siły myśleć o takich rzeczach. Rozmawiałam z doradcą podatkowym jakieś pół roku temu i też powiedziała właśnie, żeby mąż zapisał mnie jako osobę współpacującą z firmą i zgłosił do ubezpieczenia. Tylko teraz nie bardzo wiem, co oznacza osoba wpółpracująca, bo to nie to samo co współwłaściciel (wtedy to społka cywilna by była) a nie to samo chyba co pracownik. I jutro mąż jedzie do zusu się dowiedzieć jeeszcze raz jak to jest dokładnie, bo na razie jestem zgłoszona do ubezpieczenia, ale jako członek rodziny. Cytat:
![]() A z ulgą, to nawet nie wiesz jak mi ulżyli..jakby mi dali drugie życie
|
||
|
|
|
#4488 | |||
|
Zakorzenienie
|
A mogę zabrać tą brązową sukienkę?
Cytat:
Cytat:
Skoro już wszystko masz, to może powinnaś pomyśleć o tapczaniku? Za jakieś dwa lata będzie jak znalazł. Cytat:
Paula - za wyniki glukozy
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-05-09 o 20:50 |
|||
|
|
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile masz wzrostu?
|
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super wiadomości!Leonek już duży chłopczyk
|
||
|
|
|
#4491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuszek śliczny A tak z ciekawości ile masz wzrostu?
|
|
|
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
A za pół godziny porodówka!
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą!
phdwao dobre te jogurtowe magnum! Irmusia super wieści! Gratuluję! paulucha słodziutki brzucholek No chyba, że któraś bardziej potrzebuje a stoi kiepsko z kasą to niech pisze I wiecie co? Dostałam poduchę od szwagierki! Takiego dużego rogala. Jaka to wygoda! Muszę tylko poszewkę wyprać (bo długo leżała schowana) ale od jutra to będzie chyba moja nowa miłość! Nawet mój mąż się do niej przymierzył już hihi |
|
|
|
#4500 | |
|
Zadomowienie
|
O to sobie obejrzę, bo nie mam męża
![]() Dziewczyny, tak się objadałam i chyba za karę boli mnie teraz żołądek ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

codziennie moglabym cos kupic dla malutkiej

po okolo dwoch tygodniach znow to samo tylko tym razem z prawej strony...Generalnie te pierwsze 5 miesiecy nie bylo dla mnie napewno laskawe,i jak slyszalam ze ktos mi mowi ze ciaza to nie choroba mialam ochote walnac mu czyms ciezkim!!!
Na pewno wszystko będzie wzorowo 

albo zemdleje... Ale mąż powiedział, że posiedzi ze mną żebym mu nie padła 

Tylko 2 są moją