|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
ja już zakupiłam, 30 kapsuł za jakieś 44
i to pan dał mi jakiś rabat bo normalnie kosztowało 49.99...... ale ogromne te kapsułyyyy
|
#2012 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
bo w uk sa tylko dwa usg w 13 i 20 tygodniu
chyba ze cos nie tak to robia dodatkowe
|
|
|
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę się, że już jesteśmy u siebie i mogę dalej zabrać się za wicie gniazda jutro dalej ogarnianie ciuszków i leżenie do góry dupką cały dzień Ja też muszęzbastować z moim trybem życia bo chcę robić wszystko tak jak przed ciążą, ale niestety dostaje zadyszki po wejściu na 1wsze piętro, a dziś jak jechałam pierwszy raz od nie pamiętam kiedy mks 15 km to myślałam, że zejdę....... rozebrałam się do krótkiego rękawka tak mi było gorąco, każdy w czapach patrzył na mnie jak na kosmitę co do śluzu - to nie zwróciłam uwagi na to, że jest go więcej przy większym ruchu, ale ostatnio pojawił się u mnie bardziej obficie więc może wraz z rozwojem ciąży tak jest ![]() sharp - który dziś tydzień i dzień wg Twoich obliczeń?
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
optymalna wilgotnosć to 40-70% więc jest za malo..
|
|
|
|
#2015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tz mial ubaw, bo zjedlismy po jednym i koniec kolacji Cytat:
Axella, Ty tez cierpisz na nalesnikowego pecha? myslalam, ze tylko ja. zadna sie wczesniej nie chwalila. myslalam, ze tylko ja jem sam dzem prosto ze sloika |
||
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
będziecie jutro moimi walentynkami???
:lo ve:
|
#2019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2022 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do kremu, bambino to gó*** a nie krem, zwłaszcza dla dorosłej osoby Wybierz się do apteki i poproś o próbki - bioderma, lrp - coś sobie dobierzesz, są drogie ale są dobre kup sobie też tonik i niezwłocznie po umyciu buzi przetrzyj ją a później osusz - zapobiega to przesuszaniu skóry peeling co najmniej raz w tygodniu, na to jakaś maseczka, możesz się skusić na mikrodermabrazję (koszt około 100zł ale efekty super) - dla oczyszczenia twarzy raz w miesiącu wystarczy ale nie można podczas mrozów i latem... albo peeling kawitacyjny (około 40zł za zabieg) ale tego nie można w ciąży Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- Wróciłam Obkupiłam się w ross - dla chętnych... Tołpa przeciw rozstępom znów w promocji za 38.99zł Kupiłam też trochę bodziaków dla Bartka w Smyku, w sumie ostatnia szansa była bo już bardzo przebrane wszystko ![]() Później kawka i ciacho z koleżanką i aż mi lepiej
|
|||||
|
|
|
#2023 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamuski wykupily wszystkie z gramatura 140, wiec chyba to jakies najlepsze... http://blanca-baby.pl/przewijaki/694...80cm-1szt.html nie wiem czy to nie bedzie cos takiego http://www.tetro.pl/pieluszki/tetrowe.html ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
mamoo czego ja sie tu jeszcze dowiem, hehe.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
mamoo czego ja sie tu jeszcze dowiem, hehe.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ponownie
Wróciliśmy do domu jakoś ok 16:00 i ... cieszę się, że zdecydowaliśmy się na pomoc doradcy, bo jak widziałam dzisiaj te wszystkie papierki ![]() ![]() Potem szybki obiadek - pomidorowa z lanym ciastem i naleśniki z białym serem i położyliśmy się spać - mąż po nocce, a ja miałam sobie chwilę poleżeć. I tak zrobiła się godzina 21:00 ![]() A póki co biorę się za czytanie zaległości
|
|
|
|
#2026 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mnie jutro Tż zabiera na szarlotkę z lodami z okazji walentynek bo mam na nią smaka już od początku ciązy.
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jutro nie robimy sobie żadnych prezentów, a co do wypadów, czyli kino/restauracja to też nie planujemy, no chyba że wypadnie coś spontanicznie. Za to dzisiaj dostałam od męża bukiet biało-różowych tulipanów , bo taka mnie naszła ochota
|
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu np. jest dostępna tetra 140g za 4zł: http://www.krainapieluszek.pl/pielus...product_id=359 |
|
|
|
|
#2029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale poukładam coś w półkach, albo gotuję coś w kuchni, no i pochłaniam książki i filmy ale jak czuję się fizycznie słabo..... to dupa z robienia czegokolwiek
|
|
#2030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz są szykowane sufity i ściany, niektóre już zagruntowane, będzie można niedługo zacząć malowanie. płytki najpierw w łazienkach, żeby można było pomontować wszystkie kible itp... to trochę zajmie. a potem w innych pomieszczeniach płytki i parkiet... potem schody... jakieś światła trzeba też wymyślić. kuchnia zamówiona... mój małż nie bierze urlopu, jedzie po pracy na budowę i tyra dalej - strasznie mi go żal ![]() ale koniec już powoli widać - koniec budowy, początek spłacania kredytu-giganta ![]() Cytat:
więc pasuje - z początkiem maja, jak wy będziecie rodzić, ja będę kompletować resztę wyprawki Cytat:
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wątpię, bo w razie wu i tak zrobia to co trzeba,a nie to co chcę.. ale myślę sobie że chyba napisze.. kto może wejsć,kto nie, czy chce lewatywke/studentów itd. dopytam jeszcze w szpitalu czy to ma byc czy oleją..ale chyba napiszę ![]() podobno mozna napisac jakie chce sie akcesoria, pozycje.. ciekawi mnie to jak w moim szpitalu się na to zapatrują ![]() Jenny! dlaczego napisałaś o pomidorowej muszew jutro po pomidory śmigać :P
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i naprawdę dowiedz się bo są szpitale, które biorą pod uwagę plan porodu!!Vil ja na Twoim miejscu bym napisała - Twój szpital jest jednym z tych lepszych, gdzie naprawdę poszli do przodu i jestem przekonana, że plany porodu są tam brane pod uwagę!! |
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tez zaskoczyla pani w autobusie jakis czas temu. mnie to sie ciagle wydaje, ze w tym zimowym plaszczu brzucha nie widac fakt, czuje, ze jest opiety (szczegolnie jak wsiadam do samochodu), ale przed lustrem nie widze zeby brzuch rzucal sie w oczy (czarny wyszczupla Xal ja tez dlugo mysle, jak mnie ktos pyta o wiek to juz nie to co kiedys. pamietam jak majac 10 lat wyklocalam sie, ze juz jestem nastolatka Angie - za lozeczko ![]() Ash - wlasnie doczytalam o sukience! super. wystroisz Sofcie, ja Nele i strzelimy im z pomoca photoshopa fote a'la blizniaczki Aś daj znac jak dotrze, bo ja jestem w niej naprawde zakochana! piekna, zywe kolory i len...suuuper. pewnie bedzie na dluzej jako tunika i bluzeczka.Axella, zaciskaj poslady i do przodu! musi sie udac moze faktycznie zbyt ambitnie i wysoko podnioslas sobie poprzeczke, ale zrob ile sie da i tak bedzie dobrze. najwazniejsze, ze chcesz i dzialasz. ja na Twoim miejscu nie odwazylabym sie na samodzielny wynajem, bo widze po znajomych, ze nawet w dwie osoby ciezko jest oddajac jedna pensje wyzyc. moze poczekaj az tz sie wygrzebie z tych dlugow, pomieszkaj z mala troche z rodzicami. oni na pewno nie beda Ci mieli tego za zle...czasem trzeba troszke pocierpiec zeby pozniej miec lepiej o mamo zaczynam 66 strone, a Wy dalej produkujecie! nie nadrobie tego
|
|
|
|
|
#2034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
coś o olejowaniu włosów było, dobrze widziałam? a więc, najlepsze efekty olejowanie przynosi, jeśli nie stosujemy kosmetyków z silikonami. silikony otaczają włos, więc jak olej pójdzie na wierzch, to niewiele zdziała. czyli na początek potrzebujemy czyste włosy.
następnie leci olej - dużym powodzeniem cieszą się mieszanki sesa - faktycznie fajne są, ale zapach dość... mocny ja uwielbiam olej lniany, jojoba czy krokoszowy do łba (tłusty skalp, cienkie włosy) - wszystkie bardzo dobrze robią moim włosom i się łatwo zmywają.do zmywania doskonały jest szampon pokrzywowy yves rocher. tylko coś ostatnio pozmieniali opakowania i nie wiem, czy też skład nie ucierpiał... trza by było sprawdzić. a co do kuracji kwasowej do gęby to radzę poczekać do jesieni - teraz, w ciąży, skóra jest już ze względów hormonalnych bardzo podatna na przebarwienia. po porodzie pewnie będą nam szalały znów hormony i się okaże, na jakim typie cery stanie... do jesieni będzie można zdecydować, jaki kwasiorek najlepiej będzie pasował i upora się z problemami. wiele dziewczyn zaczyna od prostych, w miarę łagodnych toników migdałowych albo od kremów z serii effaclar la roche albo avene triacneal itd... ale to mówię - temat na za parę miesięcy
|
#2036 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, a ubranka super! ![]() ![]() Cytat:
![]() Może będzie za niedługo ![]() Cytat:
![]() Mi też się to podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mogłaby się Wam w końcu ujawnić i potwierdzić płeć , bo tak to będziecie do końca w niepewności
|
||||||
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z macierzyńskiego jestem w stanie popłacić wszystko i jeszcze mieć. na tż nie mam co liczyć niestety, bo z długów to długo długo się nie wygrzebie niestety.. z rodzicami nie chcę.. moja siostra ma szkołę,tata pracę.. nie będę im przeszkadzać, mała na bank będzie płakać i budzić, swoje odchowali, nie potrzebują następnego ![]() to by była ostateczna ostateczność. coś się wymyśli...
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
mam plan
Przeczekać do 00.01 i zjem coś
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
bez sensu takie oszukiwanie siebie
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vujka za wizyte! a wage znasz? ja nawet nie zapytalam czy Nela jest nadal dziewczynka ale wierze w polowkowe. najwyzej bedzie Nel |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

i to pan dał mi jakiś rabat bo normalnie kosztowało 49.99...... ale ogromne te kapsułyyyy

chyba ze cos nie tak to robia dodatkowe
i ogólnie czuję się już jak mały hipopotam, ciężko mi się chodzi, męczę się z założeniem i ściągnięciem butów, dziś moja przygoda pięty-> tarka były lada wyczynem. No i strasznie szybko się męczę. 

Musiałaś przeoczyć. Kupiłam za cenę podstawową, o nikt nie licytował

:lo ve:

Potem szybki obiadek - pomidorowa z lanym ciastem
i naleśniki z białym serem
Ślub 27. X. 2012
a dużo wam jeszcze zostało roboty?
muszew jutro po pomidory śmigać :P