Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 20:24   #3211
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

a możę zrobimy trzy lub cztery dziewczyny dyżurujące ... i każda z nas mogłaby do jednej lub dwóch czy tam wszystkich napisac o porodzie ..
na pierwszej stronie można podac które to mamy i wtedy każda z nas pw dostałaby po prośbie oczywiście numer

jak myślicie?

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:26   #3212
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to czekamy na relację, zwłaszcza na epizod związany z psem

ale mnie bolą żebra po prawej stronie-są jakieś ćwiczenia żeby to złagodzić?

tymczasem idę do wanny z książką, do jutra

zabrzmiało jakbyś zamierzała leżeć w tej wannie, z tą książką, do jutra ale przecinek uratował zdanie
pa
Stary 2013-03-12, 20:32   #3213
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to czekamy na relację, zwłaszcza na epizod związany z psem

ale mnie bolą żebra po prawej stronie-są jakieś ćwiczenia żeby to złagodzić?

tymczasem idę do wanny z książką, do jutra
u mnie tylko leżenie działa na żebra

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:32   #3214
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Tylko u mnie to naprawdę były gluty a nie wydzielina. Takie centymetr na centymetr. Białe, gęste, ciągnące i wyglądało jak galaretka budyniowa
Sorry za opis
no ale jak bez śladów krwi to spoko, tyle że ja bym pewnie co chwile patrzyła w majtki i się dopatrywała krwibo przy czopie mogą być tylko niteczkimam nadzieję, ze jak mi czop odejdzie (pozwalam mu za miesiąc) to go z niczym nie pomylę, ma byc dorodny i wskazujący na to, że on to on
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:35   #3215
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejoszka..ja znów podczytałam piąte przez dziesiąte.. jutro też raczej nie dam rady..
ale za to czwartunio mam caaałkiem wolny,tż w pracy więc posiedzę z Wami i zdam relacje z ostatnich wydarzeń

3majcie sie ciepło
Hejo. Śniło mi się ostatnio, że się wszystkie u Ciebie spotkałyśmy

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Idę się kąpać. Jestem trochę zalatana i mam chorego męża w łóżeczku
Stary 2013-03-12, 20:36   #3216
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
no ale jak bez śladów krwi to spoko, tyle że ja bym pewnie co chwile patrzyła w majtki i się dopatrywała krwibo przy czopie mogą być tylko niteczkimam nadzieję, ze jak mi czop odejdzie (pozwalam mu za miesiąc) to go z niczym nie pomylę, ma byc dorodny i wskazujący na to, że on to on
Najlepiej żeby się jeszcze kulturalnie przedstawił

Motylku dobrze, ze jest ok i możesz poleżeć w domu.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:36   #3217
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kwiatki i grzybki od babci na szydełku...
oraz mój brzuch dziś...
piękności

pawie oczko to mam nadzieje że u mnie też ta waga zacznie zwalniać
a do torby pakuję:
Dokumenty:
-dowód osobisty
-karta ciąży
- ostatnie badania
- grupa kri

Dla mnie:
- maszynka do golenia (w razie "w")
- dwa opakowania chusteczek chigienicznych
- woda do picia
- gumka i opaska do włosów
- pomadka do ust
- dwie pidżamy
- skarpetki
- szlafrok
- płyn do lewatywy
- klapki pod prysznic
- kapcie
- kubek/talerzyk/sztućce
- szampon
- pasta do zębów
- szczoteczka do zębów
- szczotka do włosów
- kosmetyki
- mydło bambino
- szare mydło
- gaza
- zasypka taka żółta ta rany, nie pamiętam nazwy
- dezodorant
- podpaski duże dwa opakowania
- majtki poporodowe
- ręcznik mały i duży
- stanik
- aparat
- ładowarka do telefonu
- jakieś drobne pieniądze

Dla dziecka:
- 3 x pielucha tetrowa
- 15 szt pieluszek pampers
- ubrania na 3 dni (porobiłam zestawy)
- niedrapki x2
- ręcznik
- rożek
- chusteczki nawilżone
i to chyba na tyle

Magiusia jestem w szoku, jak lekarze mogli doprowadzić do takiego stanu

whatIThink za wizytę
Stary 2013-03-12, 20:39   #3218
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też właśnie myślałam, że to z krwią czy coś, ale TŻ zaczął czytać i wcale tak nie musi być...Później lekarza też się pytałam czy miało to prawo tak wyglądać. Powiedział, że jak najbardziej, że często właśnie dziewczyny myślą, że to taka ilość śluzu a to czop (ale w wyższej ciąży), że może zdarzyć się tak, że będzie odchodził dwa tygodnie po troszku, albo wyjdzie na raz cały i zmieści się w łyżeczkę, że może być całkiem przezroczysty, mleczny, brązowy, z krwią - nie ma reguły.
U mnie to prawdopodobnie wynik infekcji, choć sam za bardzo nie chciał mówić czy to aby na pewno nie czop - kazał się nie martwić i zapewniał, że szybko nie urodzę, bo wszystko na swoim miejscu.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:47   #3219
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Jenny co do glukozy to rzeczywiście wychodziłoby że masz za dużo
Ja w mmol/l miałam
na czczo miałąm 5.1mmol/l
po 2 h 6.7mmol/l
przelicz sobie normy 1mmol/l =18mg/dl

Ja po przeliczeniu mam w normie a Tobie ten drugi wynik znacznie przekracza normę niestety
Też sobie przeliczyłam i drugi wynik wychodzi wysoki

Cytat:
hej hej dziewczyny..jestem i czytam od rana
witam się dziś jako 35latka
wow ale ze mnie stara baba
Sto lat! Sto lat!
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
chciałam się pochwalić że zakończyłam dzidziusiowe pranie jeszcze tylko jedno małe prasowanie i koniec.
Torbę też już zaczęłam pakować ale muszę dokupić parę rzeczy.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a zapas książek mam a i owszem. teraz na tapecie trylogia Larsona. 600 stron w tydzień pochłaniam
Książek nie czytałam , ale film był świetny (w wersji szwedzkiej)

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Pewnie pytanie padało kilka razy ale kupujecie pościel do wózka?
np: http://allegro.pl/posciel-do-wozka-4...064781224.html

Cytat:
A napiszcie mi jeszcze co dokładnie pod dziecko do łóżeczka kupujecie? Bo zaczęlam czytać w ksiażce i tam jest jakies tysiące warstw - prześcieradło, prześcieradło nieprzemakalne, jakaś mata z ceratą, ochraniacz na materac.. itp..
Materac, ceratka (np. taka => http://allegro.pl/podklad-ceratkowy-...074728096.html ) i na to prześcieradło.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:48   #3220
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Też sobie przeliczyłam i drugi wynik wychodzi wysoki

Sto lat! Sto lat!
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Książek nie czytałam , ale film był świetny (w wersji szwedzkiej)

Materac, ceratka (np. taka => http://allegro.pl/podklad-ceratkowy-...074728096.html ) i na to prześcieradło.

dzięki

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:48   #3221
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
o masakra jakaś...współczucie
a fryzjerka w ktorym tyg urodziła?
Gdzieś koło 23-24tc., dlatego ta Malutka tylko 600g

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wiecie co, życie jest tak cholernie niesprawiedliwe ... pisałam Wam kiedyś że koleżanka zaszła w ciążę w tym samym czasie co ja. było kilka dni różnicy między TP. po moim pierwszym wyjściu ze szpitala poroniła. teraz znów im się udało, ale dostałam właśnie smsa że jest po zabiegu i zaś poronienie ... i nie wiadomo czy to nie z nerwów bo dwa tyg temu lekarz nie słyszał serduszka, a niby już powinien (było widać serduszko bijące na usg, nam z kolei lekarz tłumaczył że na początku nie słychać), to był jakoś 6 tydzień i ją nastraszył, przejęła się biedna i zaczął ją brzuch mocno boleć, pojechała do szpitala, było wszystko ok ale zatrzymali ją na obserwacji. potem zrobili usg, że niby jej lekarz źle wyliczył owulację i ciąża jest wcześniejsza. ale zaczęła krwawić z nadżerki, i zostawili ją na dłużej. w efekcie leżała od dwóch tyg w szpitalu i nie wiem co się stało ostatecznie ale znów nie wyszło ;( ;(
Biedna, bardzo współczuję koleżance, bo potrafię sobie wyobrazić jak to jest starać się i starać i tracić kolejne ciąże.
Mam nadzieję, że jak już się nieco pozbiera to za trzecim razem się uda i donosi pięknie zdrowego Maluszka

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej jestem po wizycie, to już prawie 34 tydzień, mały waży 2 kg i jak to lekarz powiedział olbrzymem nie jest, ale taki akurat , a najlepsze, że twardo siedzi pupą w dół i lekarz mówił, że mało prawdopodobne żeby się odwrócił i raczej będzie cc.
Myślałam o tych ćwiczeniach, ale teraz się zastanawiam, czy nie lepiej ta cesarka
za wizytę. Faktycznie nieduży jak na 34tc, ale przynajmniej mamie będzie łatwiej rodzić.

Cytat:
Widziałyście, że dziś na marcowo-kwietniowych urodził się prawie 5kg maluszek => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3365
Łoo...nie wiedziałam.Olbrzymek. Wszystkie ciuszki 56 można zachować do kolejnego dziecka

Cytat:
Nic Wam nie pisałam, ale przez dwa dni wylatywały ze mnie za przeproszeniem gluty...:| Myślałam, że to czop
Jeszcze dziś rozbolał mnie brzuch jak na okres, twardy, ciężki - masakra.
Pojechałam do swojego lekarza i odbębniliśmy czwartkową wizytę.
Na szczęście to nie czop.
Szyjka długa.
Mała dalej głową do góry i twarzą do kręgosłupa, więc zdjęć brak.
Kopie po pęcherzu ile wlezie.
Brzuch jak głaz.
Propozycja - szpital, bo tam odpocznę, oderwę się od stresu związanego z pogrzebami etc.
Ale jak mu przypomniałam o tym doktorze chamie, to stwierdził, że lepiej może bym została w domu jednak jak ma mnie wku*wiać.
Więc leżeć, leżeć, nie robić sobie wycieczek, leżeć, leżeć.
Brać luteinę, a nospę gdy twardnieje brzuch.
A Matylda waży 1390 gram, trochę wyprzedza wymiarami, ale wszystko z nią w porządku
No i wizyty od dziś co 3 tygodnie.
Uff...dobrze, że ta szyjka długa. Opoczywaj i leż jak lekarz przekazał. Trzymam kciuki za spokojne donoszenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejoszka..ja znów podczytałam piąte przez dziesiąte.. jutro też raczej nie dam rady..
ale za to czwartunio mam caaałkiem wolny,tż w pracy więc posiedzę z Wami i zdam relacje z ostatnich wydarzeń

3majcie sie ciepło
No właśnie, daj nam znaka, bo chyba każda z nas codziennie zastanawia się co u Ciebie i co z psem.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:49   #3222
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym sobie taki życzyła I jak za miesiąc wypadnie to też nie będę płakać

Cytat:
piękności

Sharp, przypomniałaś mi, że miałam Ci napisać jak mój jedzeniowy dzień wygląda.

I śniadanie: 2 lub 3 kanapki z chleba razowego i wędliny drobiowej albo jakiejś ryby. Do tego zawsze warzywa: sałata, pomidor, ogórek kiszony, papryka (co akurat mam w domu) i czasem jajko na twardo

II śniadanie : jogurt naturalny + muesli lub owoc, czasem kilka orzechów

obiad: drób lub ryba (gotowane lub pieczone w folii), czasem jakiś sos(dziś jadłam dietetyczne spaghetti z mięsa z indyka, z duszoną na wodzie cebulką i czosnkiem) do tego pełnoziarniste makarony, ryż brązowy, grube kasze.
Do obiadu zawsze surówka, często z kapusty pekińskiej lub kiszonej (mogę jej dużo więcej zjeść niż salaty ) z olejem rzepakowym tłoczonym na zimno (polecam! smak dużo lepszy niż oliwa, a te same cudowne właściwości). Dorzucam orzechy włoskie alo ziarno słonecznika.

Podwieczorek: owoce z twarożkiem (najczęściej maliny, truskawki, śliwki lub jabłko) + orzechy

I kolacja: 2 kanapki podobne jak na śniadanie

II kolacja (na pół h przed spaniem) - 1 kanapka, ewentualnie jogurt naturalny

Godziny posilków różnią mi się w zależności od tego kiedy zacznę dzień, ale pomiędzy posilkami mam ok 3h.

Mam nadzieję, że komuś to pomoże
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:49   #3223
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
też mam nadzieję, że nie przegapię, położna mi mówiła, że czasem przy mocniejszym parciu na siku czy dwójkę (w tym przypadku lżejszym) może odejść, babka spłukuje i do widzenia nawet nie zauważy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:52   #3224
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra to dwa ostatnie pytania:
1. Kupujecie i śpiworek i rożek cz tylko jedno z tych, czy w ogóle nie kupujecie?
Kupuję na pewno rożek, a nad śpiworkiem jeszcze się zastanawiam. No i nie wiem jaki rozmiar miałabym kupić

Cytat:
2. Jakie przybory kupujecie do kąpieli? nie chodzi o kosmetyki tylko jakieś myjki, wiaderka/kubki do polewania itp?
Żadnych myjek, mat, kubeczków/wiaderek tylko wanienka, do niej tetra i mycie ręką, no chyba że na SR spodoba nam się wiadro do kąpieli (chyba jutro mamy mieć o kąpieli noworodka).

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to chce dziś iść na Bezpiecznego Malucha. No to tż nie idzie, bo nie ma czasu "na pierdoły"..ehh... na SR nie, na darmowe warsztaty też nie, strasznie jestem zawiedziona..mam sobie sama jechać..super ;(
Jak nie chce jechać to go olej i jedź sama, czemu masz tracić fajne darmowe warsztaty

Mój mąż jedzie ze mną na Bezpiecznego Malucha i spotkanie z P.Zawitkowskim, bo chce; a na SR też jeździ ale trochę marudzi, szczególnie jak się spotkania przedłużają No ale już zapłacone więc nie będziemy odwoływać, a jak nie będzie chciał jechać to pojadę sobie sama pociągiem tylko i tak będzie po mnie musiał przyjechać, bo koniec po 21

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Jenny - spokojnie poczekaj na reakcje gin. ja też wyniki miałam w mmol/l, ale różne progi mają laboratoria. Np. u mnie było
glukoza na czczo 3.63 - norma min. 3.40 max. 5.50
glukoza po 2 godz. 6.85 - norma max. 7.80
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście córeczka duża jak na ten tydzień u mnie w 28 tyg synuś ważył ok.1200g

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-12, 20:53   #3225
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Mój mąż jedzie ze mną na Bezpiecznego Malucha i spotkanie z P.Zawitkowskim, bo chce;
Spotkanie z Zawitkowskim jest dla samych mam - informacja ze strony tego klubu mamusiek czy coś a powiedz mi, dostałaś jakieś potwierdzenie, że masz miejsce zarezerwowane?

Stary 2013-03-12, 20:54   #3226
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

I śniadanie: 2 lub 3 kanapki z chleba razowego i wędliny drobiowej albo jakiejś ryby. Do tego zawsze warzywa: sałata, pomidor, ogórek kiszony, papryka (co akurat mam w domu) i czasem jajko na twardo

obiad: drób lub ryba (gotowane lub pieczone w folii), czasem jakiś sos(dziś jadłam dietetyczne spaghetti z mięsa z indyka, z duszoną na wodzie cebulką i czosnkiem) do tego pełnoziarniste makarony, ryż brązowy, grube kasze.
Do obiadu zawsze surówka, często z kapusty pekińskiej lub kiszonej (mogę jej dużo więcej zjeść niż salaty ) z olejem rzepakowym tłoczonym na zimno (polecam! smak dużo lepszy niż oliwa, a te same cudowne właściwości). Dorzucam orzechy włoskie alo ziarno słonecznika.

Podwieczorek: owoce z twarożkiem (najczęściej maliny, truskawki, śliwki lub jabłko) + orzechy

Godziny posilków różnią mi się w zależności od tego kiedy zacznę dzień, ale pomiędzy posilkami mam ok 3h.

Wprawdzie to nie ja pytałam, ale dzięki za przykładowy jadłospis

Ash a co pijesz i w jakich ilościach przez cały dzień ??
I czy zamiast jogurtu naturalnego może być np. coś typu jogobella i do tego musli ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-12 o 21:09
Stary 2013-03-12, 20:55   #3227
banka26
Zakorzenienie

Ktora to pisala ze cos jej wyskoczylo na dole jakies znamie i ze bedzie chciala usunac???????? gdzies mi post uciekl , nie nie usuwaj, zazwyczaj wszytko co wyskakuje w ciazy w 98 % znika wiec poczekaj, ja w poprzedniej ciazy mialam duzego guza na dziasle i tez znikl , mialam cos dziwnego na dole hmmm jakas narosl, tez znikla takze poczekaj troszke

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Pewno w klubie No nic, napiszę najwyżej do kogoś na priv o numer poproszę. Najlepiej kogoś aktywnego z końca listy (czerwiec) ktoś chętny? No chyba żę nie chcecie wiedzieć że rodzę
ja moge tez podac swoj

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
A Axelli chyba pies zjadł kompa, skoro nic nie pisze
heheheh dobree.ACH ta Axela trzyma nas w niepewnosci heheh
Cytat:
a możę zrobimy trzy lub cztery dziewczyny dyżurujące ... i każda z nas mogłaby do jednej lub dwóch czy tam wszystkich napisac o porodzie ..
na pierwszej stronie można podac które to mamy i wtedy każda z nas pw dostałaby po prośbie oczywiście numer

jak myślicie?
ja moge byc redy mozna do mnie pisac :P
Cytat:
piękności

a do torby pakuję:
Dokumenty:
-dowód osobisty
-karta ciąży
- ostatnie badania
- grupa kri

Dla mnie:
- woda do picia
- pomadka do ust
- dwie pidżamy
- skarpetki
- szlafrok
- płyn do lewatywy
- klapki pod prysznic
- kapcie
- kubek/talerzyk/sztućce
- szampon
- pasta do zębów
- szczoteczka do zębów
- szczotka do włosów
- kosmetyki
- mydło bambino
- szare mydło
- gaza
- dezodorant
- majtki poporodowe
- ręcznik mały i duży
- stanik
- aparat
- ładowarka do telefonu

Dla dziecka:
- 3 x pielucha tetrowa
- niedrapki x2
- ręcznik
- rożek
- chusteczki nawilżone
i to chyba na tyle

whatIThink za wizytę
super lista ) ale pampersiki to troszke a maloo niemysle ze ze 20-30 szt bedzie w sam raz ..
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:56   #3228
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Obejrzałam ten filmik o uspokajaniu dziecięcia. Techniki wydają się super. Zastanawiam się tylko nad tym kokonem. Jak dziecko często tak owinięte, to jak z przepływem krwi? ALe na bank wypróbuję, dzięki za linka
Ja się zastanawiam, czy to można stosować jak jest ciepło, bo nasze maleństwa urodzą się blisko lata. Nie będzie im za gorąco ?

Jestem z siebie dumna. Wysłałam właśnie deklaracje za 2012 rok przez internet Zawsze bałam się tych wynalazków ale przeraziła mnie perspektywa stania w kolejce i się skusiłam

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-03-12 o 20:59
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:01   #3229
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Spotkanie z Zawitkowskim jest dla samych mam - informacja ze strony tego klubu mamusiek czy coś a powiedz mi, dostałaś jakieś potwierdzenie, że masz miejsce zarezerwowane?
Napisałam w mailu, że przyjadę na spotkanie z osobą towarzyszącą (mężem) i proszę o potwierdzenie rezerwacji, jakieś 10-15 min później dostałam pozytywnego maila zwrotnego; tylko wysyłałam zgłoszenie zaraz po północy w dniu zapisów

edit: Sprawdziłam na stronie i faktycznie pisze, że niby tylko dla mam; ale najwyżej dopytam jeszcze raz w mailu/telefonicznie, może babka przeoczyła info

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Jestem z siebie dumna. Wysłałam właśnie deklaracje za 2012 rok przez internet Zawsze bałam się tych wynalazków ale przeraziła mnie perspektywa stania w kolejce i się skusiłam

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-12 o 21:00
Stary 2013-03-12, 21:04   #3230
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam w mailu, że przyjadę na spotkanie z osobą towarzyszącą (mężem) i proszę o potwierdzenie rezerwacji, jakieś 10-15 min później dostałam pozytywnego maila zwrotnego; tylko wysyłałam zgłoszenie zaraz po północy w dniu zapisów

edit: Sprawdziłam na stronie i faktycznie pisze, że niby tylko dla mam; ale najwyżej dopytam jeszcze raz w mailu/telefonicznie, może babka przeoczyła info
No ja wysłałam wieczorem, więc ciekawa jestem.
Napiszę do nich chyba, że czekam na potwierdzenie

Wiem, że chcieli aby były same mamy bo ilość miejsc jest dość mocno ograniczona

Stary 2013-03-12, 21:06   #3231
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam - fakt faktem za 1/3 ceny przewijak.

Lublana oczywiście że można poronić ze stresu. Ja jak chodziłam do pracy to plamiłam i lekarz powiedział że to przez nerwy i nakazał mi iść na L4 i później resztę ciąży dobrze przechodziłam.

Aaś ale masz atrakcje nie wiadomo czy płakać czy się śmiać

happy piękne ciuszki

Ashy dzięki za jadłospis

banka pampersów 15 a resztę będzie TŻcik donosił na bieżąco
Stary 2013-03-12, 21:07   #3232
lonely_lady
Zakorzenienie

Happy blue - ale te ciuszki są piękne

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej jestem po wizycie, to już prawie 34 tydzień, mały waży 2 kg i jak to lekarz powiedział olbrzymem nie jest, ale taki akurat , a najlepsze, że twardo siedzi pupą w dół i lekarz mówił, że mało prawdopodobne żeby się odwrócił i raczej będzie cc.
Myślałam o tych ćwiczeniach, ale teraz się zastanawiam, czy nie lepiej ta cesarka
za wizytę, może jeszcze Maluszek się przekręci, przecież czasem tuż przed porodem nawet dzieci się przekręcają

Cytat:
eh no fajnie, ale co z tego jak jestem gruba
Dziś moja grubość to temat no.1 moich dumań
Ja chce na bieżnię
.
ja teeeeeż !!!!
chcę na bieżnię, na rower.. na siłownię.. chcę być znowu szczupła i przesypiać komfortowo noc

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie dlugo siedziałam bo dużo lekarz mówił co mnie czeka w najbliższym czasie na dodtaek mam twardy brzuch na dole i do świąt mam wiecej leżeć i w nocy podnieść materac do góry zeby nogi były wyżej bo jak teraz mi sie ten brzuch nie uspokoi to bede leżeć do końca wiec dzisiaj już przygotowuje materac do podniesienia po za ty Kubuś duży termin porodu przesunął się na 22 z 28 maja i własnie sobie uświadomiłam ze jeszcze nie mam tylu rzeczy czekam do końca miesiąca i robie zakupy
odpoczywaj jak najwięcej na pewno wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od krawcowej, tak jej nawymyślałam z tym kocykiem, że się podniosła na 30 zł śmiała się, że kocyk robiony 100% na indywidualne zamówienie, w piątek ma być gotowy, ciekawam efektów
ja ręcznie nawet lubię się bawić (zrobiłam do tej pory sensorek) ale kocyk 160x100 to by było samobójstwo, jeszcze z tym wkładem - poległabym
ooo super, jestem ciekawa efektu.
wrzuć koniecznie fotki jak już kocyk będzie gotowy
a gdzie i jaki materiał kupiłaś ?

Cytat:
Kupiłam wózek - Mutsy Transporter i fotelik Cybex Aton 2..
Był strasznie beznadziejny sprzedawca i jakoś nie specjalnie nam pokazywał..
W dodatku mój TŻ taki ogarnięty, że mnie jego pytania dołowały- a ta spacerówka i gondolka to są dwa różne wózki?? Mówię, że jest jeden stelaż i wymieniasz raz spacerówkę raz gondolę.. ale cenę się mnoży razy dwa?? i trzeba zapłacić 4 tys
Co do fotelika to nie wiem czy dobry wybór.. Sprzedawca mówil, że ma 5 gwiazdek, ale nic o tej firmie nie słyszałam.. Orientuje się ktoś?
Mam jak coś 7 dni na zwrócenie..
TŻ mówił, dobra 5 gwiazdek może byc to kupujemy.. Ja mówię, że może warto coś poczytać, a on ze on nie ma czasu jeździc w te i spowrotem
Czyli zobaczył w sumie jeden wózek, zobaczył dwa foteliki i już kupujemy.. No i kupiliśmy..
świetny wózek i te fotelki podobno są rewelacyjne
gratuluję i zazdroszczę zakupu

Cytat:
Widziałyście, że dziś na marcowo-kwietniowych urodził się prawie 5kg maluszek => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3365
ale duuuży Maluszek
niedługo u nas się zacznie
ciekawe która będzie pierwsza

Cytat:
A jeszcze pytanie, jaki kolor byście wzięły fotelika: http://cybex-online.com/pl/carseats/aton2.html do tego wózka http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/Trans...iofix-2013/108 granatowego??
wybierz ten który Ci się podoba mi się podoba ten czerwony ale też szary i czarny

Cytat:

całkiem fajnie to wygląda

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:07   #3233
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wysłałam wieczorem, więc ciekawa jestem.
Napiszę do nich chyba, że czekam na potwierdzenie

Wiem, że chcieli aby były same mamy bo ilość miejsc jest dość mocno ograniczona
Napisz, bo potem może się okazać że nie ma już miejsc

W sumie to na każdych warsztatach pisze, że ilość miejsc ograniczona

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-12, 21:09   #3234
banka26
Zakorzenienie

wlasnei wciagnelam 2 opakowanie malin z jogurcikiem i te jakies slodsze od wczorajszych mniammm dlaczego maliny nie rosnal zima???????????
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:12   #3235
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
super, czekam na efektynie widziałam Twojego sensorka w ogóle widzę, że zapoczątkowałam lawinę sensorkowej twórczościja chyba zrobię jeszcze jeden albo maskotkę
to może być trudne zadanie odszukać go na forum, ale zaraz spróbuję
ja chciałam dokończyć wyprawkę żeby móc się dalej bawić w szycie ale, ale dziś kupiłam materiał na zebrę więc zobaczymy kiedy mnie wene natchnie

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Z tego co pamiętam to sprzedawczyni (o ile czegoś nie pomyliła) mówiła nam, że Maxi Cosi nie robiło jeszcze testów fotelików na modelu Alive, więc tym samym gdyby nie daj boże coś się stało to jedna ani druga firma nie bierze odpowiedzialności; nie wiem też czy w takim wypadku można dokupić adaptery ??
o to bardzo ważną rzecz napisałaś dla mnie, jeśli faktycznie jest tak jak mówisz, to nie zdecydowałabym się na wózek tako alive a fotelik mc, tylko albo cały zestaw mc, albo ten tako z ich oryginalnym fotelikiem.... a powiedz, boo pytałam już wcześniej, jak oceniasz ten tako alive? i czy ty bierzesz pod uwagę MC, bo pamiętam, że oglądałaś wózki w jakiejś hurtowni i ciekawam jaką ceny tam mają
Stary 2013-03-12, 21:13   #3236
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Magiusa masakra... gorzej niż średniowiecze.
A propo tej linii, to ona po porodzie zniknie tak??
moja przyjaciółka która rodziła w październiku dalej ma tą linię

byłam na gimnastyce i w kinie na hitchcocku - fajny film

moje negocjacje nie odniosły wielkiego sukcesu ale stanęło na 50 zł zniżki dobre i to, bo i tak maja najtaniej

to pochwalę się co zamawiam młodemu
http://dino.sklep.pl/nowy/pacyga-Loz...0-p-14812.html
http://dino.sklep.pl/nowy/pacyga-sza...r-p-14814.html
http://dino.sklep.pl/nowy/pacyga-reg...r-p-14818.html

kolor brąz i gwiazdki
do tego materac
http://dino.sklep.pl/nowy/materac-la...m-p-10265.html

miała być komoda z przewijakiem w pokoju młodego, ale postawiłam na taką mobilną żeby była do kąpieli w łazience też - kolor wenge
http://allegro.pl/stolik-do-przewija...088008003.html

lecę dalej nadrabiać
Stary 2013-03-12, 21:17   #3237
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ale 3 letnia gwarancja nie ejst na wsyztsko tylko jakoś podzielona musisz sobie to sprawdzić
aj noł pisałam o tym wcześniej, że pewnie na zawieszenie jest krótsza gwarancja
Stary 2013-03-12, 21:34   #3238
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Wprawdzie to nie ja pytałam, ale dzięki za przykładowy jadłospis

Ash a co pijesz i w jakich ilościach przez cały dzień ??
I czy zamiast jogurtu naturalnego może być np. coś typu jogobella i do tego musli ??
Piję głównie wodę mineralną - ok 1-1,5 l. Na ciepło piję rano herbatę przed śniadaniem i w ciągu dnia i wieczorem rumianek (smakuje mi )

Jogurty owocowe w ogóle nie wchodzą w grę niestety... Zawierają za dużo cukru. Muesli też trzeba przeskanować skład, a najlepiej robić własną mieszankę, bo nie można jeść suszonych owoców i słodzonych płatków.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka która rodziła w październiku dalej ma tą linię

byłam na gimnastyce i w kinie na hitchcocku - fajny film

moje negocjacje nie odniosły wielkiego sukcesu ale stanęło na 50 zł zniżki dobre i to, bo i tak maja najtaniej

to pochwalę się co zamawiam młodemu
http://dino.sklep.pl/nowy/pacyga-Loz...0-p-14812.html
http://dino.sklep.pl/nowy/pacyga-sza...r-p-14814.html
http://dino.sklep.pl/nowy/pacyga-reg...r-p-14818.html

kolor brąz i gwiazdki
do tego materac
http://dino.sklep.pl/nowy/materac-la...m-p-10265.html

miała być komoda z przewijakiem w pokoju młodego, ale postawiłam na taką mobilną żeby była do kąpieli w łazience też - kolor wenge
http://allegro.pl/stolik-do-przewija...088008003.html

lecę dalej nadrabiać
Brawo! Nawet za 50zł Ja właśnie tyle zarobiłam sprzedając stare rolki męża i się mega cieszę (nie sądziłam, że ktoś kupi rolki w rozmiarze 47 ) A mebelki piękne! Jaki jest okres realizacji zamówienia? Bardzo jestem ciekawa jak się u Was będzie całość prezentować
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:37   #3239
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Najlepiej żeby się jeszcze kulturalnie przedstawił
albo niech ułoży sie w napis: Jestem czopem

Cytat:
piękności

a do torby pakuję:
Dokumenty:
-dowód osobisty
-karta ciąży
- ostatnie badania
- grupa kri

Dla mnie:
- woda do picia
- pomadka do ust
- dwie pidżamy
- skarpetki
- szlafrok
- płyn do lewatywy
- klapki pod prysznic
- kapcie
- kubek/talerzyk/sztućce
- szampon
- pasta do zębów
- szczoteczka do zębów
- szczotka do włosów
- kosmetyki
- mydło bambino
- szare mydło
- gaza
- dezodorant
- majtki poporodowe
- ręcznik mały i duży
- stanik
- aparat
- ładowarka do telefonu

Dla dziecka:
- 3 x pielucha tetrowa
- niedrapki x2
- ręcznik
- rożek
- chusteczki nawilżone
i to chyba na tyle

whatIThink za wizytę
jak tego dużo!!!!!!!

Cytat:
Ja też właśnie myślałam, że to z krwią czy coś, ale TŻ zaczął czytać i wcale tak nie musi być...Później lekarza też się pytałam czy miało to prawo tak wyglądać. Powiedział, że jak najbardziej, że często właśnie dziewczyny myślą, że to taka ilość śluzu a to czop (ale w wyższej ciąży), że może zdarzyć się tak, że będzie odchodził dwa tygodnie po troszku, albo wyjdzie na raz cały i zmieści się w łyżeczkę, że może być całkiem przezroczysty, mleczny, brązowy, z krwią - nie ma reguły.
U mnie to prawdopodobnie wynik infekcji, choć sam za bardzo nie chciał mówić czy to aby na pewno nie czop - kazał się nie martwić i zapewniał, że szybko nie urodzę, bo wszystko na swoim miejscu.

o cholerka to nieźle, myslałam, ze musi byc choć kropelka...
Dobrze, ze gin Cię uspokoił.

Cytat:
też mam nadzieję, że nie przegapię, położna mi mówiła, że czasem przy mocniejszym parciu na siku czy dwójkę (w tym przypadku lżejszym) może odejść, babka spłukuje i do widzenia nawet nie zauważy
super perspektywaale lepsze to nić wody odchodzące w wannie, pamiętam, że ktoś tu pisał, ze się tego boi
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 21:37   #3240
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Piję głównie wodę mineralną - ok 1-1,5 l. Na ciepło piję rano herbatę przed śniadaniem i w ciągu dnia i wieczorem rumianek (smakuje mi )

Jogurty owocowe w ogóle nie wchodzą w grę niestety... Zawierają za dużo cukru. Muesli też trzeba przeskanować skład, a najlepiej robić własną mieszankę, bo nie można jeść suszonych owoców i słodzonych płatków.

Brawo! Nawet za 50zł Ja właśnie tyle zarobiłam sprzedając stare rolki męża i się mega cieszę (nie sądziłam, że ktoś kupi rolki w rozmiarze 47 ) A mebelki piękne! Jaki jest okres realizacji zamówienia? Bardzo jestem ciekawa jak się u Was będzie całość prezentować
ja też lubię rumianek

realizacja 3-6 tygodni więc dobrze, że teraz zamawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości