|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu
to ja wrzucam obiecane fioletowe włosy.... :P niestety ciężko to na zdjęciach ująć, ale uwierzcie, widać fioletowe pasemka...
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze co do ćwiczeń, to tu się nie chwaliłam:
Przypakowałam tyłeczek o 1,5cm po przysiadach. Nie to, że przytyłam, bo z reszty mi zleciało. Bosko. ![]() Zjem sobie jakiś prowizoryczny obiad i lecę myć włosy, bo jak nałożyłam lniany na noc, a godzinę temu dołożyłam Scandica bananowego, tak nie chce mi się tego robić. Ale Joanna mrożąca czeka na moje fale. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
(czemu ja nie mam takich gładkich? )
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziękuję
|
#4144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co myślicie o szamponie Sanosan? Wizażanka mi go poleciła, tylko te parabeny mnie przerażają.
Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glyceryl Oleate, Sodium layroyl Glutamate, Sodium Chloride, Citric Acid, Coco-glucoside, Allantoin, Hydrolyzed Milk Protein, Olea Europea Leaf Extract, Glycerin, parfum, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben. |
|
|
|
#4146 | |||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Może Garnier AiK skoro pasuje Ci Oleo? Też lubię Oleo i oprócz niego właśnie AiK, Bingo z elastyną, Balsam na kwiatowym propolisie i Hydrator Joico. Kurcze, pewnie o czymś zapomniałam. Cytat:
![]() Odpisałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam podejrzanego o puszenie ale muszę zerknąć w skład bo może zmyślam. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4147 | |
|
Rozeznanie
|
Jak widać ja też
![]() Cytat:
![]() Z masek polecam Bingo - duże, niedrogie i mają ładne składy
|
|
|
|
|
#4148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na żywo trochę więcej jest tego fioletu. ale pewnie jutro już nie będzie po nim śladu jak umyję slesem Cytat:
chociaż to nie jest efekt, jaki chciałam uzyskać teraz jestem taka młodzieżowa
|
|
#4149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja polecam scandica bananowego Podcinanie co 3 m-ce wydaje się być ok, może po prostu Twoje włosy tak już mają z tym rozdwajaniem? Wiem, że to nie brzmi optymistycznie, ale czasem pewnych rzeczy się nie przeskoczy. A jeszcze co mi przyszło do głowy, co robisz z włosami na noc? Cytat:
spodziewałam się jakiejś trageyji a tu prawie nic nie widać. Podejrzewam, że jedno, dwa mycia i śladu nie będzie
|
||
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No za dużo, poczekaj trochę, skalp też potrzebuje odsapnąć ![]() Cytat:
![]() Dla mnie cudeńka ![]() Cytat:
)
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję to jest taka wypłukana henna khadi orzechowy brąz, ale kolor zbliżony do mojego naturalnego (odcień ten sam, tylko mój naturalny nie jest tak mocno rudy) Cytat:
dziękuję i tak niedawno podcięłam je trochę ale rosną jak szalone, odkąd przestałam przyspieszać porost i dałam im spokój
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba jestem trochę inna, bo o ile oleje i masła uwielbiam w dużych opakowaniach (bo zużywam nie tylko na włosy) to już maski i odżywki wolę kupować małe. Dlatego boli mnie, że nie ma bingo w opakowaniach 250 ml
) mnie nie kręcą ehh
|
|
|
|
#4155 | |||||
|
Lux Mundi
|
.Cytat:
.Cytat:
Nie da się ukryć! ![]() Na szczęście nastąpiło cudowne rozmnożenie. Cytat:
. Na pewno się wypłucze Cytat:
.Najlepiej przeczekać i usiąść za jakiś czas .Cytat:
, a wieś ani wesoła, ani spokojna - raczej z tych, gdzie diabeł mówi dobranoc .Na początek polecałabym jakąkolwiek powieść z Wędrowyczem, tylko nie 'Homo bimrownikus' .Robię dziś 3 i ostatnie podejście do Sleek Line - tym razem na same włosy, bez skalpu.
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-05-03 o 16:30 |
|||||
|
|
|
#4156 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Zmienił skład i ma SLS na drugim, buu |
||
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, mam a ZSK w koszyku produkty za 70 zł, no ale teraz jest niby promocja, że przy zakupie za 100zł przesyłka będzie za 6zł. No i jak wcześniej 70 zł to wydawało mi się już dużo, tak teraz zaczęłam rozkminiać, że może jednak zrobić za 100 bo przecież jeszcze drugi gratis wpadnie
ehh i jak to oszczędzać. Ale cały czas sobie mówię, że muszę zrobić jeszcze zamówienie na mazidłach, bo ZSK nie ma mleczka manuka, które jest teraz moim must have więc może jednak się ograniczę. Ehh za dużo wolnego czasu to przeglądam te sklepy internetowe niepotrzebnie i za dużo chcę
|
|
|
|
#4159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro lecę do apteki dzięki Wam nabrałam jeszcze większej ochoty i mam zamiar namiętniej dbać o włoski Miałam AiK właśnie przed tą oleo i też bardzo ją lubiłam Bingo eh ostatnio ją oglądałam, byłam w sąsiednim mieście ( 20 km ode mnie ) tam są te maski no i odłożyłam w ostatniej chwili ![]() Hehe tak wyglądają i są super parę godzin po umyciu, ale na drugi dzień czar pryska :/ Cytat:
![]() Cytat:
Można dostać tego scandica bananowego stacjonarnie czy tylko przez neta? A co do końców to tak myślę, że wpływ na ich stan ma to, że jeszcze przed rokiem rozjaśniałam je namiętnie co 2 miesiące do tego suszyłam i prostowałam codziennie pewnie dopiero jak zetnę całe te poniszczone i rozjaśnione ( które teraz są pokryte ciemniejszą farbą ) włosy to i kłopot zniknie, ale kiedy to będzie.A co do spania to niestety wiem, że robię źle i staram się to zmieniać, ale najwygodniej śpi mi się w rozpuszczonych, od niedawna robię koka na czubku głowy, takiego luźnego, żeby mi nie przeszkadzał.
|
|
#4160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Bingo można dostać stacjonarnie? Bo pod Bogiem,ale w Olsztynie nigdzie ich nie widziałam Edytowane przez sztukakamuflazu Czas edycji: 2013-05-03 o 16:38 |
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chciałabym uzyskać taki efekt
|
|
#4162 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam po pół kilo i starczało na zzdychanie po 15 minutach ![]() Ja jak zaczęłam czytać jedną, to poleciały zaraz wszystkie ![]() Swoją drogą to kilka lat temu było, więc chyba wrócę za jakiś czas do tego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w takim razie może podcinaj je dalej regularnie ale za to spróbuj przyspieszyć porost włosów?
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maska the best
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porost przyspieszam, wcieram jantar i biorę CP dopiero miesiąc, a Jantaru mam już drugą buteleczkę ![]() Wcześniej brałam skrzyp w tabl. w zeszłym miesiącu ładnie urosły, aż 2 cm gdzie zawsze rosną 1cm na miesiąc w niedzielę mierzenie, ciekawa jestem ile teraz urosły ![]() A Ty piszesz, że masz krótkie włoki? Jak to, ja pamiętam Twoje piękne długie włosiska
|
|
#4168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli widzisz jakiś problem - najprawdopodobniej jest to nadmiar protein w diecie włosowej. Odstaw wszelkie białka na 2-3 tygodnie, będziesz mieć diagnozę ![]() Nie demonizowałabym braku treściwej maski, sama ponad rok takowej nie miałam - wieloma rzeczami można tuningować zbiory, i nie potrzeba do tego zakupów w sklepie półproduktowym. Cytat:
A nagonka na parabeny - no aż mnie mdli. Niektóre antyparabenowiczki powinny natychmiast zaprzestać spożywania owoców i warzyw, bo w nich występują te związki naturalnie ![]() Cytat:
![]() Idę zatruć mojemu chłopu życie i poumierać chorobowo
|
|
#4169 | |
|
Nindżopesz
|
Jedną maskę kupowałam na Allegro, resztę miałam z wymiany. Oprócz elastyny nic u mnie szału nie robi ale niedużo testowałam: z keratyną i masłem shea. Jeszcze mam 12 ekstraktów czekających na testy
Cytat:
![]() Trzeba było bo ja też widzę jedno pasmo od spodu a reszta super ![]() E tam, u mnie nic nie robił
|
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie nie wpisuję się w panujący tutaj trend ale jednak zdecydowanie lepiej wyglądam i lepiej się czuję w krótkich włosach, ewentualne zapuszczanie przewiduję jedynie na ślub ale ponieważ chłopa aktualnie brak więc to odległa przyszłość hehe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

)

spodziewałam się jakiejś trageyji a tu prawie nic nie widać. Podejrzewam, że jedno, dwa mycia i śladu nie będzie

pewnie dopiero jak zetnę całe te poniszczone i rozjaśnione ( które teraz są pokryte ciemniejszą farbą ) włosy to i kłopot zniknie, ale kiedy to będzie.