|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Dzień dorby wszystkim pięknym mamusiom
Ale napisałyście, będę pół dnia nadrabiać. Tak swoją drogą, TŻ zawsze jak widzi że siedzę na forum to pyta "oo, znowu książkę piszesz?" ![]() Wczoraj niby nic nie robiłam konkretnego, a na łóżko padłam o 10 jak zwłoki ![]() Byłam u położnej. Mikołajek leżał główką do dołu, a serducho zasuwało mu jak u gobębia lub innego kurczaka ![]() Położna potwierdziła że jak narazie nie mam żadnych przeciwskazań do porodu w wodzie, i powiedziała mi nawet że w lutym raczej mało porodów przyjmują, to nie wrzesień, więc jest spora szansa że do wanny się dopcham. Zaczęła natomiast zastanawiać mnie inna rzecz. Jak w tej wannie siedzieć? W koszuli? W t-shircie? Nago? W ulotce którą dostałam było napisane że oni polecają nago lub np. w staniku bikini, ale słabo mi się widzi że ja tu godzinami nago zasuwam a tu położne i lekarze przyłażą a ja cyckami świecę. Co ubrać do porodu w wodzie? Rozwaliła mnie natomiast poczekalnia w szpitalu - byłam na wizycie w klinice płożnych w szpitalu, wcześniej chodziłam w inne miejsce. Poczekalnia ogromna. Gabinetów było chyba z 6, najpierw wywoływali do laboratorium na mocz i ciśnienie, a potem do połoznej na wizytę. Całe to miejsce zaszokowało mnie z wielu względów. Wcześniej chodziłam do małej przychodni, tam nie widziałam więcej niż trzy ciężarówki naraz. Po raz pierwszy zetknęłam się z tłumem irlandzkich ciężarnych kobiet. I zabiło mnie to. 70 % kobiet które widziałam zakwalifikowałyby się jako otyłość zagrażająca życiu i zdrowiu. Siedzenia były naprawdę szerokie, z podłokietnikami, i dziewczyny jak wstawały to klinowały się w te podłokietniki. Widziałam kilka ciężarnych pijących red bulle. No kurde, też jestem często zmęczona, ale w życiu by mi to do głowy nie przyszło Panowie też byli nieźli, i chodzi mi o zachowanie, nie wygląd. Jak my tam weszliśmy, większość siedzeń była zajęta, więc TŻ stwierdził że nawet nie będzie próbował pchać tyłka na miejsce siedzące, stanął se przy moim krzesełku i tyle. Niestety, większość panów na to nie wpadła, poczekalnia szybko się zapełniła, i po kwadransie wyszła położna i na całą poczekalnię: "Miejsca siedzące są dla osób w ciąży. Wszyscy panowie którzy w ciąży nie są, proszę natychmiast zwolnić miejsca". Ja się dziwię że tym facetom nie było głupio, to stoją dziewczyny z wielkimi brzuchami, a oni sobie siedzą. Dobrze że ich ta położna pogoniła ![]() Najżałośniejszy widok widziałam jak wyszliśmy ze szpitala. Na terenie całego szpitala jest zakaza palenia, na parkingu też, wszędzie wiszą wielkie znaki. Tuż za bramą szpitala, na ulicy, na chodniku, widziałam kilkanaście kobiet w szlafrokach, kapciach, z brzuchami, na fajce Zrobiłam teraz resztę zakupów, pampersy do szpitala mam, podkłady, jak upiorę ubranka to będe swobodnie mogła iść rodzić ![]() Wczoraj spotkałam znajomą, ma 7-miesięczne dziecko. Mały waży w tej chwili, uwaga uwaga, 13 kilogarmów. Nie, nie pomyliło mi się Do 4-tego miesiąca był na cycku, teraz jest na modyfikowanym, ona próbuje mu papki zacząć podawać, ale mały niechętnie je cokolwiek co nie jest mlekiem. A jak się urodził to ważył 3900 Jak dla mnie to on wyglądał jak roczne niemowlę, a tu taka klucha i nawet nie siedzi sam. Strasznie ciężko jej go nosić. I mają problem z fotelikiem, bo do tego niemowlęcego już się nie mieści, a do tego większego trzeba samemu siedzieć, wiec dla niego się nie nadaje. Młody ma dwóch starszych braci, i obaj raczej przeciętni są, a tu najmłodszy nie mieści się w siatkę centylową.Jak on mi o tym opowiedział, od razu przyszło do głowy że powinni go przebadać dokładnie, przecież jest masa chorób np. genetycznych które właśnie otyłością się objawiają, ale uznałam że nieuprzejmie byłoby coś takiego zasugerować. A taki strasznie fajny malutki, bardzo spokojny, non stop oczki szeroko otwarte i rozgląda się wokół
|
#4862 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Biedny mały. Albo rzeczywiście jest na coś chory, albo matka przesadza z MM, normalne to na pewno nie jest. Lekarz chyba powinien zwrócić na to uwagę.
|
||
|
|
|
#4863 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Maruda nie ma na co czekaćtylko wio na IP z takim ciśnieniem!!! Cytat:
Wiem, że nie każda dziewczyna potrzebuje, ale jednak większości dziewczyn się przydaje![]() Cytat:
Pędzi ten czasFajnie Ci...ja spałam dosłownie 2 godziny mała dziś dała w kość.Cytat:
Cytat:
|
|
#4864 |
|
Wtajemniczenie
|
katarzyniak, trzymaj się dzielnie i pisz tu z nami
![]() demonyianioly, ![]() Roane, widziałam filmiki z porodów w wodzie, na których kobiety były w stanikach od strojów kąpielowych, więc to chyba najbardziej popularna opcja. A to co opisujesz przykre jest, zwłaszcza brak poszanowania dla własnej ciąży przez tamtejsze kobiety .Przeczytałam właśnie dość ciekawy artykuł Niespotykanie spokojny dyżur, czyli 24 godziny na SOR-ze ginekologicznym z perspektywy lekarza jednego z warszawskich szpitali. Jednak jak czytałam, odnajdywałam analogie do klinik, gdzie niedawno leżałam. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-12-07 o 15:39 |
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie jest tak, żeby kobiete zakwalifikować do porodu to sie ją mierzy miednicomierzem. Powinna miec konkretne wymiary które o tym mówią. Patrzy sie też na ostatnie usg, czasem przy przyjęciu robią usg. Jeśli miednica jest wystarczająco duża, dziecko nie jest mega duże to może kobieta rodzić. I np. kobieta może urodzić duże dziecko bez problemu jeśli ma obrzerną miednice. Ostatnio odbierałam poród (mój pierwszy ![]() Jeśli chodzi o ułożenia to to dopiero wychodzi juz w trakcie porodu. Gdy głowka schodzi już w głąb kanału rodnego, wtedy wykrywa się nieprawidłowości. Nieliczne ułożenia głowkowe uniemożliwiają urodzenie dziecka naturalnie - mam tu na myśli odmiane tylną asynklityzmu (kość ciemieniowa blokuje sie o spojenie łonowe i porod zostaje zatrzymany), niskie poprzeczne ustawienie głowki (głowka musi dokonac zwrotu szwem strzałkowym-ten wzdłuz głowki- w wymiar prosty miednicy- czyli też wzdłuż; jeśli nie dokona to również porod jest zatrzymany). Ułożenie czołowe jest bardzo niekorzystne. Dziecko rodzi sie najwiekszym obwodem głowki plus kosci na czole sa malo podatne na adaptacje. Ale trzeba brać tutaj pod uwagę wymiary miednicy, gdy są duże to takie dziecko bez wiekszych problemow się urodzi. Nie wiem co to jest ulozenie "na kark prosty". Moge sie tylko domyslac wydaje mi się ze masz tutaj na myśli, że głowka rodzi się nie przygięta. Jest możliwy porod naturalny z nieprzygiętą głowką ![]() Te wszystkie anomalnie są stosunkowo rzadkie, serio w książce mam podane procenty i najwyższy to 2% porodów przy niskim poprzecznym ułożeniu głowki. Jak masz jakieś pytania lub czegoś nie rozumiesz to z chęcią Ci odpowiem
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Evi
Niezbyt to wygodne. Cały ciężar idzie mi na kark, bo jestem przechylona. No i wydaje mi się że w tej pozycji bardziej mi brzuch twardnieje. Katarzyniak Też muszę pogadać z ginem o wcześniejszej cc, bo w czwartek mówił o 7-10 dniach przed terminem, a ją psychicznie przestaje powoli dawać radę.
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
Oszaleje dziś z moimi chłopakami. Mówie wam dziewczyny, ciężkie jest czasem życie żony i matki
![]() Moje dziecko przyszło sie do mnie przytulić po czym ni z tego ni z owego wbił swoje białe kiełki w moją ręke. Nakrzyczałam na niego tłumacząc kolejny raz że nie wolno tak robić, na co szlachcic się obraził i rozpłakał ze złości że matka się go czepia. Po chwili rozpaczy przyszedł i podaje mi coś w rączce, odruchowo biore a to jego zawartość noska Chwyciłam ze chusteczkę leżącą na stole zeby wytrzeć rękę a to się okazało że to cała zasmarkana chustka mojego męża Poszłam umyć ręce a Alkowi dałam czystą husteczke żeby wytarł nosek. Wracam a mój syn w najlepsze moczy chustke w soku z czarnej porzeczki i myje stół w pokoju. Luuudzieeee co to będzie jak dojdzie jeszcze trzeci mały mężczyzna w domu---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Dodam tylko że już początek dnia był cieżki dla mnie bo młody o 4 przyszedł do nas spać, bo on sam spać nie będzie i od tej 4 spał sobie w poprzek łóżka na poduszkach. Mężowi przynajmniej sie głowa trafiła a ja miałam stópki na twarzy ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- iwantyou99 uważaj z koperkiem, mój synek miał po nim straszne bóle brzuszka. gosia Eryk jest boski, a już nic mnie tak nie rozczula jak małe bose stópki ![]() Dzis pojechaliśmy na Mikołajki organizowane przez szkołe rodzenia przyszpitalną do której chodziliśmy w pierwszej ciaży. Hormony tak mi zaszalały że od kiedy tam weszłam chciało mi się płakać. PAtrzyłam na tego mojego łobuza tańczącego "kaczuchy" i myślałam że chodziłam do tej szkoły z nim w brzuszku, że wtedy jeszcze nie wiedziałam jak będzie wyglądał, ani jaki będzie, a teraz mój synek tańczy, skacze i jest całym naszym światem a za chwile na świat przyjdzie jego brat. Musiałam się cały cza bardzo kontrolować żeby nie zalać sie łzami bo dopiero bym się stała sensacją imprezy. Co rok chodzimy tam na Dzien Dziecka i Mikołaja ale pierwszy raz mi sie zdarzyło tak zareagować |
|
|
|
#4868 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Uff, nadrobiłam
Cytat:
![]() Dopóki nie ma praw rodzicielskich to nic nie musisz. A skoro dziecko jeszcze się nie urodziło, to praw on żadnych nie ma, więc się nie przejmuj ![]() Nie gniewaj się, ale uważam że powinnaś sobie zdawać sprawę z tego jak wygląda sytuacja z punktu widzenia prawnego. Jestem na bieżąco, w związku z TŻa mojego sytuacją. A wygląda to tak, że praktycznie nie ma szans na odebranie ojcu prawa do widzeń z dzieckiem. Jako rodzic z którym dziecko nie mieszka będzie miał prawdopodobnie ograniczone prawa rodzicielskie, co znaczy że to Ty będziesz miała prawo decydowania o religii, szkole, zabiegach medycznych itp. Ale prawa do kontaktu prakatycznie nie da się odebrać. Można je na różne sposoby ograniczyć, ale żeby np. zarządać wizyt kontrolowanych, musiałabyś mieć do tego jakieś konkretne argumenty, no i za to się sporo płaci. Nawet nie wyobrażam sobie jak ciężko musi Ci teraz być z tą myślą, ale chyba lepiej żebyś miała więcej czasu się z tym oswoić. Może pomyśl o jakimś terapeucie? Może jeśli pogadałabyś o tym wszystkim ze specjalistą, z kimś totalnie neutralnym, byłoby Ci łatwiej? Cytat:
Wogóle jaki strasznie bezczelny typ. On wie wie czy chce, phi! Jakby wogóle przez myśl mu nie przeszło, czy jego chcą. Taką ofermę to nic tylko zafajdaną pieluchą przez łeb Cytat:
![]() mala098 dobrze że TŻ cały ![]() A nie możecie tego rajdowca cholernego pozwać? O odszkodowanie czy coś? Skoro ewidentnie jego wina? Może będzie chociaż trochę na nowe auto ![]() nattalli Twoja mama bardzo dzielnie sobie poradziła, i sądzę że z głową Cię wychowała, że potrafiłaś tak normalnie zachować się w tej całej sytuacji, wybaczyć te wszystkie kłamstwa. Jestem pewna że też będziesz wzorową matką! Co nie zmienia faktu, że kłamstwo pozostaje kłamstwem, nawet "w dobrej wierze" i "dla dobra dziecka". Wydaje mi się że w tak poważnych sprawach prawda zawsze prędzej czy później wypłynie, i lepiej jest powiedzieć wszystko samemu. Przecież ludzie są różni i ich zaufanie działa w różny sposób, jedno dziecko może wybaczyć i zrozumieć, a drugie może do końca życia pamiętać, że matka je okłamała. Cytat:
Jeśli nie podasz go do dokumentów jako ojca, to wtedy on będzie musiał iść do sądu o uznanie go za ojca. Wtedy też zrobią badania, i jeśli dziecko okaże się jego, czyli on wygra sprawę, to Ty będziesz musiała za to wszystko zapłacić - sprawę, badania itp.
|
|
#4869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam 32 tc.
|
|
#4870 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Matki Boskiej Pieniężnej, najlepsze święto pod słońcem
![]() Cytat:
![]() Śliczny ten Twój maluch, patrzę na niego i chcę już dostać swojego ![]() Cytat:
Apropo muzyki, ostatnio natrafiłam na info że dziecko w łonie lepiej słyszy niskie tony niż wysokie, więc lepiej działa na niego rock niż jazz czy muzyka klasyczna. Wiec odświeżam swoje płyty z liceum i dzisiaj słuchamy Marylin Manson. Chyby mu się podoba, bo wyjątkowo spokojnie siedzi, przestał maltretować moje żebra ![]() Cytat:
![]() A nie można na raty? W sensie kurs numer 1 z wózkiem, kurs numer 2 z torbą, kurs numer 3 z dzieckiem? gosia261282 ![]() Kurcze głupio tak, jedno dziecko mieć i tak sknerzyć na zabawakach dla wnuków. Zważywszy że z tego co rozumiem, na biedę nie narzeka. I masz rację że małemu ten chiński chłam bez atestów zabrałaś, jeszcze by sobie krzywdę zrobił Tak poczytałam co PawMaj13 pisze o swojej Scrooge-babci i myślę sobie, że Twoje dzieciaki swoją babcię też mogą w podobny sposób zapamiętać ![]() Poczytaj sobie na odstresowanie, są tragiczniejsi Scrooge'owie na świecie: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4820467 mp_84 bryka jak malowana ![]() Cytat:
Tak po chwili namysłu doszłam do wniosku że mój mały już ma więcej ubrań niż mój TŻ, a jeszcze na serio nie zabrałam się nawet za kupowanie zabawek ![]() Cytat:
katarzyniak trzymaj się ![]() demonyianioly bardzo zgrabniutki brzuszek, i trzymam kciuki za kotka! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4871 |
|
Wtajemniczenie
|
Lidka, dzień pełen wrażeń
. To co piszesz sprawia, że już nie mogę się doczekać. A Aluś to niezły agent .Tajeczka, jak po wczorajszej wizycie??? Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze. TŻ pojechał na imieninowo-urodzinową imprezę do mojej babci. Zostałam w domu z Wami, pilotem TV, śliwkami i mandarynkami. Oglądam "Porodówkę" na TLC, czytam o ciążach, no mówię Wam, faza jakaś .
|
|
|
|
#4872 | ||
|
Gang Iren
|
Co do przykrej sytuacji z dzieckiem,które dostało 1 punkt i cesarek na życzenie moim zdaniem nie ma co siać paniki,bo takie rzeczy zdarzają się naprawdę rzadko. Przy cesarskim cięciu też mogą być powikłania,coś może pójść nie tak. Słyszałam kiedyś o przypadku gdy po cesarskim cięciu kobieta dostała sepsę i zmarła. Tak,że i naturalny poród i cesarka mogą mieć złe konsekwencje.
Cytat:
Śliczny brzuszek ![]() Cytat:
Mój Eryk nie jest szczupły (aczkolwiek się wyciąga,a na cycku był kluską) ma 19 miesięcy i jeszcze nie ma 12 kg. Sorry ale ![]() Znam to Lidka i chyba tylko śmiać się pozostaje. I wiesz co? Ja myślę,że to będzie gorzej
|
|
#4873 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do tej błyskotki muszę się męża dopytać czy takowy zwyczaj zna Cytat:
Cytat:
|
|
#4874 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie drogie mamy
Przepraszam ze Wam się wtrącam w wątek,ale chciałam zapytać perfuzji,gdzie robiła badanie (wymaz) na paciorkowca Gbs ,chodzę już do jednej diagnostyki ale z tego co widzę to nie robią nic pod kątem ginekologicznym. Mam nadzieję że nic nie pokręciłam i perfuzja jesteś z Krakowa? Jeśli nie to wybacz za zawracanie głowy,i jesli ktoś inny mógłby mi doradzić gdzie co i jak byłabym wdzięczna Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
#4875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja go widziałam jak miał 2 miesiące, i wyglądał jak totalnie przeciętne niemowlę. Oboje rodzice są w miarę normalnej postury, ani grubi ani chudzi, dziadkowie tak samo. Starsi bracia tak samo, standardowi.
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Katarzyniak nie daj się
Co do cc...nie mam porównania z sn ale dla mnie cc jest traumatycznym wspomnieniem. Głównie dlatego że mój organizm nie załapał że to już koniec ciąży (ból swoją drogą). Z własnej nieprzymuszonej woli nie chciałabym tego przechodzić ponownie. Dziewczyny po sn nawet po cięciu krocza na drugi dzień praktycznie biegały a my po cc chodziłyśmy jak te zmory zgięte w pół no i na ten moment nadal mam problem np w kwestii dźwigania. Waga Dorotki póki co nie stanowi problemu, ale już np podniesienie zakupów spowodowało taki ból, że aż tchu zabrakło (a dziś minęło 4 tygodnie od cc).Wiem też że odczucia każdej z nas są inne i dla jednej lepsze będzie cc, dla innej sn. Co do powikłań po cc to bardzo wiele dzieci chorowało na zapalenie płuc (i to nie tylko wcześniaki).
|
#4877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ale się wzruszyłam - siła wizażu http://280dni.com/mamy-wielka-sile/ ![]() Selena85, znalazłam też ciekawy wpis o wypadaniu włosów po ciąży (zdaje się, że to Ty poruszalaś ten temat) http://280dni.com/wszedzie-wlosy/ Niestety ani ta notka, ani komentarze do niej nie są budujące... Kurczę, a ja mam i tak mało włosów Może nie powinnam tak szaleć z rzeczami dla Kacpra tylko systematycznie zbierać na przeszczep włosów lub choć perukę...
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-12-07 o 16:51 |
|
|
|
|
#4878 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No to może ogólnie jest duży,długi... Eryk w foteliku tym pierwszym jeździł prawie do roczku. Sprawdziłam w książeczce,jak miał 7,5 miesiąca ważył 9 kg. I przejrzałam zdjęcia,jak był w tym wieku to akurat koło Mikołajek w zeszłym roku. Tak wtedy wyglądał:
|
|
#4879 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę z tym koperkiem myslalam ze ma likwidować a nie powodować! Zero koperku od dziś!
Dam mu kilka kropli letniej wody zobaczymy jak bedzie. Choć dziś jest spokojniejszy w przeciwieństwie do mnie. Chyba mam jakaś paranoję - nawet do wc mam stracha iść. Masakra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4880 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) to płacimy 1100 + rachunki czyli najczęściej coś około 1500 złoty.Cytat:
Na wypadek gdyby się 'ulało' itp czy są inne powody?Cytat:
).. Ale co ja poradzę, kocham go ale zasługuje Cytat:
Nie lubi tylko wersji 'Antek', jeżeli jego koledzy tak mówią to luz, nie ma z tym problemu, ale w domu nikt z nas nie może mówić tak bo się obraża
|
|||||
|
|
|
#4881 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Właśnie też słyszałam,że od niej mogą być bóle brzuszka! Kilka moich koleżanek tak miało gdy podawały tą herbatkę.
|
|
#4882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
starałam się zobrazować sobie Twoje opisy. Tak jak wcześniej napisałam - każda tragedia to splot kilku zdarzeń, decyzji no i pozostaje nam to tylko przyjąć do wiadomości i nie zwariować.
|
|
|
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja i Emma ja też mam blyskotke dostać po porodzie, i chyba złote serduszko zawieszke sobie wybiorę albo zegarek.
![]() Zwyczaj fajny, to za urodzenie dzidziusia
|
|
|
|
#4884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4886 |
|
Gang Iren
|
Pojutrze dziewiąty... Perfuzja twój mały będzie już wtedy donoszony?
![]() A ja tak sobie pomyślałam,że jak ta dziewiątka taka magiczna u nas,to chyba urodzę w 9 części wątku
|
#4887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale żeście naskrobały stronek od wczoraj
Huragan, nie huragan - forum cały czas wrze ![]() Biorę się za nadrabianie, bo przez te warunki atmo. nie miałam dostępu do neta... _________________________ _______________ Cytat:
A z Bebilonu dostałam taki fajny zestaw: teczka moja ciaża, z płytą CD z kołysankami i Mini Poradnik przyszłej mamy. I jeszcze śliniaczek. ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Ja kupiłam już elektryczny Medela Mini, ten taki żółto-jasny.
|
|
#4888 |
|
Zadomowienie
|
No ale tak to jest że póki czegoś nie podasz to sie nie przekonasz jak działa na Twoje dziecko, więc nie ma co sobie robić wyrzutów. Często pierwsze miesiące są trudne brzuszkowo, ale po pierwsze - szybko nauczysz się co synkowi pomaga na takie dolegliwośi a po drugie podobno wszystko mija wraz z 4 miesiącem. Z wcześniakiem pewnie tym bardziej trudno że jelitka nie zdązyły odpowiednio dojżeć, chociaż chyba nie ma tu reguły, bo niektóre terminowe maluchy tez mają ogromne problemy.
|
|
|
|
#4889 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Perfuzjo czekamy ![]() Do Ciebie nalezy słowo: "START" ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Dodatkowo cała lewa strona ciała - w znaczeniu ręka i noga - mi cierpnie... ech ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Daj znać co z tego wyszło. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
No i dawaj znać jak akcja się toczy
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1386435578.910736.jpg. Dzisiejsze pomikołajkowe "pifko"
produkt jabłkowy bez alkoholowy piwo podobny A tak w ogole to wiram popoludniowo/wieczornie Wczoraj niestety przez pogode odwolali nam SR ... Ale za to nacieszylam sie TZtem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

Panowie też byli nieźli, i chodzi mi o zachowanie, nie wygląd. Jak my tam weszliśmy, większość siedzeń była zajęta, więc TŻ stwierdził że nawet nie będzie próbował pchać tyłka na miejsce siedzące, stanął se przy moim krzesełku i tyle. Niestety, większość panów na to nie wpadła, poczekalnia szybko się zapełniła, i po kwadransie wyszła położna i na całą poczekalnię: "Miejsca siedzące są dla osób w ciąży. Wszyscy panowie którzy w ciąży nie są, proszę natychmiast zwolnić miejsca". Ja się dziwię że tym facetom nie było głupio, to stoją dziewczyny z wielkimi brzuchami, a oni sobie siedzą. Dobrze że ich ta położna pogoniła 

Wiem, że nie każda dziewczyna potrzebuje, ale jednak większości dziewczyn się przydaje
Pędzi ten czas
.

. Bede tu do was pisac bo co mi tiupozostało