|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
co do chrostek może potówki to sa... nasza mala tez obsypana cała ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- mamy ciezki okres chyba, mała po kilku przespanych nocach dzis szalała, chyba kolka od 20 do 2 w nocy płacz na całego, nic nie pomaga ani masaz brzuszka ani podnoszenie nóżek, nawet głupia suszarka dawała rade ja uspokoic na 10 minut i potem znowu płacz, normalnie ryczałam razem z nia. teraz w ciagu dnia jest markotna i spiaca ale spi tylko na rekach, odłożona zaraz sie budzi i zaczyna płakac, oszaleje przy niej ;/
![]() |
#2072 |
Zakorzenienie
|
Adaś ma na czole krostę
![]() Wygląda jak jednorożec ![]() co do szczepień- zgadzam się z opinią, że szczepić trzeba. Szczepionka nie chroni przed zachorowaniem w 100% ale jeśli już się zachoruje na daną chorobę to łagodniej się ją przechodzi i są mniejsze powikłania. Choroby typu polio, gruźlica, krztusiec były zawsze i potrafiły uśmiercić wiele istnień ludzkich- nawet jeszcze pod koniec 19 w i na początku 20 w. To, że nie mamy teraz epidemii np cholery albo czarnej ospy zawdzięczamy właśnie masowym szczepieniom ![]() Decyzje każdy podejmuje sam ale ja nie chcę narażać własnego dziecka i je zaszczepię
#2073 | ||
Zadomowienie
|
Dzięki za skład i informację.
Czyli zostaje używać jej po okresie karmienia ![]() Byłabym za ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Ostatnie 5 dni nadrabiałam, a gdy miałam już coś napisać... musiałam iść coś robić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2074 |
Wtajemniczenie
|
Ja szczepię na wszystko, tutaj w UK skojarzone są za darmo i jeszcze Ci przypominają listownie, że masz dziecko zaszczepić.
Skutki uboczne są po wszystkich praktycznie medykamentach. Więc nie można genralizować, że szczepionki to samo zło. Przeczytajcie sobie ulotkę pierwszych lepszych tabsow antykoncepcyjnych co tam sie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |||
Wtajemniczenie
|
Tak generalnie zapomniałam napisać wczoraj - doktorka powiedziała mi też wczoraj, że moje ciało nie wykazuje żadnych oznak bardzo bliskiego porodu, brzuch mam pod samą brodą, szyjka zamknięta na cztery spusty, więc w razie czego, potwierdziła że mam się 3-go marca obowiązkowo zgłosić na wywołanie, jeśli wcześniej na własne życzenie nie zechcę przyjść.
Czy któraś z Was miała poród wywoływany za pomocą niejakiego "żelu"? Powiedziano mi wczoraj, że oni generalnie zapodają żel z jakimś lekiem (powiedzieli jakim ale nie pamiętam, byłam ciut podenerwowana) i czekają 6 godzin na rozwarcie, a jeśli po 6 godzinach wrota piekieł się nie rozwierają, to zapodają drugą porcję żelu i znów 6 godzin, i po 12 h przebijają pęcherz, bo podobno po dwóch porcjach żelu są marne szanse na brak rozwarcia. A stamtąd już wio niby. Właśnie szukam informacji na ten temat, ciekawi mnie jak bardzo w takiej sytuacji wywoływania wzrasta ryzyko cesarki. Jeśli któraś z Was wie coś więcej na ten temat, będę bardzo wdzięczna za podzielenie się wiedzą. Vacuity Zuzia cukiereczek ![]() ![]() Dziewczyny które spowijacie swoje maluchy - czy może któraś zrobiłaby fotkę swojej spowitej śpiącej dżdżownicy? Bo co innego zobaczyć to na filmiku u tego typa, a co innego tak takim Borysku czy Amelce ![]() Gosiu a ta Twoja teściowa, to ma chociaż jakieś podejście do dzieci, bawi się z nimi czy coś, jest dla nich taka babciowa? Bo rozumiem że przyjechała nowego wnuka zobaczyć, ale czy ona jest taka "do dzieci" czy to totalnie bezużyteczne babsko? Cytat:
![]() Sadlaczyca jak dieta? Widać jakieś pozytywne zmiany w smerfowych kupach? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Ciebie to zainteresuje ![]() http://www.ptmp.pl/png/png6z1_2013/PNG61-03-Kalinka.pdf http://www.ptmp.pl/png/png6z1_2013/P...-Baczynska.pdf
![]() |
#2077 |
Wtajemniczenie
|
Roane: jak obejrzysz sobie na TLC "Porodówkę" to tam własnie aplikują najpierw na wywołanie żel, poźniej oksy a na końcu CC jak nic nie idzie.
Będzie dobrze nie stresuj się i duuuuuuużo się ruszaj. Bez obrazy, ale możesz nie mieć oznak zbliżającego sie porodu, bo dużo siedzisz w domu, jak sama pisałaś i masz mało ruchu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Gang Iren
|
Cytat:
to chociaż plus,że już wiesz do kiedy max będziesz z brzuszkiem. Teściowa czasem bywa babciowa i potrafi się zająć,ale musi jej się chcieć. Co do kinder jajek,Eryk uwielbia oglądać na youtube filmiki jak otwierają kinder niespodzianki. Jak już nie mam sił na małego wrzaskuna,którego wszędzie pełno to mu czasem włączę i cieszę się błogim spokojem ![]() A dziś pan w sklepie dał mu czekoladowego cukierka ![]()
![]() |
#2079 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też kupiłam te z canpolu, ale z bardzo prostego powodu - węża w kieszeni ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2080 |
Gang Iren
|
Nie wiem czy to ma taki wpływ. Eryka przenosiłam 12 dni,a do 8 miesiąca pracowałam fizycznie i do końca ciąży bardzo dużo ruchu miałam,codziennie łaziłam po kilka kilometrów.
#2081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą u mnie w rodzinie wszystkie dzieci nie kręciły kinderki tylko mamby. Mój ukochany aktualnie 8letni kuzyn za każdym razem jak widział moją mamę sięgał do torby w poszukiwaniu wyżej wymienionego słodycza. I wiem, że to niezdrowe, ale sama też bardzo lubię. To są właśnie słodycze, które toleruje - gumy rozpuszczalne, żelki i cukierki pudrowe. I wiem, że sama chemia, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi ![]() Ja już po dentyscie. Przejrzał, wszystko ok. Jedno kanałowe, ale bal się truć - bo hormony i różnie mógłby organizm zareagować. I tak pod koniec marca idę i portkami już trzese ![]() Jak bylam u lekarza, mąż spacerował z Amelka i chyba niestety mi się dziecko wyspało, a teraz nici z wspólnej drzemki popołudniowej ![]() Zauwazylam, że Mała śpi spokojnie i ladnie jak na drugi dzień planów nie mamy. A jak szykuje się jakieś przedpołudniowe wyjście to jakby czuje i w nocy daje popalić. Na szczęście obywa się bez płaczy piskow, ale sam fakt że spac nie chce i sobie "gada" pod nosem nie pozwala mi zasnąć :p
![]() |
#2082 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Eryk jeszcze mamby nie jadł. A czekoladę uwielbia,no i ta zabawka w srodku. To jest fun ![]()
![]() |
#2083 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cieszę się że wszystko dobrze się skończyło. Wydaje mi się że to co dziewczyny piszą to święta prawda - każdy inaczej odbiera ból, i każdy inaczej sobie z nim radzi. Dobrze że koniec końców zrobili Ci tę cesarkę, i wszystko skończyło się pozytywnie. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2084 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko ,że to TŻ się obcinał a nie ja. Ja fryzjerom tu w De jakoś zaufać nie mogę. ![]() ![]() ![]() haha ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się z wami.Wstaliśmy z małżem, zjedliśmy śniadanko, ogarnęliśmy mieszkanie, a potem na spacerek. Nadrobiłam poleżałam chwilę i za niedługo mamy gości, na kawę i ciacho. Tak więc życzę wszystkim miłej soboty. A dla nas wszystkich nierozpakowanych ![]()
![]() |
#2085 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Wogóle dziękuję wszystkim za banany
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nattalli/ bardzo współczuję ciężkiej nocy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szkoda że teściowej częściej się nie chce - naprawdę mogłaby Ci teraz sprawić dużą ulgę, zajmując się Erykiem. Cytat:
![]() Nas wszystkich nierozpakowanych zostało już tylko trzy udzielające się, więc wszystkie banany nasze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jestem pewna na 100%, ale chyba właśnie są ![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- A w ogóle czy taki maluch może sikać za dużo? Fakt, że je jak smok, ale już chyba trzeci dzień przesikuje pieluchę za pieluchą... I też jest dziś koszmarnie marudny (ale to trochę jak ja- miałam mieć pierwszą przespaną noc od porodu i miły wieczór przy kieliszku wina a jak zwykle oczekiwania się nijak miały do rzeczywistości:/)
![]() |
#2087 |
Zadomowienie
|
Witam sie popoludniowo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A może jest coś nie tak z tymi pieluchami? Za luźno założone np,albo w ogóle może za mały rozmiar?
![]() |
#2089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoją drogą właśnie się zorientowałam, że pajace 62 ze smyka są ciut przykrutkie, mimo że ledwo co używaliśmy 56. I teraz trzeba znów robić remanent...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 |
Zadomowienie
|
Przepraszam ze nie cytuje ale ciezko mi sie szuka w tel. Ktoras pisala ze maluch ma kaszel i katar ale nie ma gorączki. Niemowlaki przy zapaleniu pluc czy oskrzeli nie gorączkują, więc takie objawy warto kontrolowac.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Wtajemniczenie
|
rety ale mam ochotę na naleśniki...muszę sobie usmażyć kilka...chyba wolno przy KP???? Chociaż z tego co czytam w necie, to nic nie wolno
![]() I do tego mam smaka na herbatniczki....mniammm
![]() |
#2092 | |
Konto usunięte
|
Dzisiaj mam dzień lenia
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, zgadzam się z Wami w 100% jeśli chodzi o szczepienia. Nie wyobrażam sobie nie szczepić Alicji np.: na gruźlicę, wystarczy poczytać pierwsze lepsze wspomnienia nawet z czasów dwudziestolecia międzywojennego żeby wiedzieć że Zakopane to była "umieralnia dla gruźlików", często młodych ludzi w wieku 20-30 lat. No jak można skazać na to własne dziecko? Argument że wcześniej ludzie nie chorowali pominę milczeniem. Znowu, posłużę się przykładem sprzed II WŚ - jak bardzo groźne było wtedy polio. Czytałam ostatnio autobiograficzną książkę Ireny Krzywickiej i tam opisywała jak jej dziecko kąpało się w jeziorze i zachorowało na polio. Jaka to ciężka choroba. I jak łatwo skazać dziecko na bycie kaleką. Czym więcej nieszczepionych osób tym większe szanse że takie choroby powrócą. Zgadzam się że nieszczepione dzieci nie powinny być przyjmowane do żłobków czy przedszkoli. Inaczej po prostu działają na szkodę dzieci szczepionych. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2094 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny,
po rozpatrzeniu za i przeciw nie zdecydowałam się na podgrzewanie mleka i podanie Małej. Stwierdziłam, że jeśli już mam ją odstawić od piersi to przez tą jedną dobę będę dawała jej modyfikowane - położna podała takie rozwiązanie jako alternatywę. Odciągam mleko, a dla niej kupiłam na najbliższą dobę mieszankę. ALE ONA NIE CHCE JEJ JEŚĆ. Czy takiemu dziecku może po prostu nie smakować mm? Przyszła pora karmienia i od godziny próbujemy jej ją dać, zmęczyła raptem 30 ml, a powinna 100. Przez tą żółtaczkę mam ją budzić co 3 godziny i dawać 100 ml mleka plus przepoić 2-3 razy rumiankiem po 30 ml. Ale Zuzia nie daje się obudzić... Może dlatego, że po 13 zaliczyliśmy pierwszy spacer? Ale to chyba powinno zaostrzyć apetyt? Zaczęłam sobie wkręcać, że jest taka ospała, bo żółtaczka się zwiększa... Ale może po prostu nie jest głodna? Śpi, uśmiecha się, jest spokojna... Tylko nie je. Dobrze, że jest dziś ze mną mój Mąż, bo chyba wylądowałabym w wariatkowie. Zaliczyłam dwa ataki płaczu i czuję, że na tym się nie skończy. Jeszcze dwa pytania do Was... Czy Waszym dzieciom zdarzają się wściekle pomarańczowe kupy? Czy to jest ok? Kolejna rzecz co do której nie wiem, czy jest wynikiem np. tego, co jem, czy może żółtaczki? Ile mleko mm może stać w temperaturze pokojowej? Czy trzeba je przygotowywać bezpośrednio przed podaniem, czy można wcześniej i może postać do kolejnego karmienia, tak jak mleko naturalne?
#2095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym jednak w takim razie podgrzewalaa swoje mleko, to jest powszechnie stosowana metoda. Uczulał mnie na pewno, zeby zwrócić uwagę gdyby Emil sikał na pomarańczowo (wlasnie pod katem zoltaczki). Ale kupy? ![]()
![]() |
#2096 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny informuje ze Miłosz przyszedł na swiat 21.02.2014, 4,400 kg, 55 cm, porod cc. Pózniej wkleję opis porodu i wiecej szczegółów
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2098 |
Gang Iren
|
Vacuity z tego co wiem mm trzeba robić na świeżo. Czemu nie cgcesz jednak swojego podać?mm może nie smakować.
Jaszczurka gratulacje!!! ![]() ![]() ![]()
#2099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeeej moje dziecię śpi już 4,5 godz. Pół godz temu zaczęła się przebudzać i znów usnęła ![]() ![]() ![]() Dzisiaj pierwszy raz od porodu będę jadła warzywa (zupa warzywna) mam nadzieję, że wszystko będzie ok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
Rany, czy Wasz dzieci tez są takie wściekłe jak są zmęczone? Emil kiedyś jak był zmęczony to po prostu zasypiał w dowolnym miejscu, w dowolnej pozycji.
A teraz to jakaś masakra jest. Dziecko robi mi awantury jak stąd do Honolulu, ja wymyślam jakies niestworzone rzeczy, a on po prostu chce spać. Ale nie ma lekko, musi byc kocyk, smoczek, pielucha i łóżeczko, ewentualnie ramiona rodziców, inaczej nie da rady, chyba ze w chuscie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.