|
|
#4231 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
Chodzisz do bardzo dobrego lekarza i jesteś pod bardzo dobrą opieką Sprawdź czy w PSK4 na Jaczewskiego nie robią echo serca płodu (chociaż myślę, że dr by to wiedział). Tak. |
|
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Ja to,sobie nawet pomyslalam,ze jesli ktos robi nawet prywatnie,to bardziej sie oplaci zzrobic w Lublinie niz jezdzic do Warszawy.nie mam teraz kompa,ale jak tylko Maz skonczy pracowac to poszukam tych badan w Lublinie. Ciesze sie,ze tak piszesz o doktorze,bo do tej plry chdzila do lekarki,ktorej nikomu nie polece-a tez prywatnie.
|
|
|
|
#4233 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a teraz libido na poziomie minus miliard :/ a tż nie kuma o co kaman i zły chodzi ![]() Cytat:
mojej mamie cały czas mówili że bedzie chłopiec, nie tylko w szpitalu ale i wszystkie kolezanki i takie tam szamanki a jak tata zadzwonil i sie dowiedział że ma córke to stwierdził że mają niezły burdel w szpitalu ... pojechał a tam ja... wiec stwierdził że może ktoś mnie podmienił no bo jak to ... ale po "szoku" zaraz mu przeszło ![]() Cytat:
nie opieprzą
|
||||
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sobie skacze Gratuluję poznania płci
|
|
|
#4235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Warszawie: http://www.usgecho4d.pl/echo-serca-plodu.html http://www. usgecho4d .pl/ echo-serca-plodu.html |
|
|
|
|
#4236 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w hm zmierzyłam kilka par, sprawdziłam rozmiar i zamiast 139 zł na Allegro prawie nowe zakupiłam za 25 zł z przesyłka, uwielbiam je już tato je sobie zaklepał, jak mi nie bedą potrzebne, bo mu brzuch rośnie szybciej ode mnie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie ok ale mam problemy z barkiem i dłońmi.... Po nocy mi mega drętwieją i potem bolą cały dzień.... Nie mogę niczym posmarować, co nie?
|
|
#4237 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj 16t.3d czyli niby tydzień 17sty w połowie a tez nic nie czuje :/ ale może to dlatego, że ja generalnie w rozmiarze 40 łażę więc nie jestem szczuplaczkiem??
Kurczę, powiem Wam, że mnie to zaczyna martwić.. Cytat:
![]() Działałam bez porozumienia z lekarzem (stwierdziłam, że jak dwa razy smyrnę już taką zagojoną rankę to nic nie będzie), ale potem z nim rozmawiałam to się tylko ze zdziwieniem popatrzył, że w ogóle jakieś opory miałam. Że to zbyt mala powierzchnia jest smarowana żeby cokolwiek mogło zaszkodzić ciąży. Cytat:
Poszłam wczoraj do "chińskiego sklepu" - kiedyś widziałam tam jeasny ciążowe. Nooo myślałam, że ceny tych spodni tez będą "chińskie" - a tam na metce 79,90 zł... no oszaleli Co do wagi - no właśnie...... ja się ważę raz w tygodniu - w poniedziałki.. i kurczaki przytyłam przez tydzień prawie 1,5 kilo... ![]() ... Oprócz tego... wali mi na dekiel... echh chyba hormony się u mnie odzywają.. NIe wiem.. chce mi się ciągle plakać.. Niby powodu nie mam ŻADNEGO.. a mimo wszystko tak mi źle, tak mi źle, tak mi szaro ;( masakra... sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Mała rzecz mnie potrafi z równowagi wytrącić ech :/
Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-01-19 o 08:02 |
||
|
|
|
#4238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4239 |
|
Raczkowanie
|
Ja w 1 ciąży miałam wahania
hormony robią swoje. Kłóciłam się non stop, plakałam...i w ogóle zmieniałam zdanie co do wszystkiego.Teraz jestem mega wyciszona...normalnie jakbym jogę codziennie uprawiała
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak wariowałam w pierwszym trym, zwłaszcza na poczatku ciaży, pewnie tej w dużej mierze dlatego, że to było takie nagłe i niespodziewane
![]() ale teraz totalnie mi przeszło ![]() ech cieżki dzień przede mna... włąśnie sie zbieram i jadę pisać moja mgr do biblioteki
|
|
#4241 |
|
Rozeznanie
|
...a ja chyba zaczynam schizować... Byłam na koncercie, było super, śpiewałam, klaskałam, nikt na mnie nie wpadł, nie uderzył, nie szturchnął. Było ok. Raz było mi za duszno (mój mąż był do mnie przytulony, ja trzymałam się odruchowo za brzuch, trochę za dużo tego ciepła
) i wówczas wyszliśmy z sali, usiadłam na kanapie i wypiłam sok, nic takiego. Przemieszczałam się na sali - raz byłam po prawej, raz po lewej, raz z tyłu, na koniec oparłam się wygodnie o bar i słuchałam sobie grzecznie... Jeszcze raz zrobiłam kilkuminutową przerwę na kanapie, ok. Koncert trwał dość długo, bo 2:45. Oczywiście głośno było, czuć było wibracje. Zaczynam się zastanawiać czy nie zaszkodziłam tym mojej kruszynie... Oczywiście zanim poszłam na koncert, to przeczytałam wszystkie artykuły na ten temat w internecie i wychodziło na to, że koncert nie jest w stanie zaszkodzić maleństwu... Dlatego też podjęłam taką decyzję. Nie czułam się źle, wręcz przeciwnie bardzo dobrze zniosłam ten koncert, nawet lepiej niż znosiłam takie wydarzenia przed ciążą...Czy mogłam zaszkodzić maleństwu, czy wibracje przyczynić mogły się do czegoś złego? Nic mnie nie boli, ani nie bolało, nie miałam żadnych plamień... Samopoczucie ok. Ogólnie ciąży zagrożonej nie mam, przechodzę ją bardzo dobrze. Doszukuję się różnych rzeczy... USG dopiero ok. 18 lutego... Dużo czekania... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
TRuskawka na pewno wszystko jest ok
![]() Ale skoro teraz nachodzą Cię takie myśli to następnym razem, tak dla świętego spokoju, juz nie idź
|
|
#4243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic sie nie martw naprawde.. wiele kobiet np bierze sluby w ciazy tanczy szaleje i nic im nie jest.. dlatego jesli wszystko jest ok to prosze nie doszukuj sie czegos czego nie ma bo sie tylko stresujesz a pamietaj ze malenstwo teraz bardzo dobrze odczuwa Twoje samopoczucie! glowa do gory
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam
Mam nadzieję, że jest ok... Doszukuję się różnych rzeczy, schudłam kilogram i już" "jak to możliwe?" - choć tak naprawdę zawsze miałam wahania wagi - potrafiłam szybko schudnąć i przytyć. I takie tam różne. Gdzieś głęboko nie wierzę, że mogłoby coś złego się stać... Tak bardzo dbam o ciążę, o nowe życie - cieszyłam się na koncercie - wierzę, że moja dziecina to poczuła...
|
|
|
|
#4245 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
W piątek zaczęliśmy 16 tc ![]() Miałam iść dziś na badania, ale zaspałam ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Cytat:
i piękny filmik |
||
|
|
|
#4246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
a co proponujecie na ból barku? echhhh mam trudności z ubraniem się nawet... źle spałam w nocy i teraz mam
|
#4248 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
W końcu mam dłuższą chwilę to trochę ponadrabiam
![]() Cytat:
![]() Witamy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dla mnie też bliższe jest RB i Searsowie Cytat:
U mnie póki co -2kg. Jutro wizyta to zobaczymy czy coś się zmieniło ![]() Cytat:
W pierwszej ciąży chodziłam i zajęcia były przydatne, teraz nie planuję. Cytat:
Cytat:
i trzymam kciuki oby się poprawiło ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Też oglądam tutaj wózki i mimo, że podwójnych jest niewiele to i tak mam mętlik co zamówić Widziałam na żywo 4 ( Baby Jogger 2 modele, Jedo Fyn Duo i Phil&Teds) i póki co podoba nam się Phil&Teds ![]() Cytat:
Miałam brać jakoś do 10 tc, ale jak okazało się; że będą bliźniaki to gin zapobiegawczo przepisał mi jeszcze 2 opakowania.
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-01-19 o 11:51 |
||||||||||
|
|
|
#4249 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
Mam pytanie ... Czy któraś z Was miała lub ma problem z nerkami w ciąży? Uważała któraś z Was może termofor? Miała któraś z Was jakąś infekcje dróg moczowych? Jakie leki? Z góry dziękuję i pozdrawiam |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym są też te nieszczęsne przypadki, że dziewczyny przechodzą pierwsze zachorowanie na opryszczkę w 1 trymestrze ciąży, co jest tak szkodliwe dla dziecka, że lekarze bez wahania zapisują tabletki z acyklowirem. Mniej szkodzą dziecku, niż wirus, więc niestety wybiera się mniejsze zło przy następnej wizycie może po prostu podpytaj lekarza? Miałam rano odwiedziny rodziców. Mama po moich narzekaniach, że nic nie mogę pić, bo mnie mdli po herbacie, po tych obrzydliwych sztucznych sokach, nawet po wodzie niegazowanej... przywiozła mi torbę domowych kompotów z truskawek, wisienek i śliwek pychotka na kilka tygodni mam spokój tak myślę, że na jesień, jak będę siedzieć w domu sama kupię owoce i pozaprawiam dopiero w ciąży, jak mam wyczulone smaki jestem ciężko zdziwiona, że mogłam pić wcześniej takie świństwa :P
|
|
|
|
|
#4251 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na kiedy masz tp ?? Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak to będzie u nas ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak jutro gin nam potwierdzi płeć to Wam pokażę ![]() Cytat:
Ja wciąż czekam ![]() W Mutsy miałam piankowe czy kauczukowe i wózek sprawdza się rewelacyjnie. Za to znajome z poprzedniego wątku miały Jedo z pompowanymi kołami i często miały problemy :/ |
||||||||
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Fuertka mozesz dopisac moja wizyte 5.02
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Ooo teraz widze ze dopisane
|
|
#4253 | ||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy masz następną wizytę ?? Cytat:
Wolę kupić tańszy / używany wózek a dołożyć do porządnego fotelika niż kupić fotelik używany czy nieznanej firmy (który nie wiadomo czy ma jakiekolwiek testy). ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() Gdyby którejś z Was brakowało czegoś w kalendarzu to piszcie tutaj albo na priv ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oby tylko takie pozytywne wieści tutaj były!
|
||||||||||||||
|
|
|
#4254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wizytę u swojego ginka mam dopiero 23 lutego (o losie!) ale myślę, coby nie wybrać się jeszcze na usg 3d/4d do tej przychodni, o której pisały dziewczyny (www.usgecho4d.pl) odnośnie echo serca. Muszę tam zadzwonić i się umówić... podobno dobra klinika
|
|
|
|
|
#4255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4256 |
|
Rozeznanie
|
A ja wizytę u Pani dr mam 10.02
Wtedy też dostanę skierowanie na połówkowe![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Czy to normalne, że w trakcie ciąży można schudnąć kilogram? Waga może się wahać? |
|
|
|
#4257 |
|
Raczkowanie
|
Ja od początku ciąży już schudłam 6 kg ... Wyniki ok ... Podobno każda kobieta ma inaczej... Jutro idę na wizytę to dam wam znać, czy coś przybyło to już 19 czyli 17 tydzień
|
|
|
|
#4258 |
|
Rozeznanie
|
Tak ogólnie, to od początku ciąży przytyłam 3 kg, a potem spadłam 1 kg. Czyli i tak na plusie 2 kg.
|
|
|
|
#4259 |
|
Rozeznanie
|
na ostaniej wizycie 19grudnia nic nie przytylam. okaze sie dzis czy przez miesiac cos mi przybylo a zapewne tak^^ wizyta na 16 chlopak idzie dzis ze mna pierwszy raz i sie nie moze doczekac!
dam znac po
|
|
|
|
#4260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw schudłam 2, nadrobiłam a teraz mam +kolejne 2 Mam nadzieje, że to tymczasowe tempo Choć lekarz mi powiedział, że największy przyrost zacznie się za miesiąc![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam u lekarza nowego, jestem bardzo zadowolona ![]() Zbadał mi nawet kręgosłup i powiedział, że mam krzywy bardzo Także pod koniec będzie ciężko. Chciał zrobić jeszcze raz usg, żeby sam mógł sprawdzić czy wszystko ok i wszystko idealnie ![]() Płeć byłoby widać gdyby nie to, że mały fikał koziołki cały czas i ledwo mógł pomiary zrobić Za tydzień mam wrócić bo mi biocenozę zrobił a za 3 tygodnie mam się zgłosić na połówkowe ![]() Dziewczyny które czują już ruch, gdzie go czujecie? Wczoraj coś czułam trwało to kilkanaście sekund, przyjemne smyranie byłam pewna, że to dziecko bo nigdy czegoś takie nie czułam ale lekarz ostudził moją radość bo powiedział, że niemożliwe bo czułam za wysoko (lekko poniżej pępka) - stwierdził, że w okolicach pępka będę czuć za miesiąc bo wtedy macica już urośnie do tego rozmiaru.Jak to jest u Was? edit teraz też coś czułam tyle, że niżej chyba jednak zaufam intuicji :P
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2015-01-19 o 15:05 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

Chodzisz do bardzo dobrego lekarza i jesteś pod bardzo dobrą opieką 

a teraz libido na poziomie minus miliard :/ a tż nie kuma o co kaman i zły chodzi 

i piękny filmik 
-)