Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-06, 19:37   #4231
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Zasnęłam dopiero przed 6 a o 8 musiałam wstać na uczelnię, czuję się jak zombie
Na szczęście już koniec na dziś, tylko muszę opróżnić dwie komody stare, bo znalazłam kupca i za to kupie jedną ładną dla Izy i jeszcze zostanie na waciki

Ja też ryczałam za każdym razem

Z tego wszystkiego wyciągnęłam, wniosek,że trzeba się spiąć i bezwzględnie słuchać położnej (bo jak sie nie robi tego co ona chce w danym momencie to się opóźnia tylko poród, albo można zaszkodzić dzidziusiowi zbyt mocnym parciem).
I trzeba zachować dobre nastawienie i humor, nawet w bólu

Mewka olej dziada! I tak z tego co pamiętam wzięłaś zastępstwo za kogoś i jeszcze im mało. Za chwilę będziesz zajęcia w formie konferencji z porodówki prowadzić...
A strój na chrzest dla Karola świetny! Też mi się nie podobają te "typowe" stroje na chrzest

Lucky tak samo, odpoczywaj, bo teraz Ty i Lili ważniejsze niż jakaś inwentaryzacja!

No właśnie a wyraźnie mówiła, że nie chce, ale połoźna położyła i na jej uwagi, że chciałaby już takie ogarniete, to położna zarządziła, że to najlepsze dla dziecka i zostało. Także plan porodu w kosz

Motylku życzę, żeby Cie ominęło, bo mnie złapało wczesniej w ciąży i potrójna męka w tym stanie, a i o odwodnieie nie trudno...

Tak jakby nie masz wyjścia?Ja uwielbiam mój brzucholek ale czasem bym go chciała położyć na chwileczkę na bok i szybko skoczyć coś załatwić na przykład

Może ja jestem nieczuła, ale możliwe jest, żebym, będąc w 9 msc, nie miała żadnych skurczy? A te przepowiadacze czy coś?
Czasem mi brzuch stwardnieje, ale nie boli, wystarczy że sie położe i już miękki.
Ostatnio zdarzyło mi się też ze 3 razy taki ból w boku jak kolka przy bieganiu, może to jest skurcz?
Boże Iza, matka nie ogarnie, że rodzi, współczuję Ci...
Ja też nie mam skurczy
Tylko takie twardnienie pod brzuchem
Przez chwilę i puszcza
Do pt myślałam że to coś złego
Ale to ta macica ćwiczy podobno

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Miałam podobne i też byłam przerażona, a lekarz powiedział, że w ciązy wcale go to nie dziwi i nie są tak złe jak mi się wydaje i ten urofuraginal wystarczy i mam sie nie martwić bo nasze pęcherze teraz wciągają wszystkie infekcje jak odkurzacz...
W czw muszę znowu zrobić krew i siuski
Ciekawe jak tam moja anemia i mój pęcherz 🤔
Czy tylko mi się nie chce tych badań robić
Nie lubię wychodzić z domu bez porannej dawki ciepłego płynu do organizmu
Teraz Inka, herbata, gorące mleko
A kiedyś kawusia 😋

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
No jak wczoraj wiziałam jak laski po 12 h pod kroplówką, żeby wywołać poród to wolałabym żeby bolało fest, bez znieczuleń, ale akcja jak się zacznie to żeby już cisnęła do końca
Nie wiem, ale jakoś po obejrzeniu tych porodów jestem pozytywnie nastwiona :P
Gdzie te porody lecą
Skoro dodają otuchy
Też chcę 😎

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja nie ogladam takich bajerow
pojde na zywiol licze ze to rodzinne

moja sunia jest jak francuski piesek.. musialam krolewnie skrzydelka ugotowac bo nic nie chce jesc

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Dobrze ze kfc nie chce jeszcze 😉

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:38   #4232
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawiam czy jakbym zaczęła rodzic to najpierw dzwonić do gin, do TZ (jakby był w pracy wtedy) czy moze pisac na wizażu ?? ������
Ja sie smialam wczoraz do tz, ze zadzwonie do niego dopiero w momencie hak bede pewna, ze powinnam wyjezdzac do szpitala.

I tylko do tz. Chcialabym, zeby nikt inny nie wiedzial, ze rodze. No chyba ze wy!!! Ale to pewnie na facebooku albo wizazu dalabym wam znac.

Tak jak moim rodzicom powiedzieliśmy o kupnie domu nagle na skypie tak samo pewnie bedzie z Lili. Zadzwonimy na skypie i pokazemy im wnuczke.
Cytat:
Napisane przez ornawro Pokaż wiadomość
Reklama
Bezpośrednia kreklama!

Mewka... miala. Jeszczenapisać cos i nawiazac do twojej wypowiedzi... no ale ten... kalafior!

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-11-07 o 16:46 Powód: Reklama w cytacie.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:39   #4233
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Ło matko! Wydepilowalam nogi, oczywoscie wszystkie pozycje jogi zaliczone
Niby w ciazy nie nalezy depilatora uzywac, ktos jeszcze sie morduje depilatorem??
Ja tylko pachy
Nóg jakoś nie mogę
Bolą mnie 😐

Stary 2016-11-06, 19:44   #4234
LuckySparkle
Zadomowienie

Wiem co mialam napisac... odnosnie stania w kolejce!
Wczoraj po raz pierwszy sama z siebie chcialam wykorzystać to, ze jestem w ciazy, zeby nie stac w kolejce... w polskim sklepie bylo chyba z 15 os. W kolejce. 2 kasy czynne-jedna kolejka do obu kas. Podeszla. Wzielan najwieksza czekolade milke z mozliwych(dla tz chrzesniaka do prezentu). Patrze na tych wssystkich ludkow... odsłoniłam troszke kurtkę na brzuszku i pytam czy moge... ze mam pieniazki rowne wiec tak szybciutko, a facet (stojący z 2 piwami) tylko krzywo spojrzal i hamsko stwierdzil, ze wszysycy czekaja tylko z czyns malym. Ba szczescie kasjerka spojrzala na mnie i bez problemu powiedziała, ze moge bez kolejki. Pewnie juz sie nie bede wcinac w kolejki no ale sama sie przekonałam jak ludzie reaguja!

Jakos w angislich sklepach i przymierzalniach ci ludzie potrafia sami wpiscic... nawet nie misze nikogo pytac.

Stary 2016-11-06, 19:47   #4235
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Nie, ja maszynkami
Złapałam doła, temat po prostu wraca jak bumerang, czyli mieszkanie z rodzicami i opłaty itd;/ Dokładamy się do wszystkiego, co miesiąc światło woda internet, za wszystko zwracamy mamie, teraz węgiel cały dom ogrzewamy sami, no bo ich nie ma, i za każdym razem słyszę tylko jak to dużo za światło, za wodę i tylko kasa kasa i kasa, i tylko słucham jak to oni nie mają pieniędzy, bo ubezpieczenie za samochód muszą zapłacić bo coś tam, tak jak by tylko oni mieli opłaty, i wiecznie jakieś podgadywania o tym, że zużywamy dużo wody i światła i wszystkiego;/ a mi po prostu ręce opadają i jest strasznie przykro, bo wiem ile zarabiają tam w Niemczech, i kurcze my też mamy inne opłaty samochody, ubezpieczenie męża z Krusu no i inne jak każdy, za wszystko im zwracamy, teraz wyprawka dziecka i w ogóle no strasznie boli mnie to, że to kurde są moi rodzice i żadnej pomocy, zrozumienia z ich strony tylko ciągle pretensje, tak jak by to nam pieniądze z nieba leciały.
Pewnie nie napisałam po polsku i zrozumiale ale chyba poprostu musiałam się wyżalić bo zalewam się łzami po prostu.
Ewelinka
Trudna sytuacja
Trzeba znaleźć jakiś kompromis
Tż rozmawiał z nimi?
Przecież za przeproszeniem starcie się i dorzucacie się
Wszystkim jest ciężko nie tylko im ...
Wg mnie nie ma co podejmować zbyt pochopnych decyzji ws wyprowadzki
Bo najem jest kosztowny
Ale trzeba by spokojnie z nimi, jak nie raz, to dwa, czy 10 razy pogadać...
Zadanie dla tz bo tobie teraz nie wolno się denerwować
Będę trzymać kciuki żeby sytuacja uspokoiła się i żebyś nie musiała o tym myśleć i dolowac się tym 😙

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj przed ginem też zaliczyłam dobrą gimnastykę haha aż się zmęczyłam

Nie stresuj się i nie płacz, wiem, że to trudne kiedy bliscy zamiast wspierac doprowadzaja do lez mysl tylko o tym co pozytywne, dla siebie i Bobasa. Bedzie dobrze!

Melduje się po wizycie u ginka. Wszystko super, ktg też, zadnych skurczy, serduszko super bije - wg gina wszystko rewelacja i nic nie zapowiada, zeby sie wcześniej coś wydarzyło Mała ułożona elegancko główką w dół, podobno nisko głową dlatego mnie tak po pęcherzu łupie, a nogi przy samym żołądku - jednym słowem Matka, bądź dzielna pobrał mi gbs, jutro mam zawiezc do badania. Aha, no i waży 2380g - konczymy 32tc , moja Pyza kochana mamy zdjecie stópek i troche buziaka, ale rączką się zasłaniała dziekuje za kciuki! ❤️

A teraz ide coś wszamać, bo ginek pochwalił, że dobrze wage trzymam więc trzeba nadrobic haha

Nudna
Cieszę się że wizyta udana
Oby tak dalej 💪

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Wiecie co, jak widze zdjecia na instagramie dzieci z pepowina i ...lozyskiem na koncu i to wszystko lezy na matce to ja tego nie ogarniam
No brzydzi mnie to lozysko jak diabli, oczywiscie kazdy robi jak chce ale po co takie zdjecia??

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

I dlaczego akurat ja musze trafiac na te fotki
Dodus
Ja jem te śledzie
Zaraz się schaftam przez Ciebie 😛

Stary 2016-11-06, 19:48   #4236
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Madi jak to smakuje?🤔
w sumie nie ma jakiegos specyficznego smaku
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:53   #4237
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie Kluska przybrała 150g od zeszłego tygodnia i waży 2550g (35t6d) a ja.... prawie 2,5 kg... jestem w szoku bo takiego przyrostu masy to nigdy nie miałam
Rozwarcie dalej na 1cm więc jest szansa na to, że jeszcze trochę wytrzymamy w dwupaku
Emoszku duża ta kluska
Kurde chyba mi się tęskni już za usg i Karolem
Chyba jakoś za 2 tyg będę mieć to ostatnie obowiązkowe
Omg ale zlecialo 🙈

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Gratuluję wizyt udanych
Wiecie, planujemy iść na swoje ale nie wiem.jak to wyjdzie narazie nie jestesmy w stanie finansowo. Najbardziej to mi przykro, że nie mam zadnego zrozumienia ze strony moich rodziców, zadnej pomocy, ciagle tylko zgrzyty i tylko kasa. To boli najbardziej. Czasem żałuję ze nie poszliśmy mieszkac do tz, bo mimo tego ze jego rodzicon sie nie przelewa to sa bardzo uczynni, pomocni, i zawsze wspieraja nas w naszych wyborach. Naprawdę z tesciow jestem bardzo zadowolona bo zawsze mozna na nich liczyc.
Kurde to przykre że to spotyka cie ze strony rodziców
Bardzo mi przykro ewelinka...

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Chyba przegielam z tym sledziem
Kończę właśnie 2 inke
I ciągle chce mi się pić...
To będzie ciężka noc co nie Karol 😣

Stary 2016-11-06, 19:57   #4238
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
ps polecam Wam ta masc retimax. super krem za 3 zeta
do rak, do stop, do ust....
zastanawiam się czy buzi Karolowi nie smarować nią zamiast kremu ...
moze Monia nasz wątkowy chemik pokusi się o ocenę jego składu pod kątem dzieciaczków
Aż taki chemik to ze mnie nie jest Ale znam tą maść, kosmetyczka mi ją poleciła. Tylko nie jestem pewna czy dla dzieci można? I też czy ta woda w składzie będzie dobra na zimę? Niby w babydream też jest woda ale sama nie wiem.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:57   #4239
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy na wizycie, wszystko super Roksi waży 2337 g 34t0d wg usg, 35t3d wg OM. W dwa tygodnie przykokosiła ok 600 g
Zmierzył mi dzisiaj długość szyjki: 3,80 cm więc elegancko. Przytyłam w dwa tygodnie 1 kg, w sumie 7 kg na plusie.
Wpisał mi daty porodu do karty wg om i usg. Stawia, że urodzę ok 15 grudnia czyli koło terminu z usg

Dzisiaj mieliśmy szkolenie z ratownikiem medycznym- pierwsza pomoc dla niemowląt. Bardzo przydatne informacje, polecam. Mówił też o bezpieczeństwie w domu. Kazał nam wszystkim którzy już mają wyrzucić ochraniacze na łóżeczka. Chodzi o to, że niemowle przekręci się na bok i oprze główką o ochraniacz i będzie uwięziony pomiędzy ochraniaczem i materacem, które nie przepuszczają powietrza co spowoduje brak cyrkulacji powietrza i oddychanie dwutlenkiem węgla -> zaśnięcie.

A teraz idę nadrabiać

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Jak mleko przestanie działać to wypróbuje
Monia
Fajnie ze roksi tak ładnie przybiera 😊

Stary 2016-11-06, 19:59   #4240
kamisha
Zakorzenienie

mewka - w sumie moze by zjadla

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:14   #4241
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Właśnie miałam zamiar się położyć po imprezce, ale moja córka jeszcze ma nie dość zabawy i nie chce jej się spać bo tańczy w brzuchu, więc Was nadrobiłam

Gratuluje zbiorowo udanych wizyt Cieszę się, że dzieciaczki grudniowe tak ładnie rosną

Emosz, mi też lekarz mówił, że dzidzia jest mała a już 3 tygodnie później tak przykosiła, że jest bardzo blisko górnej granicy normy Pyza mamusi

ewelinus, nie martw się wynikami, ja też takie mam co drugą wizytę i lekarz twierdzi, że to standart w ciąży Żurawit to ja łykam non stop a raz jest lepiej, raz gorzej
I doskonale Cię rozumiem z tą kasą i rodzicami... My mieszkamy na wynajętym i uprawiamy kombinacje z opłatami przy tym praktycznie co miesiąc (TŻ ma własną działalność, raz z obrotami lepiej, raz gorzej a ja mam najniższą krajową na umowie o pracę, więc tyle też dostaje z ZUS) a moglibyśmy mieszkać z teściami albo moimi rodzicami, ale wiemy, że to by się kończyło ciągłymi aferami o kasę... Przykro, że tak to traktują, szczególnie, że mają kasę pracując za granicą, masakra. A z tym, że za dużo zużywacie to nie mam słów, macie siedzieć przy lampie naftowej czy co :/? Jak staniecie finansowo na nogi to polecam mieszkanie samemu, ulga niesamowita, warta nawet płaceniu komuś za wynajem

Mój TŻ przy porodzie chce być. Ja mu dałam wybór (mimo, że mi zależy na jego obecności) bo myślę, że jednak faceta nie należy do tego zmuszać.

Ja przy TŻ też nie korzystam z wc czy nie wykonuje jakiejś tam depilacji itp, ale normalnie czasami sobie chodzę w rozciągniętym dresie, bez makijażu z koczkiem na czubku głowy itp, jakoś nie czuję, że muszę być przy nim zawsze ładna i idealna Na początku związku tak miałam, ale teraz wiem, że mu to nie przeszkadza bo i potrafi się na mnie rzucić i w takim wydaniu mniej atrakcyjnym

Ja też myślałam, że jestem walnięta bo oglądam porody na YT i mnie ani to nie przeraża ani nie obrzydza, wręcz daje mi wiarę i napawa optymizmem
Ale pogadamy jak się zacznie czy również będę taka pozytywna

A ostatnio w sr było o szczepieniach, witaminach itp. To każdy maluch w 24h od urodzenia dostaje do mięśniowo wit K (można się nie zgodzić) i wtedy suplenentuje się dzidzie tylko wit D

Wgl to jestem przerażona ilością szczepień, dostaliśmy całą rozpiskę do 2 lat I chyba zdecydujemy się na 6w1 albo chociaż 5w1 po tym jak usłyszałam, że taki bąbel w 2 miesiącu ma mieć 3 szczepienia w ciągu jednej wizyty :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
Velvet czyli w szpitalu dają zastrzyk z wit k
i potem już daje się tylko w domu wit d?
Zapomniałam zapytać się lekarza o to
A kolejna wizytę mam w pon 14 listopada
Bo 11 to święto

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny
Dziękuję za zrozumienie i takie slowa wsparcia, tego mi chyba bhlo trzeba.
My dzis imprezujemy, idziemy na weselicho w rodzinie męża, jest strasznie wczesnie bo o 15, a jutri poprawiny
Wiadomo nie poszaleje z tancami ale do jakis wolniejszych to moze sie pokolyszemy
Wstalam juz z samego rana bo muszę siebie ogarnąć a i poprasowac wszystko bo przez wczorajszego dola nic nie zrobilam praktycznie.
Co do.porodu, moj mezus chce byc przy porodzie, ja do niczego go nie zmuszam, jak.zdąży to będzie hehe
Velvet dokladnie z tymi szczepionkami to masakra tyle jest wkluc w tych refundowanych ze daj spokoj, my wybieramy 5w1. Ale.to temat rzeka sa przeciwnicy i zwolennicy. Kazdy musi sam podjąć decyzje bo tak naprawde ile ludzi tyle opinni.

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

No wlasnie dlatego ja nie kupowalam tych witamin jeszcze bo wydawalo mi sie ze teraz to tylko witamine D sie suplementuje ale to jak dostane indormacje od lekarza to w kazdej chwili w aptece sie kupi.
Nasze malenstwo szaleje w brzuszku? Czy ono szykuje sie na imprezę juz? )
Cieszę się że humor się poprawił
I liczę się wybawilas się ewelinka trochę ☺

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Witam sie w 36 tygodniu i zarazem 9 miesiacu 🎉🎊🎈🍹🎂🍰🍦🍨🍧🍬🍫🍪🍭🍩
Ja chce sobrbetu malinowego dodus 😋
Gratki✌

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Witam się w 37 tygodniu! Zostało nam 30 dni do terminu 😈

Hehe
no to niech będzie Alicja

Super, że na wizycie wszystko ok

Gratki!
Emoszek również gratuluję 😚

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Papaya, tak masz rację co do krztusca, ta szczepionki na NFZ ma gorszy skład. A co do autyzmu to zostało to obalone, aczkolwiek podejrzenia były nie tylko co do szczepionek skojarzonych, ale wszystkich, bo chodziło o rtęć w składzie.
Jeśli chodzi o reakcje dziecka to jest różnie, ja wysyłałam męża, bo nasza córka po jednym ukluciu tak się zapomniała, że nie mogła złapać tchu i siniala, dla mnie to był straszny widok, dlatego nie chodziłam na szczepienia jak nie musiałam.
Mmgi
Mała miała ten bezdech ?
To podobno często się zdarza maluchom
Przypomnijcie mi Później tzn jutro czy we wt bo dziś już nie wstaje z łóżka
Tż tylko donosi mi inki bo mnie suszy po sledziu...😣
To zrobie fotki z książeczki z bezpiecznego malucha
Co trzeba wtedy robić
Proste rzeczy a mogą uratować malucha.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
o mamo, musze doczytać o tych pneumokokach, bo póki co nie mam pojęcia nawet co to jest
Ja nic nie wiem o tych chorobach co o nich piszecie
Pewnie ze strachu na wszystko zaszczepie karola....

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
a ja już 5 odcinków porodów obejrzałam i powiem Wam, że z każdym odcinkiem mam coraz więcej pozytywnej energii i siły, że dam radę
Kuźwa gdzie to leci! Też chcę to oglądać 😣

Stary 2016-11-06, 20:16   #4242
kamisha
Zakorzenienie

wyczytalam w ksiazce ze daje sie maluszkowi zastrzyk z wit,K ktora
zapobiega tzw. krwotocznej chorobie noworodka.. czyli kupujemy tylko D

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

ej i jest jeszcze cos...
jesli maluch jesy karmiony piersua. powinieb dostawax mala dawke (0,25 mikrograna) wit. K, od 2 tyd do 3mies. a o wit. D tzn o dawkowaniu powinien decydowac lekarZ

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-11-06 o 20:18
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:46   #4243
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
I ja najlepiej czuje sie bez staniora
Ja też
Tyle że się boję że będę mieć cycki potem jak afrykańska dzika z buszu 😣

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Załącznik 6729621Załącznik 6729626 moja pomalowama komodka 😍😍😍 teraz jeszcze bardziej mam bol doopy, ze lozeczko nie pomalowane ale odpuszczam 😅
Dodus ładnie Ci wyszło ✌

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Posegregowałam ostatnio ciuszki i na 56 mam tylko 4 pajace 😨 Reszta na 0-3 czyli 62. I zastanawiam sie czy dokupic pajaców na te 56. Ile macie kompletów na 56?
Ja na 56 mam tylko 8 szt body
Reszta potem już na 62...
Jejku może faktycznie dokupić...

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Hejo! 👋
Witam się z posiniaczonym brzuchem... Iza tak szalała w nocy i szaleje nadal, ze juz nie mam sił, cały brzuch obolaly...
Oj będzie się ciągnął ten 9 msc...

Kazik może to chwilowe
I nie będzie aż tak źle
U mnie Karol od wczoraj spokojny
Wkurza mnie to bo akurat zbieglo się to z tą info o tej kobiecie co urodziła martwe dziecko na podłodze
Ona przestała czuć ruchy małej 😐

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Ja dzis po raz pierwszy namarudzilam w nocy na moje dziecko, ze mógłby sie juz urodzić bo ma dosc tej ciąży 🙁
Co za kretyn wymyślił opowieści ze to piękny stan , cudowny czas i w gole !
Jakby tak podsumować to rzyganie , zgaga, zatwardzenia, skurcze wszystkiego co się da, bolące piersi, stawy, kręgosłup, psujące się zęby, wypadające włosy... Do tego w nic się nie mieścisz , nie możesz się wyspać , sapiesz jak staruszka, sikasz jak koń, musisz wywalić ze swojego menu polowe ulubionych potraw i wysłuchiwać porad "specjalistów" na temat tego co powinnaś a czego nie!! a potem w wielkich cierpieniach wydać na swiat potomka
Dobrze ze chociaż na koniec tej męki pojawiają sie przy nas takie cudne małe istotki
Ja jakoś daję radę jeszcze
Chociaż jest coraz ciężej
Mnie doluje fakt że ciągle chodzę w jednych ubraniach
Czuje się jak lump trochę
Otyly lump
A w szafie mam tyleee ubrań
Bo na zimowej wyprzy poszalalam strasznie 😶

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
kochana nie ma problemu ja robie zamowienie po 10tym. wszystko sobie posprawdzam co mi brakuje, dluuga lista sie szykuje

dziekuje

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

my jedziemy na obiad.. generalnie takie z nas lenie.. nawet nic nie mielismy w lodowce...

ja strasznie nie lubie jak ktos mi sie wtraca.. :/

To ja ci dziękuję
Bo mi swoją wkleilas i mialam pkt startowy 😗

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Kiedys nas rodzicow zabraknie i ja nie chcialabym, zeby moje dziecko zostalo same na swiecie, bedzie mialo rodzenstwo to bedzie jakos razniej.
Dodus też tak myślę
Karol pewnie doczeka się kompana do zabawy
Chyba bardzo szybko
Bo my to wiekowi już jesteśmy
Chęć 2 dziecka wynika też stąd
Że mam brata, półtora roku starszego
Z którym świetnie się dogaduje
Kocham nad życie z wzajemnością
I chciałabym żeby Karol też miał taką pokrewna duszę jak ja
Czuje ze nie nigdy nie bede sama na tym świecie nawet gdy rodziców nie będzie że mną
Lub tz by dał nogę bo diabli go tam wiedzą jak tam z nim może być 🙈

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Ja mam 4 rodzeństwa, tż 3 i też nie wyobrażamy sobie, że Marcelek miałby być sam, chętnie dorobimy mu siostrzyczkę, a może nawet wyjdą nam bliźniaczki? w mojej rodzinie często się pojawiają a różnicę wieku chciałabym tak 2-3 lata
Zazdroszczę pozytywnie tylu rodzeństwa
Święta pewnie są radosne i gwarne u was 😊

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
mewka, jak ja ci zazdroszcze zamknięcia na 4 spusty!
liczę, że za tydzień na wizycie usłyszę to samo od gina, bo musimy skonczyc remont

haha, my mamy 39 mkw i też nie do końca zaplanowałam miejsce na wózek
stelaż chyba będzie cały czas w bagażniku a gondole na sufit przywiesze, bo nigdzie indziej miejsca nie ma

wiem, że to cię kompletnie nie pocieszy, ale moja matka ma identyczne teksty
Papaya trzymam kciuki za zagipsowana cipke 😎
Zdazysz ✌

Stary 2016-11-06, 20:48   #4244
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sie zastanawiam czy jakbym zaczęła rodzic to najpierw dzwonić do gin, do TZ (jakby był w pracy wtedy) czy moze pisac na wizażu ?? 🤔🤔🤔
Oczywiscie ze wizaz, jak moglas sie w ogole zastanawiac?

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:54   #4245
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
ej, czy wy też nie umiecie podnieść dupska z wanny już? Ja wczoraj musiałam już wołać o pomoc TŻ bo nie miałam jak się podeprzeć/zamachnąć, żeby wstać
Czuje sie grubo
Nie mam wanny
Nie mam problemu
Ale tz pomaga mi się przekręcac na drugi bok
Lub wstawać z łóżka spychajac z niego
Ale to raczej w formie żartów 😉

Na poważnie to jak usiądę pod prysznicem żeby się ogolic to ciężko mi wstać...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
o matko, nie chciałabym wtedy znać stanu swojego konta
Też prawda
Ja kocham zakupy on line
Dwa razy do roku karta płonie 🙈

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
A ja sie zastanawiam czy jakbym zaczęła rodzic to najpierw dzwonić do gin, do TZ (jakby był w pracy wtedy) czy moze pisac na wizażu ?? 🤔🤔🤔
Ja wykorzystam wszystkie kanały komunikacji!
Najpierw tel do tz żeby szybko wracał z pracy
Potem tel do mamy żeby jechała do szpitala
w międzyczasie gdy będę jechać machne posta
A za 2 h kolejnego że już po i nie ma się czego bac😎
Tak to widzę. Innego scenariusza nie dopuszczam✌

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja sie smialam wczoraz do tz, ze zadzwonie do niego dopiero w momencie hak bede pewna, ze powinnam wyjezdzac do szpitala.

I tylko do tz. Chcialabym, zeby nikt inny nie wiedzial, ze rodze. No chyba ze wy!!! Ale to pewnie na facebooku albo wizazu dalabym wam znac.

Tak jak moim rodzicom powiedzieliśmy o kupnie domu nagle na skypie tak samo pewnie bedzie z Lili. Zadzwonimy na skypie i pokazemy im wnuczke.

Bezpośrednia kreklama!

Mewka... miala. Jeszczenapisać cos i nawiazac do twojej wypowiedzi... no ale ten... kalafior!

Spokojnie lucy
Przypomni sie
Przejdzie ci ten kalafior za jakiś rok
I wrócimy do tematu 😆😆😆

Stary 2016-11-06, 20:56   #4246
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy któraś z Was bierze jeszcze luteinę dopochwowo?
Cytat:
To ja mam brać do 35t0d wg terminu z usg i magnez do 36t0d
Biorę to paskudztwo i mam pociągnąć do następnej wizyty czyli do końca 37 tygodnia. Magnez tak samo.
Nienawidzę tej luteiny 😡

Ja się ostatnio nie odzywam, bo musiałabym cały czas marudzić. Wszystko mnie wnerwia 😕

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:09   #4247
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Wiem co mialam napisac... odnosnie stania w kolejce!
Wczoraj po raz pierwszy sama z siebie chcialam wykorzystać to, ze jestem w ciazy, zeby nie stac w kolejce... w polskim sklepie bylo chyba z 15 os. W kolejce. 2 kasy czynne-jedna kolejka do obu kas. Podeszla. Wzielan najwieksza czekolade milke z mozliwych(dla tz chrzesniaka do prezentu). Patrze na tych wssystkich ludkow... odsłoniłam troszke kurtkę na brzuszku i pytam czy moge... ze mam pieniazki rowne wiec tak szybciutko, a facet (stojący z 2 piwami) tylko krzywo spojrzal i hamsko stwierdzil, ze wszysycy czekaja tylko z czyns malym. Ba szczescie kasjerka spojrzala na mnie i bez problemu powiedziała, ze moge bez kolejki. Pewnie juz sie nie bede wcinac w kolejki no ale sama sie przekonałam jak ludzie reaguja!

Jakos w angislich sklepach i przymierzalniach ci ludzie potrafia sami wpiscic... nawet nie misze nikogo pytac.

Pewnie pomyślał
Taka gruba i jeszcze czekoladę będzie jeść 😛

Wiecie co
to już ostatnie dni
Dałam radę cała ciążę z tym brzuchem latać wszędzie
To dam i teraz
Nie chce mi się denerwować
Jak ktoś zareaguje gdy poproszę o przepuszczenie
Pieprze to...postoje chwilę
Tyle że ja taka zawzieta jestem
No i zdrowa. Bo gdybym źle się czuła to inaczej bym to rozwiązała

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
w sumie nie ma jakiegos specyficznego smaku
Spodziewałam się że gorzkie

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Aż taki chemik to ze mnie nie jest Ale znam tą maść, kosmetyczka mi ją poleciła. Tylko nie jestem pewna czy dla dzieci można? I też czy ta woda w składzie będzie dobra na zimę? Niby w babydream też jest woda ale sama nie wiem.
Tak, o tej wodzie słyszałam też
Że trzeba przez to smarować buzię trochę przed wyjściem
A nie tuż przed

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
mewka - w sumie moze by zjadla

Śledzia
Kami nie jedz
Pić się chce jak diabli 😣

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
wyczytalam w ksiazce ze daje sie maluszkowi zastrzyk z wit,K ktora
zapobiega tzw. krwotocznej chorobie noworodka.. czyli kupujemy tylko D

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

ej i jest jeszcze cos...
jesli maluch jesy karmiony piersua. powinieb dostawax mala dawke (0,25 mikrograna) wit. K, od 2 tyd do 3mies. a o wit. D tzn o dawkowaniu powinien decydowac lekarZ

Ooo dzięki za info kami ✌

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Nadrobilam 😎
Mogę zacząć dalej oglądać serial
Lucy o królowej elzbiecie 😎
Podoba mi się historia Małgorzaty i jej romansu z tym żonatym gościem 😎
Ona śliczna, niczym wloszka
On przystojny żołnierz
Miłość gorąca i zakazana ....
Aaaa ja taka gruba leżę z wielkim brzuchem
Obok tz co wsuwa ciagke te śledzie
Proza życia kuźwa mac 😐

Stary 2016-11-06, 21:19   #4248
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

hejka!
w środę na szkole rodzenia będzie u nas baba z sanepidu.
Będzie gadała o szczepieniach.
Jeśli któraś z Was wyrazi chęć, wkleję notatki.

Teraz też miałam dużo o stanach adaptacyjnych noworodka. czyli co nas powinno niepokoić, a co jest normalne. Nie robiłam notatek, ale jeśli którąś z Was interesuję, to poproszę tżta, usiądziemy razem i napiszemy Wam co nieco.

Byłam wczoraj odebrać wyniki badań. 6 parametrów z krwi mam coś nie tak, ale mało odbiega od normy, więc pewnie będzie w porządku.
Moj N też zrobił te badania i mimo tego, że ciągle narzeka że go coś boli, że pewnie jest chory itp, WSZYSTKO ma w normie. nie ma to jak żyć z hipochondrykiem

Jutro mam wreszcie wizytę. cały miesiąc czekałam. mam nadzieję, że młoda ma 2 kilo i jest malutka hehehe niedoczekanie moje!

Pokłóciłam się dziś trochę z tż, bo gdy byliśmy dziś u moich rodziców na obiedzie, wziął sobie mój tel i zaczął przeglądać FB z nudów i akurat trafił na mój post o teściowej (ten, że kruszynka niedługo będzie z NAMI) i mi w aucie wyrzucił, że dlaczego ja obgaduje jego mamę.
Więc mu wytłumaczyłam, że to nie do końca obgadywanie he he Tylko po prostu wymiana doświadczeń z Wami o tym, co nasze teściowe gadają.
Powiedziałam mu o tym, że jego mama stwierdziła, że od razu po porodzie bierze sobie wolne i będzie u nas siedziała i nam pomagała i że ja sobie tego po prostu nie wyobrażam, że uwazam, że to ten czas dla nas- na obycie się z nową sytuacją i w ogole... że nie chce żeby ktoś nam pomagał nieproszony, bo to my mamy się nauczyć opieki nad dzieckiem, a nie wyręczać się innymi. to mi powiedział, że on nie słyszał, żeby jego mama coś takiego powiedziała. wyrzuciłam mu, że owszem, powiedziała, tylko jak zawsze nie słuchał, tylko siedział i grał w gry.
powiedziałam mu też, że wspomniałam jej o tym, że nie chce żeby ktoś do nas przyjeżdżał przez jakieś dwa tyg to ona stwierdziła, że przecież obca nie jest i ona przyjedzie. Więc musze powiedzieć że tż się z lekka wkurzył i na mamę, i na mnie, że mu nie powiedziałam o słowach mamy. noo.. bo myslałam, że to słyszał. ale stwierdziłam, że jeszcze mu przypomnę bliżej terminu porodu!
na mamę się wkurzył za to, że nie zrozumiała tego, że sobie nie życzę odwiedzin zaraz po porodzie i obwieścił taki wkurzony, że zaraz do niej zadzwoni i on jej powie. moja mina :O i kurde w środku modliłam się, zeby jej nic nie gadał na takim wkurzeniu, bo wyszłabym na jakąś wyrodną osobę. zapewne by ją zakrzyczał przez ten telefon

Cytat:
myślałam, że tylko ja mam już obolały brzuch od tego rozciągania małego. Ale weszłam tutaj i widze, że wszystkie marudzicie
mnie już tak ciąży że serio, nawet na kiblu jak siedzę to się męczę

Cytat:
ej, czy wy też nie umiecie podnieść dupska z wanny już? Ja wczoraj musiałam już wołać o pomoc TŻ bo nie miałam jak się podeprzeć/zamachnąć, żeby wstać
Czuje sie grubo
nie umiem ponieść już dupska nawet z kanapy. często muszę prosić tż żeby mnie wypchnął a w nocy, jak zwlekam się z łóżka to najpierw obracam się na kolana, a potem po kolanach zsuwam się z wyrka.
jak mam się ponieść z pozycji leżącej na plecach, albo chociaż przewrócić na boczek, mój brzuch wygina się w jakiś dziwny kształt, tzn wygląda jak plecy smoka

a najgorzej, że mam takie jesienne buty wiązane wokół kostki. i jak mam je założyć to jestem chora. opracowałam dziś plan, że sznurki do wiązania wkładam do środka buta i tylko je wsuwam na nogi

Cytat:
Dbam tak dbam...ze dziś zaocznym dałam już zaliczenia 🙈
Gwiazdka w tym roku wcześniej
Co się ludziska ucieszyli to ich i moje 😇

Szkoda że ikea nie sprzedaje on line...
miałam Ciebie pytać mewkaa, jakim przedmiotem się zajmujesz? czego nauczasz ?
ludzie na studiach na bank się cieszyli, że dałaś zaliczenia i już poszła fama na wydziale. pewnie inne grupy już się cieszą, że nie będą musieli zakuwać

ps. produkty z ikei możesz kupić online
na ikeomanii np :P na allegro też są :P Ale drożej :P
jak coś to ja jestem z Poznania i jeśli coś potrzebujesz bardzo, to mogę Ci wysłać. bede jechać w tygodniu do Ikei.

Cytat:
Mój tata nie może znieść tego że mam karola w brzuchu
Nie ma opcji żeby dotknął i poczuł kopniaki
Az jakieś 2 dni temu lezelismy przed tv
i ręką dotykał nieświadomie brzucha
Pomyślałam mam cie ptaszku
Karol działaj!
Jak sprzedał dziadkowi kopniaka to aż podskoczyl i uciekł z kanapy
w ogóle to faceci myślą, że te kopniaczki są takie super fajne, ale do mnie np prawda jest zupełnie inna. jak się mała lekko przesuwa to jest fajnie, ale jak już mnie napierdziela z kopytka po żebrach to już nie jest do śmiechu.
wczoraj w ogóle robiła jakieś wygibasy. miałam wrażenie, że chciała się położyć w spak, ale doopa już nie ta i się nie zmieściła
ale co mnie bolało i darłam dzioba na pół bloku to moje

Cytat:
co tu się zastanawiać? najpierw pisz do nas !

Cytat:
O kami rozumie moja miłość do śledzi 😋
i ja też ! ostatnio jadłam 4 dni śledzia w śmietanie z ziemniakami!

Cytat:

ja też bym wolała, żeby wszyscy dowiedzieli się o moim pobycie w szpitalu dopiero po porodzie.
obawiam się tego, że jak komukolwiek napiszemy to co chwile będzie dzwonione z pytaniami "i co? urodziłaś już?"
W ogóle bardzo bym chciała, żeby tż w tym dniu po prostu wyłączył telefon i był tylko dla mnie. Tż w ciągu dnia odbiera tyle bezsensownych telefonów od kumpli, że serio nie uśmiecha mi się co chwile wysłuchiwać jak kolejnej osobie chwali się, że jest na porodówce.
i tak zrobił postęp, bo wyłącza dźwięk na noc. a wcześniej tego nie robił. zrobiłam mu kilka awantur + raz wy☠☠☠ałam ten jego telefon za balkon i się nauczył

Cytat:
można można, to standardowa maść z wit A. dobra na wszystko
ja kupiłam krem na kazdą pogodę z Musteli. kupiłam na allegro za niecałe 20zł. jak się skończy, będę kupować w rossmannie.

Cytat:
Velvet czyli w szpitalu dają zastrzyk z wit k
i potem już daje się tylko w domu wit d?
na szkole rodzenia mówili nam, że jest to jeszcze kwestia nieuzgodniona wśród pediatrów i mamy podawać K lub nie zgodnie z zaleceniami, które dostaniemy na wypisce ze szpitala.

W Poznaniu na polnej podają jednorazowo 1ml w zastrzyku tej wit K i nie zalecają podawania już dodatkowo w domu, a w innych szpitalach podają 0.5ml wit K i w niektórych placówkach piszą na wypisce żeby dawać K, a w niektórych nie.
także położne mówią żeby stosować się do zaleceń, bo każdy szpital podchodzi jeszcze do tego inaczej.

ja myślę, że czy będziesz podawać czy nie, to krzywda się dziecku nie stanie. przez ostatnie lata się dawało i dzieci żyją, a teraz nie zalecają i dzieci nadal żyją

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Nadrobilam 😎
Mogę zacząć dalej oglądać serial
Lucy o królowej elzbiecie 😎
Podoba mi się historia Małgorzaty i jej romansu z tym żonatym gościem 😎
Ona śliczna, niczym wloszka
On przystojny żołnierz
Miłość gorąca i zakazana ....
Aaaa ja taka gruba leżę z wielkim brzuchem
Obok tz co wsuwa ciagke te śledzie
Proza życia kuźwa mac 😐
jaki to serial? na czym leci ?
ja oglądam wszystkie te tureckie pierdoły w tv póki co. ale lubie je bardzo!
dziś niedziela więc goowno w TV

ciesz się, że póki co prozą życia jest lezenie przed TV i wcinanie śledzia, bo niedługo, niczym moja kolezanka z miesięcznym dzieckiem na rękach, będziesz stała albo pod okapem, albo z włączoną suszarką!

Nie pochwaliłam Wam się.
byłam dziś odebrać moje dwa dyplomy ze studiów podyplomowych !
Noo... w sam raz... teraz to mi się raczej przyda papiór na przygotowanie pedagogiczne oraz zintegrowany system nauczania dzieciorków będę szkolić moją Alę
Stary 2016-11-06, 21:33   #4249
papaPapaya
Zakorzenienie

Przekonalyscie mnie, jutro kupuje sledzie i we wtorek robie na obiad sledzie w smietanie 😆

Nigdy nie robilam, pomozecie?

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:36   #4250
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Czuje sie grubo
Mam to samo, wychodzę z niej sposobem, najpierw przekręcam się na bok a potem chwytam półki lub kranu (byle nie odpadł)

Cytat:
Tych ikei jest zdecydowanie za mało
Ikea dla każdego miasta powinna być
Pamiętam jak u mnie nie było
I prosiłam kolegów żeby mi w W-wie coś kupowali
Jakieś ☠☠☠☠☠☠☠y.
Szkoda że ikea nie sprzedaje on line...

Cytat:
o matko, nie chciałabym wtedy znać stanu swojego konta
Dziewczyny bójcie się, bo podobno ma się za jakiś czas pojawić sklep on line Ikei

Cytat:
Emoszku duża ta kluska
Kurde chyba mi się tęskni już za usg i Karolem
Chyba jakoś za 2 tyg będę mieć to ostatnie obowiązkowe
Omg ale zlecialo 🙈
Mewko mi zostało w karcie ciąży pole na tylko jedną i pewnie ostatnią wizytę... przeraża mnie to kiedy to przeleciało, ale już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła wrócić do moich starych spodni

Co do wstawania i przekręcania się w łóżku to ja wykorzystuje w nocy łóżeczko małej, które jest obok naszego, więcej się go chwytam i używam jako poręczy :P
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:42   #4251
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
hejka!
w środę na szkole rodzenia będzie u nas baba z sanepidu.
Będzie gadała o szczepieniach.
Jeśli któraś z Was wyrazi chęć, wkleję notatki.

Teraz też miałam dużo o stanach adaptacyjnych noworodka. czyli co nas powinno niepokoić, a co jest normalne. Nie robiłam notatek, ale jeśli którąś z Was interesuję, to poproszę tżta, usiądziemy razem i napiszemy Wam co nieco.

Byłam wczoraj odebrać wyniki badań. 6 parametrów z krwi mam coś nie tak, ale mało odbiega od normy, więc pewnie będzie w porządku.
Moj N też zrobił te badania i mimo tego, że ciągle narzeka że go coś boli, że pewnie jest chory itp, WSZYSTKO ma w normie. nie ma to jak żyć z hipochondrykiem

Jutro mam wreszcie wizytę. cały miesiąc czekałam. mam nadzieję, że młoda ma 2 kilo i jest malutka hehehe niedoczekanie moje!

Pokłóciłam się dziś trochę z tż, bo gdy byliśmy dziś u moich rodziców na obiedzie, wziął sobie mój tel i zaczął przeglądać FB z nudów i akurat trafił na mój post o teściowej (ten, że kruszynka niedługo będzie z NAMI) i mi w aucie wyrzucił, że dlaczego ja obgaduje jego mamę.
Więc mu wytłumaczyłam, że to nie do końca obgadywanie he he Tylko po prostu wymiana doświadczeń z Wami o tym, co nasze teściowe gadają.
Powiedziałam mu o tym, że jego mama stwierdziła, że od razu po porodzie bierze sobie wolne i będzie u nas siedziała i nam pomagała i że ja sobie tego po prostu nie wyobrażam, że uwazam, że to ten czas dla nas- na obycie się z nową sytuacją i w ogole... że nie chce żeby ktoś nam pomagał nieproszony, bo to my mamy się nauczyć opieki nad dzieckiem, a nie wyręczać się innymi. to mi powiedział, że on nie słyszał, żeby jego mama coś takiego powiedziała. wyrzuciłam mu, że owszem, powiedziała, tylko jak zawsze nie słuchał, tylko siedział i grał w gry.
powiedziałam mu też, że wspomniałam jej o tym, że nie chce żeby ktoś do nas przyjeżdżał przez jakieś dwa tyg to ona stwierdziła, że przecież obca nie jest i ona przyjedzie. Więc musze powiedzieć że tż się z lekka wkurzył i na mamę, i na mnie, że mu nie powiedziałam o słowach mamy. noo.. bo myslałam, że to słyszał. ale stwierdziłam, że jeszcze mu przypomnę bliżej terminu porodu!
na mamę się wkurzył za to, że nie zrozumiała tego, że sobie nie życzę odwiedzin zaraz po porodzie i obwieścił taki wkurzony, że zaraz do niej zadzwoni i on jej powie. moja mina :O i kurde w środku modliłam się, zeby jej nic nie gadał na takim wkurzeniu, bo wyszłabym na jakąś wyrodną osobę. zapewne by ją zakrzyczał przez ten telefon

mnie już tak ciąży że serio, nawet na kiblu jak siedzę to się męczę

nie umiem ponieść już dupska nawet z kanapy. często muszę prosić tż żeby mnie wypchnął a w nocy, jak zwlekam się z łóżka to najpierw obracam się na kolana, a potem po kolanach zsuwam się z wyrka.
jak mam się ponieść z pozycji leżącej na plecach, albo chociaż przewrócić na boczek, mój brzuch wygina się w jakiś dziwny kształt, tzn wygląda jak plecy smoka

a najgorzej, że mam takie jesienne buty wiązane wokół kostki. i jak mam je założyć to jestem chora. opracowałam dziś plan, że sznurki do wiązania wkładam do środka buta i tylko je wsuwam na nogi

miałam Ciebie pytać mewkaa, jakim przedmiotem się zajmujesz? czego nauczasz ?
ludzie na studiach na bank się cieszyli, że dałaś zaliczenia i już poszła fama na wydziale. pewnie inne grupy już się cieszą, że nie będą musieli zakuwać

ps. produkty z ikei możesz kupić online
na ikeomanii npna allegro też sąAle drożej
jak coś to ja jestem z Poznania i jeśli coś potrzebujesz bardzo, to mogę Ci wysłać. bede jechać w tygodniu do Ikei.

w ogóle to faceci myślą, że te kopniaczki są takie super fajne, ale do mnie np prawda jest zupełnie inna. jak się mała lekko przesuwa to jest fajnie, ale jak już mnie napierdziela z kopytka po żebrach to już nie jest do śmiechu.
wczoraj w ogóle robiła jakieś wygibasy. miałam wrażenie, że chciała się położyć w spak, ale doopa już nie ta i się nie zmieściła
ale co mnie bolało i darłam dzioba na pół bloku to moje

co tu się zastanawiać? najpierw pisz do nas !

i ja też ! ostatnio jadłam 4 dni śledzia w śmietanie z ziemniakami!

ja też bym wolała, żeby wszyscy dowiedzieli się o moim pobycie w szpitalu dopiero po porodzie.
obawiam się tego, że jak komukolwiek napiszemy to co chwile będzie dzwonione z pytaniami "i co? urodziłaś już?"
W ogóle bardzo bym chciała, żeby tż w tym dniu po prostu wyłączył telefon i był tylko dla mnie. Tż w ciągu dnia odbiera tyle bezsensownych telefonów od kumpli, że serio nie uśmiecha mi się co chwile wysłuchiwać jak kolejnej osobie chwali się, że jest na porodówce.
i tak zrobił postęp, bo wyłącza dźwięk na noc. a wcześniej tego nie robił. zrobiłam mu kilka awantur + raz wy☠☠☠ałam ten jego telefon za balkon i się nauczył

można można, to standardowa maść z wit A. dobra na wszystko
ja kupiłam krem na kazdą pogodę z Musteli. kupiłam na allegro za niecałe 20zł. jak się skończy, będę kupować w rossmannie.

na szkole rodzenia mówili nam, że jest to jeszcze kwestia nieuzgodniona wśród pediatrów i mamy podawać K lub nie zgodnie z zaleceniami, które dostaniemy na wypisce ze szpitala.

W Poznaniu na polnej podają jednorazowo 1ml w zastrzyku tej wit K i nie zalecają podawania już dodatkowo w domu, a w innych szpitalach podają 0.5ml wit K i w niektórych placówkach piszą na wypisce żeby dawać K, a w niektórych nie.
także położne mówią żeby stosować się do zaleceń, bo każdy szpital podchodzi jeszcze do tego inaczej.

ja myślę, że czy będziesz podawać czy nie, to krzywda się dziecku nie stanie. przez ostatnie lata się dawało i dzieci żyją, a teraz nie zalecają i dzieci nadal żyją

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

jaki to serial? na czym leci ?
ja oglądam wszystkie te tureckie pierdoły w tv póki co. ale lubie je bardzo!
dziś niedziela więc goowno w TV

ciesz się, że póki co prozą życia jest lezenie przed TV i wcinanie śledzia, bo niedługo, niczym moja kolezanka z miesięcznym dzieckiem na rękach, będziesz stała albo pod okapem, albo z włączoną suszarką!

Nie pochwaliłam Wam się.
Noo... w sam raz... teraz to mi się raczej przyda papiór na przygotowanie pedagogiczne oraz zintegrowany system nauczania dzieciorków będę szkolić moją Alę
Hmm... tak sie rozpisalas, ze jak skonczylam czytac i zaczelam pisac to nie wiem co... fo sie ze mna dzis dzieje???

Dobra... wiem.
Notatki! Ja jak najbardziej poprosze. Szkole rodzenia zaczynam w czwartek i potem mam w nastepny wtorek i bye... wiec ubogo i malo!

Folinka... jak twoja szkola rodzenia?Gdzie ty sie podziewasz??? Brakuje mi bratniej duszy z UK.

Daria co do tesciowej... u mnie tz nawet nie dopuszcza mysli, zeby jego mama z nami mieszkala! Przychodziła kiedy chce itp. Ale.. ale... jak mu powiedziałam, ze po porodzie bedzie chwilę sam prasowal swoje koszule to wymyslil, ze wypierze wszystkie na raz na cale 2 tyg. Do przodu i ponarzeka do mamusi, ze trzeba mu popracować. Przywiezie mame i bedzie mial kto prasowac! Moja tesciowa jest kochana-wiem, ze sie o mnie troszczy i wogole ale nie lubie w niej tego, ze lubi narzucać swoje zdanie i zawsze ona ma racje!

Co do porodowki! Tz mawłączyć flight mode! Taka jest umowa. No i ja tez z tym, ze ja co nieco wam musze napisac jak sie zacznie! No i ma cykac zdjęcia jak tylko mi położa Liliane ale to takie tylko dla nas fotki. Reszta zobaczy moja ksiezniczke piękną i ubrana!

Z ta wit. K to istny cyrk! W moim miescie sa 2 szpitale. W jednym tez zalecaja w drugim nie bo daja wieksza dawke w zastrzyku. Ja mam i zamierzam dawac. Rozmawialam z kuzynkami, które rodzily w tym szpitalu gdzie na chce rodzic. Usluszaly, ze moga ale.nie trzeba... wiec samowolka? Wit. D wcale nie zalecaja!!! Ale ja chce dawacm po pierwsze sama suplementuje caly rok bo mieszkam w kraju, w którym slonce to deficyt. Liliana bedzie dostawala cale dzieciństwo wit. D.

Wlasnie powiedzialam do tz, ze ide do pracy jutro. Mam sie oszczędzać i jak najmniej siedziec przy kompie. Pewnie poldnia pospaceruje bo wtedy czuje sie duzo lepiej.
W czwartek bede sie juz zegnac z szefowa... nadal nie wierze, ze za półtora tyg koncze prace!!!

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Co do lozka! Mi jest naprawde ciężko wstawac. Jak szukalismy lozka do sypialni to wszystkie kobietki mi mowily "bierz niskie, po porodzie ciezko sie wstaje z wysokiego lozka"... no i wybralam niskie ale chyba przegielam po całości bo mamy materac 9cm nad ziemia!

Stary 2016-11-06, 22:11   #4252
iwona335
Zakorzenienie

Mam wrazenie ze moj brzuch sie zmniejszyl o.O
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 22:13   #4253
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
A mnie matka znów wydziedziczyła
Mądra baba stwierdziła, że jej potrzebuję tylko wtedy jak chcę kasę!! Nigdy od niej kasy nie chciałam, więc podejrzewam, że chodzi jej o tę, którą dała na wózek... o ja naiwna myślałam, że to z dobrego serca A jednak nie, to kolejny dobry pretekst do wyżywania się na mnie.
Jeszcze stwierdziła, że zrujnowałam jej radość z posiadania wnuczki moim byciem "beszczelną"
Do tego, że mam o niej zapomnieć i zająć się moim "tatulkiem" i teściową bo matki już nie mam. A kiedyś miałam...?
Mam jej serdecznie dość. Kończę definitywnie z nią kontakt.
Szok, że Mama potrafi się tak zachowywać...Współczuje Ci
Stary 2016-11-06, 22:15   #4254
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Może poszło Ci jeszcze w cyce i się zaburzyły proporcje i Ci się tak wydaje?
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 22:25   #4255
monika0185
Zakorzenienie

Luteina jest też przeciw skracaniu szyjki i np ja brałam aby mi się polip z powrotem nie pojawił i chyba też na wchłonięcie krwiaczka

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
W szpitalu właśnie mi powiedzieli, że najlepiej poszukać na własną rękę bo u nas nie ma takiej wypożyczalni. Mąż mnie właśnie trochę wkurzył, bo stwierdził, że wg niego to zbędny wydatek Fakt, spory i nie brałam tego pod uwagę tak samo jak laktatora, ale to ja będę cały czas z synkiem, a nie raz na miesiąc i to ja będę co noc zastanawiała się czy mogę położyć się spać czy może powinnam siedzieć i pilnować. To mi oczywiście w 100% nie zapewni bezpieczeństwa, ale nigdy nie wiemy co i kiedy się wydarzy.
Jakbym kupowała to Babysense5 lub snooza. Dla wcześniaczka to nawet bym się nie zastanawiała czy kupować czy nie.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Kubuś ma założony taki do pieluszki, Snuza Halo. Jak patrzę, to wszędzie cena prawie 450zł. Popytam jeszcze u siebie w sklepach medycznych, ale podejrzewam, że cena będzie nie mniejsza, a wręcz przeciwnie.
Snuza jest mobilny i wszędzie go weźmiesz. Babysense5 jest tańszy ale do wózka już nie dasz.
Stary 2016-11-06, 22:28   #4256
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Co do lozka! Mi jest naprawde ciężko wstawac. Jak szukalismy lozka do sypialni to wszystkie kobietki mi mowily "bierz niskie, po porodzie ciezko sie wstaje z wysokiego lozka"... no i wybralam niskie ale chyba przegielam po całości bo mamy materac 9cm nad ziemia!
mi się wydaję, że z niskiego łózka się gorzej wstaje, dlatego odrzuciłam takie mega niskie na rzecz takiego przecietnego
Tak samo z autem , ja mam suva wiec jest wyższy i łatwiej mi wysiąść, z auta TZ to najlepiej na czworaka wysiadać
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 22:33   #4257
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Monia
Ty masz taaaka wiedzę że chce rodzic z Tobą 😎
Ja czuję że jak to się zacznie
To chyba oszaleje i będzie wolna amerykanka u mnie 😶
hehe żebym ja tą wiedzę z sr nie zapomniała przy pierwszym lepszym skurczu Tutaj liczę na Mężusia A mi się wydaje, że Tobie to pójdzie jak z procy strzelił a psik i Karol na klacie!

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Hihi najlepiej wszystko na raz
Stary 2016-11-06, 22:47   #4258
itstoolatex3
Zakorzenienie

Kluje mnie w pochwie cały dzień dzisiaj, ciekawe czy to szyjka czy co się dzieje 😕

Ja tez bym kupowała dla wczesniaka monitor oddechu, dla Marcelka się wstrzymalismy na razie ale możliwe ze dokupimu po porodzie. W ogóle to w nocy mi się śniło ze robi mi się rozwarcie i ze stanęło na 8cm i nie chciało iść dalej 😊

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 22:58   #4259
monika0185
Zakorzenienie

Soulie ja też nie lubie tej luteiny, zwłaszcza 100. W środku mam takie grudki jakby zaprawa murarska. Przez to jeszcze gorzej się ją aplikuje. Bez żelu się za to nie zabieram I czekam też aż ją skończę i wtedy zabiorę się za masaż krocza

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

malaDarunia ja bardzo chętnie poczytam Twoje notatki z sr i o szczepieniach też

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Nie pochwaliłam Wam się.
Wspaniale! Gratulacje!
Stary 2016-11-06, 22:58   #4260
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Moze zaczął opadac???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości