|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
Tylko takie twardnienie pod brzuchem Przez chwilę i puszcza Do pt myślałam że to coś złego Ale to ta macica ćwiczy podobno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Ciekawe jak tam moja anemia i mój pęcherz 🤔 Czy tylko mi się nie chce tych badań robić Nie lubię wychodzić z domu bez porannej dawki ciepłego płynu do organizmu Teraz Inka, herbata, gorące mleko A kiedyś kawusia 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Skoro dodają otuchy Też chcę 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tylko do tz. Chcialabym, zeby nikt inny nie wiedzial, ze rodze. No chyba ze wy!!! Ale to pewnie na facebooku albo wizazu dalabym wam znac. Tak jak moim rodzicom powiedzieliśmy o kupnie domu nagle na skypie tak samo pewnie bedzie z Lili. Zadzwonimy na skypie i pokazemy im wnuczke. Bezpośrednia kreklama! Mewka... miala. Jeszczenapisać cos i nawiazac do twojej wypowiedzi... no ale ten... kalafior! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-11-07 o 16:46 Powód: Reklama w cytacie. |
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nóg jakoś nie mogę Bolą mnie 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
Wiem co mialam napisac... odnosnie stania w kolejce!
Wczoraj po raz pierwszy sama z siebie chcialam wykorzystać to, ze jestem w ciazy, zeby nie stac w kolejce... w polskim sklepie bylo chyba z 15 os. W kolejce. 2 kasy czynne-jedna kolejka do obu kas. Podeszla. Wzielan najwieksza czekolade milke z mozliwych(dla tz chrzesniaka do prezentu). Patrze na tych wssystkich ludkow... odsłoniłam troszke kurtkę na brzuszku i pytam czy moge... ze mam pieniazki rowne wiec tak szybciutko, a facet (stojący z 2 piwami) tylko krzywo spojrzal i hamsko stwierdzil, ze wszysycy czekaja tylko z czyns malym. Ba szczescie kasjerka spojrzala na mnie i bez problemu powiedziała, ze moge bez kolejki. Pewnie juz sie nie bede wcinac w kolejki no ale sama sie przekonałam jak ludzie reaguja! Jakos w angislich sklepach i przymierzalniach ci ludzie potrafia sami wpiscic... nawet nie misze nikogo pytac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4235 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trudna sytuacja Trzeba znaleźć jakiś kompromis Tż rozmawiał z nimi? Przecież za przeproszeniem starcie się i dorzucacie się Wszystkim jest ciężko nie tylko im ... Wg mnie nie ma co podejmować zbyt pochopnych decyzji ws wyprowadzki Bo najem jest kosztowny Ale trzeba by spokojnie z nimi, jak nie raz, to dwa, czy 10 razy pogadać... Zadanie dla tz bo tobie teraz nie wolno się denerwować Będę trzymać kciuki żeby sytuacja uspokoiła się i żebyś nie musiała o tym myśleć i dolowac się tym 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Cieszę się że wizyta udana Oby tak dalej 💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Ja jem te śledzie Zaraz się schaftam przez Ciebie 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde chyba mi się tęskni już za usg i Karolem Chyba jakoś za 2 tyg będę mieć to ostatnie obowiązkowe Omg ale zlecialo 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Bardzo mi przykro ewelinka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Chyba przegielam z tym sledziem Kończę właśnie 2 inke I ciągle chce mi się pić... To będzie ciężka noc co nie Karol 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale znam tą maść, kosmetyczka mi ją poleciła. Tylko nie jestem pewna czy dla dzieci można? I też czy ta woda w składzie będzie dobra na zimę? Niby w babydream też jest woda ale sama nie wiem.
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie ze roksi tak ładnie przybiera 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
mewka - w sumie moze by zjadla
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4241 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i potem już daje się tylko w domu wit d? Zapomniałam zapytać się lekarza o to A kolejna wizytę mam w pon 14 listopada Bo 11 to święto Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
I liczę się wybawilas się ewelinka trochę ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Ja chce sobrbetu malinowego dodus 😋 Gratki✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
Mała miała ten bezdech ? To podobno często się zdarza maluchom Przypomnijcie mi Później tzn jutro czy we wt bo dziś już nie wstaje z łóżka Tż tylko donosi mi inki bo mnie suszy po sledziu...😣 To zrobie fotki z książeczki z bezpiecznego malucha Co trzeba wtedy robić Proste rzeczy a mogą uratować malucha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Pewnie ze strachu na wszystko zaszczepie karola.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
||||||
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
wyczytalam w ksiazce ze daje sie maluszkowi zastrzyk z wit,K ktora
zapobiega tzw. krwotocznej chorobie noworodka.. czyli kupujemy tylko D Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- ej i jest jeszcze cos... jesli maluch jesy karmiony piersua. powinieb dostawax mala dawke (0,25 mikrograna) wit. K, od 2 tyd do 3mies. a o wit. D tzn o dawkowaniu powinien decydowac lekarZ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-11-06 o 20:18 |
|
|
|
#4243 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Ja też
Tyle że się boję że będę mieć cycki potem jak afrykańska dzika z buszu 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Reszta potem już na 62... Jejku może faktycznie dokupić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
I nie będzie aż tak źle U mnie Karol od wczoraj spokojny Wkurza mnie to bo akurat zbieglo się to z tą info o tej kobiecie co urodziła martwe dziecko na podłodze Ona przestała czuć ruchy małej 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Chociaż jest coraz ciężej Mnie doluje fakt że ciągle chodzę w jednych ubraniach Czuje się jak lump trochę Otyly lump A w szafie mam tyleee ubrań Bo na zimowej wyprzy poszalalam strasznie 😶 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Bo mi swoją wkleilas i mialam pkt startowy 😗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Karol pewnie doczeka się kompana do zabawy Chyba bardzo szybko Bo my to wiekowi już jesteśmy Chęć 2 dziecka wynika też stąd Że mam brata, półtora roku starszego Z którym świetnie się dogaduje Kocham nad życie z wzajemnością I chciałabym żeby Karol też miał taką pokrewna duszę jak ja Czuje ze nie nigdy nie bede sama na tym świecie nawet gdy rodziców nie będzie że mną Lub tz by dał nogę bo diabli go tam wiedzą jak tam z nim może być 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Święta pewnie są radosne i gwarne u was 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Zdazysz ✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4245 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam problemu Ale tz pomaga mi się przekręcac na drugi bok Lub wstawać z łóżka spychajac z niego Ale to raczej w formie żartów 😉 Na poważnie to jak usiądę pod prysznicem żeby się ogolic to ciężko mi wstać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Też prawda Ja kocham zakupy on line Dwa razy do roku karta płonie 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Najpierw tel do tz żeby szybko wracał z pracy Potem tel do mamy żeby jechała do szpitala w międzyczasie gdy będę jechać machne posta A za 2 h kolejnego że już po i nie ma się czego bac😎 Tak to widzę. Innego scenariusza nie dopuszczam✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Przypomni sie Przejdzie ci ten kalafior za jakiś rok I wrócimy do tematu 😆😆😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
Biorę to paskudztwo i mam pociągnąć do następnej wizyty czyli do końca 37 tygodnia. Magnez tak samo.
Nienawidzę tej luteiny 😡 Ja się ostatnio nie odzywam, bo musiałabym cały czas marudzić. Wszystko mnie wnerwia 😕 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4247 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka gruba i jeszcze czekoladę będzie jeść 😛 Wiecie co to już ostatnie dni Dałam radę cała ciążę z tym brzuchem latać wszędzie To dam i teraz Nie chce mi się denerwować Jak ktoś zareaguje gdy poproszę o przepuszczenie Pieprze to...postoje chwilę Tyle że ja taka zawzieta jestem No i zdrowa. Bo gdybym źle się czuła to inaczej bym to rozwiązała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Spodziewałam się że gorzkie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
Że trzeba przez to smarować buzię trochę przed wyjściem A nie tuż przed Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Kami nie jedz Pić się chce jak diabli 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Nadrobilam 😎 Mogę zacząć dalej oglądać serial Lucy o królowej elzbiecie 😎 Podoba mi się historia Małgorzaty i jej romansu z tym żonatym gościem 😎 Ona śliczna, niczym wloszka On przystojny żołnierz Miłość gorąca i zakazana .... Aaaa ja taka gruba leżę z wielkim brzuchem Obok tz co wsuwa ciagke te śledzie Proza życia kuźwa mac 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4248 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka!
w środę na szkole rodzenia będzie u nas baba z sanepidu. Będzie gadała o szczepieniach. Jeśli któraś z Was wyrazi chęć, wkleję notatki. Teraz też miałam dużo o stanach adaptacyjnych noworodka. czyli co nas powinno niepokoić, a co jest normalne. Nie robiłam notatek, ale jeśli którąś z Was interesuję, to poproszę tżta, usiądziemy razem i napiszemy Wam co nieco. Byłam wczoraj odebrać wyniki badań. 6 parametrów z krwi mam coś nie tak, ale mało odbiega od normy, więc pewnie będzie w porządku. Moj N też zrobił te badania i mimo tego, że ciągle narzeka że go coś boli, że pewnie jest chory itp, WSZYSTKO ma w normie. nie ma to jak żyć z hipochondrykiem ![]() Jutro mam wreszcie wizytę. cały miesiąc czekałam. mam nadzieję, że młoda ma 2 kilo i jest malutka hehehe niedoczekanie moje! ![]() Pokłóciłam się dziś trochę z tż, bo gdy byliśmy dziś u moich rodziców na obiedzie, wziął sobie mój tel i zaczął przeglądać FB z nudów i akurat trafił na mój post o teściowej (ten, że kruszynka niedługo będzie z NAMI) i mi w aucie wyrzucił, że dlaczego ja obgaduje jego mamę. Więc mu wytłumaczyłam, że to nie do końca obgadywanie he he Tylko po prostu wymiana doświadczeń z Wami o tym, co nasze teściowe gadają.Powiedziałam mu o tym, że jego mama stwierdziła, że od razu po porodzie bierze sobie wolne i będzie u nas siedziała i nam pomagała i że ja sobie tego po prostu nie wyobrażam, że uwazam, że to ten czas dla nas- na obycie się z nową sytuacją i w ogole... że nie chce żeby ktoś nam pomagał nieproszony, bo to my mamy się nauczyć opieki nad dzieckiem, a nie wyręczać się innymi. to mi powiedział, że on nie słyszał, żeby jego mama coś takiego powiedziała. wyrzuciłam mu, że owszem, powiedziała, tylko jak zawsze nie słuchał, tylko siedział i grał w gry. powiedziałam mu też, że wspomniałam jej o tym, że nie chce żeby ktoś do nas przyjeżdżał przez jakieś dwa tyg to ona stwierdziła, że przecież obca nie jest i ona przyjedzie. Więc musze powiedzieć że tż się z lekka wkurzył i na mamę, i na mnie, że mu nie powiedziałam o słowach mamy. noo.. bo myslałam, że to słyszał. ale stwierdziłam, że jeszcze mu przypomnę bliżej terminu porodu! na mamę się wkurzył za to, że nie zrozumiała tego, że sobie nie życzę odwiedzin zaraz po porodzie i obwieścił taki wkurzony, że zaraz do niej zadzwoni i on jej powie. moja mina :O i kurde w środku modliłam się, zeby jej nic nie gadał na takim wkurzeniu, bo wyszłabym na jakąś wyrodną osobę. zapewne by ją zakrzyczał przez ten telefon ![]() Cytat:
Cytat:
jak mam się ponieść z pozycji leżącej na plecach, albo chociaż przewrócić na boczek, mój brzuch wygina się w jakiś dziwny kształt, tzn wygląda jak plecy smoka ![]() a najgorzej, że mam takie jesienne buty wiązane wokół kostki. i jak mam je założyć to jestem chora. opracowałam dziś plan, że sznurki do wiązania wkładam do środka buta i tylko je wsuwam na nogi ![]() Cytat:
ludzie na studiach na bank się cieszyli, że dałaś zaliczenia i już poszła fama na wydziale. pewnie inne grupy już się cieszą, że nie będą musieli zakuwać ![]() ps. produkty z ikei możesz kupić online na ikeomanii np :P na allegro też są :P Ale drożej :P jak coś to ja jestem z Poznania i jeśli coś potrzebujesz bardzo, to mogę Ci wysłać. bede jechać w tygodniu do Ikei. Cytat:
wczoraj w ogóle robiła jakieś wygibasy. miałam wrażenie, że chciała się położyć w spak, ale doopa już nie ta i się nie zmieściła ale co mnie bolało i darłam dzioba na pół bloku to moje ![]() ![]() Cytat:
![]() i ja też ! ostatnio jadłam 4 dni śledzia w śmietanie z ziemniakami! ![]() Cytat:
obawiam się tego, że jak komukolwiek napiszemy to co chwile będzie dzwonione z pytaniami "i co? urodziłaś już?" W ogóle bardzo bym chciała, żeby tż w tym dniu po prostu wyłączył telefon i był tylko dla mnie. Tż w ciągu dnia odbiera tyle bezsensownych telefonów od kumpli, że serio nie uśmiecha mi się co chwile wysłuchiwać jak kolejnej osobie chwali się, że jest na porodówce. i tak zrobił postęp, bo wyłącza dźwięk na noc. a wcześniej tego nie robił. zrobiłam mu kilka awantur + raz wy☠☠☠ałam ten jego telefon za balkon i się nauczył ![]() ![]() Cytat:
![]() ja kupiłam krem na kazdą pogodę z Musteli. kupiłam na allegro za niecałe 20zł. jak się skończy, będę kupować w rossmannie. Cytat:
W Poznaniu na polnej podają jednorazowo 1ml w zastrzyku tej wit K i nie zalecają podawania już dodatkowo w domu, a w innych szpitalach podają 0.5ml wit K i w niektórych placówkach piszą na wypisce żeby dawać K, a w niektórych nie. także położne mówią żeby stosować się do zaleceń, bo każdy szpital podchodzi jeszcze do tego inaczej. ja myślę, że czy będziesz podawać czy nie, to krzywda się dziecku nie stanie. przez ostatnie lata się dawało i dzieci żyją, a teraz nie zalecają i dzieci nadal żyją ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
ja oglądam wszystkie te tureckie pierdoły w tv póki co. ale lubie je bardzo! dziś niedziela więc goowno w TV ciesz się, że póki co prozą życia jest lezenie przed TV i wcinanie śledzia, bo niedługo, niczym moja kolezanka z miesięcznym dzieckiem na rękach, będziesz stała albo pod okapem, albo z włączoną suszarką! ![]() Nie pochwaliłam Wam się. byłam dziś odebrać moje dwa dyplomy ze studiów podyplomowych ! Noo... w sam raz... teraz to mi się raczej przyda papiór na przygotowanie pedagogiczne oraz zintegrowany system nauczania dzieciorków będę szkolić moją Alę
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Przekonalyscie mnie, jutro kupuje sledzie i we wtorek robie na obiad sledzie w smietanie 😆
Nigdy nie robilam, pomozecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4250 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny bójcie się, bo podobno ma się za jakiś czas pojawić sklep on line Ikei ![]() Cytat:
![]() Co do wstawania i przekręcania się w łóżku to ja wykorzystuje w nocy łóżeczko małej, które jest obok naszego, więcej się go chwytam i używam jako poręczy :P |
|||
|
|
|
#4251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra... wiem. Notatki! Ja jak najbardziej poprosze. Szkole rodzenia zaczynam w czwartek i potem mam w nastepny wtorek i bye... wiec ubogo i malo! Folinka... jak twoja szkola rodzenia?Gdzie ty sie podziewasz??? Brakuje mi bratniej duszy z UK. Daria co do tesciowej... u mnie tz nawet nie dopuszcza mysli, zeby jego mama z nami mieszkala! Przychodziła kiedy chce itp. Ale.. ale... jak mu powiedziałam, ze po porodzie bedzie chwilę sam prasowal swoje koszule to wymyslil, ze wypierze wszystkie na raz na cale 2 tyg. Do przodu i ponarzeka do mamusi, ze trzeba mu popracować. Przywiezie mame i bedzie mial kto prasowac! Moja tesciowa jest kochana-wiem, ze sie o mnie troszczy i wogole ale nie lubie w niej tego, ze lubi narzucać swoje zdanie i zawsze ona ma racje! Co do porodowki! Tz mawłączyć flight mode! Taka jest umowa. No i ja tez z tym, ze ja co nieco wam musze napisac jak sie zacznie! No i ma cykac zdjęcia jak tylko mi położa Liliane ale to takie tylko dla nas fotki. Reszta zobaczy moja ksiezniczke piękną i ubrana! Z ta wit. K to istny cyrk! W moim miescie sa 2 szpitale. W jednym tez zalecaja w drugim nie bo daja wieksza dawke w zastrzyku. Ja mam i zamierzam dawac. Rozmawialam z kuzynkami, które rodzily w tym szpitalu gdzie na chce rodzic. Usluszaly, ze moga ale.nie trzeba... wiec samowolka? Wit. D wcale nie zalecaja!!! Ale ja chce dawacm po pierwsze sama suplementuje caly rok bo mieszkam w kraju, w którym slonce to deficyt. Liliana bedzie dostawala cale dzieciństwo wit. D. Wlasnie powiedzialam do tz, ze ide do pracy jutro. Mam sie oszczędzać i jak najmniej siedziec przy kompie. Pewnie poldnia pospaceruje bo wtedy czuje sie duzo lepiej. W czwartek bede sie juz zegnac z szefowa... nadal nie wierze, ze za półtora tyg koncze prace!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Co do lozka! Mi jest naprawde ciężko wstawac. Jak szukalismy lozka do sypialni to wszystkie kobietki mi mowily "bierz niskie, po porodzie ciezko sie wstaje z wysokiego lozka"... no i wybralam niskie ale chyba przegielam po całości bo mamy materac 9cm nad ziemia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrazenie ze moj brzuch sie zmniejszyl o.O
|
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4254 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Luteina jest też przeciw skracaniu szyjki i np ja brałam aby mi się polip z powrotem nie pojawił i chyba też na wchłonięcie krwiaczka
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Snuza jest mobilny i wszędzie go weźmiesz. Babysense5 jest tańszy ale do wózka już nie dasz. |
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo z autem , ja mam suva wiec jest wyższy i łatwiej mi wysiąść, z auta TZ to najlepiej na czworaka wysiadać
|
|
|
|
|
#4257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj liczę na Mężusia A mi się wydaje, że Tobie to pójdzie jak z procy strzelił a psik i Karol na klacie!---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Kluje mnie w pochwie cały dzień dzisiaj, ciekawe czy to szyjka czy co się dzieje 😕
Ja tez bym kupowała dla wczesniaka monitor oddechu, dla Marcelka się wstrzymalismy na razie ale możliwe ze dokupimu po porodzie. W ogóle to w nocy mi się śniło ze robi mi się rozwarcie i ze stanęło na 8cm i nie chciało iść dalej 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Soulie ja też nie lubie tej luteiny, zwłaszcza 100. W środku mam takie grudki jakby zaprawa murarska. Przez to jeszcze gorzej się ją aplikuje. Bez żelu się za to nie zabieram
I czekam też aż ją skończę i wtedy zabiorę się za masaż krocza ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- malaDarunia ja bardzo chętnie poczytam Twoje notatki z sr i o szczepieniach też ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Zadomowienie
|
Moze zaczął opadac???
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

aż się zmęczyłam 
mysl tylko o tym co pozytywne, dla siebie i Bobasa. Bedzie dobrze!
Mała ułożona elegancko główką w dół, podobno nisko głową dlatego mnie tak po pęcherzu łupie, a nogi przy samym żołądku - jednym słowem Matka, bądź dzielna
mamy zdjecie stópek i troche buziaka, ale rączką się zasłaniała 

I chyba zdecydujemy się na 6w1 albo chociaż 5w1 po tym jak usłyszałam, że taki bąbel w 2 miesiącu ma mieć 3 szczepienia w ciągu jednej wizyty :/