Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-22, 13:53   #241
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Ja odstawiam od dziś witaminy. Zaczęłam wymiotywac po nich jak kot.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 13:53   #242
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wiem, nie mam porównania. Czytałam tylko na forum fb "osiem gwiazdek", że bardziej polecany jest pebble. Może dzisiaj w sklepie dowiem się czegoś więcej, zobaczymy. Mało jeszcze wiem na ten temat, mąz miał się zagłębić w foteliki.
Co do bazy, to my w sumie i tak nie mamy w aucie isofixa i będziemy wpinać pasami, może w przyszłości zmienimy auto, ale póki co się nie zanosi.
My będziemy kupować maxi cosi cabrio i do tego bazę family fix bo będzie pasować do następnego fotelika
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 13:57   #243
norka93
Wtajemniczenie

Witajcie Mamusie!

Dziękuję za tak serdeczny odzew w sprawie, Anielki. Dzisiaj pospałyśmy od ok. 24 do 11:30, o szok.. Widocznie zmęczona byłam po wczorajszym. Posiedzieliśmy sobie u koleżanki, która prawie 3 tygodnie temu urodziła prześlicznego, przepieknego chłopczyka. On urodził się taki drobniutki, nie ważył jakoś tak standardowo. Wczoraj był taki maciupki, dobija do 3000 gram, a co dopiero prawie 3 tygodnie temu po porodzie.. Patrzyłam na niego jak w obrazek.

Gosiu, oczywiście, że nie obrażam się za Dankę, to nawet zabawne jest.

Elu, śliczne spodenki, osobiście uważam, że chłopakom pasuje taki szary dres, dodaje im to takiej hmm.. męskości?

U mnie dzisiaj powtórka z porannych bóli. Taki tuman ze mnie, że nie skojarzyłam tego z narastającym zapaleniem pęcherza.

Dziewczyny, pogadamy sobie dzisiaj (też) o komodach dla naszych maluszków?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 13:57   #244
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Kropka co.się dzialo?Co do.poloznej,to mam.już.namiar na fajną i się zbieram,aby.do.niej zadzwonić.Wiem,że taka opcja jest,ale nie znam.szczegółow.

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Mąż wczoraj kupił samochód,potem.pojechał na narty,był bardzo zadowolony,więc kulam żelazo.póki gorące
Taki gorszy dzien- nie tyle fizycznie co psychicznie...

Cytat:
Polu ja mialam zaparcia wczesniej, teraz jakoś mniej. Ksiazki staram sie czytac, ale mam tyle mysli odnosnie dziecka, ze czesto lapie sie na tym, zee gdzies mi znika treść
Kropka daj znac czy w lidlu cos ciekawego dla ciężarówek czy warto sie pofatygowac czy same beznadziejne ciuszki. Pewnie będzie bitwa jak o karpia na święta haha szkoda, ze ja mam tak daleko do lidla no i ogólnie wczoraj gin raczej zabronił lazic do sklepow samej i w kolejkach stać.

Bylam, spodenek dzieciecych juz nie bylo... kupilam body i pajacyk, ale chyba oddam pajacyka, bo jest z grubszego materialu. Kupilam tez pieluchy tetrowe bo ladne i duze. Ciuchow ciazowych o 8rano juz prawie nie bylo...
Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Tak, od 21 tygodnia przysługuje Ci opieka położnej środowiskowej na NFZ raz w tygodniu, a od 32 tygodnia 2 razy w tygodniu (oczywiście jeśli czujesz taką potrzebę). Możesz wybrać położną jaką chcesz, nie musi to być z Twojej przychodni, wypełniasz deklarację jak do wyboru rodzinnego i już. Ja już wybrałam z polecenia, ponoć bardzo fajna i pracuje w moim szpitalu na patologi ciąży. Będzie przychodzić do mnie do domu, przy wizycie zmierzy ciśnienie i będzie sprawdzała tętno dziecka, oczywiście możesz sobie z nią porozmawiać o wszystkich wątpliwościach. Jeśli dobrze wybierzesz, na pewno nie będziesz żałować. Kiedyś przychodziła tylko po porodzie, teraz taki bonus.

Ktoś pisał o usuwaniu kamienia nazębnego ultradźwiękami, jaka decyzja? To jedyna rzecz która mi została do zrobienia u dentysty , bo jak byłam ostatnio to był pierwszy trymestr. Byłam wtedy przekonana, że bez problemu można robić później, a tu wczoraj się naczytałam i rzeczywiście opinie są różne. Wyczytałam że ultradźwięki mogą nawet odklejać łożysko. Wydawało mi się że to są te same co przy usg, a nawet mniejsza częstotliwość. Teraz już całkiem zgłupiałam, zapytam jutro na prenatalnych.
Dzieki za info! A wybor poloznej jest niezalezny od deklaracji rodzinnego?

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Zua,doskonale Cię rozumiem z tym bólem odnośnie sklepów.ja mieszkam na wsi, mam biedronkę 10 km od domu,sklep spożywczy 25 minut drogi piechotą i nic więcej. Po wszystkie zakupy trzeba jechać do miasta, a chciałabym czasami wyjść do ludzi nie pakując się do auta. Zwłaszcza mając już dziecko stało się to uciążliwe

Ja tez ze wsi, jedyny plus ze jezdze autem do pracy i po drodze robie zawsze robie zakupy.

Elaaa wspolczuje z tymi zastrzykami...

Co do zaparc, to lacze sie z Wami. Wcinam jogurty Activia- troche pomagaja...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 13:57   #245
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny my już po mamy zdrowa córeczkę w 100%.
Wszysykie narzady na swoim miejscu, serduszko zdrowe, echoserca wyszło książkowa.
Przepływy ok, pępowina trójdzielna, łożysko bez zastrzeżeń, wysoko na tylnej ścianie dojrzałość 0,ilosc wód w normie.

Mała ma już 26cm i 400gram więc rośnie mała kluska. Podobno ma długie nogi (nie wiem po kim &#128514

Załącznik 7441401Załącznik 7441406Załącznik 7441411Załącznik 7441421

ale cudne USG super że wszystko u Was w porządku
Stary 2018-02-22, 13:58   #246
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja odstawiam od dziś witaminy. Zaczęłam wymiotywac po nich jak kot.

A jakie brałaś?

Summer, a to nie Ty miałaś pochwalić się swoimi łowami ubrankowymi?

Stary 2018-02-22, 13:59   #247
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
A jakie brałaś?

Summer, a to nie Ty miałaś pochwalić się swoimi łowami ubrankowymi?
feminovit dha

Zastanawiam się czy odpuścić, w końcu codziennie jem warzywa, owoce, co dwa dni soki owocowo warzywne...
Wyniki mam idealne..

Stary 2018-02-22, 14:03   #248
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Melduje sie po wizycie - z Córą wszystko dobrze, rosnie tak jak powinna i jest zdrowiutka następna wizyta 14 marca
Po wizycie byliśmy w hurtowni. Ostatecznie urzekl nas fotelik cybex aton m, wiec nasz voucher maxi cosi idzie na sprzedaż lub oddanie może któraś z Was chce ?
Oglądaliśmy tez wózki, i rzeczywiscie trzeba jednak podotykac, pojezdzic żeby sie na cos zdecydować. Poki co w naszym rankingu wygrywa bebetto holland, i prawdopodobnie w niego bedziemy celowac.
A, no i oczywiscie cukrzyca :/ skierowanie do przychodni diabetologicznej, glukometr itp.... alw będzie dobrze. Dzis ostatni posiłek z mężem - restauracja

super że wszystko dobrze
Stary 2018-02-22, 14:05   #249
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dzieki za info! A wybor poloznej jest niezalezny od deklaracji rodzinnego?
Jak najbardziej niezależny, oczywiście jak zapisujesz się do przychodni to zazwyczaj dają do wypełnienia od razu deklarację na wybór położnej i ja też tak zrobiłam jakoś dwa lata temu (nieświadomie). Ale na szczęście położną można zmieniać co 6 miesięcy i właśnie teraz ją zmieniam . Mam położną, która nie pracuje w żadnej przychodni tylko w szpitalu, a w ramach umowy z NFZ wykonuje również usługi położnej środowiskowej. Poszukaj i się zorientuj jakie są w Twoim regionie, może będzie w czym wybierać

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:05   #250
zgrusia
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku 😊
Za szybko piszecie.

Blanka jakbyś mogła mnie zaróżowić na pierwszej stronie 😁 i dopisać mi wizytę na 05.03

Gratuluję udanych wizyt wszystkim 😊

W przyszłym tygodniu muszę krzywą zrobić i już niedobrze na tą myśl 😞 ale trzeba to przeżyć.
Dzieć mnie dziś o 4 obudził, wczoraj nie pozwal zasnąć wcześnie - mam nadzieję, że jej się tryb życia zmieni jak już wyjdzie na świat bo matka by trochę pospać chciała 😁

Boli mnie często odcinek ledzwiowy kregoslupa i się zastanawiam, czy ja jakoś źle leże czy to już starość 😊
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:06   #251
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
feminovit dha

Zastanawiam się czy odpuścić, w końcu codziennie jem warzywa, owoce, co dwa dni soki owocowo warzywne...
Wyniki mam idealne..

Ja nie biorę żadnych typowo ciążowych i też nie narzekam. A z tym wysokim pH (8), to nie mam pojęcia skąd to się wzięło.. Może za mało kiszonych jadłam? W sumie to całkiem przestałam.. Która z Was pisała, że ma pH 8,5, a lekarz nic na to?

Dziewczyny, wiecie może czy w ciąży można pić sok z OWOCÓW czarnego bzu? Sporo tego mam od teściowej.

Stary 2018-02-22, 14:10   #252
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
I juz mam pierwszego siniaka ;( i caly dzien mnie to delikatnie piecze.

Jak ja chodzilam na wesela czy sami mielismy to czy goscie mieli 20 czy 100 km to kazdy sam w swoim zakresie organizowal dojazd do kosciola a potem na sale i powrót do domu.

ja juz 16 tygodni robie zastrzyki łap dobrze fałd skórny, a po wyjęciu igły dobrze rozmasowuj mi to pomaga i nie wychodzą takie siniaki

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Dziewuszki, jestem już po wizycie. Danka została Danką! Lekarz nie widział bardzo dobrze, bo miał dzisiaj słabszy, zastępczy sprzęc, ale powiedział, że raczej dziewczynka, co daje mi potwierdzenie do tego, co powiedział prywaciarz. Kto tu Kazika ma mieć? Mam partnerkę dla niego. Wszystko z malutką w porządku, tylko u mnie pH moczu aż 8. Niemal codziennie zanim wstanę z łóżka mam okropne kłucia w podbrzuszu, myślałam, że to od pełnego pęcherza i ucisku na niego, ale z drugiej strony, żeby mnie aż tak bolało, że ledwo mogę wstać i do łazienki dojść? Takie rozlewające się kłucie. Powiedział, że jakiś stan zapalny może się robić i przepisał mi Femisept Uro. Pić duuuuużo wody, ale to naprawdę dużo i herbatek z pokrzywy. Łożysko jest wysoko, mówił, że jeszcze jest elastyczne i będzie się przyklejać na stałe. Następna wizyta 14 marca, proszę o dopisanie, a u prywaciarza 13 marca.. Ale lekarz na NFZ robi USG maksymalnie minutę-dwie.
Tak czytam o waszych wizytach i już sie mojej nie moge doczekać
Super ze i u Was wszystko ok
Stary 2018-02-22, 14:12   #253
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
ja juz 16 tygodni robie zastrzyki łap dobrze fałd skórny, a po wyjęciu igły dobrze rozmasowuj mi to pomaga i nie wychodzą takie siniaki
Ja też taki okres czasu ale mi mówili, żeby nie masować - można jednak? Siniaki raz mi się robią a raz nie - schodzą po jakimś czasie. Raz mi sie tylko taki wielki zrobił, że ponad tydzień go mocno czułam. Musiałam wtedy chyba w jakąś żyłkę trafić.
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:12   #254
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Za szybko piszecie.

Blanka jakbyś mogła mnie zaróżowić na pierwszej stronie i dopisać mi wizytę na 05.03

Gratuluję udanych wizyt wszystkim

W przyszłym tygodniu muszę krzywą zrobić i już niedobrze na tą myśl ale trzeba to przeżyć.
Dzieć mnie dziś o 4 obudził, wczoraj nie pozwal zasnąć wcześnie - mam nadzieję, że jej się tryb życia zmieni jak już wyjdzie na świat bo matka by trochę pospać chciała

Boli mnie często odcinek ledzwiowy kregoslupa i się zastanawiam, czy ja jakoś źle leże czy to już starość
Zgrusiu, z kręgosłupem to chyba przywileje ciążowe. Mnie zawsze bolało w krzyżu tylko z lewej strony, a teraz po całości łypie jak się nachodzę albo narobię.

Aneczka U Ciebie też na pewno wszystko w porządku z dzidzią. Cudownie było wczoraj podejrzeć.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-22 o 14:13
Stary 2018-02-22, 14:15   #255
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
My idziemy na bezpiecznego malucha 22 marca

Dasz radę z tymi zastrzykami, przyzwyczaisz się, siniaki się zdarzają

Uwielbiam czekoladowy mus z tej wody

Cudownie! Piękna mała

Dasz radę z cukrzycą, w razie czego służę radą - ja na diecie i glukometrze już 10 tydzień...

Gratuluję zdrowej córy

Ja w wybór fotelika do auta angażuję męża Niech to będzie jego decyzja, ja wybrałam kołysko-dostawkę i bujaczek/siedzisko

Widzę, że Wy ładnie przybieracie na wadze, ja przez cukrzycowa dietę chudnę, już zleciało 5kg... brzuszek prawie żaden, a ten co jest to mam wrażenie, że tylko po jedzeniu
rónież mam cukrzyce i od początku ciąży najpierw schudłam 5 kg a teraz tylko leciutko przybrałam 1kg

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
:Witajcie o tej wczesnej porze!!

Położyłam się spać o polnocy,bo czekałam na męża i dzisiaj pobudka o 6 Nie dało rady usnąć,kolejny dzień taki.

Mam pytanko:czy zmagacie się z zaparciami???Ja gdzieś od tygodnia,pora są kupić śliwki.
A już się cieszyłam,ze mnie ta przyjemność ominęła...

Pytanko drugie:czy przed ciążą bylyscie milosniczkami książek,a teraz Wam z nimi nie po drodze
ja zmagam sie z zaparciami ale niestety śliwek nie lubie activia troszke pomaga
Stary 2018-02-22, 14:21   #256
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Tak czytam o waszych wizytach i już sie mojej nie moge doczekać
Super ze i u Was wszystko ok
Kurcze tylko ja mam duzo tluszczu na brzuchu i nie mam jak zlapac fald skory

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:25   #257
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie biorę żadnych typowo ciążowych i też nie narzekam. A z tym wysokim pH (8), to nie mam pojęcia skąd to się wzięło.. Może za mało kiszonych jadłam? W sumie to całkiem przestałam.. Która z Was pisała, że ma pH 8,5, a lekarz nic na to?

Dziewczyny, wiecie może czy w ciąży można pić sok z OWOCÓW czarnego bzu? Sporo tego mam od teściowej.
Norka jak najbardziej można,ja czasem pije, ale przeczytaj ile dziennie łyżek można.

Blanka jak są dobre wyniki,jesz racjonalnie to nie ma sensu brać witamin.

Folinka może taki okres gorszego samopoczucia masz,słuchaj swojego organizmu i odpoczywaj.Daj znać ,czy Ci się poprawia.Może zjedz coś słodkiego,przewietrz mieszkanie.

Kropka mam nadzieję,że dzisiaj jest Ci lepiej.

Emma kciuki za wizytę.

Patrycja jak się czujesz?

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-02-22 o 14:27
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:28   #258
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norka jak najbardziej można,ja czasem pije, ale przeczytaj ile dziennie łyżek można.

Folinka może taki okres gorszego samopoczucia masz,słuchaj swojego organizmu i odpoczywaj.Daj znać ,czy Ci się poprawia.Może zjedz coś słodkiego,przewietrz mieszkanie.

Emma kciuki za wizytę.

Polu, myślałam o rozrabianiu z wodą, bo muszę duuuużo pić, ale mam dość czystej wody.

Stary 2018-02-22, 14:32   #259
aaska92
Zadomowienie

Witam Wszystkich w nowym wątku 😃 Ładnie przespałam jego rozpoczęcie, ale ostatnio cos mnie przeziębienie brało i po praCy juz brak sił.

Wy tu widzę w większości pierwsze ciuchy ciążowe , a ja juz z mc dół ubieram tylko ciążowy oprócz dresów w domu luzniejszych 😱

Do lidla mysle sie wybrać po bieliznę ciążowa, ale nie wiem czy jeszcze cos zostanie do jutra,a dzis nie mam jak skoczyć.

Blanka jaka Twoja córeczka juz duża 😍 Mój ostatnio miał dopiero 10,5 cm zobaczę w pon ile urósł po 3 tyg .

Co do snu ostatnio padam po 21:30 , ale często w nocy sie budzę to siku to niewygodnie , a co to bedzie potem 😀
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:33   #260
folinka
Zadomowienie

O rajusiu, czy oni naprawią tą dziwną czcionkę i kolory wreszcie...
A tu jeszcze jakiś filmik wyskakuje, jak to cudownie świętuje wizaż urodziny!
Na dodatek przed chwilą mnie wylogowało jak nigdy i przez dłuższą chwilę dziwiłam się, że nie mam opcji odpowiedzi przy postach ani nie widzę zdjęć

Cytat:
Dziewuszki, jestem już po wizycie. Danka została Danką! Lekarz nie widział bardzo dobrze, bo miał dzisiaj słabszy, zastępczy sprzęc, ale powiedział, że raczej dziewczynka, co daje mi potwierdzenie do tego, co powiedział prywaciarz. Kto tu Kazika ma mieć? Mam partnerkę dla niego. Wszystko z malutką w porządku, tylko u mnie pH moczu aż 8. Niemal codziennie zanim wstanę z łóżka mam okropne kłucia w podbrzuszu, myślałam, że to od pełnego pęcherza i ucisku na niego, ale z drugiej strony, żeby mnie aż tak bolało, że ledwo mogę wstać i do łazienki dojść? Takie rozlewające się kłucie. Powiedział, że jakiś stan zapalny może się robić i przepisał mi Femisept Uro. Pić duuuuużo wody, ale to naprawdę dużo i herbatek z pokrzywy. Łożysko jest wysoko, mówił, że jeszcze jest elastyczne i będzie się przyklejać na stałe. Następna wizyta 14 marca, proszę o dopisanie, a u prywaciarza 13 marca.. Ale lekarz na NFZ robi USG maksymalnie minutę-dwie.
Gratki i zdróweczka!

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt.
U mnie z synkiem ok, poza tym ze serduszko bije za szybko i musze zrobic mu echo serca.
Ze mna gorzej - mam skierowanie na OCP do szpitala ze wzgledu na nadcisnienie.
Mam nadzieję, że coś Wam pomogą. Trzymajcie się! Będziesz do nas oczywiście pisać ze szpitala?

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
U mnie na wadze od kilku dni już 53kg i wygląda na to, że już nie spadnie coś za szybko w górę mi te kg lecą
emma, chudzino, co Ty piszesz... Przecież jesteś w ciąży, musisz coś przytyć. Nie pamiętam od ilu kg dokładnie zaczynałaś, ale z Twoją posturą to jeśli nie jesteś skrajnie niska, to spokojnie 15-18 kg jest zalecane.

Ja Was doskonale, Kochane, rozumiem z tym martwieniem się o tycie, bo przecież tak dużo tyłam w każdej poprzedniej ciąży. Naprawdę nie rozumiem, co się teraz dzieje, że mało tyję. Doszłam do wniosku, że chyba codzienność z rocznym dzieckiem wymusza na mnie więcej ruchu. W końcu ruszam się z nią sporo każdego dnia, noszę trochę na rękach, o wielokrotnym wnoszeniu jej po schodach nie wspominając (u góry mamy np przewijak i łazienkę...) Na dodatek spotkało mnie szczęście w tej ciąży, że miałam ten dotychczas mityczny dla mnie odrzut od słodyczy i apetyt na dużo warzyw, choć tuż przed ciążą zażerałam słodkie bez pamięci.
Już miałyśmy kiedyś rozmowy ile przytyć, to wrzucę Wam, co mam i gdzie sobie patrzę.
Ten artykuł zdaje się, mi się podobał, a na pewno tabelka na końcu, bo uwzględnia BMI.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_36379.html
I lubię sobie zerknąć na kalkulator wagi,
ten http://mama.kalbi.pl/kalkulator-bmi-w-ciazy
lub ten http://www.baby2see.com/pregnancy_we...alculator.html

Cytat:
Uzupełniam Pierwszy stronę, jak coś to pisać gdy coś zapomniałam

Tylko nie wiem dlaczego na telefonie widać niektóre rzeczy na inny kolor... Na laptopie jest wszystko tak jak powinno :/

W apce od dawna tak jest, że tak jakby nie przyjmuje wszystkich kolorów. Np blue jest ok, ale royalblue nie.
Trudno, kto chce podziwiać w całej okazałości, proszony jest o zerknięcie na wersję desktopową

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Heja! Mialam wczoraj troche dziwny dzien wiec odpuscilam sobie pisanie. Dziewczyny czy u Was tez sa organizowane spotkania z polozna z NFZ po 21tygodniu? Ja mam taka opcje z deklaracja poloznej i zastanawiam sie czy to jest cos nowego czy zawszecto tak jest tylko ja sie nie znam...
Mało popularne, ale jest to od dawna. Raczej odbywa się w celu poznania swojej położnej (która przychodzi do domu po porodzie raz lub więcej) albo też przedyskutowania jakichś aspektów opieki nad dzieckiem lub ewentualnie dopytania o ciążę, bo właściwie wszystko co dotyczy ciąży załatwia się u gina.

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-02-22 o 14:34
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:35   #261
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich w nowym wątku 😃 Ładnie przespałam jego rozpoczęcie, ale ostatnio cos mnie przeziębienie brało i po praCy juz brak sił.

Wy tu widzę w większości pierwsze ciuchy ciążowe , a ja juz z mc dół ubieram tylko ciążowy oprócz dresów w domu luzniejszych 😱

Do lidla mysle sie wybrać po bieliznę ciążowa, ale nie wiem czy jeszcze cos zostanie do jutra,a dzis nie mam jak skoczyć.

Blanka jaka Twoja córeczka juz duża 😍 Mój ostatnio miał dopiero 10,5 cm zobaczę w pon ile urósł po 3 tyg .

Co do snu ostatnio padam po 21:30 , ale często w nocy sie budzę to siku to niewygodnie , a co to bedzie potem 😀
Ja już dawno noszę ciążowe spodnie, ale najwygodniej mi w nich

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-22 o 14:37
Stary 2018-02-22, 14:40   #262
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już dawno noszę ciążowe spodnie, ale najwygodniej mi w nich

mi również mimo, że brzuch chyba raczej z tych standardowych na połowę ciąży po domu to w ciążowych legginsach
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:42   #263
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
mi również mimo, że brzuch chyba raczej z tych standardowych na połowę ciąży po domu to w ciążowych legginsach
Ja tam nie potrafię ocenić jaki mam brzuch, wydaje mi się, że duży jest..
Ale u mnie go bardzo wywaliło haha i szybko było widać, przez co normalne spodnie mnie uwierały... :/

Stary 2018-02-22, 14:43   #264
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

emma, chudzino, co Ty piszesz... Przecież jesteś w ciąży, musisz coś przytyć. Nie pamiętam od ilu kg dokładnie zaczynałaś, ale z Twoją posturą to jeśli nie jesteś skrajnie niska, to spokojnie 15-18 kg jest zalecane.
mam 168cm, a zaczynałam z 49kg mojej stałej od wielu lat wagi i nie umiem się teraz przyzwyczaić pogodziłam się już z myślą o +15kg, ważne aby dziecko było zdrowe
Stary 2018-02-22, 14:45   #265
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
mam 168cm, a zaczynałam z 49kg mojej stałej od wielu lat wagi i nie umiem się teraz przyzwyczaić pogodziłam się już z myślą o +15kg, ważne aby dziecko było zdrowe
Ja zaczynałam z taką samą waga dokładnie 49.5 i wzrostem i już waga pokazuje 56kg.. Tak dla pocieszenia.. :/

Czas edycji: 2018-02-22 o 14:55
Stary 2018-02-22, 14:47   #266
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tyle wzrostu co Ty,zaczynałam z wagą 50,5 a teraz mam już 54,5 ale się nie martwię. To normalne w ciąży
Z synem dobiłam do 73 kg, ale wcale nie czułam się jak wieloryb a potem prędko to wszystko zgubiłam

Stary 2018-02-22, 14:51   #267
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zaczynałam z taką samą waga i wzrostem i już waga pokazuje 56kg.. Tak dla pocieszenia.. :/

po obiedzie też tyle będę miała już nic z tym nie zrobimy
a jeżeli chodzi o witaminy to może kup jakieś inne? ja od początku biorę pregnę plus i nie mam żadnych skutków ubocznych

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Mam tyle wzrostu co Ty,zaczynałam z wagą 50,5 a teraz mam już 54,5 ale się nie martwię. To normalne w ciąży
Z synem dobiłam do 73 kg, ale wcale nie czułam się jak wieloryb a potem prędko to wszystko zgubiłam

o to dobrze tak czytać pociesza mnie to u mnie też teraz +4kg
Stary 2018-02-22, 14:54   #268
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
po obiedzie też tyle będę miała już nic z tym nie zrobimy
a jeżeli chodzi o witaminy to może kup jakieś inne? ja od początku biorę pregnę plus i nie mam żadnych skutków ubocznych
Ja je brałam od początku i też żadnych skutków ubocznych. Od kilku dni mi się tak dzieje..
Narazie nic nie biorę, zaczekam do wizyty u gin.. Zobaczymy co ona na to.

Czas edycji: 2018-02-22 o 14:55
Stary 2018-02-22, 14:55   #269
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Emma kciuki za wizytę.

😘

Moja waga ruszyla sie, ale ja tez widze ze mam wiekszy apetyt i jestem non stop glodna... poki co mam info, ze ide miarowo do gory... a brzuch mam wrazenie ze mam wyjatkowo duzy... bylam wczoraj na spotkaniu i dziewczyny, ktore sa w podobnym tyg co ja maja mniejszy brzuch...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-22, 14:59   #270
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Mój chłop wrócił.Już udało mi.się go przekabacic ,co do fotelika.

Aandre fajne wybór.Ciekawe,czy koty będą chcialy z niego korzystać.
Jestem przekonana, że będzie trzeba chować bo inaczej będzie kocyk z kociej sierści

Cytat:
Hej. Ciuszki z lidla sa super. Mi sie podoba ta posciel pomaranczowa
Zrobilam sobie przed chwila zastrzyk po chwili wstalam i czarno przed oczami mi sie zrobilo i myslalam ze sie przewroce szybko okno otwieralam i usiadlam na lozku. Teraz mi slabo. Az wyc mi sie chce teraz ;(

Nie płacz, wszystko będzie dobrze może rzeczywiście spróbuj, żeby Twoj facet robił zastrzyki? Mi mój robi, bo ja sama nie mam jak złapać skóry

Cytat:
Witajcie Mamusie!

Dziękuję za tak serdeczny odzew w sprawie, Anielki. Dzisiaj pospałyśmy od ok. 24 do 11:30, o szok.. Widocznie zmęczona byłam po wczorajszym. Posiedzieliśmy sobie u koleżanki, która prawie 3 tygodnie temu urodziła prześlicznego, przepieknego chłopczyka. On urodził się taki drobniutki, nie ważył jakoś tak standardowo. Wczoraj był taki maciupki, dobija do 3000 gram, a co dopiero prawie 3 tygodnie temu po porodzie.. Patrzyłam na niego jak w obrazek.

Gosiu, oczywiście, że nie obrażam się za Dankę, to nawet zabawne jest.

Elu, śliczne spodenki, osobiście uważam, że chłopakom pasuje taki szary dres, dodaje im to takiej hmm.. męskości?

U mnie dzisiaj powtórka z porannych bóli. Taki tuman ze mnie, że nie skojarzyłam tego z narastającym zapaleniem pęcherza.

Dziewczyny, pogadamy sobie dzisiaj (też) o komodach dla naszych maluszków?
Ja wybrałam meble Bellamy hoppa, komoda ma 3 szuflady i nakładany przewijak

Cytat:
rónież mam cukrzyce i od początku ciąży najpierw schudłam 5 kg a teraz tylko leciutko przybrałam 1kg

No to mnie pocieszyłaś bo już się martwię, że nie przybieram...

Cytat:
Kurcze tylko ja mam duzo tluszczu na brzuchu i nie mam jak zlapac fald skory

To chyba nawet lepiej spróbuj na siedząco.

I ja byłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam dla siebie bluzkę z rozcięciem szarą i te koszulki do karmienia

I.... kupiłam pierwszą rzecz dla dziecia wzielam śpioszki rozm. 68, bo pomyślałam, że mniejsze mogą się okazać za małe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 68.jpg (52,5 KB, 44 załadowań)
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości