Vis Plantis Helix Vital Care, Kremowy peeling do ciała z efektem wyszczuplania `Żurawina+Zielona Herbata+Body 3 Complex+Poly-Helixan`

• 13 października 2021 o 19:24
    Przyjemny
    Bardzo przyjemny i prawdziwie kremowy peeling. Nie wykonamy nim mocnego peelingu, ale do codziennej pielęgnacji jak najbardziej. Kocham go używać zamiast żelu podczas kąpieli. Ładnie oczyszcza i nawilża za jednym razem. Bardzo przystępna cena. Nie widzę minusów, choć ziarneka peelingowe mogłyby być mocniejsze. Konsystencja kremu sprawia, że aplikacja to czysta przyjemność ;)
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Efekt
    Wady:
    • Za słaby peeling
  • 29 maja 2021 o 5:36
    Tłuste wygładzenie skóry
    plusy: + dosyć przyjemny zapach + dobrze wygładza skórę + złuszcza naskórek + zawiera liczne ostre drobinki minusy: - zostawia tłustą warstwę - nieco zbyt rzadka konsystencja - powoduje wysyp krostek inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - bardzo niska dostępność - niezbyt wydajny - zbyt miękka tubka
  • 21 kwietnia 2018 o 10:59
    Super peeling
    Kremowy peeling do ciała z efektem wyszczuplania Helix Vital Care od Vis Plantis zamknięty jest w plastikowej, miękkiej, białej tubie z zamknięciem na klik. Po otwarciu poczułam przyjemny, lekki i delikatny zapach żurawiny, który jest niedrażliwy dla nosa. Peeling ma białą barwę i lekko rzadkawą konsystencję, co bardzo lubię w kosmetykach tego typu. Bardzo łatwo rozprowadza się po skórze. Niewiele go idzie na jeden raz, więc jest wydajnym kosmetykiem.Wyraźnie czuć naturalne, ekologiczne i w pełni biodegradowalne granulki ścierające, wykonane z pulpy drzewnej. Niby są ostre, ale nie podrażniają mojej skóry i nie uszkadzaja jej. Również łatwo peeling spłukuje się ze skóry, pozostawiając ją jedwabiście głądką, super oczyszczoną z zaskórniaków, miękką i odżywioną. Moje dotychczas zawsze zapchane pory, nareszczcie są oczyszczone. Odkąd używam Kremowego peelingu do ciała Helix Vital to moja skóra ma odblokowane pory,które sa czyste, wolne od zanieszczyszczeń, nie powstają żadne wypryski, cera pojaśniała, nabrała blasku i zdrowego wyglądu.Zawarte ekstrakty z żurawiny, zielonej herbaty, masło shea, oliwa z oliwek i filtry ze śluzu ślimaka chronią skórę przed szybkim starzeniem się jej, powodują spowalnianie efektów starzenia, nawilżają i natłuszczają ją. Po tygodniu stosowania widzę tak duże i pozytywne efekty tego peelingu, że po skończeniu tego opakowania kupię sobie kolejne. To zdecydowanie kosmetyk numer jeden w mojej pielęgnacji ciała.
  • 13 marca 2018 o 15:23
    Polecam
    Peeling do ciała od firmy Vis Plantis jest konsystencji kremowy z dużą zawartością małych drobinek oraz o przyjemnych, odświeżającym zapachu zielonej herbaty z nutką żurawiny. Produkt dobrze rozprowadza się po ciele oraz zmywa. Jest on dość delikatny, ale to akurat mi odpowiada. Ciało po tym peelingu jest ładnie wygładzone, gładkie, miękkie w dotyku, nawilżone. Robi to co peeling powinien. Nie uczula ani nie podrażnia skóry, co też jest ważne. Produkt kupiłam w aptece, ale z tego co mi wiadomo można dorwać go w drogeriach.
  • 27 kwietnia 2017 o 20:50
    Całkiem przyjemny peeling
    To mój drugi peeling do ciała Vis Plantis, wcześniej miałam wersję nawilżającą. Oba są do siebie bardzo podobne. Peeling ściera bardzo dobrze (ale nie jest to taki typowy zdzierak) i skutecznie, nie podrażnia, nie wysusza skóry, a wręcz przeciwnie. Po jego użyciu skóra jest przyjemna w dotyku, nie ściągnięta ani nie obklejona tłustą warstwą (nie ma parafiny w składzie). Czy wyszczuplił? No nie wyszczuplił :p Ale i tak go polubiłam :) Peeling ma już skład bardziej "pełny natury" niż masło. Jest w nim więcej ekstraktów i olejów/maseł i też w większej ilości (znajdują się przed składnikiem zapachowym). Chyba nie tylko mi się wydaje, że w przypadku masła byłoby to tym bardziej pożądane? W końcu peeling zmywamy i niewiele dobrego z tych ekstraktów zdąży przeniknąć do skóry, w przeciwieństwie do masła.