Yves Rocher Pro-Retinol 100% Vegetal, Recharge Soin Auto Defense Jour Nuit, Visage Yeux (Krem na dzień i na noc - twarz i oczy)

Klara02
    10 października 2005 o 17:43
    nic specjalnego
    Niby do wszystkiego, a mnie oczy szczypaly. Na noc sie nie nadaje,za malo tlusty, za slabo zmarszczki "prasuje"( a ja wcale duzych zmarszczek nie mam). Na dzien moze byc,troszke matuje. Malo wydajny, dosc drogi.
    Miramej
    27 sierpnia 2005 o 17:38
    Zwykły
    Dla mnie nic specjalnego. Ładny zapach, lekka konsystencja, ale nawilżanie tylko średnie i krótkotrwałe, podobnie z matowaniem. Przyjemny w stosowaniu, ale co z tego, skoro nie widać efektów działania? Nie zatyka porów. Ilość zużytych opakowań: 1
    MagJa
    26 kwietnia 2005 o 10:44
    przyjemniaczek
    Kupiłam zachęcona przeznaczeniem, gdyż akurat tak się nieciekawie złożyło, że praktycznie na raz skończyły mi się kremy: na dzień, na noc i pod oczy. A że jeszcze dostała mi się zniżka na tubkę, z którą jej cena wynosiła 19,9zł to aż żal było nie spróbować. Jeszcze po takich recenzjach :) Więc kupiłam, zużyłam i w sumie nie żałuję, choć nieco się rozczarowałam. Dla mojej mieszanej lubiącej się przesuszać cery jest to tylko krem na dzień i pod oczy (i to też lepiej tylko na dzień). Na noc się nie sprawdza, bo rano budzę się baardzo zmięta :( Ale musze też dodać, że krem ten zaskoczył mnie i na plus :) Otóż chodzi o to, że generalnie ciężko mi dobrać krem, który nie rozdrażnia mojej naczynkowej cery i jednocześnie nie zatyka porów, równie ciężko dobrać krem pod oczy, który nie podrażnia okolic oczu, a ten właśnie taki jest :) Żadnej krzywdy mi nie czyni, ba! wręcz odnoszę wrażenie, że uspokaja moją cerę. Stosowanie go to naprawdę prawdziwa przyjemność i to nie tylko ze względu na zapach (cytrusy?) i przyjemną puszystą konsystencję. On po prostu jest bardzo dobry, ale wbrew temu, co deklaruje producent nie dla każdej cery i nie do stosowania całorocznego. Bowiem kremik ten jest lekki i jak już pisały poprzedniczki można mieć wrażenie, że się go wcale nie nałożyło, bo skóra nadal domaga się jakiegoś mazidła. Ale muszę go trochę zrehabilitować - cera może i z jednej strony domaga się nawilżenia, ale z drugiej strony jest bardzo gładka i świeża, aż tryskającą energią :) I ten efekt bardzo mi się podoba :) Dlatego też myślę, że dam mu jeszcze jedną szansę i w lecie kupię kolejną tubkę - wtedy powinien się lepiej sprawdzić.
  • 31 stycznia 2005 o 13:18
    zero działania
    Nie spisał się jak dla mnie. W ogóle nie nawilża, z odzywianiem tez nie jestem pewna czy cokolwiek działa. Ma śliczne opakowanie, fają konsystencje i ładny zapach, ale...nie działa. Nic. Nakładam go i po chwili czuje jakbym WCALE go nie nałożyla, nakładam kolejna wartstwe...to samo. A rano budzę się przesuszona i łaknaca kremu twarzą. Zdecydowanie nie dla mnie. Moze na tłustej cerze sie prawdza, zobaczynmy co powie o nim mama , bo go oddałam Dodałam gwiazdke trzecią bo mamie pasuje.Czyli sprawdza sie na nieco tłustszej cerze
    Kamlisa
    27 stycznia 2005 o 16:07
    za mało nawilża
    Kupiłam w promocji, bez przekonania, bo dawno już nie uzywałam kremów Yves Rocher. Jestem maniaczką kremików, więc przetestowanie kolejnego to żaden problem :) Cerę mam normalną, zadbaną, bez potrzeb specjalnych, ale w kremy-omnibusy do twarzy i oczu, na dzień i na noc - nie wierzę. Ale się nie uprzedzam z góry. Opakowanie jest fajne, ładny, żółty kolorek. Podoba mi się też cytrusowy zapach - energetyzujący, jak zapach Force C Premium Rubinstein. Sam kremik dobrze się nakłada i szybko wsiąka...za szybko. Po 20 minutach nie pozostało mi po nim nawet wspomnienie - twarz nie była wysuszona, ale tez nie była nawilżona, a zaaplikowałam sporą porcję! Musiałam poprawić czyms bardziej nawilżającym... Podsumowując - dla mnie jest to kremik miły w stosowaniu, ale za lekki. Rano, przed pracą. Może latem...Może dla cery mieszanej...Zużyję go, ale na drugie opakowanie się raczej nie skuszę.