Vichy Normaderm, Soin Correcteur Anti-Imperfections Hydratation 24h Krem nawilżający zwalczający niedoskonałości

Vichy Normaderm Global Krem Nawilżający Przeciw Niedoskonałościom 50ml

Kaisja
    5 marca 2021 o 22:04
    Idealny do zmatowienia dorosłej, trudnej cery
    Kremu używam na dzień od lat, jeszcze od czasów studenckich, z małymi przerwami na ewentualne przetestowanie, czy inny specyfik nie okaże się lepszy. Nie okazują się – wracam do matującego Normadermu. Przede wszystkim to dermokosmetyk, więc mam ufność i pewność, że nie tylko pielęgnuje moją cerę, ale i ma na nią leczniczy wpływ, a po latach nie wywoła niepożądanych efektów ubocznych. Zamknięty jest w ładnym, estetycznym cylinderku ze szczelną pompką ułatwiającą precyzyjne dawkowanie kremu i zabezpieczającą go przed utlenianiem. Spotykam się czasem z opinią, że cylinderki tego typu uniemożliwiają wydobycie resztek kremu, przez co są nieekonomiczne, więc spieszę uspokoić, że raz – trochę z ciekawości, a i po to, aby brutalnie wydłubać resztki kremu na ekonomiczną modłę – rozcięłam takie opakowanie (co nie było takie proste), i – naprawdę nie było resztek. Opakowania tego typu skonstruowane są tak, że nic w nich nie pozostaje, i nic się nie zmarnuje. Super! Krem jest niezwykle wydajny – jednorazowo wystarcza mała kropla, i choć jest dość drogi, mi opakowanie wystarcza na długo ponad pół roku codziennej aplikacji. A ta aplikacja jest cudowna. Krem jest ultradelikatny, półpłynny, dzięki czemu lekko się wmasowuje i pięknie "do sucha" natychmiast wchłania, czemu towarzyszy subtelny, prześliczny perfumeryjny zapach – świeży, oceaniczny ze słodką nutką. Mam cerę mieszaną, ale nie używam podkładów, ostatnio nawet odstawiłam puder, i ten krem naprawdę matuje skutecznie, nie wymagając dodatkowych kosmetyków do cery. Inne efekty działania kremu także są rewelacyjne, ponieważ oprócz skutecznego zmatowienia cery, dobrze ją również pielęgnuje - nawilża, wygładza i niweluje niedoskonałości. Same superlatywy. Szczerze polecam.
    Zalety:
    • efekt – skutecznie zmatowiona, pozbawiona niedoskonałości, świetnie wypielęgnowana, gładka cera,
    • wydajność – bardzo wydajny,
    • wchłanialność – bardzo dobra,
    • konsystencja – przyjemna, niemal półpłynna,
    • zapach – śliczny, perfumeryjny – oceanicznie świeży z ciepłą, słodką nutą,
    • opakowanie – bardzo ładny, poręczny cylinderek ze szczelną pompką,
    Wady:
    • cena – dość wysoka, ale walory kremu ją bardzo niwelują, tym bardziej, że jest wyjątkowo wydajny, a kremy Vichy często podlegają na polskim rynku akcjom promocyjnym
    Drogeria Super-Pharm
  • 8 lutego 2021 o 14:30
    Całkiem niezły
    Krem całkiem niezły, dobrze matowi skórę, jednak nie za dobrze radzi sobie z nawilżeniem. Na policzkach skóra pozostawała przesuszona. Dobrze poradził sobie ze zmniejszeniem porów, ograniczył występowanie różnych niedoskonałości. Generalnie - produkt niezły, byłby dużo lepszy, gdyby skuteczniej nawilżał.
    Zalety:
    • Matowienie
    • Zmniejszenie liczby niedoskonałości cery
    • Zmniejszenie porów
    Wady:
    • Nie dość dobre nawilżenie
  • 22 grudnia 2020 o 15:58
    Mało nawilżajacy
    Dostałam w gratisów do żelu. Krem rzeczywiście wyrównuje koloryt, lekko matuje i zmniejsza widoczność trądziku ale bardzo słabo nawilża. Zużyje ale nie pójdę po kolejny
  • 5 czerwca 2020 o 21:56
    Mój ulubiony
    Uwielbiam kremy o lekkiej konsystencji i ten taki jest. Zacznę od tego, że trudno mi znaleźć odpowiedni krem do twarzy, który nie spowoduje wyskakiwania pojedynczych pryszczy . Choć mam ładną cerę to kremy do twarzy są moją zmorą gdyż psują mi skórę. Jedynie Vichy Normaderm jak do tej pory nawilża i łagodzi skórę no i nie daje efektów ubocznych w postaci krostek. Do tego ładnie pachnie i jest wydajny.
    Zalety:
    • działanie
  • 18 marca 2020 o 18:00
    Dobry krem, ale nie pod makijaż
    Krem bardzo dobrze nawilża moją cerę, a przede wszystkim zwalcza niedoskonałości. Na plus szybkie wchłanianie. Dodatkowo matowi bardzo dobrze. Mam cerę mieszaną ze skłonnością do przetłuszczania, a ten krem bardzo dobrze się na niej sprawuje. Ma ładny, delikatny zapach. Jest jednak jeden istotny minus tego kremu- nie nadaje się pod makijaż. Podkład na nim zaczyna się automatycznie rolować i tworzą się nieestetyczne plamy z podkładu na twarzy w ciągu dnia. Stosuje go z tego względu na noc i w dni, kiedy się nie maluję.