Bourjois Le Nu Vous Va Si Bien (Podkład w kompakcie; cera mieszana)

kruha
    25 lipca 2008 o 9:38
    Hmm...
    Piszecie, ze jest to podklad. A ja mam puder. Normalny, prasowany, z gąbką. Identyczna nazwa, identyczne opakowanie. Puder jest super. Pierwszy raz znalazlam kolor identyczny, co moja cera. Puder nie pozostawia plam, super gąbka pozwala na równomierne rozprowadzenie kosmetyku. Jedyny minus to zapach - pachnie jak takie lekarstwo... Ogólnie jestem na tak, z małym zastrzeżeniem co do konsystencji... Nic już nie rozumiem ;p Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań:
    droga A
    17 kwietnia 2008 o 21:21
    tak pół na pół
    Potrzebowałam dobrego matującego na długo podkładu, który współgrałby z kremem z wysokim filtrem i nie tworzył na twarzy maski. Odcień w opakowaniu wydaje się być znacznie ciemniejszy niż nałożony na twarz. Podkład ma dziwną w kształcie gąbeczkę, ale mimo tego nie ma problemów z aplikowaniem kosmetyku. Opakowanie posiada małe lusterko - dla mnie stanowczo za małe. Nakłada się go cienką warstwą, przy nakładaniu lekko chłodzi, pozostawia lekką pudrową warstwę. Niestety, szybko ona znika i twarz zaczyna się świecić. Niezbędne są poprawki w ciągu dnia pudrem sypanym bądź w kamieniu. Mam wrażenie, że podkład także szybko znika z twarzy. Używałam go podczas wyjazdu dość intensywnie, więc muszę zrobić sobie od niego na jakiś czas przerwę, bo coraz bardziej zaczynają mnie drażnić jego wady. Używam tego produktu od:kilka tyg Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1
    ch_aga
    14 czerwca 2004 o 13:41
    Porażka :-(
    Bardzo lubię tę firmę: błyszczyki, pomadki, cienie ale ten podkłąd dla mnie jest tragiczny. Strasznie mi wysusza twarz a zaraz po paru minutach zaczynam się zwyczajnie świecić i ten błysk już tak zostaje, nie pomaga nawt bibułka matująca. Źle się wchłania, jest "twardy", ta gąbeczka jakaś taka nijaka :-( Maleńki plusik za kolorek, gdyż odcień 61 - Vanille wydawał mi się zbyt ciemny a ostatecznie idealnie dopasował się do cery (bardzo jasnej)
    lejka
    18 stycznia 2003 o 20:55
    zabawka
    Odcień wydawał mi się ciemny, ale na skórze był ok, a to dla mnie ważne, bo mam tak bladą cerę, że zwykle nawet najjaśniejszy mi nie pasuje. Wydaje się tłusty, ale po nałożeniu zostawia extra pudrową warstewkę, a też dobrze kryje. Plus za opakowanie - lusterko, dodatkowe otwieranie, gąbeczka - full service!
    Megi
    11 grudnia 2002 o 20:04
    nie polecam
    Myślałam ,że ten podkład spełni moje oczekiwania , ale niestety tak się nie stało. - aby dobrać odcień do mojej jasnej karnacji musiałam wybrać najciemniejszy ze wszystkich odcieni ,a i tak bardzo mnie "przybladza" - nie jest trwały -po paru godzinach znika z twarzy prawie bez śladu - ma nieprzyjemny zapach