Bourjois Korektor matujący w sztyfcie "et MAT"

xeniaaa
    19 lipca 2005 o 18:17
    Matuje na długo
    Bardzo dobry kosmetyk. Matuje na bardzo długo, a ponadto poprawia stan skóry :) Ja używam tego korektora bez podkładu, ale parę razy nałożyłam go na podkład Bourjois i byłam zadowolona (podkład nie wałkował się). Czasami w ciągu dnia- jeżeli to konieczne- nakładam go na puder. Odkąd odkryłam ten kosmetyk już się z nim nie rozstaję.
    awia
    19 lipca 2005 o 16:26
    cieniutko
    ja zakupilam poczytawszy zachwyty i niestety musze stwierdzic ze jak dla mnie korektor bardzo slaby. nakladalam go tylko na strefe T, nakladal sie bialymi plackami, ktore trzeba bylo dodatkowo wcierac czy tez wklepywac, blyskawicznie splywal, nie dawal praktycznie nic srodek dorazny na pierwsze 5 minut. mojej Tce nie dal rady nijak, bardzo szybko sie zniechecilam do dalszych prob naprawde chyba przereklamowany skoro kompletnie nie dziala. a przynajmniej na mnie. juz duzo lepszy jest LRP Activ Mat, ktory dla odmiany ma bardzo slabe komenatrze :) nie polecam.
    Vanilla
    8 marca 2005 o 19:35
    bez podkładu - ok
    Na początku zapiszczałam z radości jak zobaczyłam jakie potrafi zdziałać cuda;) ale potem....... szkoda słów. Próbowałam nakładacgo pod i na podkład i efekty były mizerne. Kiedy nałożyłam go pod podkład - sam podkład się wałkował i robił się jakiś koszmarny (nie pamiętam dokładnie jaki bo spróbowałam RAZ i dziękuję bardzo), natomiast kilkakrotnie nakładałam go na podkład wtedy,kiedy już zaczynałam się błyszczeć. Owszem, ślicznie zmatowił moją twarz, ale jak się przyjrzałam dokładnie to okaząło się, że razem z błyskiem "ściagnął" wartwę podkładu:D a przecież nie o to mi chodziło...:) Poza tym, "korektorując" np. nos widzę, że podkład zaczyna się wtedy wałkować..:( Ale za to jestem niemal przekonana, chociaż nie wypróbowałam jeszcze tej metody, że były ideałem gdybym nie miała na twarzy żadnego podkładu- wtedy błyszczącą warstwę usuwałby rewelacyjnie nie naruszając tym samym makijażu. Dlatego trzymam go na lato, kiedy będę miała na tyle piękną twarz:), że nie będę musiała stosować zadnego podkładu a wtedy Et mat sprawdzi się znakomicie. Co do ceny - to jest za wysoka jak na takie warunkowe stosowanie. Używam tego kosmetyku od kilku miesięcy ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Queen
    30 grudnia 2004 o 13:05
    Superancki-elegancki
    Bardzo funkcjonalny kosmetyk matujący. Zalety: 1) dobrze matuje (ale jest to naturalny mat, a nie płaski) 2) nie zatyka porów (bardzo ważne!) 3) idealny na lato zamiast pudru czy podkładu 4) ma lekką konsystencję 5) dużo lepszy od kolejnej warstwy pudru 6) nie wiem jak to robi, ale zapobiega wyryskom :D :D :D Wady: 1) mała wydajność, jak na swoją pojemność. Bardzo polecam go posiadaczkom cery tłustej (ze skłonnością do wyprysków), bo nie zapycha porów i świetnie się spisuje w swojej matującej roli. Używam tego kosmetyku przez kilka miesięcy / ilość zużytych opakowań: 3 (trzecie w trakcie).
    svenja
    14 listopada 2004 o 20:31
    Wspolpracuje z podkladem.
    Sztyfcik kupilam wraz z podkladem Shiseido Pureness (chcialam miec do kompletu szyft matujacy tej samej firmy, ale gdzies Smoczyca napisala, ze Bourjois lepszy no i o polowe tanszy :D). Podklad sam w sobie rewelacyjnie matuje, ale mysle, ze szyft przedluza efekt matu. Nie probowalam jeszcze stosowac samego sztyftu, zeby sie przekonac jak dlugo buzka sie nie bedzie blyszczec, ale zapewne zrobie to w taki dzien, kiedy nie bede musiala nigdzie wychodzic :) Uwielbiam kosmetyki w sztyfcie, kompakcie, aplikacja jest szybka i rownomierna, nie musze myc paluchow :) Zapach ciekawy, nie denerwujacy. Generalnie nie mam zadnych zastrzezen, ale - jak juz wspomnialam - chce sie przekonac, jak sztyft radzi sobie sam :) Uzupelnie recenzje, jak tylko bede miala na ten temat wyrobiona opinie :D