Schwarzkopf Gliss Sun Protection Spray (Ochronny spray do włosów z filtrami UV)

• 17 sierpnia 2011 o 17:15
    idealny do stylizacji
    Jestem zaskoczona poprzednimi nagatywnymi kometarzami. A ja jestem na TAK. Sięgnęlam po ten produkt całkiem przypadkiem. Po prostu był w zestawie kosmetyków kupionych na allegro. Nigdy czegoś podobnego bym nie kupiła, bo dla mnie to fanaberia. Inna sprawa, że moje włosy nie są specjalnie zniszczone i lubię te letnie refleksy. Kiedy już termin przydatności się zbliżał spsikałam włosy i je układałam jak zwykle. Oczekiwałam hełmu na głowie i jakież było moje zdziwienie, gdy się okazało, że wloski są lecitkie, nic a nic nie obciążone. Nie sklejone, falujące przy każdym ruchu. Żaden produkt do stylizacji tego nie sprawił. Dodam, że stosowałam na włosy tuż po umyciu, wilgotne, 7 psiknięć. Minusem może być to, że nie ma spodziewanej mgiełki, tylko raczej potężny psik czegoś przypominającego balsam. A pod koniec opakowania całkiem zapchał się atomizer i musiałam dłonią nakładać. Nie wiem, jakie są właściwości chroniące włosy, zresztą i tak będe stosowała ten produk zima, kiedy słoneczka niet :) Używam tego produktu od: kilka miesiecy (nieregularnie) Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 7 marca 2011 o 18:40
    PLUS za zapach
    Pokusiłam się na ten kosmetyk aż dwa razy, zachęcona reklamą i chęcią ochrony włosów latem... niestety- efekt zawsze był ten sam, włosy ciężkie, sklejone, sprawiające wrażenie tłustych. Kto wie, może komuś o innym rodzaju włosów będzie odpowiadać. Niestety ja mogę dać jeden plus wyłącznie za zapach kosmetyku. Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: 2 napaoczęte, wyrzucone
    maggie6
    28 czerwca 2010 o 12:45
    Dobry efekt!
    Nie wiem, czy ten spray chroni moje włosy przed słońcem, natomiast uważam, że całkiem dobrze sobie radzi z ich ogólnym stanem. Zapach jest nieprzyjemny i temu nie mogę zaprzeczyć, ale zauważyłam, że po krótkim czasie nie czuć go na włosach już praktycznie w ogóle. Dozowanie też nie wygląda tak jak powinno. Myślałam, że będzie można rozpylić na włosy taką „mgiełkę”, ale niestety konsystencja jest zbyt gęsta, przez co ja najpierw „psikam” na dłoń, po czym rozcieram i tak staram się równomiernie to rozprowadzić na włosy (efekt końcowy jest tak dobry, że to "utrudnienie" mi nie przeszkadza). Po wysuszeniu zauważyłam ogólną poprawę ich kondycji. Wyglądają na zdrowsze, są miękkie, gładkie oraz błyszczące, więc jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 6 sierpnia 2007 o 18:11
    Pomyłka
    Po raz kolejny stwierdzam, że Schwarzkopf nei ma dobrych kosmetyków - przynajmniej dla mnie. Co bym nie kupiła - okazuje sie porażką (z wyjątkiem fluidu Asia Beauty który polubiłam). To co kryje się w buteleczce ma konsystencję balsamu do ciała - przekrecając nią, zawartość zostaje w miejscu, musi być więc dość gęsta. Szczerze powiedziawszy spodziewałam się lekkiego płynu. Niestety... Balsam (bo tak można ten spray nazwać) obciąża włosy. Mam zastrzeżenia do jego rzekomej ochrony przed słońcem: używa się go na wilgotne włosy. Jeśli myje się włosy rano, to ok, ale ja myję włosy wieczorem - nie wiem ile tej ochrony sie wytrze w poduszke ;) No i ten "zapach". Czy producent nei moze pomyśleć wkońcu nad przyjemnym zapachem?? Czemu produkuje takie śmierdziuchy? Rozczarowałam się pod każdym względem.... Używam tego produktu od: ok 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 27 marca 2007 o 16:43
    ja podziekuje :|
    Nie wiem jakie jest jego działanie ochronne,jednak gdyby nawet miałby plus za działanie i tak przytłaczają to dośc liczne jego minusy. - nie wiem co to jest,ale spray to to nie jest. Odzywka odrobine rozcienczona. Jak zobaczylam co jest w tej buteleczce, miałam już przed oczami obraz moich przeciążonych włosów po tym. - jak dla mnie zapach jest nie do zniesienia. A jak na złość długo sie trzyma (ciekawe zjawisko - gdy jakis zapach mi sie podoba,to zazwyczaj szybko znika,za to takie "śmierdziuszki" z zadzwiająca trwałościa się mnie trzymaja). Nie polecam!Używam tego produktu od:od wakacji Ilość zużytych opakowań:1/4 pierwszego