Nici dentystyczne

Oral-B Essential Floss Woskowana nić dentystyczna

• 9 marca 2025 o 9:42
    Perfekcyjna
    Od kiedy zaczęłam używać nici dentystycznej Oral-B Essential Floss, moja codzienna higiena jamy ustnej stała się znacznie łatwiejsza i skuteczniejsza. Nigdy nie byłam fanką nitkowania zębów, bo często miałam problem z przeciągnięciem nici przez wąskie przestrzenie międzyzębowe, a do tego wiele produktów, które testowałam, strzępiło się lub rwało w trakcie używania. W przypadku Oral-B Essential Floss jest zupełnie inaczej. Dzięki woskowanej powłoce nić bez problemu wsuwam między zęby, nawet tam, gdzie przestrzenie są naprawdę wąskie, a sam proces nitkowania jest bardzo wygodny. Dodatkowo nić jest niezwykle wytrzymała, nie strzępi się ani nie pęka, co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem i dużym plusem. Mam też wrażenie, że dzięki powłoce polimerowej skuteczniej usuwa płytkę nazębną, nie wymaga przy tym dużego nacisku ani wielokrotnego przeciągania. Czuję, że moje zęby są dokładniej oczyszczone, a dziąsła nie są podrażnione, co w przeszłości często mi się zdarzało przy innych produktach. Oral-B Essential Floss zdecydowanie spełniła moje oczekiwania i na pewno zostanę przy niej na dłużej.
  • 23 stycznia 2025 o 20:53
    Najlepsza nić dentystyczna
    Nici dentystyczne Oral-B Essential Floss to moja ulubiona nić, którą używam od kilku lat. Nici dentystyczne Oral-B Essential Floss były pierwsze, które kupiłam, potem próbowałam innych, ale zawsze wracałam do tej. Nić dentystyczna znajduje się w okrągłym, płaskim plastikowym pojemniku i zajmuje bardzo mało miejsca, dlatego zawsze noszę ją ze sobą w torebce. Pokrywka jest bardzo wygodna. Zamyka się szczelnie do kliknięcia i nigdy się nie zepsuła. Odpowiednia ilość nici łatwo odcina się małym ostrzem. Pozostaje ono ostre aż do końca użytkowania. Nie rdzewieje, nie tępi się. Sama nić jest biała, płaska, cienka, ale wytrzymała — nie rwie się. Z łatwością wchodzi w przestrzenie międzyzębowe, gładko przesuwa się, nie raniąc dziąseł. Nić nie rozwarstwia się, nie puszy. Nić ma miętowy zapach i smak, ale nie jest zbyt intensywny, z czasem całkowicie znika.
    Zalety:
    • Dobrze ślizga się
    • Odpowiednia grubość
    • Duża pojemność
    • Wygodne opakowanie
  • 2 października 2024 o 8:27
    Bardzo dobra
    Kupuję tę nić regularnie. Na stałe zagościła w mojej torebce. Jest bardzo wydajna. Mam dosyć wąskie przestrzenie międzyzębowe i nić nie utyka w nich i nie rwie się łatwo. Jest dosyć cienka i mocna. Mam problem z osadzaniem się kamienia i od kiedy zaczęłam systematycznie nitkować zęby nie pozbyłam się tego problemu co prawda całkiem, ale myślę, że ograniczyło to problem. Dodatkowo nić ma przyjemny miętowy zapach. Naprawdę warto dać kilka złotych więcej niż kupować najtańszą dostępną nić. Kiedyś kupiłam właśnie taką najtańszą, rossmanową i nie dość, że się rwała to jeszcze rozdwajała. Czasami utykała między zębami i musiałam potem używać czegoś innego, żeby z kolei tamtą nić wydobyć.
  • 21 września 2024 o 12:03
    Zużyłam już kilkanaście opakowań
    Od kilku lat regularnie nitkuję zęby. Do tej nici wracam regularnie, ponieważ po jej użyciu czuję, że moje żeby są odświeżone. Ma przyjemny, lekko miętowy zapach, który uwalnia się w trakcie użycia. Mimo codziennego stosowania te nici się dosłownie nie kończą, co jest wielką zaletą. Cena bez promocji to około 11zł, co wydaje się odpowiednie w stosunku do jakości i wydajności. Czasem nić mi się rozdwoi, ale zdarza się to rzadko. Zawsze mam kilka opakowań, jedno noszę w torebce. Kiedy musimy odświeżyć nasz oddech albo pozbyć się szybko resztek jedzenia, ten produkt nas nie zawiedzie.
    • lekkie odświeżenie
    Keleno
    29 sierpnia 2024 o 10:27
    Świetna
    Bardzo udany produkt. Idealnie wsuwa się pomiędzy nawet bardzo małe przestrzenie międzyzębowe, nietrudno ją też stamtąd wysunąć. Nie haczy, nie rozwarstwia się. Niedawno mi się skończyła (po długim czasie, gdyż jest bardzo wydajna) i zakupiłam inną (skusiła mnie promocja) - niebo a ziemia.
    Zalety:
    • nie rozwarstwia się
    • wydajna