A.T.W. Antystres, Krem łagodzący

• 28 lipca 2011 o 11:54
    przyjemny ale bez fajerwerków
    Wg producenta krem przeznaczony ma być do skóry suchej i odwodnionej, ma doskonale nawilżać i natłuszczać, do stosowania na dzień i na noc. W moim odczuciu jest zbyt mało treściwy by stosować go na noc, nawet w przypadku cery mieszanej, jak moja, raczej więc polecałabym na dzień. Najczęściej stosowałam go po basenie, na skórę podrażnioną chlorowaną wodą i przyjemnie łagodził zaczerwienienie i uczucie ściągnięcia. Bardzo lubię kremy w tubkach, uważam że takie opakowania są o wiele bardziej higieniczne i praktyczne niż słoiczki. Zapach kremu jest dość intensywny, ale na szczęście niezbyt drażniący. Skład na moim opakowaniu kompletnie inny niż podany powyżej w zgłoszeniu, tubka wyglada też nico inaczej(nowasza wersja): Aqua, Paraffinum Liquidum, Isoparaffin, Polyacrylamide, Laureth-7, D-Panthenol, Calcium Lactate, Allantoin, Daizolinidyl Urea, Methylparaben, Porpylparaben, Parfum, Citronellol Jak widać parabeny są obecne....
  • 22 maja 2009 o 21:59
    bardzo dobry
    dla mnie bardzo dobry krem do twarzy zarówno na dzień-pod makijaż jak i na noc.nie mam jakichś problemów ze skórą,ale nie lubię kremów tłustych albo które tłustymi z deklaracji na opakowaniu miały nie być a buzia po nich strasznie błyszczy(jak np. kremy AA) atw antystes ma bardzo delikatny zapach,a teraz produkują go w innym opakowaniu. polecam! Używam tego produktu od:2miesięcy Ilość zużytych opakowań:2
  • 13 października 2008 o 19:50
    dla uczuleniowców
    Ogólnie nie mogę dłużej stosować żadnego kremu, w każdym jest coś co mnie uczula najdalej po tygodniu. Kiedy kupowałam Antystres, krem łagodzący uwierzyłam w słowa osoby,która mi go sprzedała, że jest dobry dla każdego, kto mówi, że wszystkie kremy go uczulają. Święta racja, jest lekki, nie pozostaje na skórze, wchłania się szybko i łagodzi moje podrażnienia i alergię. Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: 10
    Mariah
    1 maja 2008 o 12:30
    słabo nawilża
    Bardzo lubię kosmetyki firmy A.T.W. za ich niewielkie składy, dzięki którym nic mnie nigdy nie podrażnia. Kremy na naczynka tej firmy są moim KWC. Z serią Antystres miałam po raz pierwszy do czynienia. Na opakowaniu jest napisane, że krem ten "doskonale nawilża i natłuszcza", więc spodziewałam się gęstej konsystencji i tłustej warstewki po aplikacji (skoro miał natłuszczać :rolleyes: ) i napoczęłam go zimą. I cóż się okazało - krem ma delikatną śmietankową konsystencję, nie pozostawia tłustej powłoczki, w miarę szybko się wchłania, nawilża niestety średnio. Mam cerę mieszaną w kierunku suchej i czułam niedosyt nawilżenia. Po godzinie czy dwóch skóra prosiła o dokładkę. Zauważyłam, że krem niestety trochę mnie zapychał (parafina i izoparafina na początku składu :( ), więc musiałam go sobie odpowiednio dozować. Z uwagi na słabe właściwości nawilżająco-odżywcze krem nadaje się raczej na dzień niż na noc. Po wieczornym zaaplikowaniu go sobie budziłam się rano z nieprzyjenym uczuciem ściągnięcia. Ale na plus trzeba mu przyznać właściwości łagodzące. Po męczącym dniu, kiedy przychodziłam do domu i zmywałam makijaż, ten krem faktycznie lekko uspokajał skórę, delikatnie łagodził zaczerwienienie. Raczej dla niewymagających cer. Używam tego produktu od: grudnia Ilość zużytych opakowań: jedno
    x0x0
    23 stycznia 2008 o 21:50
    Łagodny.
    Bardzo dobry krem. Łatwo się rozprowadza po skórze, optymalnie nawilża, ma łagodny zapach i wygodny pojemnik. Produkty nie są testowane na zwierzętach i wykorzystują naturalne składniki a sam produkt chroni przed filtrami UV co jest ważne. Minus za mało atrakcyjne opakowania, ale to już drobiazg. Dobry produkt dla osób z normalną cerą. Polecam. Używam tego produktu od: 2 miesiące (pół roku temu) Ilość zużytych opakowań: 1