NYX Professional Makeup Intense Butter Gloss Błyszczyk do ust

Czarls
    22 lipca 2018 o 14:16
    Masełko na ustach, najlepszy błyszczyk
    Z kolekcji posiadam trzy kolory : tres leches, napoleon i sorbet. Wszystkie są piękne. Dużą zaletą tych błyszczyków jest piękne krycie- niczym szminka, piękny błysk i że jak na błyszczyk utrzymują się dość długo. Zauważyłam jednak że z tych trzech które mam z jednym z kolorów (sorbet), mam duży problem z aplikacją. Muszę się trochę namachać aby efekt był jednolity. Dziwne po z dwoma pozostałymi nie ma takiego problemu. Zapach jest dziwny, troche mnie mdli, ale efekt jest piękny więc znoszę to dzielnie. Świetna konsystencja i formuła. Co tu dużo mówić, najlepszy błyszczyk jaki miałam.
    Zalety:
    • krycie
    • kolory
    • formuła
    • aplikacja ( jednak nie we wszystkich równomierna)
    • jak na błyszczyk dość dobra trwałość
    • nie spływają, są dość gęste
    Wady:
    • niektóre kolory są cięższe do aplikacji niż reszta
  • 26 czerwca 2018 o 14:20
    Fajny :)
    Mam jeden -odcień tres leches. Bardzo fajna formuła. Kremowy, przyjemny na ustach. Ładny intensywny kolor. Dość trwały i ładnie się zjada. Produkt jest przystępny cenowo i uważam, że za tę cenę ciężko znaleźć coś lepszego.
    • wygląd na ustach
    • kolor
    Wady:
    • za tę cenę nie ma wad
  • 22 czerwca 2018 o 14:38
    Yass!
    Powiem tyle, ten błyszczyk znajduje się w mojej świętej trójcy kolorowych produktów do ust. Żałuję, że mam tylko jeden kolor z tej serii - toasted mamarshmallow - który jest pięknym, zgaszonym, ciemnym, neutralnym różem. Wadą może być to, że na ustach odrobinę ciemnieje. Przy aplikacji tego błyszczyku w tym kolorze doradzałabym użycie konturówki. Można też nałożyć go palcami i lekko rozetrzeć, co da piękny efekt nawilżonych, lekko malinowych, naturalnych ust. Zachwyca również zapach tego produktu - waniliowy i subtelny, ale nie chemiczny. Przy kremowej formule błyszczyku nie należy spodziewać się całodobowej trwałości, ale trzeba przyznać, że produkt ładnie nosi się na ustach. Polecam serdecznie!
    Zalety:
    • gama kolorystyczna
    • lekka formuła
    • nie skleja ust
    • nie tworzy smug wokół ust
    • opakwanie
  • 31 grudnia 2017 o 16:09
    Najlepszy na świecie!
    +dobrze, że miałam w łapkach ten błyszczyk, bo jakbym miała oceniać Nyxa tylko i wyłącznie na podstawie ich palet, to już dawno bym podziękowała marce, +bardzo ładne opakowanie, poręczne, zgrabniutkie, +to jest absolutnie nowa jakość błyszczyku, ten błyszczyk to jest lepszy niż niejedna pomadka, w zasadzie to mi się wydaje, że to jest pomadka, tylko taka bardzo błyszcząca, +nawilża usta, +jest totalnie trwały, przetrwa nawet jedzenie, picie, coś cudownego! i to nie ma ani grama matu! +usta prezentują się pięknie, odnoszę wrażenie, że przez ten błysk są delikatnie powiększone, +ładnie pachnie, +jest tak przyjemnym kosmetykiem, że ma się go ochotę używać i używać, +miałam kolor fioletowy, mnie się szybko znudził, ale jeśli ktoś szuka kosmicznego odcienia - właśnie znalazł, +z pewnością zakupię jakieś inne kolory, takie bardziej na co dzień, +świetnie siedzi bez konturówki, +nie ma żadnego problemu ze zmyciem, +jak się zje to wystarczy dołożyć warstwę na to co jest, nadal wygląda świetnie, +doskonała cena, +nie miałam jeszcze lepszego błyszczyku, a i pomadki chyba też nie, co najwyżej równie dobre, +kolor jest bardzo kryjący, wystarczy już jedna warstwa, +widzę w internecie, że wprowadzili całą masę kolorów w stylu nude, coś dla mnie! +konsystencja faktycznie jak błyszczyku, jedyna różnica taka, że kryje jak szalony i trwałość też zdumiewająca; bardzo miło się smaruje usta, nie klei się, +bardzo szeroka gama kolorów, każdy znajdzie coś dla siebie, -szkoda, że u mnie stacjonarnie tylko Douglas, bo mam nie po drodze, poza tym tylko online, -przyczepiają się do niego włosy
  • 23 lipca 2017 o 20:18
    Czy to jeszcze błyszczyk, czy już pomadka?
    Wiem, że termin pomadek w płynie ostatnimi czasy jest zarezerwowany tylko dla matów, jednak jak nazwiemy produkt, który za jednym pociągnięciem zostawia nietransparentny, nasycony kolor na ustach, po kilkudziesięciu minutach zastyga i trzyma się przez wiele godzin, a także wgryza się w nasze wargi, pozostawiając je zabarwione nawet wtedy, gdy już coś zjemy? Czy to błyszczyk tylko dlatego, że ma błyszczące wykończenie? Mam kolor Toasted Marshmallow, bordowo-brązowy (opakowanie było jaśniejsze niż sam błyszczyk, więc bądźcie gotowe, że kolor może się różnić od tego, czego się spodziewacie). Nie jest moim ulubionym i gdybym teraz miała wybierać, zdecydowałabym się na inny odcień. Sama formuła jest naprawdę imponująca. Trwała, lekko klejąca się (jednak nie nadmiernie), zastygająca do wykończenia bardziej pomadkowego niż błyszczykowego. Gdy chcę mieć nieco jaśniejsze usta, odciskam je lekko na chusteczce i na ustach zostaje ładny, bardziej naturalny kolor. Produkt pachnie jak deser, a aplikator przypomina szpatułkę, którą rozprowadza się krem po torcie. Minusem jest to, że lubi zostawać na zębach i trzeba bardzo uważać, by nie rozmazać go sobie po twarzy (tak to już jest z mocno napigmentowanymi błyszczykami). Chętnie wypróbowałabym inne odcienie!