Profarm Proderma, ProOil, Pichtowy antybakteryjny krem nawilżający

Profarm PRODERMA PICHTOWY krem antybakteryjny 75ml

• 31 lipca 2018 o 19:51
    Całkiem niezły
    +jestem fanką tanich i bardzo dobrych rozwiązań, ten krem z pewnością wpisuje się w nie, +cena wyjątkowa tania, a pojemność duża, +produkt polski, +faktycznie świetnie nadaje się do codziennej pielęgnacji, +nawilża, ale nie powoduje pogorszenia cery mieszanej, z niedoskonałościami, +stosowałam go, kiedy walczyłam z trądzikiem i miło wspominam, +wchłania się całkowicie, +wydaje mi się, że w delikatny sposób przyspiesza gojenie się zmian trądzikowych, a regularnie stosowany ogólnie poprawia stan skóry, -/+z makijażem może być średnio, trzeba dać naprawdę cienką warstwę, bo w przeciwnym wypadku podkład może się pomieszać z kremem, tragedii nie będzie, ale na pewno zużyjemy więcej podkładu, -/+konsystencja jest dosyć lejąca się, ale i tak nie mam wrażenia, że krem jest jakoś wybitnie lekki, jest wystarczająco treściwy dla skóry mieszanej, -/+zdarzało się, że delikatnie piekła mnie skóra, ale mam wrażenie, że to dlatego, że jakiś składnik aktywny "działał", nie było to nic, co by mi przeszkadzało, -zapach nie należy do najprzyjemniejszych, mentol i olejek pichtowy, jakieś iglaki chyba też, ogólnie natura pełną gębą, -szata graficzna, nie z tej epoki Jeśli znajdę go jeszcze w jakimś sklepie (a może aptece?) to z pewnością kupię.
  • 5 grudnia 2017 o 23:32
    Och nie!
    -używałam tego kremu kiedy byłam nastolatką, nie mam miłych wspomnień, -dałam radę znieść tylko jedno opakowanie, -śmierdzi, zapach jest nie do zniesienia, no olejek pichtowy, bleh, -bardzo lejąca się konsystencja, -nie zauważyłam bezpośredniego działania na pory, jak były tak są, -okropna szata graficzna, -za duża ta tubka, krem do twarzy nie powinien być taki duży, wolno się go przecież zużywa, +wydajny, +tani, +faktycznie sprawia, że twarz wygląda lepiej, wypryski się goją Nie mam z nim miłych wspomnień, pamiętam, że był trochę udręką. Jeśli ktoś nie jest wrażliwy na zapachy i nie musi mieć "ładnego kremu z ładnego opakowania" to pewnie warto spróbować.
  • 22 stycznia 2017 o 19:51
    Interesująca pozycja
    Skusiłam się na ten krem jakiś czas temu, kiedy miałam problemy z trądzikiem. Kupowałam wówczas zwykłe kremy w drogerii, które były napakowane parafiną. Któregoś razu będąc w aptece pomyślałam, że czas to zmienić. Wówczas nie do końca znałam się na składach, nie wiedziałam czego szukam, wybrałam więc ten. Ma fajną konsystencję (nie jest to gęsty, masłowaty krem), przyjemny zapach (coś jakby drzewo herbaciane czy coś z tym stylu, czuć coś ziołowego), niska cena. Pamiętam, że ten krem bardzo mi pomógł, ponieważ nie zapychał mojej cery i zaczęło pojawiać się mniej wyprysków.
  • 22 stycznia 2017 o 16:00
    bomba
    Buzia po nim jest spręzysta , gładka ,bez tłustego efektu na buzi. Pod podkład jak i na noc jest dla mnie świetny .Moja skóra ma tendencje do powstawania wyprysków ,a on w wspólpracy z moimi maściami przeciw trądzikowymi (,który bardzo wysuszał)działał cuda . polecam ;)
  • 18 listopada 2016 o 21:58
    No cóż...
    Nie jest drogi, więc nie jest żal go wziąć choćby na próbę, ale tak naprawdę nie wiem, czy jest sens. Zasadniczo nie wiem, czy on w jakikolwiek sposób działa. Ale jednocześnie nie pogarsza cery, co też jest bardzo istotne. PLUSY: +cena, +wydajność, +nie robi krzywdy na buzi, nie zapycha, nie uczula, nie powoduje wykwitu nowych niedoskonałości. MINUSY: -jest w nim w ogóle więcej niż kropla olejku pichtowego?... -nie ma żadnych widocznych efektów, -nie matowi na długo, -ma zapach, który nie każdemu przypadnie do gustu, -to takie placebo.