Cetaphil Gentle Skin Cleanser Łagodna emulsja do mycia

e-ZikoApteka.pl
Cetaphil EM emulsja micelarna do mycia z pompką, 500 ml

• 11 marca 2016 o 23:44
    Świetny!
    Przez kilka lat miałam problem z trądzikiem. Moja cera była tłusta, miałam problem z zaskórnikami i zatkanymi porami. Jako nastolatka nie umiałam dokładnie określić potrzeb swojej skóry i każdy żel jakim myłam twarz bardzo mnie podrażniał - po myciu byłam czerwona jak burak. Teraz wiem, że moja cera jest wrażliwa i potrzebuje czegoś delikatnego. Idealnym rozwiązaniem jest Cetaphil. Używam go wieczorem do mycia twarzy bez wody (warszawska woda mi nie służy). Do zmywania makijażu dość dużo trzeba go zużyć, zwłaszcza jeśli mam mocniejszy, średnio również radzi sobie z tuszem i to jest jego mały minus, za który odejmuję pół gwiazdki. Zazwyczaj muszę zużyć kilka płatków kosmetycznych, dopóki cera nie zostanie dokładnie oczyszczona. Mimo, że wieczorny demakijaż zajmuje trochę więcej czasu, niż być może przy użyciu lepszych płynów micelarnych, moja twarz przede wszystkim nie jest podrażniona. Rano przecieram również twarz, aby przygotować skórę do nałożenia kremu i makijażu. Cetaphil: - nie podrażnia, - nawilża, - dobrze oczyszcza, - jest doskonałym preparatem do oczyszczania twarzy w kuracji retinoidami, - nie zapycha, - łagodzi podrażnienia. Bardzo mi pomógł w walce z trądzikiem, moja skóra się uspokoiła. Mimo, że na ogół nie myję twarzy wodą, moja skóra jest doskonale oczyszczona i nie pojawiają się przez to niedoskonałości. Poza tym jest wydajny - mimo, że dziennie zużywam go w nieco większej ilości do wieczornego demakijażu, starcza na kilka miesięcy. Jest dostępny w każdej aptece. Jest dość drogi, jednak absolutnie wart swojej ceny i opłacalny. Wydatek 40 zł na dobry produkt raz na kilka miesięcy z pewnością jest korzystniejszy niż kupowanie byle czego w drogerii co miesiąc. Warto zainwestować w porządny produkt do najważniejszej części pielęgnacji - oczyszczania. Szczególnie polecam osobom, które mają trądzik i są w trakcie leczenia. Używam tego produktu od: kilka lat z przerwami Ilość zużytych opakowań: kilka standardowych
    Nivata
    31 stycznia 2016 o 9:56
    Na miarę Biodermy
    Uwielbiam ten produkt za swoją delikatną formułę. Uzywam go już bardzo długo. Na początku palcami nakładałam emulsję na twarz i kolistymi ruchami zmywałam wszystko, następnie spłukiwałam wodą. Taka metoda satysfakcjonowała mnie. Teraz, gdy kuracja przeciwtrądzikowa sprawiła, że moja skóra jest mega sucha ograniczyłam stosowanie wody, bo dodatkowo ją podrażniała. Nakładam emulsję na wacik rozdarty na pół (ekonomicznie xd) i przykładam do skóry. Jej stan diametralnie się poprawił, jest bardziej elastyczna i nawilżona. Polecam wszystkim przetestowanie tej emulsji, jeśli macie wrażliwą skórę, bądź po prostu szukacie dobrego produktu do zmywania makijażu, który nie podrażni nawet oczu.
    tusiva
    16 stycznia 2016 o 19:59
    ukochany zmywacz do makijażu
    +nie podrażnia +lekko nawilża +nie uczula +wydajny +zmywa z łatwością cały makijaż +nie zapycha Podsumowując, używając go od 6 lat moge śmiało stwierdzić że jest to najlepszy produkt dla mojej cery :D Używam tego produktu od: 6 lat Ilość zużytych opakowań: około 8/9 pełnych opakowań
    rehbuu
    16 grudnia 2015 o 19:28
    Najlepszy!
    Mojej bardzo wrażliwej i suchej skórze "przytrafił" się trądzik dorosłych. Dermatolog polecił mi Cetaphil i tak trafiłam na ten produkt, bez którego nie wyobrażam już sobie codziennej pielęgnacji twarzy - próbowałam przerzucić się na coś bardziej niskobudżetowego, ale trwało to tylko chwilę, prawie od razu wróciłam do sprawdzonej emulsji. Emulsja zaczęła łagodzić moją rozognioną skórę już od pierwszych dni używania i w połączeniu z Cetaphilem Dermoprotektorem stanowi bazę mojej codziennej pielęgnacji :) PLUSY: - wydajny - łagodzi podrażnienia i w żadnym razie nie powoduje nowych - jest niesamowicie delikatny dla bardzo wrażliwej skóry - nie wysusza - zmywa makijaż - co prawda nie wiem jak radzi sobie z wodoodpornymi produktami do oczu, ale używam sporadycznie, a jeśli już, to zmywam płynem dwufazowym z Ziaji MINUSY: Brak! Początkowo (po przestawieniu się z żeli do mycia twarzy za ~15 zł) przerażała mnie cena produktu, jednak właściwości, działanie, to, że Cetaphil jest moim absoultnym pewniakiem oraz korzystanie z promocji (w Hebe często można dostać za 30 zł) sprawiły, że zmieniłam nastawienie do kwestii kwoty ;-) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1,5
  • 23 listopada 2015 o 13:21
    Strzał w 10!
    Poleciła mi tą emulsję kilka lat temu koleżanka farmaceutka , za co jej bardzo dziękowałam nie raz :) Moja cera tłusta, skłonna do wyprysków. Emulsji używam przede wszystkim do demakijażu, tak też mi poleciła Asia ( wspomniana wcześniej ). Emulsja idealnie zmywa puder, tusz do rzęs, cienie do powiek i wszystko inne co trzeba. Nie używam żadnych innych mleczek do demakijażu. To jest mój strzał w dziesiątkę od około 3 lat i sądzę, że na wiele lat pozostanie. Zużywa się go bardzo mało, jego konsystencja jest dość tłusta i dobrze rozprowadza się po twarzy, więc naprawdę nie trzeba go wiele. Największe PLUSY dla niego przede wszystkim za to, że zmywa makijaż przy czym chroni i pielęgnuje skórę. Na dodatek cena też nie jest jakoś mega duża, koszt w aptece około 50zł. Polecam ten produkt naprawdę WSZYSTKIM!! Używam tego produktu od: PONAD 3 LAT Ilość zużytych opakowań: 5 opakowań